Takıları siz aldınız, düğünlere de siz takin takıları diyemediniz mi?
Söylemişsiniz iyide yapmıssınız.
aynen öyle oğlan everdim diyor
Hiç bir şey söylemeyin bence bu hakkınızı saklı tutun sizden bir beklenti içine girdiklerinde söylersiniz hemde daha etkili olur şimdi söylerseniz "eltisini kıskanan gelin"başka bir şey olmayacaksınız söylediklerinizinde hiç bir önemi olmayacak
Ben olsam asla ama asla görüşmezdim size kıymetli kızlarınızla mutluluklar madem bukadar dış kapınızdayım siz de benim dış kapımdasınız der olayı bitirirdim. Gerçekten çok örseleyici bir durum. Benim kabul edebileceğim bir şey değil ayrıca hadi siz el kızısınız oğluna yapılan ayrımı eşiniz nasıl karşılıyor?
Sizi istemeyen hicbir şekilde arkanızda durmayan bir kayın valideniz var. Ben olsam kafama taksam da belli etmezdim. Hastalık olur sağlık olur kimin kime bakacağı belli olmaz. En yakınındaki bakmaz yedi kat yabancı bakar. Çok büyük hata yapıyor kayinvalideniz.
eşim asla pasif değildir lafını söyler ama minnet etmem onlara kimseye der o yüzden bu konulara sessizAltınlarınızı neden verdiniz? Hem yardım etmeyip hem altınları almak çok ayıp ve haksızlık.
Ayrım esasında eşinize oluyor, pasif bir karakteri mi eşiniz, yani göz göre göre bu kadar ayrimda ne bileyim rahatsız edici.
Ben olsam samimiyet kuramazdim eşimin ailesiyle sanırım. Bir talepleri vs.oldugunda da açık açık diğer gelinden istemeleri gerektiğini söylerdim. Madem o kadar kıymetli diğer gelin, o yapsın ilgilensin herseyleriyle.
tabi öyle bide oğlanı doğurmuşum yanımda kalmaya geliyor ya 40ım çıkmamış diye neyse eşim işe başyacaktı arabayla gittik eşimi işe bıraktım onu aldım eve geldik,daha laf ağzımda kışlıklarımı çıkarırım diye pat dedi kızkardeşini çağırdı evime.aynen- ki zaten geline yapismak isteyen KV yapisiyor. olan geline oluyor.
ben yerinde olsan catir catir laf sokardim.
ben sahsen benzer sebeplerden nisanlimin annesinle konusmuyorum bile.
Bunu minnetle alakası yok ki, açık bir evlat ayrımı var ortada.eşim asla pasif değildir lafını söyler ama minnet etmem onlara kimseye der o yüzden bu konulara sessiz
Eşiniz gerçekten doğru olanı yapıyor buna inanın uzun vadede çok doğru yaptığını siz de göreceksiniz.. Daha çok yeni evliler hem kayınvalidenle hem kaynınızla cicim ayındalar bekleyin..eşim asla pasif değildir lafını söyler ama minnet etmem onlara kimseye der o yüzden bu konulara sessiz
evet bizede ilk öyle çok gelmek istedi ayağını kestim,kaynım nişanlıyken diyor işte gönlüm ne zaman isterse gidecem evine öyle telefonlar arayıp müsaitmisiniz diye sormayacamEşiniz gerçekten doğru olanı yapıyor buna inanın uzun vadede çok doğru yaptığını siz de göreceksiniz.. Daha çok yeni evliler hem kayınvalidenle hem kaynınızla cicim ayındalar bekleyin..
Siz şimdi bişi derseniz hepsi birlik olup size ve eşinize yüklenecekler başınızı ağrıtıp üstüne birde eşinizle aranızı bozduğunuzla kalacaksınız.. "kayınvalide tarafından ne kadar çok yardım o kadar çok beklenti" demektir nett yani şimdi yeni evliler diye gidiş gelişi az tutuyorlar ama kayınvalideniz can atıyodur sabah kahvaltı akşam yemeği misafirim gelsin çağırayım misafiri gelsin çağırsın bunun gibi bir sürü şey hayal edin. Bu tarz şeylerin içinde mi yaşamak istiyorsunuz?
Uzak olun miss gibi kocanızla kafanız rahat yaşayın iş mi arıyosunuz allah aşkına başınıza
Mesafeli olmak için daha güzel bir mazeretiniz yok.
