- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi aysunsedat
-
Ne kadar sığsınız arkadaşım.Ben psikolog kimliğimle yazmadım ilk yazdıklarımı,tabii ki mesleki tecrübeme dayanarak ama sadece buraya üye bir kadın olarak yazdım.Size hiçbir şeyi kanıtlamak gibi bir kaygım yok,sadece arkadaşlar çok üzerime gelince meslğimi deşifre etmek durumunda kaldım,böyle yerlerde özellikle psikolog kimliğinizi deşifre etmek terstir,burası terapi yeri değildir.
Ben haklı olduğumu savunmuyorum,size bilgilerimi ve bunlardan öğrendiklerim ışığında hislerimi aktardım.Boş yere dağılan çok ilişki gördüm,erkek de ağladı omzumda,kadın da .Yaşamadan bilemezsiniz.Bu arada,tarzınız çok saldırgan.
Siz en nihayetinde bir insansınız değil mi bu kadar böbürlenmek neden?
okudugunuz kendinize, başkasına kendinizi kanıtlamak için mi okudunuz?
hayatta tek anlamayacağım şey varsa o da yaptıklarıyla kendini yere göğe sığdıramayan insanlardır. eğitim tek başına keşke yeterli olsaydı
Ben böbürlenmiyorum arkadaşım,bana yazılan tepkili mesajlarda hakarete varan şeyler olunca mecburen mesleğimden bahsetmek durumunda kaldım.Böbürlenen bir insan olsam burada insanlara yardım etmeye,acılı bir kadına yol göstermeye çalışmaz bana ne ben sadece bana para ödeyene yardım ederim derdim.Bu yorumunuzu incitici buldum çünkü gayet mütevazı bir insanım,sizin gibi biriyim.Ama bana ne içtin de kafan iyi söyle de ben de alayım diyen birine,bunları neden yazdığımı anlattım sadece.
"senin kocanın aldatmadığını nereden biliyorsun" diyen bir psikoloğun başkasını sığlıkla suçlaması ironi değil mi sevgili psikoloğumaslında yazdıklarınızın içeriğine hiç şaşırmadım.. bu ülke Sibel Üresin gibi aile danışmanları olduktan sonra, "yapmayan erkek mi var, sen safsın" diyen psikologlar görmemiz normal değil mi
Siz benim bu yorumumu incitici mi buldunuz? o zaman lütfen kendi yorumunuzu bir daha okuyun. böbürlendiğiniz insanı aşagılamaya calıstıgınızı bir daha okuyun esas incitmek nasıl olur o zaman net görürsünüz..
hepimizin bir nefeslik canı varken insanlara tepeden bakılmasını anlayamıyorum.
Ben sadece psikolog değilim,önce bir insanım.Ve acılı bir kadına direkt as,kes,boşa demek gerçekten insafsızlıktır.Sığ düşünce işte budur,tanımadığınız bir insana hayatının belki de en önemli kararında fevri etki etmektir.Evet,tekrar soruyorum,burada aldatılmış kişileri ve yapan eşleri böyle yerden yere vururken o tepkili mesajları yazan kişiler,sizin de aynı durumda olmadığınızı nereden biliyorsunuz?
Ne kadar sığsınız arkadaşım.Ben psikolog kimliğimle yazmadım ilk yazdıklarımı,tabii ki mesleki tecrübeme dayanarak ama sadece buraya üye bir kadın olarak yazdım.Size hiçbir şeyi kanıtlamak gibi bir kaygım yok,sadece arkadaşlar çok üzerime gelince meslğimi deşifre etmek durumunda kaldım,böyle yerlerde özellikle psikolog kimliğinizi deşifre etmek terstir,burası terapi yeri değildir.
