Eşimin ailesinin yaşattıklarını unutamıyorum.

Af dileyen yok bence boyle devam edin af etseniz biraz iyi devam etse sonra yine ayni sorunlar yalanlar baslar hamile kaldi bize mecbur kaldi geldi derler iyi dusun

Af dileyen yok özür yok... iste bebek olacağı icin simdiden yine hayatimiza müdahil olmaya başladılar. Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin ama bunlara beni hic etmesin bir bardak su desem vermezler o derece. Allah büyük bakalım

Doğumda eşin muhtemel yumuşayacak ailesi sonuçta babaannesi ve dedesi diyecek
Senden de birşey olmamış gibi davranmanı yeni bir sayfa açmanı isteyecek
Eğer onlardan gerçek bir adım bir telafi çalışması görürsen için kısmen soğur
Aksi takdirde doğum sonrası psikolojinin de etkisiyle sen ara ara gündeme getireceksin unutmadığın için yine sen suçlanacaksın
Keşke aile içinde hiç böyle şeyler yaşanmasa belirli bir mesafede ilişkiler yürüse
Dışarıdan söylemek kolay görüşmek zorunda değilsin affetmek zorunda değilsin
Olmuyor işte aile içinde görüşmemek
Affetmek olayını tamamen kendin odaklı düşün
Çünkü içimizde tuttuğumuz herşey ağırlığıyla öfkeye dönüşür
Affetmek aslında kendimizi serbest bırakmaktır.
Son dediğine gelirsek evet yaşanmışlık var

Senin eşin durumların farkında ve senin yanında bide herşeyin farkında olup yine de ailem diyenler var benim kocam gibi. :/

Evet demesi kolay ama işin içine eşiniz girince mecbur görüşüyorsunuz. Hic yaşansın istemezdim ama benimle alakalı bir durumda degil gözünün uzerinde kaşın var olayları. Allah büyük ne deyim o fırsat vemesin kötüye... İnşallah dogum da felanda problem çıkmaz lohusalik psikolojisi ile iyice yıpranmayayım.

Senin eşin durumların farkında ve senin yanında bide herşeyin farkında olup yine de ailem diyenler var benim kocam gibi. :/

inşallah senin eşinde anlar canım. İnan yaşamazsam anlamazdım harelde bilmezdim bu denli zor olabileceğini ama anlıyorum seni. Allah büyük insllah esinde yanında arkanda olur. O görmese bile allah var canım dua et bol bol allah kötülerin şerrinden korusun senide bebeginide ...

Ben de 37 yasındayım
Ben de kimseye nefret beslemedim
Kv kp hariç
Eşin mesafeyi koymus
Çok düşünme
Biz de cok sorunlar yasadık
Eşim tavrını koydu ailesine ama, daha snr onlar yön değiştirdiler
2-3 senedir hep iyiyi oynuyorlar ve eşim de onların rol yaptıklarını anlamamaya basladı
Ama ben unutamıyorum
Bana suanda cok iyi davranmalarıni
İçim almıyor çnk eskiden soylenilenler unutamıuorım
Ama eşim unuttu ve ne biçim bir ailem var benim diyen adam, şuanda çok iyi ailem var diyecek moda geldi.

Evet mesafeli artık. Ama eşimin ailesi de eşime cok farklı konuşuyorlar bana cok farkli. İkiyüzlülüklerinden bende iğreniyorum. Nasıl insanlar bunlar gerçekten şaşıp kalıyorum. Sınav dünyası iste demek ki bunlarda bizim sınavımız.
Açıkçası bende eşimin yön değiştirmesinden korkmuyor degilim. Ama umarım değişmez. Kadının ailesi soylese bunca seyi damada... erkekler ne kendileei görüşür ne kadını ailesi ile görüştürür ama malesef yine kadınlar cekiyor kahrı... allahtan ilahi adalet var

Rabbim hepimizi evlatlarımızı korusun inşallah canım. Ben sadece canı gönülden şunu söylüyorum Rabbim huzur bozanlara huzur vermesin.

Ayni durumdayiz canim ama bebeklerimiz icin eslerimiz icin sabir diyelim kafani mesgul et baska seyler dusun yoksa insan dugun gunune kadar gidiyor dusunerek yapilan haksızlıklara laf sokulmalara dalip üzülüyor gercekten onlar icin uzulmeyi bile haketmiyorlar en azindan esin yaninda benimki tavir yapmayi da bilmez ailesine ama beni anliyor buda guzel birsey :) kv. Kp de esimin yaninda canim kizim diyor esim yokken suna soyleyin diyor düşün bu insanlardan herseyi bekliyorsun haliyle zamanlada daha az üzülüyorsun yaa takmamayi ogreniyoruz her bayan gibi

Takmamayı degilde bu gerçekle yaşamayı öğreniyoruz galiba. Düşük tehlikem var evde yat yat ne yapacağımı şaşırdım dedim ki düğün cd sini izleyeyim. Normalde bir kere izledim bir daha hic izlemedim. O gunu dahi hatırlamak istemiyorum. Can sıkıntısı demek ki. Sonra kendimi hıçkırıklae ile agla agla buldum. Izlerken o gunu o ani yaşıyorum sanko, en derinden... sonrasinda dq bu konuyu açtım zaten. Başa çıkmak istiyorum bu icimde yer edenler ile ama sanırım baş etmek yerine dusunmemeye calismak en iyisi.
Bazen bunları benim yaşayacağım hic aklima gelmezdi diyorum. Ama akla gelmeyen seyler basa geliyoruz.
Allah ıyi insanlar ile karşılaştırsın bizleri insllah

9 sene geçti. Kocamın annesine duyduğum nefret ilk günkü gibi. Yaptıklarını hiç bir zaman unutmadım. Ama eşim yüzünden unutmuş gibi yapıyorum. Onu her gördüğümde hoş geldin anne derken içimde fırtınalar kopuyor ama ben gülümsemek zorunda kalıyorum.

