Yani ben boyle bir durumda susup oturmam ki oturmadim da zaten.Insanin cok zoruna gidiyor bi de oyle birsey ki hem sevilmeyen biz hem de en cok gelmek istedigi rahat davrandigi biz..Ben icimdekileri bir bir soyledim yuzune.Cok rahatladim en azindan biliyor neden mesafeli oldugumu..Bence siz de hazir olay tazeyken soyleyin icinizdekileri.Aptal yerine konmak insani cok sinir eden bir durum
Konuşmaya gerek yok . Hayatın akışında yeri gelirse sakince hakliligin verdiği huzuru taşıyan bi ses tonuyla lafinjzj söyleyin ama uzatmayın daMerhaba kızlar daha öncede bu kayınvalidemin yeğeni olan eltimle benim aramda ayrım yapılması hususunda konu açmıştım.Ama şu an çok canım sıkılıyor.Biz 2016 da severek evlendik.Benden önce kaynanam eşime yeğenini almak istemiş,(şimdiki eltimin ablasını).neyse eşim istemeyince onun küçüğünü benim bir küçük kaynıma nişanlamış.Bizim evlilik aşamamızda para yok deyip,hiçbirşeye karışmadılar,Herşeyi biz yaptık,düğün takılarınıda aldılar üstelik.Şimdi bu ay bu kaynımgil evlendi hem tüm eşyaları aldılar,hem tokiden ev alıp,peşinatını ödediler,üstünede düğün takılrını verdiler.10 aylık oğlum var doğunca hiçbirşey yapılmadı.Kendimi çok dışlanmış hissediyorum.Eşim benim kimseden beklentim yok,yarın öbürgün şunu şunu aldık diyemez diyorlar bana ama onlarada denmiyor.Her istediklerinde gidemiyorlar evine mesela.
Benim derdim para pul altın değildi ama bu muamelede zoruma gidiyor
Akşam kayınvalideme rahatsızlığımı söylemek istiyorum.
Sizce konuşmaya değer mi?
Susmaya devam mı edeyim?
Yoksa aklımda kalıp beni rahatsız edeceğine söyleyip rahatlayayımmı?
Merhaba kızlar daha öncede bu kayınvalidemin yeğeni olan eltimle benim aramda ayrım yapılması hususunda konu açmıştım.Ama şu an çok canım sıkılıyor.Biz 2016 da severek evlendik.Benden önce kaynanam eşime yeğenini almak istemiş,(şimdiki eltimin ablasını).neyse eşim istemeyince onun küçüğünü benim bir küçük kaynıma nişanlamış.Bizim evlilik aşamamızda para yok deyip,hiçbirşeye karışmadılar,Herşeyi biz yaptık,düğün takılarınıda aldılar üstelik.Şimdi bu ay bu kaynımgil evlendi hem tüm eşyaları aldılar,hem tokiden ev alıp,peşinatını ödediler,üstünede düğün takılrını verdiler.10 aylık oğlum var doğunca hiçbirşey yapılmadı.Kendimi çok dışlanmış hissediyorum.Eşim benim kimseden beklentim yok,yarın öbürgün şunu şunu aldık diyemez diyorlar bana ama onlarada denmiyor.Her istediklerinde gidemiyorlar evine mesela.
Benim derdim para pul altın değildi ama bu muamelede zoruma gidiyor
Akşam kayınvalideme rahatsızlığımı söylemek istiyorum.
Sizce konuşmaya değer mi?
Susmaya devam mı edeyim?
Yoksa aklımda kalıp beni rahatsız edeceğine söyleyip rahatlayayımmı?
Eşinizi kutluyorum, onun izinden gidin
Bırakın bu eş ailesinden para beklentisini, eltiyle denkleşmeyi
Sadece kendinizi mutsuz ediyorsunuz, kv ye ne diyeceksiniz, çocuk gibi ona aldın bana almadın mı yapmayın Allahaşkına
ya ben neden anlatamıyorum derdim altın para maddiyat değil değer görmek diye ??
çalşıyoruz zaten herşeyimizi kendimiz yapmışız
Değer vermeyene zorla verdiremezsiniz
Evladını saymayan sizi sayar mı bir düşünün
Altınlarınızı alın ama onlar sizin hakkınız
Açıkçası bu gibi durumlarda ebeveynlerde nasıl bir vicdan var onu sorguluyorum !