Ben haklı olduğumu savunmuyorum,size bilgilerimi ve bunlardan öğrendiklerim ışığında hislerimi aktardım.Boş yere dağılan çok ilişki gördüm,erkek de ağladı omzumda,kadın da .Yaşamadan bilemezsiniz.Bu arada,tarzınız çok saldırgan.
cok keskın ,kesın konusuyorsunuz ...çünkü bazı insanların özgüvenleri vardır.. karşısındakiler o insanı kaybetmekten korkarlar çünkü bilirler ki "onun" kaybedeceği birşey yoktur, hayatından bir pisliğin çıkması dışında.. o yüzden sevgiden önce saygı duyarlar, ilişkiye de saygı duyarak başlarlar.. bugüne kadar çok arkadaşım oldu, çok da darbe yedim.. yediğim darbelerden sonra tek tekme yetti hepsine.. ha gidenler sürünerek döndü, kılım kıpırdamadı.. bu diğerleri için de bir nevi ön izleme oldu
sizin meslek hayatınız boyunca hiç karşılamadığınız tipler olabiliriz, ama bu olmadığımız anlamına gelmez.. bizlerin çevresinde ki insanlar bilirler ki 40 öksüz ile bir mağarada kalsak bizim izin ihanet-ihanet, hainlik de hainliktir.. yer, zaman, mekan ya da kişi farketmez sevgili psikoloğum
Siz en nihayetinde bir insansınız değil mi bu kadar böbürlenmek neden?
okudugunuz kendinize, başkasına kendinizi kanıtlamak için mi okudunuz?
hayatta tek anlamayacağım şey varsa o da yaptıklarıyla kendini yere göğe sığdıramayan insanlardır. eğitim tek başına keşke yeterli olsaydı
cok keskın ,kesın konusuyorsunuz ...
bu hayatta hıc bıseyın garantısı yok
aldatılmayı kımse ıstememz ama 'ben ozguvenlıyım benı aldatanı tekmelerım ' yorumu bana cok keskın geldı
ılerde umarım cok cok canınız yanmaz bu konuda ben hıc bı bayanın aldatılmasını ıstemem ama kesın konusarak davetıyede bulunuyosunuz
bellı olmaz hıc bırsey bellı olmaz...
Dileksu yaklaşımın çok sığ ve bir psikoloğa gerçekten yakışmıyor. Keşke mesleğini deşifre etmeseydin.
Kadın ve erkeklerin yapıları farklı değildir. Ataerkil toplumların erkekleri koruma biçimidir. Yapısal farklılık dediğin kadınların cinsel isteklerini bastırmasından başka bir şey değildir. Kadının aldatması namussuzluk, erkeğin aldatması ise çapkınlık ve fiziksel farklılık oluyor. Sanırım bu konuda yeterince makale okumamışsınız, çok fazla aldatılma vakası gördüğünüz için beyniniz size bir takım oyunlar oynamış. Önyargı bir psikoloğa yakışmaz.
Aldatılan kadın boşanmayabilir, affedebilir. Size bu konuda danışanlara erkeklere böyle b.k atmalarını böylece kendilerini daha iyi hissetmelerini mi öğütlüyorsunuz? Evet bu aldatılan kadına kısa süreli kendini iyi hissettirebilir. Danışanlarınızın sizi sevmesi için güzel bir yöntem.
Danışanlarınıza bir dahakine affetmek istiyorsa unutmasını öğütleyin, affetmek istemiyorsa da dünyada aldatmayacak güvenilir erkekler olduğundan da bahsedin. Ve kararı ona bırakın. Amaaan hepsi aldatır canım affet diye yönlendirmeyin.[/
Bir insanın her zaman öğreneceği yeni şeyler vardır,o sebeple yeterli makale okudum elbette diyemem ama çok okudum.Burası tıbbi bilgi paylaşım alanı değil ama şöyle söyleyeyim,erkek beynindeki seksle ilgili alan kadınlarınkinin ikibuçuk katı olarak belirlenmiştir.Aynı şey öfke vs fibi farklı alanlar için de geçerli,kadın ve erkek beyninin devreleri çok farklıdır,nöronlar farklıdır vs.Ben her danışanıma hemen affet demiyorum elbette,zaten ilk mesajımda da yazmıştım.Çiftler sakince uzun uzun konuşmalı önce.Aldatan erkek karısını artık istemiyorsa zaten boşanılır.Benim tüm yazdıklarım aldatma krizine girmiş ama aldatan tarafın pişman olduğu ve karısından ayrılmak istemediği vakalar için geçerli.Konu sahibi eşimin soğuk davrandığını yazmış,bu ,suçlanan erkeğin savunma mekanizması olabilir,bu sebeple suçlayocı değil sakince konuşmasını önerdim.
