Peki önerin ne nasıl hareket etmeliyimKendinizi acındırarak değil prensip sahibi olarak eşinizin size saygı duymasını sağlayabilirsiniz. Ben önce burdan başlayın derim. Niye geliyolar deyip şikayetlenip sonra da tıpış tıpış ev temizlemek misafire hazırlanmak nedir? Bu durumda insanlar niye sizi ciddiye alsın ki?
Pes.. Ben hiç sevmiyorum de sendeEşimin sözü hazır yengem misafir sevmiyor neymiş o sevmiyor muş ondan biz gitmiyoruz o bize yatılı geliyor valaha sinirden elim ayağım titriyor
Yok olurmu eşimin gözünde ben eli açık geleni gideni iyi ağırlayan misafiri çok seven biriyim nasıl yapacam bilmiyorum artıkPes.. Ben hiç sevmiyorum de sende
Sende bende misafir sevmiyorum o zaman deAçıkca yazayım benim eşim odunun taa önde gideni hic bir zaman bana sormaz musaitmisin filan yok kafasına göre her kezi çağırır
Az önce yazdım ona ev temizleyecem diye ben kızımı ac koyuyorum sırf onlar geliyor yetişemiyorum her şeye bakamıyorum bebeğime diyorum adam oralı olmuyor
Öncelikle eşine bu işe artık bi son vermesini yoksa ayrılık çanlarının çaldığını söyleyerek başlayabilirsin mesela.. Ya da eğer kendisi uygun bi dille söyleyemiyosa gelmemeleri gerektiğini senin söyleyeceğin şeklin herkesi üzüp aranızı bozma ihtimalini hatırlat. tek bir çöpü onlar geliyo diye bi yerden bi yere koyma. Geldiklerinde yüzlerine gülme surat yap. Yemek yapma odanda bebeğinle ilgilen. Çocuklar ses yaramazlık yaparsa bebeğin rahatsız olduğunu söyleyerek rahatsız edici sayıda uyar. bebeğin ağladığında "işte çocuğun da kalabalıkta huzuru düzeni bozuluyo tabi" gibi cümleler kur misafirin yüzüne karşı. Daha da çoğaltılabilir bu öneriler. Laftan anlamayana yeri gelince anlayacağı dilden konuşmayı bilmelisin yoksa daha çoook üzülürsün, yıpranırsın, kullanılırsın ve herşeyden önemlisi enayi yerine konulursun.Peki önerin ne nasıl hareket etmeliyim
Onlara geldimi cebini yırtar ne varsa alır her şeyi sokranmazYapma. Bak çok ciddi söylüyorum.
Yemeklik, ikramlık hiç bir şey hazırlama.
Eşine de dert yanma vicdansız insan anlamaz laftan. Direk o gün onlar gelmeden dar zamana denk getir "misafirlerin için git dışarıdan bir şeyler hazırlat. Çay da demlersin. Ben sizin keyfiniz için günlerce çocuklarımı ihmal edemem" yaz.
Ve gerçekten yapma.
Bebeği bahane et. Büyük çocukla otur etkinlik yap. Her öğünü de eşine dışarıdan "şunu getirt hem canım çekti sütüm çekilir mazallah " de. Zorla seni mutfağa sokacak değil ya..
Biraz kesesine dokunsun bak bakalım böyle böyle seyreltmiyor mu çağırmaları? Kaç boğaz sonuçta kolay mı? :)
Bağırıp çağırmadan ağlamadan taktik sana. İster yap ister dertlenmeye devam et..
Ihsallah yarar ise bakalımÖncelikle eşine bu işe artık bi son vermesini yoksa ayrılık çanlarının çaldığını söyleyerek başlayabilirsin mesela.. Ya da eğer kendisi uygun bi dille söyleyemiyosa gelmemeleri gerektiğini senin söyleyeceğin şeklin herkesi üzüp aranızı bozma ihtimalini hatırlat. tek bir çöpü onlar geliyo diye bi yerden bi yere koyma. Geldiklerinde yüzlerine gülme surat yap. Yemek yapma odanda bebeğinle ilgilen. Çocuklar ses yaramazlık yaparsa bebeğin rahatsız olduğunu söyleyerek rahatsız edici sayıda uyar. bebeğin ağladığında "işte çocuğun da kalabalıkta huzuru düzeni bozuluyo tabi" gibi cümleler kur misafirin yüzüne karşı. Daha da çoğaltılabilir bu öneriler. Laftan anlamayana yeri gelince anlayacağı dilden konuşmayı bilmelisin yoksa daha çoook üzülürsün, yıpranırsın, kullanılırsın ve herşeyden önemlisi enayi yerine konulursun.