Ben unutamadım. Sen unutabilir misin bilmem.

benim eşim bana onları ara sor görüş demez
o bakımdan sanslıyım

ya da eşim ailesi için beni üzmez, sadece kendi aralarındaki buzlar eridi. ve sanki ailesi bizi çok seven ve düşünen birer melek oldu:)

affetmek zorunda değilsin.
farzet ki onlar ölmüş gitmiş.
onlar yokmuş gibi yaşa, keyfine bak eşinle evladınla.
asla ne kendini, ne eşini zorlama onlarla görüşmek için.

affetmek veya görüşmek zorunda değilsin.

ben 7-8 sene hiçbir şekilde görüşmedim. şimdi evlatlarım var diye, onların hatrına senede 1-2 kez görüşmelerine müsade ediyorum.

içim rahat.
kv de eşime de söyledim: bakacağın yüze tükürmeyeceksin.

kabul etme.
ben doğum yaptıktan sonra kendimi ruhen hazır olana kadar eşimin ailesini kabul etmedim.
sanırım 5-6 aylıkken gelip görsünler. kalmasınlar gitsinler dedim. öyle de yaptık.

çünkü sen de gördün ki ne zaman yumuşarsak ya da taviz verirsek, eski edepsizliklerine geri dönüyorlar.

o yüzden ben artık çok çok katıyım bu konuda eşime ve ailesine.

insan gibi davransalardı çocuklarımı istedikleri zaman görürlerdi.

Unutamayacaksın içindeki nefret gün geçtikçe artacak .
Bebek doğunca görüşeceksin.
Herşey yeniden aklına gelecek.
Olan sana olacak.
Ben hafifletmenin yolunu bulamadım.
Bulursan bana da söyle.

hafifleten tek neden bence, haklı olmak.
bu haklı olma hissi beni çok rahatlatıyor.
bir de daha önce yazdığım gibi evime canları istediği zaman gelemiyorlar. önce benim iznim gerekiyor, oğullarını ve torunlarını görmek için. bu kapana kısılmış hissini onlara yaşattığım için çok rahatım.

ben de benzerlerini yaşadım. hatta evli olduğumuz halde, kv eşime yeni eş adayları bakmaya başlamıştı.
artık gitmiyorum, evime almıyorum, eğer torun görmek isterse de sadece 1 gece kalma izni var o da eşim evde olmak şartıyla. o eve geleceği zaman eşim ya izinde oluyor ya da hafta sonu tatili.

hiçbir şekilde yalnız kalmıyorum onlarla, eşim evdeyken gelip gidiyorlar, muhabbete de mecbur kalmıyorum böylece.
geldiklerinde hoşgeldin demiyorum, sarılmıyorum, giderken de kapıdan bakıp içeri geçiyorum o kadar.

bu kadar edepsizliklerine bu davranışlarım hak bence.

Affedebilirsin ama gorusmek zorunda degilsin. Yalanla iftirayla ugrasan insandan hicbir sey olmaz. Sen affetsen bile kul hakki diye bir sey var.

hiçbir şeye karıştırma, eşinin hatrı için bile olsa, kestirip at.
hazır fırsatını buldun, tüm bağını kopar, eşin ev dışında gitsin onlarla görüşsün ama sen görüşme.
mecbur da değilsin.
sakın eşim üzülür, arada kalır vs diye düşünme.
evladını düşünen onlar olmalıydı, sen değil.

o yüzden hiç taviz verme, doğumda sadece kendi aileni kabul et. onları hazır olduğun zaman kabul edeceğini söyle ve kararlı ol. zaten boşanma aşamasına gelmişsiniz.

lohusalıkta sırf onlar yüzünden kocandan boşanacak raddeye gelirsin. inan lohusalık psikolojisi çok kötü bir dönem. o yüzden kendin ve bebeğin için şimdiden rest çek hem eşine, hem ailesine.

eğer bizzat şahit olmak istersen, şu anda mesela 2017 şubat mart annelerini oku, lohusalık kv ve benzeri etkenlerle nasıl bir psikolojideler, neler yaşıyorlar oku ve ibret al.

sen de o hallere düşme, vicdansızlar için. eşin de olsa sana acımayana acıma.

onlar eşinin ailesi senin değil. o görüşmek isterse görüşsün ama sen hiçbir şeye mecbur değilsin, bunu unutma.

Dogru söylüyorsun ölene kadar çıkmayacak galiba içimden benimde.

benim eşim bana onları ara sor görüş demez
o bakımdan sanslıyım

ya da eşim ailesi için beni üzmez, sadece kendi aralarındaki buzlar eridi. ve sanki ailesi bizi çok seven ve düşünen birer melek oldu:)

:)) evet evet zaten eşlerimizin yaninda melekler kibarlıktan ölecekler... garip ya yasli insanların bu denli oyunculuk sergilemeleri oscar odulu verilir o denli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…