Eşimin anlayis sizligi

Peki önerin ne nasıl hareket etmeliyim

Az önce yazdım ona ev temizleyecem diye ben kızımı ac koyuyorum sırf onlar geliyor yetişemiyorum her şeye bakamıyorum bebeğime diyorum adam oralı olmuyor

Yapma. Bak çok ciddi söylüyorum.
Yemeklik, ikramlık hiç bir şey hazırlama.

Eşine de dert yanma vicdansız insan anlamaz laftan. Direk o gün onlar gelmeden dar zamana denk getir "misafirlerin için git dışarıdan bir şeyler hazırlat. Çay da demlersin. Ben sizin keyfiniz için günlerce çocuklarımı ihmal edemem" yaz.

Ve gerçekten yapma.
Bebeği bahane et. Büyük çocukla otur etkinlik yap. Her öğünü de eşine dışarıdan "şunu getirt hem canım çekti sütüm çekilir mazallah " de. Zorla seni mutfağa sokacak değil ya..

Biraz kesesine dokunsun bak bakalım böyle böyle seyreltmiyor mu çağırmaları? Kaç boğaz sonuçta kolay mı? :)
Bağırıp çağırmadan ağlamadan taktik sana. İster yap ister dertlenmeye devam et..

Peki önerin ne nasıl hareket etmeliyim
Öncelikle eşine bu işe artık bi son vermesini yoksa ayrılık çanlarının çaldığını söyleyerek başlayabilirsin mesela.. Ya da eğer kendisi uygun bi dille söyleyemiyosa gelmemeleri gerektiğini senin söyleyeceğin şeklin herkesi üzüp aranızı bozma ihtimalini hatırlat. tek bir çöpü onlar geliyo diye bi yerden bi yere koyma. Geldiklerinde yüzlerine gülme surat yap. Yemek yapma odanda bebeğinle ilgilen. Çocuklar ses yaramazlık yaparsa bebeğin rahatsız olduğunu söyleyerek rahatsız edici sayıda uyar. bebeğin ağladığında "işte çocuğun da kalabalıkta huzuru düzeni bozuluyo tabi" gibi cümleler kur misafirin yüzüne karşı. Daha da çoğaltılabilir bu öneriler. Laftan anlamayana yeri gelince anlayacağı dilden konuşmayı bilmelisin yoksa daha çoook üzülürsün, yıpranırsın, kullanılırsın ve herşeyden önemlisi enayi yerine konulursun.

Dayi sinin oğlu bizde kalır ablasının oglulari bizde kalır arkadaşını bile yatılıya getirdi kim gelirse illaki bizde kalacak nasıl olsa hizmet eden var onun gözünde öyle durumdayim

Onlara geldimi cebini yırtar ne varsa alır her şeyi sokranmaz

Valla siz onun eşi değil de hizmet edeni olmuşsunuz. Alın çocuklarınızı ailenize gidin, onlarla kalın biraz. Ya cidden silik biriymişsiniz izlenimine kapıldım. Ama sesinizi çıkarın. Gerçekten ben sinirlendim burada. Resti çekin. Bir de sözlerinizin arkasında durun. Eğer misafir istemiyorsanız gidin, odanızda oturun. Yemek yapmayın, temizlik yapmayın. Hiçbir şey yapmayın. Eşiniz de amaan söylenir ama yine de yapar diye düşünmez. Çünkü büyük ihtimalle böyle düşünüyor.

Ben böyle kocanın eşyalarını toplar, kapının önüne koyarım. "Biraz da sen git abinlerde kal bakalım, kaç gün dayanacaklar?" derim.

Eşim de önceden böyleydi. Anlatırdım anlamadı, fikrimi al derdim dinlemezdi. İlk çocuğumdan sonra artık bende ipler koptu. Kolik bir bebekti oğlum. Eşim aradı akşama kuzeninin geleceğini söyledi. Arayıp iptal etmesini söyledim. Edemem ayıp olur dedi. Ben de çocuğu aldım, atladım arabaya. Eşimi aradım. "Anahtar şurada, ben evde yokum. Sen ağırla misafirini" dedim,kapattım. Arayıp hemen olayı iptal etmiş. O gün bugündür bana sormadan kimseyi davet edemez.

Ihsallah yarar ise bakalım
Benim alıp çocuğumu gidecek yerim yok ama gerçekten bu saatden sorna bende altdan almayacam

Gercekden doğru söylüyor sunuz nasıl olsa bu yapıyor diye ben ne dersem ne söylersem soyleyim oralı olmuyor

Hepinize teşekkür ler alalh razı olsun yorumlariniz için umarım ise yarar geç olmamış tir bundan sonra bende dediklerinizi uygulaycam yani kendimi hizmetçi gibi hissediyorum yemek yap yatakalrini hazırlar kahvaltılarını hazırla otel gibi ev ev deyil

Ya şu erkeklerin evlendikten sonra kendi ailesini kurduğunu anlayamamasi en sinir bozucu konulardan biri bence ama konu ne olursa olsun sesler yükseldi mi asla çözüm bulunamıyor. Önce sakinleşin sonra eşinizle konuşun. Açıkçası erkekler düşünme konusunda bizlere göre daha zayıflar ben istemediğim bir şey olduğunda en baştan bak böyle soylerseler sen de şöyle söyle diyorum ya da şu konu açılırsa ben böyle konusucam sen de ılımlı bir şekilde beni destekle vs derim .bu durumu sadece eşimin konuşamadığı içinden çıkamadığı durumlarda yaparım yoksa kocaman adam elbette kendi aklı var sürekli yönlendirme yapmam ama bu durum eşimle aramda da hiç sorun çıkmadı . Ailelerde de hiç sorun yaşamadık. Açıkçası kötü niyetli bir şey yapmadığım için eşimi dolduruşa falan da getirmiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın mesela eşim misafirliğe gittiğimiz zaman biz artık kalkalım diyemez ben hallederim o durumu böyle şeyler . Ailesi gelecek ama uygun değiliz onlarda kırılsın istemiyorsak üslubuyla ben nedenizi açıklarım ya ben ya eşim söyler.patronu bizi yemeğe davet ediyor gitmek istemiyorsak ben ona söylerim kibarca şunları şunları söyle diye

Ama benim eşim hic öyle bir şey yapmıyor yani düşünsene doğum yapdım ertesi gün okey oynamaya çağırıyor sonra geliyorlar gidiyor lar biz kavga ediyoruz ben üzülüyorum ona bir şey olmuyor yene

Ama benim eşim hic öyle bir şey yapmıyor yani düşünsene doğum yapdım ertesi gün okey oynamaya çağırıyor sonra geliyorlar gidiyor lar biz kavga ediyoruz ben üzülüyorum ona bir şey olmuyor yene
O zaman gelenlerle ilgilenmeyin bu kadar da olmaz o okeye gelenlerin de kafatasının içi boş . Ben gerçekten ne diyeceğini bilmiyo saniyodum. Bence ailesini çağırın inşallah aklı başında insanlardır eğer öyle değilse hiç yapmayın bile. Çağırın böyle böyle anlatın derdim siz değilsiniz ama ben oglunuzun umrunda değilim yasadiklarinizi anlatın , daha da iyisi evlilik terapistine gidin . İnşallah sorunlarınız çözülür

Benim eşim artık kendisininde aile si olduğunu unutuyor yıllardır bayramları ayrı geçiririz
ablasıyla konuştum tamam dedi aradan 1 hafta gecdi yok aynı terapiste filan gidmez ona kalırsa o 4 dört lük kabullenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…