Eşimin Ailesinin Yaptığı Ayrımcılık

eltimlerle ilgili belki konuşmam ama çocuğumla ilgili konuşmak istiyorum açıkçası

Konuşmaya gerek yok . Hayatın akışında yeri gelirse sakince hakliligin verdiği huzuru taşıyan bi ses tonuyla lafinjzj söyleyin ama uzatmayın da

Eşinizi kutluyorum, onun izinden gidin
Bırakın bu eş ailesinden para beklentisini, eltiyle denkleşmeyi
Sadece kendinizi mutsuz ediyorsunuz, kv ye ne diyeceksiniz, çocuk gibi ona aldın bana almadın mı yapmayın Allahaşkına
Altınlarınızı isteyin gerisini de boşverin

ya ben neden anlatamıyorum derdim altın para maddiyat değil değer görmek diye ??
çalşıyoruz zaten herşeyimizi kendimiz yapmışız

Değer vermeyene zorla verdiremezsiniz
Evladını saymayan sizi sayar mı bir düşünün
Altınlarınızı alın ama onlar sizin hakkınız

benim kendi tarafımın taktığı altınları vermedim,bana takılanları yani
eşime takılmadı yani hem bize masraf etmediler hemde yardım etmediler anlamında diyorum onlar kendi taraflarının altınları ama eşim bekarken hep parasını kendisi vermiş.Eve maaşımın yarısnı veriyordum diyor

Açıkçası bu gibi durumlarda ebeveynlerde nasıl bir vicdan var onu sorguluyorum !
Yani sırf kendi istediği biri ile evlenmediği için hiçbir şeye karışmaması çok çirkin haksızlık.
Neyse bence hiç umursamayın en azından kendi kendinize dişiniz tırnağınız ile eşinizle kazıyıp gelmişsiniz.
Bu demek oluyor ki lafını bile sözünü bile edemezler.Sallayın duymayın görmeyin gitsin.

Hiçbir şey demeyin siz kötü, fesat olursunuz çünkü onların herşeye kılıfı hazır. Ozaman yoktu paramız şimdi var vs vs birsürü şey söyleyip üstüne seni suçlu çıkarırlar kocan bile haklı annemler diyerek eve döner. O yüzden bulaşmayın. Mesafe koyun az görüşün . Onların size işi düştüğü zaman bahaneler bulun. Kıymetli gelini ve oğlu her daim yanında olsun.boşverin.

evet ben hem istediği gelin değilim hemde yeğeni değilim ve evet umursamıyorum aslında aklımda da yoktu da işte düğüne gidecez deyip eşimden çeyrek istememi söyleyince sorgulattı bana bu durum olayları
konu buralara geldi

eşinizden çeyrek istemesi saçma !
Bu durumda gene nezaketen anne tüm altınları siz alıp harcadınız ben neden çeyrek alıyorum olur.
Yani ben çekinmeden bizzat söylerdim.
Hele ki bizzat bende çalışan bir kadınsam
Neticede eşimle herşeyim ortak olduğuna göre yorum yapma hakkım olur.
Tabi öncesinde eşimle bu durumu paylaşırım

eşime söyledim altınları ben almadım beni ilgilendirmez dedi
daha biz beyaz eşyaların parasını borç ettik diğer kaynımdan bu sene ödemeyi yaparken kaynanam diyor o parayı 3 senede bi altına dolara bağlasak katlanmıştı düşünün bunun hesabını bile yapıyor

Ne cevap verdi ?

Zaten diyeceginizi demişsiniz , lafı tutan biri de değilsiniz , o zaman devamını da söyleyin madem.

O halde özür diliyorum, ancak burda çok okuyoruz gelinlerin altinlari kendi elleri verdiklerini. Sirf kocalarin gözlüründe tatli gelin görünmek adina.

Ben öyle bir zihiniyette olan kadin ile muhatap bile olmak istemezdim açikçasi. Ve ona sanki ona muhtaçmis gibi hisi vermek istemezdim. Konusmak neye yarar? Sanki kadin zihniyetinimi degistirecek?

Bence hiç konusma ve iyikine öyle olmus de kendine. Ona minnet etmekten daha iyidir. Zaman ile evinizde olur, herseyinizde olur, kendi alin teriniz ile. Dedigim gibi ayda bir defa felan git esin ile beraber, bir iki saat oturup çikarsin. Eltin ile kv'den ister sarmas dolas olsun, hiç karisma. Zaten etraftan gördügüm kadari ile, o tür iliskilerde er yada geç sorun oluyor. Nerde çokluk orda b.. oluyor.

Bence hic konusmayin. Siz konustugunuz zaman adınızı kiskanc eltiye cikaracak. Eltinizle bir olup, daha cok uzebilir sizi. Birde zaten bu ayrimcligi bile bile yapan biri, ohh canima deysin yaptigim ayrimciligi farkinda kanina dokunmuş, istediğimde buydu diyecek. Bekleyin zamani gelince, kime annelik yaptıysan o sana gelinlik evlatlik yapsın, biz bisey gormedik. Benden de kimse bisey beklemesin dersin olur biter. Bence bu haline sevinmelisin. Erkek tarafi 1 yapar 5 bekler. Eşin de senin gibi düşünüyor. Bosver sen bak kendi ailenin huzuruna. En iyisi Uzak ol mesafeli ol.

Niye bisey bekliyosunuz bu insanlardan. Sizin aileniz mi? Bu ayrimciligi sizin ailenizmi yapiyo? Birakin esiniz dusunsun sizde kendi yaginizda kavrulun.

Madem karışmadılar altınlarınızı aldılar siz de onlar akrabaları düğün yapınca bir şey takmayın bir şey derlerse bize bir şey gelmedi ki takalım deyin

rica ederim :) teşekkürler

Ne cevap verdi ?

Zaten diyeceginizi demişsiniz , lafı tutan biri de değilsiniz , o zaman devamını da söyleyin madem.

dedi hee ahmet bana düğünde takılan bi kaç altından verdi ondan götürürüm takarım e o zaman neden bana söylüyor diyorum işte gıcık etmek istiyor sanırım

evet o eltim 24 yaşında filan üniversiteyi bu yıl bitirdi saftır bişey bilmez anlamaz ne desen onu yapar diyor
düğün sabahı evlerine gittiler hemen kahvaltıya yeğeni ya bana diyor hani sanki bak o takılmaz öyle şeylere biz yakınız babında iyi yapmışsınız dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…