hah! "büyük konuşma başına gelirci"ler de geldibu eksik olsa gerçekten şaşırırdım ki yazarken aklıma da geldi
eminim başıma gelse çok sevinirdiniz değil mi sevgili merve? kesin sevinirdiniz, zira sizler gibi olmayanların düşmesini 4 gözle bekleyen kesimdensinizkeşke sizin de bizler gibi keskin çizgileri olsa merve.. sırt sıvazlama, erkeğin elinin kiri, babalık müessesinin ağırlığı gibi saçma-sapan sebepler sıralamayacak kadar güçlü durabilse herkes.. ah merve ah
Artık, '''büyük konuşma başına gelir=ben de aldatıldım, aldatılmaya karşı sıcak bakıyorum''' olarak algılıyorum ben.hah! "büyük konuşma başına gelirci"ler de geldibu eksik olsa gerçekten şaşırırdım ki yazarken aklıma da geldi
eminim başıma gelse çok sevinirdiniz değil mi sevgili merve? kesin sevinirdiniz, zira sizler gibi olmayanların düşmesini 4 gözle bekleyen kesimdensinizkeşke sizin de bizler gibi keskin çizgileri olsa merve.. sırt sıvazlama, erkeğin elinin kiri, babalık müessesinin ağırlığı gibi saçma-sapan sebepler sıralamayacak kadar güçlü durabilse herkes.. ah merve ah
yazık dıyorum ne dıyım kı baska
ayrıca kendınce heralde benım aldatıldıgımı sandın yok oyle bı durum merak etme Allah korusun
ben kımsenın aldatılmasını 4 gozle beklemem olur mu hıc oyle sey
demekkı sız oyle bırısınız kı banı de oyle sandınız ..
eee bı ınsanın fıkrı neyse zıkrı de odur dıye bosuna demıyorlar
fesatsınız ....
offffff ne kadar da lafları carpıtıyosunuz ya
oncekı yorumlarım da da dedım yıne dıyorum ' erkek ve kadın farklıdır yradılıs gereg,erkegın nefsı dusuktur.ama bu ' erkek yapar kadın yapamaz anlamına gelmez,kadının namusu oldugu kadar erkegın de namusu vardır '
bu bızım dınımızde boyle
sız ve hıc kımse erkek ve kadın aynıdır dıyerek Allah a karsı gelemezsınız... ( ınancınızı bılmıyorum ben kendı ınancıma gore yorum yapıyorum )
yanı hala ne anlamak ıstıyosanız oyle anlıyosunuz ....
burada hıc bı kadın aldatılmayı hak etmıyor aldatmayı savunmuyor
kendınzce bılıp bılmeden fesatlık da yapmayın .
hı hı oldu peki
muslumansanız ınancınız cok zayıf,bılgısızsınız hala ne anlamıssınız
erkek ve kadın yaradılıs ıtıbarıyle farklıdır derken erkegın nefsı kadınınkıne gore dusuk demek ıstemıstım....
ve sız benı ' erkek yapar ' dıyenlerle aynı kefeye koydugunuz ıcın de
dınımızde erkegın de kadının da namusu var demek ıstemıstım
cahıl cahıl yorumlar yapmayın
once bı okuyun ogrenın oyle yazın ......
bunları ben uydurmuyorum bu dınımızde boyle ....
kabul edıp etmemek sıze kalmıs tabı
madem bılmıyorsunuz mılletın de aklını bulandırmayın barı bayan fesat ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?