Yani sırf kendi istediği biri ile evlenmediği için hiçbir şeye karışmaması çok çirkin haksızlık.
Neyse bence hiç umursamayın en azından kendi kendinize dişiniz tırnağınız ile eşinizle kazıyıp gelmişsiniz.
Bu demek oluyor ki lafını bile sözünü bile edemezler.Sallayın duymayın görmeyin gitsin.
eşinizden çeyrek istemesi saçma !evet ben hem istediği gelin değilim hemde yeğeni değilim ve evet umursamıyorum aslında aklımda da yoktu da işte düğüne gidecez deyip eşimden çeyrek istememi söyleyince sorgulattı bana bu durum olayları
konu buralara geldi
eşinizden çeyrek istemesi saçma !
Bu durumda gene nezaketen anne tüm altınları siz alıp harcadınız ben neden çeyrek alıyorum olur.
Yani ben çekinmeden bizzat söylerdim.
Hele ki bizzat bende çalışan bir kadınsam
Neticede eşimle herşeyim ortak olduğuna göre yorum yapma hakkım olur.
Tabi öncesinde eşimle bu durumu paylaşırım
bide bana geçen gün diyor köyde bilmem kimin düğününe gidecez onlar size çeyrek takmışlardı,eşine söyle bi çeyrek getirsin.Dedim sen konuş eşimle,biz düğün takılarını almadık,kaynıma söyle sana bi çeyrek versin götür gideceğin düğüne.İşte diyorum benim mi üstüme geliyor bilerek mi yapıyor.Çok kötü bi insan değil kayınanam ama snir ediyor konuşmaları.Dİyeyim hatasını anlasın diyorum bazen
Çok pardonda siz nerden biliyorsunuz kayınvalideye yaranmak istediğimi,altınlarımı verdiğimi?
bir konuda yorum yapacaksanız,yazdığım şeylerin tamamını okuyup,ondan sonra konuşun!
Düğünde eşime takılmadı bişey masa açıldı gidip oraya verdiler takıları,ne yapsaydım gelinlikle masaya mı atlasaydım??
Size kayınvalideme bu konudaki rahatsızlığımhakkında konuşmak yada konuşmamak doğru olurmu? değermi diye sormuşum illa yazmak istiyorsanız bu konuda fikrinizi yazın
Kişisel tahlilerinizi çıkarımlarınızı kendinize saklayın
Zira ihtiyacım yok
O halde özür diliyorum, ancak burda çok okuyoruz gelinlerin altinlari kendi elleri verdiklerini. Sirf kocalarin gözlüründe tatli gelin görünmek adina.
Ben öyle bir zihiniyette olan kadin ile muhatap bile olmak istemezdim açikçasi. Ve ona sanki ona muhtaçmis gibi hisi vermek istemezdim. Konusmak neye yarar? Sanki kadin zihniyetinimi degistirecek?
Bence hiç konusma ve iyikine öyle olmus de kendine. Ona minnet etmekten daha iyidir. Zaman ile evinizde olur, herseyinizde olur, kendi alin teriniz ile. Dedigim gibi ayda bir defa felan git esin ile beraber, bir iki saat oturup çikarsin. Eltin ile kv'den ister sarmas dolas olsun, hiç karisma. Zaten etraftan gördügüm kadari ile, o tür iliskilerde er yada geç sorun oluyor. Nerde çokluk orda b.. oluyor.
Ne cevap verdi ?
Zaten diyeceginizi demişsiniz , lafı tutan biri de değilsiniz , o zaman devamını da söyleyin madem.
Hiçbir şey demeyin siz kötü, fesat olursunuz çünkü onların herşeye kılıfı hazır. Ozaman yoktu paramız şimdi var vs vs birsürü şey söyleyip üstüne seni suçlu çıkarırlar kocan bile haklı annemler diyerek eve döner. O yüzden bulaşmayın. Mesafe koyun az görüşün . Onların size işi düştüğü zaman bahaneler bulun. Kıymetli gelini ve oğlu her daim yanında olsun.boşverin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?