Eşimin Ailesinin Yaptığı Ayrımcılık

sizin söylediğinizde çok mantıklı ama işte insanın zoruna gidiyor

eşim kabullenmek istemiyor ama ben biliyorum benim dilim uzun olmasın diye sustuğunu,yoksa farkında.Eşim dobradır Altta kalmaz konuşur ama bir yandan da ben kimsenin bişeyini istemiyorum diyor

evet aynen öyle ama benim Allah öyle kötü gün vermesin vicdanım kabul etmez elimden geleni yaparım.

eşim asla pasif değildir lafını söyler ama minnet etmem onlara kimseye der o yüzden bu konulara sessiz

aynen- ki zaten geline yapismak isteyen KV yapisiyor. olan geline oluyor.
ben yerinde olsan catir catir laf sokardim.
ben sahsen benzer sebeplerden nisanlimin annesinle konusmuyorum bile.
tabi öyle bide oğlanı doğurmuşum yanımda kalmaya geliyor ya 40ım çıkmamış diye neyse eşim işe başyacaktı arabayla gittik eşimi işe bıraktım onu aldım eve geldik,daha laf ağzımda kışlıklarımı çıkarırım diye pat dedi kızkardeşini çağırdı evime.
Eşime söyledim artık ne konuştuysa daha öyle bişey yapmadı.
Yani öylede misafir çağıracak kadar rahat

eşim asla pasif değildir lafını söyler ama minnet etmem onlara kimseye der o yüzden bu konulara sessiz
Bunu minnetle alakası yok ki, açık bir evlat ayrımı var ortada.

Siz lafï geldiğinde söylersiniz gerekini , durduk yere söylemek de ne kadar doğru olur bilmiyorum. Mesafeli olun yeterli.

Eşiniz gerçekten doğru olanı yapıyor buna inanın uzun vadede çok doğru yaptığını siz de göreceksiniz.. Daha çok yeni evliler hem kayınvalidenle hem kaynınızla cicim ayındalar bekleyin..
Siz şimdi bişi derseniz hepsi birlik olup size ve eşinize yüklenecekler başınızı ağrıtıp üstüne birde eşinizle aranızı bozduğunuzla kalacaksınız.. "kayınvalide tarafından ne kadar çok yardım o kadar çok beklenti" demektir nett yani şimdi yeni evliler diye gidiş gelişi az tutuyorlar ama kayınvalideniz can atıyodur sabah kahvaltı akşam yemeği misafirim gelsin çağırayım misafiri gelsin çağırsın bunun gibi bir sürü şey hayal edin. Bu tarz şeylerin içinde mi yaşamak istiyorsunuz?
Uzak olun miss gibi kocanızla kafanız rahat yaşayın iş mi arıyosunuz allah aşkına başınıza

evet bizede ilk öyle çok gelmek istedi ayağını kestim,kaynım nişanlıyken diyor işte gönlüm ne zaman isterse gidecem evine öyle telefonlar arayıp müsaitmisiniz diye sormayacam
yani bize laf vurdu
gerçi bunu anneme anlatmıştım o demişti saf kızım sana laf çarpmış diye

Allah sıze daha cok versın ınsallah. Bızım her aıledekı kardeslere gore durumlarımız hepsınden ıyı suanda. Calısıyoruz mal mulk edındık cok sukur. Ikı evladım var dıyorum Allahtan belanımı ıstıyorsun. Ama lafı gelırse soylerım sanırım , gecen hafta kayınpederım sen bıze onculuk edeceksın sende ne eksık yaptıysak sımdı yapmamamız lazım bızı yonlendırmen lazım dıye soyledı. Hıc bısey demedım cok sasırdım , sonradan kv soylıcektım oyle bısı beklemeyın bende o kadar buyuk olgun bırı degılım, oyle bısey yok demeyı fılan dusundum ama dedıgım gıbı Allah onlara muhtac etmesın.

Bızımkıler onların durumu yerınde duzenı oturttular fılan dıye dusunuyorlar emınım kı ama kımse benım kazandıgımada , yatırdıgımada ortak degıl. Bız kendımız yaptık onlarda , bızımkılerde bırer daıre verdıler. Benım bahsettıgım ayrımcılık daha manevı ve maddı olarak daha fazla detay dusunmelerı

Mesafeli olmak için daha güzel bir mazeretiniz yok.

