Eşimin Ailesinin Yaptığı Ayrımcılık

Konuşmamalısınız bence.
Diğer gelini kıskandı diyebilir.
Benim eltim de diğer eltim hakkında konuştu kayinvalidemle ; kizcagizi ağlattılar.
Ne kıskançlığı kaldı ne fesatligi.

yok öyle demez belki ama yüzüme arkamdan diyebilir kıskanıyor diye

aynen mesafeliyim canım zaten 2-3 hafta gitmediğimiz olurdu normalde

Madem karışmadılar altınlarınızı aldılar siz de onlar akrabaları düğün yapınca bir şey takmayın bir şey derlerse bize bir şey gelmedi ki takalım deyin

öyle yapıyoruz zaten bizde isteyen kendsi

ben olsam hiç konusmazdım kendi eşime hayatıma bakardım.. ben suan nişanlıyım allahları var benm nişanlmn ailesi kızkardesı annesi fln benm ailemden daha çok yardım yapıyolr.. benm abim nişanmda el gibi 100TL taktı gitti :) ama yine de umurumda değil.. ben bile nişanlmn ailesi o kadar yardım yapacakkken kızkardesı yapacak daha çok yardım kız evli takılan paralardan ne kdr yardım yaptysa 1 kısmnı vermek istiyorum aklımda bu var .. zaten nişanlmda daha önce bana söylemişti anneme değilde kızkardesm yardım edecek ona ödeme yapmam gerek diye bende direk tamam demiştim .. ki ödeyeyımde ileri de lafını yapmasın önume gelmesin biz bunu yapmıstık olmasın , işime gelir yani.. boşversenize koyun mesafenizi yakınsanz tasının uzaga kendi yagınızda kavrulun bişiy istediklerinde vermeyın etmeyın diğernden istesin.. size uzak kime yakın olacaksalar olsunlar.. bir şey vermeyın istemeyın..

Benim kayınvalide de oğulları ve gelinleri arasında ayrımcılık yapıyor. Kendisi ile konuştum ayrımcılık yapmadığını ve eşit davrandığını söylüyor. Kayınvalide ile aşırı mesafeliyiz. Konuşunca da bir işe yaramadı.
Benimki de ses çıkarmıyor, normal görüyor. Zaten ses çıkarılmadığı için bu kadar rahat oluyorlar.

Son düzenleme:

Yoo ben maddi kısma girmedm zaten.
Ben altınları asla vermezdim en baştan. Maddi ayrımı demiyorum genelde görüyorum burda ay eltimle kaynanam çok görüşüyor bana gelmiyor diye üzülenleri ona şaşırıyoruö.
Bana hiiiç gelmeseler aramasalar sormasalar kıskanmak üzülmek yerine bilakis sevinirim.
Konu sahibinin yerinde olsam acayip soğuk mesafeli davranırım mesela. Canıma minnet olur yani

Bence görüşmeyi kesip hayatından çıkar. Zaten sana bir faydası yok ne diye bunlara şahit olup moralini bozuyorsun? Konuyu açıp bana onu yapmadiniz bunu vermediniz dersen adın kiskanca çıkar onun yerine parayı kime yediriyorsaniz yallah o kapıya deyip yol verin hayatınızdan çıkarın.. konuşmakla düzelmez emin olun

Tavrınızı net koyun ayrıca konuşmaya gerek yok,diğer gelinine gitsin bol bol kabul etmeyin evinize yüz vermeyin telefonu bile açmayın

Merhaba ben de sizin gibi kayınvalidemin ayrımcılığına maruz kalıyorum. En güzeli siz de sınırınızı çekin ve büyük fedakarlıklar yapmayın. Konuşup da o insanlara değerli olduklarini hissettirmeyin.

Ağzını bile açma. Boşver onların gözüne gözüne mutluluğunu sok. Sen yuvana bak. Benim kayınvalidem de yapıyor ayrımcılık. Ama yaptığı onca şey ne yaptınki oluyor. Bekle ve gör zamanla yeğeni dişini gösterecek. O zaman gelir ağlar sana. Bir yerden sonra sıkar sürekli samimiyet kız dişini gösterir kardeşi ilede arası kötü olur. Zaman bekle ve gör.

Oğullarına böyle davranmayı layık görmüşler,oğulları da sesini çıkarmamış.Bu durumda siz konuşsanız ne kadar etkisi olacak ki,tabiri caizse alan memnun satan memnun.Bence uzak durun bu insanlardan mümkün olduğunca ve sizden bir beklentiye girecek gibi olurlarsa da o zaman hakettikleri cevabı verir köşenize çekilirsiniz.

Dediğim gibi her yaptıklarına mutlaka kulıf uyduracaklar. O yüzden görme duyma dicem ama yine takarsın kafana. O yüzden az görüşün,bırakın onlar birlikte mutlu olsunlar yeter ki sizden uzak olsunlar.

Keske altinlari vermeseydiniz,onlar esinizle size ait
Bu arada akrabasiyla evlenen adamlarin da analarindan daha farkli bir hareket beklememek lazim. Tabi onlara samimi olur.
Sizin icin daha iyi,tek basiniza esinizle keyfinize bakin.

bi ara çok sıkıntılı bir dönemden geçtik, pazara bile çıkamazken kv tatil tatil otel otel geziyordu. Neden enayi kocam sağolsun, 2 eve birden bakıp ihya ettiği için... Evimizi arabalarımızı kendimiz aldık kimsenin 5 kuruşu yok, geçenlerde arkadaşlarıma çay doldururken kv şahsiyetsizi 2 arada bi derede "oğlomon hosrotono doyonomodom, yon oportmondon ov oldom" demiş... Sonrası facia kıyamet koparttım hiç de umrumda değil...

Söylemene gerek yok çünkü anlayabilecek insanlar olduğunu düşünmüyorum olan olmuş biten bitmiş boşver.

Benim kv de de kaynım ve bize benzer muamelelerde bulundu. Utanmadan benim aldığım eve geçip benden önce oturmak istedi. Bazen benden evime güneş enerjisi taktırın? telefon alın gibi isteklerde bulunuyor..”ben de diğer gelinin alsın” diyorum. Çünkü ona ev, araba, eşya herşeylerini aldılar, çocuklarının da bakımı ve tüm ihtiyaçlarını gideriyorlar.
Konuşun bence içinizde kalmasın, üstelik düğünlere altın istediğinde de biz altın almadık, siz aldınız, siz ödeyin deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…