eşimin aldatması...

bak sen affetmiş olabilirsin, kimse sana neden affettin demiyor.. Ben konu sahibine de ne boşan derim, ne affet derim.. Ama bu genellemeler var yaa, beni deli ediyor tatlım

Ya neyse affetsin affetmesin ama konu sahibesinin durumu senin durumunla alakalı degil ezgi kadının yatagına başka bir kadın getirmiş..sen buna katlanabilir miydin ?

Ya zaten affediyosan de ki bnm esim yapti bir serefsizlik ama biz bunu astik unuttum gitti. Yok gelip burda hepsi yapar onlarin yapisi boyle ezikler yapmaz demenin mantigi yok..

bak sen affetmiş olabilirsin, kimse sana neden affettin demiyor.. Ben konu sahibine de ne boşan derim, ne affet derim.. Ama bu genellemeler var yaa, beni deli ediyor tatlım
bende boşan derim mesela. bunu demekte benim özgür iradem. kimsede bana demeyin ,diyemezsin deme hakkına sahip değil. buradaki yorumlarımıza kimse sınır koyamaz. haddini aşan,hakaret içeren yorumlar haricinde tabii.

Son düzenleme:
ya zaten affediyosan de ki bnm esim yapti bir serefsizlik ama biz bunu astik unuttum gitti. Yok gelip burda hepsi yapar onlarin yapisi boyle ezikler yapmaz demenin mantigi yok..

hepsi yapar dıye bırsey demedım ben bunu oncedende savunurum bu toplumsal bır olay yıllarca tek eşililiğe bağlı kalan ınsanlar sayı olarak az ben bunu tez yazarken bır cok pskolog ıle (en az 30yıl meslek hayatı olan) yurt ıcı ve yurt dısı arastırma yapmıstım konu tamamen bu değildi fakat dıkkatımı çekmişti. Bır cok psıkıyatrı edındığı tecrube bu yonde ne yazık kı.

affedersin, affetmezsin, unutursun, unutmazsın kişisel tercihtir.. ama "herkes yapıyor, benim kocam yapmaz diyenler de saf, bak ne ka güzel ben kabul ettim baştan" diyorsan orada sorun var demektir.. insanlar tornadan çıkmış gibi tek çeşit değildir, herkesi koyun gibi kategorize edemeyiz.. kaldı ki bilimsel kanıtlanmış bir konu var diye iddia ediyorsan, ispatlayacaksın da öyle değil mi?

başka bir açıdan; her ihanet eden adam hemcinsiyle mi aldatıyor? hayır!.. ee bunların hepsi 20 sinde, ilişkisi olmayan kadınlar mı? hayır!.. bu mantıkla her kadın potansiyel olarak ihanet edebilir diye genelleyebilir miyiz? ya da eşiniz size; valla ben hiç güvenmem eşime, kadındır yapar-yapar dese ne olur düşünebiliyor musunuz?

o zaman bir kadında aldatırsa eşini erkekte affetsin tek eşlilik sayısı az diyerek. bunuda kabul ediyorsunuz o zaman.
eğer evetse cevabınız. gerçekten buna inanıyorsunuz diyeceğim ama değilse işte o zaman resmen ayrım yapıp erkeği üstün görerek evet sadece erkek aldatılırsa affedilir diyorsuunuz demektirki bu cins ayrımı yapan zihniyete zaten ben yorum bile yapamam.

Aldatılan kadın değecek bir evliliğe devam etmeyi,onu onarmayı seçmişse bu onun zayıflığını değil gücünü gösterir.Zira bu gerçekten çok büyük bir kuvvet gerektirir.Eşler birbirini gerçekten seviyorsa evlilikler kurtuluyor,sevgi olmayan evliliklerde genelde taraflardan biri ya da her ikisi boşanma yoluna gidiyor.Gerçek sevgi karşındakini anlamaya çalışmayı ve emek vermeyi gerektirir.Tabii ki aldatan taraf daha fazla çaba sarf etmelidir ama asıl yükü aldatılan taraf omuzlar,kendini tekrar tamir etmesi muazzam bir kuvvet gerektirir.Elbette bu söylediklerim birbirinden kopmak istemeyen,gerçekten sevgiye dayalı evliliklerde geçerlidir.