Onlara ihtiyacınız mı var?

ihtiyacım yok çok şükür ama arada oğlum var artık görüşmesek bile özlüyor gelin gidin diyor
gerçi çalışıyorum arada oğlumu bırakıyordum ama artık ayaklandı evini dağıtıyor diye istemiyorda

Konuşmayla düzelecek birşey değil bu. Üstelik eltisini kıskanan bir kadın durumuna düşeceksin.

Varsın onlara yapsınlar, gün gelir yaşlanınca bize kim bakacak dediklerinde o elti kendini siper edip ben bakarım dicek

Demezse de sizlik birşey yok. Herkese ederi kadar değer diyip oturacaksınız baş köşede

inşallah bizde nişanlıyken kredi çekip evimizi aldık
kimseye muhtaç değiliz şükür ben çalışıyorum ya paraları çok dediler
e oğluda yeğenini almadı zaten
bişey yapmaya gerek görmedi

O zamen gelin kendini ezdirmesin. Kv'de diger eltiyi sevsede, semvesede gelin kendini ezdirmemesi, kendi elinde.

Bu konuda mesela konu sahibin kendi elindeydi altinlarini vermemesi. Ama ne yapti? Yaranmak için yinede verdi. Daha yeni anliyor böyle bir kv'deye yaranmayacagini, elti hiç o toplara girmedigi halde daha degerli oldugunu. Bunun suçu elti mi? Hayir konu sahibin kendi suçu.

Ben kendi ogluna gelin seçen, hatta yegenini seçen bir kv'deye yakin olmak istemezdim. Bana ne dügünü ödememesi, çoçuguma altin takmamasi. Öyle bir zihniyetten uzak durmak isterdim. Esimin annesi diye ayda bir ziyarete giderdim sadece. Diger gelin ile istedigi sekilde samimi olsun, en önemli sey is benim huzurumu bozmamasidir.

Bu sadece size söylediği sen izle hiç ona ev aldın şunu yaptın bunu yaptın muhabbetine girme. He bak senin yanında gelinim şunu yaptı bana bunu yaptı diye methederse (onuda çok bunalırsan) "yapacak tabi o kadar evini yaptın altınını yaptın " diyebilirsin.Onuda dediğim gibi çok bunalırsan de.. size hiç bir şey yapmamış olmaları aslında elinizde büyük bir koz ve bunu boşuna harcamayın.
Akraba da olsa hiç bir gelin kayınvalidesi hayatına çok dahil olsun istemez eltinde bir süre sonra sıkılacak vızıklamaya başlıcak sen izle sadece

haklısın canım zaten sessiz susuyor geçen hafta annemler yemeğe davet etti eltimgili gündüz gittim ki gelmemiş hastayım demiş kayınbabam aradı e demiş ahmede sorun tamam derse gelirim,sonra gittiler arabayla getirdiler
evinden arbayla alıp bırakılmasalar çıkmıyor bir yere

Yani ben boyle bir durumda susup oturmam ki oturmadim da zaten.Insanin cok zoruna gidiyor bi de oyle birsey ki hem sevilmeyen biz hem de en cok gelmek istedigi rahat davrandigi biz..Ben icimdekileri bir bir soyledim yuzune.Cok rahatladim en azindan biliyor neden mesafeli oldugumu..Bence siz de hazir olay tazeyken soyleyin icinizdekileri.Aptal yerine konmak insani cok sinir eden bir durum

Çok pardonda siz nerden biliyorsunuz kayınvalideye yaranmak istediğimi,altınlarımı verdiğimi?
bir konuda yorum yapacaksanız,yazdığım şeylerin tamamını okuyup,ondan sonra konuşun!
Düğünde eşime takılmadı bişey masa açıldı gidip oraya verdiler takıları,ne yapsaydım gelinlikle masaya mı atlasaydım??
Size kayınvalideme bu konudaki rahatsızlığımhakkında konuşmak yada konuşmamak doğru olurmu? değermi diye sormuşum illa yazmak istiyorsanız bu konuda fikrinizi yazın
Kişisel tahlilerinizi çıkarımlarınızı kendinize saklayın
Zira ihtiyacım yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…