- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
- 133
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Hayir ben onu siz oyle derseiniz diye söyledim yoksa soylerim karisirim ama anlamiyor ki esim olacak adamBir kere şu cümlen baştan aşağı ofsayt ".........simdi diyeceksiniz kendi parasi kendi kazanır kendi harcar "
Şu cümlende gizli senin hayat felsefen ve bakış açın her şeyin.
Sen kendin böyle görüyorsun olayı o yüzden de böyle oluyor.
Kendini ifade edemediğin için böyle oluyor.
Adam da harcar tabi.
demek ki bir ağırlığın yok.Hayir ben onu siz oyle derseiniz diye söyledim yoksa soylerim karisirim ama anlamiyor ki esim olacak adam
Valla ben anlam veremiyorum yani kazandigi para da öyle yuksek bi para degil simdi diyeceksiniz kendi parasi kendi kazanır kendi harcar diye ama ben biriktirmeye çalışıyorum cogu seyi almam yani cantaydi ayakkabiydi yani fazlasını almam ama esim yok 3 bin lira tl alacam yok 300 liraya gözlük alacam daha yeni almisti onuda kirdi tekrar alacakmış yok mont alacakmis iste hep birşeyler oda normal fiyatlar degil en yuksegi simdi bende ona inat bende alayim diyorum ama ben kiyamiyorum o kadar para verip birsey almayi siz karisirmisiniz esinizin aldığı birseye merak ediyorum
Valla ben anlam veremiyorum yani kazandigi para da öyle yuksek bi para degil simdi diyeceksiniz kendi parasi kendi kazanır kendi harcar diye ama ben biriktirmeye çalışıyorum cogu seyi almam yani cantaydi ayakkabiydi yani fazlasını almam ama esim yok 3 bin lira tl alacam yok 300 liraya gözlük alacam daha yeni almisti onuda kirdi tekrar alacakmış yok mont alacakmis iste hep birşeyler oda normal fiyatlar degil en yuksegi simdi bende ona inat bende alayim diyorum ama ben kiyamiyorum o kadar para verip birsey almayi siz karisirmisiniz esinizin aldığı birseye merak ediyorum
Eşimin bikaç atleti yırtılmış alalım diyorum aman içimde ya kim görecek diyo
tabiki karışırım... o da dinler beni...Valla ben anlam veremiyorum yani kazandigi para da öyle yuksek bi para degil simdi diyeceksiniz kendi parasi kendi kazanır kendi harcar diye ama ben biriktirmeye çalışıyorum cogu seyi almam yani cantaydi ayakkabiydi yani fazlasını almam ama esim yok 3 bin lira tl alacam yok 300 liraya gözlük alacam daha yeni almisti onuda kirdi tekrar alacakmış yok mont alacakmis iste hep birşeyler oda normal fiyatlar degil en yuksegi simdi bende ona inat bende alayim diyorum ama ben kiyamiyorum o kadar para verip birsey almayi siz karisirmisiniz esinizin aldığı birseye merak ediyorum
Evet gencken ailesi hic dedigini yapmamislar onun icin hala çocuk gibi ama bende yoruluyorum artik onla ugrasmaktanSamire hanim kinularinizdan anladigim kadarıyla esiniz ailesinden biraz baskı görmüş istediklerini yapamamus şimdi de evlenince hep o içinde kalanları yapmaya çalışıyor
Bence siz direkt karşı cikarsaniz sizi umursamaz
Ama evliliğin sorumluluk getirdiğini kızınızın geleceğini de düşünmeniz gerektiğini tabi ki zaman zaman istediklerinizi de alacağınızi ama bütçenin uygun olursa almanın daha iyi olabilicegini anlatmalisiniz
Bir de böyle deneyin
Benim tl 1300 bi ust model alalim dedi ama ben yok dedim oda 1700 galiba ben boyle dusunurken o hic düşünmüyor parasiniBen eşimin kişisel harcamasına karışmam laf etmem.
Zaten telefona 3 bin tl kendisi vermez. Benim 1700 tl'lik telefonum için evdeki televizyondan daha pahalı diyordu
O bana alma etme demez ben de ona. Karşılıklı her şey.
Evet gencken ailesi hic dedigini yapmamislar onun icin hala çocuk gibi ama bende yoruluyorum artik onla ugrasmaktan
Esim de oyledir neye para harcanacak bilmez yani ihtiyac olan şeyleri erteler gereksiz seyleri almaya calisirEşimin bikaç atleti yırtılmış alalım diyorum aman içimde ya kim görecek diyo
Esim de oyledir neye para harcanacak bilmez yani ihtiyac olan şeyleri erteler gereksiz seyleri almaya calisir
Evet tam bi ergen vallaKocaniz kac yasinda ? Birikim yapma cocuk yetistirme gibi dertleri projeleri kaygilari yok herhalde, durduk yere 3000 Tl ye telefon aliyorsa vede surekli bu tarz harcamalar yapiyorsa isiniz zor. Resmen bir ergenle evlenmissiniz gibi yani. Esinize mantikli sakin bir sekilde durumu anlatin. Birseyin ihtiyac oldugu takdirde alinmasi gerektigini soyleyin, hem oyle kafasina gore alisveris yapan esleride hic sevmem. Evlenince mecburen en yakin arkadasida esi oluyor insanin ve birsey alacagi zaman fikir aliyor alayim mi ,daha uygunu nerden bulurum ,yakistimi ,daha iyisi varmi gibi fikir almak istiyor. Illaki karsindakini irdelemek yada izin almak vermek amacli degildir yani bu danisma isi.
Her evliligin dinamigin farklidir elbette ama bazen esimin ihtiyaci oldugunu dusundugum seyi ben ona hediye ederim, gecen yil kullandigim akilli telefonum 4 senenin sonunda iyice eskimisti ve cok yavaslamisti surekli sikayet ediyordum esim bana supriz yapip yeni modelini almis bende eskisini anneme verdim mesela, ama vermeseydimde 3-5 kurus neyse satardim. Demek istedigim evlilik ev arkadasligi degilki ihtiyacta bir harcamada bir kazanc ta bir tasarrufta bir yani.
Oyle biriniz tasarruf edecegim diye kendini kisitlayip otekisi ergenler gibi her gordugunu almak isterse olmaz o is. Konusun esinizle isi tartismaya goturmeden, kavga etmeden guzel guzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?