Ya zaten affediyosan de ki bnm esim yapti bir serefsizlik ama biz bunu astik unuttum gitti. Yok gelip burda hepsi yapar onlarin yapisi boyle ezikler yapmaz demenin mantigi yok..
"Her erkek yapar vs.."diyerek kendilerini avutuyorlar bence.
Ben bu tür yorumları görmezden gelmeye çalışıyorum çünkü o cümleler de aslında bir acı var.

Başka hiç bir kadın benim alternatifim olamaz. Bu kadar değer veriyorum kendime.

Ayrıca şu kınama sınanırsın temalı sözler cidden kabak tadı verdi artık. Sığınacağınız tek cümle bu mu kaldı yani? Karaktersiz biriyle evliliği devam ettirmenizi savunuyorsunuz sürekli. Farkında mısınız bilmiyorum ama hep aynı cümleleri tekrar edip duruyorsunuz, anladığım kadarıyla bunlar kedinizi rahatlatmak adına bulduğunuz cümleler ama cidden farklı şeyler bulun artık.

Kınıyorum arkadaş zina yapan herifleri, uçkuruna kaşına gözüne sahip çıkamaya erkekleri ve hayatını kocasını affetmesine kılıf uydurmaya adamış kadınları da kınıyorum. Aldatmayı sırf kendi içleri rahatlasın diye normalleştirenleri de kınıyorum.

Olayı dönüp dolaşıp dine de getirmeyin çok komik oluyor artık. Ne yani zina hırsızlık kul hakkı vs. diyen hocalar eninde sonunda zina mı yapıyor hırsız mı oluyor kul hakkı mı yiyor? Zina zinadır. Süslü kelimelerle hayatın normal bir parçasıymış gibi yansıtmayın.

Hiç kimse kusuruma bakmasın ama kendi aldatılan,ya da sürekli aldatılma tehlikesinde olup 'Aaa aldatmayan erkek yoktur şekerim,fırsatını bulsa hepsi aldatır'diyen kadınları kendi Fizik sınavı kötü geçtikten sonra diğer arkadaşlarının da kötü geçmesi için dua eden lise öğrencilerine benzetiyorum.Alınmaca gücenmece yok.

Son düzenleme:

Haklısınız çünkü yurtiçi ve yırtdışı araştırmaların hepsi bunu gösteriyor.

bende boşan derim mesela. bunu demekte benim özgür iradem. kimsede bana demeyin ,diyemezsin deme hakkına sahip değil. buradaki yorumlarımıza kimse sınır koyamaz. haddini aşan,hakaret içeren yorumlar haricinde tabii.

evet, katılıyorum sana sonuna kadar.. ben en son birine boşan dediğimde sanki benim yüzümden aldatmış kocası gibi atarlanmıştı konu sahibi, sonra da mutlu yuvasına dönmüştü...

Senin dedigin bambaska. Bu fiziksel farklilik degil. Toplumun dayattigi rollerle alakali. Fiziksel farklilik oldugunu dusunen kendini kandirir. Ataerkil toplumlarda erkeklerin capkinligi pohpohlanir. Bizlere cinsellikten erkekler kadar zevk alamayacagimiz yalani dayatilir. Haliyle farkinda olmadan baskilariz bir seyleri. Bunun da adi fiziksel farkliliga cikar hayret sekilde..

Tam olarak aynen böyle düşünüyorum. Etrafında aldatılmayı kabullenmiş kadın görmek onları mutlu ediyor. Neden? Yalnız değiller çünkü.

Ben bu tür yorumları görmezden gelmeye çalışıyorum çünkü o cümleler de aslında bir acı var.

Aldatan erkek ozguven timsali ilan edildi bir anda..

bencede.
ayrıca kendi yaptıklarını normalleştirme şeklide bu. böylece bir çeşit rahatlama duygusu.
etrafında kendi gibi örnekleri gördükçe ve artmasına sebep verdikçe, ikna ettikçe ,
bir çeşit rahatlama ve mutlu olma hissi.

aynen.. onlar için ne kadar fazla o kadar iyi.. diğerleri mi? haa onlar zaten saf canım

Kesinlikle katılıyorum True ya da baştan başına gelecekler korkusuyla bu durumu kabullenme var.
Yapmayanlar erkek değil mi?Her erkek yapmaz, ben hepsinin aldatacağına asla inanmıyorum.Ve buna inandıkça bir bilseler hayatlarına bunu çekiyorlar.Korktuklarımızı inandıklarımızı hayatımıza çekeriz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…