Onlara ihtiyacınız mı var?
Allah sıze daha cok versın ınsallah. Bızım her aıledekı kardeslere gore durumlarımız hepsınden ıyı suanda. Calısıyoruz mal mulk edındık cok sukur. Ikı evladım var dıyorum Allahtan belanımı ıstıyorsun. Ama lafı gelırse soylerım sanırım , gecen hafta kayınpederım sen bıze onculuk edeceksın sende ne eksık yaptıysak sımdı yapmamamız lazım bızı yonlendırmen lazım dıye soyledı. Hıc bısey demedım cok sasırdım , sonradan kv soylıcektım oyle bısı beklemeyın bende o kadar buyuk olgun bırı degılım, oyle bısey yok demeyı fılan dusundum ama dedıgım gıbı Allah onlara muhtac etmesın.
Bızımkıler onların durumu yerınde duzenı oturttular fılan dıye dusunuyorlar emınım kı ama kımse benım kazandıgımada , yatırdıgımada ortak degıl. Bız kendımız yaptık onlarda , bızımkılerde bırer daıre verdıler. Benım bahsettıgım ayrımcılık daha manevı ve maddı olarak daha fazla detay dusunmelerı
öyle olmuyor ama :) Kayin ailesi moku almadigi geline yapisiyor. yoluyor- maddi manevi kemiriyorlar.
diger elti kiymetli- primses- kukusu altindan.
yani kimse gelinden cekinmiyor, utanmiyor, ezilip büzülmüyor.
bu sebepten- amaaan, yapmasinlar sonrada biz yaptik diyemezler mantigi dogru degil.
sohbet esnasinda oglumu evlendirdik diyorlar :)
Kimse es, dost arasinda- büyük geline hicccccc yardim etmedik, altini aldik, kücük geline cigerimi verdim demez ve demiyorda.
sohbet esnasinda her KV iki oglumuda sanli söhretli dünya evine soktum diyor. gelinde dumur oluyor
Bu sadece size söylediği sen izle hiç ona ev aldın şunu yaptın bunu yaptın muhabbetine girme. He bak senin yanında gelinim şunu yaptı bana bunu yaptı diye methederse (onuda çok bunalırsan) "yapacak tabi o kadar evini yaptın altınını yaptın " diyebilirsin.Onuda dediğim gibi çok bunalırsan de.. size hiç bir şey yapmamış olmaları aslında elinizde büyük bir koz ve bunu boşuna harcamayın.evet bizede ilk öyle çok gelmek istedi ayağını kestim,kaynım nişanlıyken diyor işte gönlüm ne zaman isterse gidecem evine öyle telefonlar arayıp müsaitmisiniz diye sormayacam
yani bize laf vurdu
gerçi bunu anneme anlatmıştım o demişti saf kızım sana laf çarpmış diye
Bu sadece size söylediği sen izle hiç ona ev aldın şunu yaptın bunu yaptın muhabbetine girme. He bak senin yanında gelinim şunu yaptı bana bunu yaptı diye methederse (onuda çok bunalırsan) "yapacak tabi o kadar evini yaptın altınını yaptın " diyebilirsin.Onuda dediğim gibi çok bunalırsan de.. size hiç bir şey yapmamış olmaları aslında elinizde büyük bir koz ve bunu boşuna harcamayın.
Akraba da olsa hiç bir gelin kayınvalidesi hayatına çok dahil olsun istemez eltinde bir süre sonra sıkılacak vızıklamaya başlıcak sen izle sadece
O zamen gelin kendini ezdirmesin. Kv'de diger eltiyi sevsede, semvesede gelin kendini ezdirmemesi, kendi elinde.
Bu konuda mesela konu sahibin kendi elindeydi altinlarini vermemesi. Ama ne yapti? Yaranmak için yinede verdi. Daha yeni anliyor böyle bir kv'deye yaranmayacagini, elti hiç o toplara girmedigi halde daha degerli oldugunu. Bunun suçu elti mi? Hayir konu sahibin kendi suçu.
Ben kendi ogluna gelin seçen, hatta yegenini seçen bir kv'deye yakin olmak istemezdim. Bana ne dügünü ödememesi, çoçuguma altin takmamasi. Öyle bir zihniyetten uzak durmak isterdim. Esimin annesi diye ayda bir ziyarete giderdim sadece. Diger gelin ile istedigi sekilde samimi olsun, en önemli sey is benim huzurumu bozmamasidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?