Benim alıp çocuğumu gidecek yerim yok ama gerçekten bu saatden sorna bende altdan almayacamBen böyle kocanın eşyalarını toplar, kapının önüne koyarım. "Biraz da sen git abinlerde kal bakalım, kaç gün dayanacaklar?" derim.
Eşim de önceden böyleydi. Anlatırdım anlamadı, fikrimi al derdim dinlemezdi. İlk çocuğumdan sonra artık bende ipler koptu. Kolik bir bebekti oğlum. Eşim aradı akşama kuzeninin geleceğini söyledi. Arayıp iptal etmesini söyledim. Edemem ayıp olur dedi. Ben de çocuğu aldım, atladım arabaya. Eşimi aradım. "Anahtar şurada, ben evde yokum. Sen ağırla misafirini" dedim,kapattım. Arayıp hemen olayı iptal etmiş. O gün bugündür bana sormadan kimseyi davet edemez.
Gercekden doğru söylüyor sunuz nasıl olsa bu yapıyor diye ben ne dersem ne söylersem soyleyim oralı olmuyorValla siz onun eşi değil de hizmet edeni olmuşsunuz. Alın çocuklarınızı ailenize gidin, onlarla kalın biraz. Ya cidden silik biriymişsiniz izlenimine kapıldım. Ama sesinizi çıkarın. Gerçekten ben sinirlendim burada. Resti çekin. Bir de sözlerinizin arkasında durun. Eğer misafir istemiyorsanız gidin, odanızda oturun. Yemek yapmayın, temizlik yapmayın. Hiçbir şey yapmayın. Eşiniz de amaan söylenir ama yine de yapar diye düşünmez. Çünkü büyük ihtimalle böyle düşünüyor.
İşte tavrınız net olsun. Tavrınız net olmadığı müddetçe eşiniz bunu hep yapacaktır.Gercekden doğru söylüyor sunuz nasıl olsa bu yapıyor diye ben ne dersem ne söylersem soyleyim oralı olmuyor
Ya şu erkeklerin evlendikten sonra kendi ailesini kurduğunu anlayamamasi en sinir bozucu konulardan biri bence ama konu ne olursa olsun sesler yükseldi mi asla çözüm bulunamıyor. Önce sakinleşin sonra eşinizle konuşun. Açıkçası erkekler düşünme konusunda bizlere göre daha zayıflar ben istemediğim bir şey olduğunda en baştan bak böyle soylerseler sen de şöyle söyle diyorum ya da şu konu açılırsa ben böyle konusucam sen de ılımlı bir şekilde beni destekle vs derim .bu durumu sadece eşimin konuşamadığı içinden çıkamadığı durumlarda yaparım yoksa kocaman adam elbette kendi aklı var sürekli yönlendirme yapmam ama bu durum eşimle aramda da hiç sorun çıkmadı . Ailelerde de hiç sorun yaşamadık. Açıkçası kötü niyetli bir şey yapmadığım için eşimi dolduruşa falan da getirmiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın mesela eşim misafirliğe gittiğimiz zaman biz artık kalkalım diyemez ben hallederim o durumu böyle şeyler . Ailesi gelecek ama uygun değiliz onlarda kırılsın istemiyorsak üslubuyla ben nedenizi açıklarım ya ben ya eşim söyler.patronu bizi yemeğe davet ediyor gitmek istemiyorsak ben ona söylerim kibarca şunları şunları söyle diyeKizlar merhaba evliyim 2 tane çocuğum var ve kızım henüz 3 aylik eşim ailesine çok düşkün fazlasıyla sürekli onlarla olmak istiyor onların resmen bizim evde yaşamasını istiyor abileriyle aynı sehride yaşıyoruz ama ona ragman her gün bize çağırıyor yatılı bide geçen gün 3 gun kaldılar giddiler bugün yene aramış ve yene bize gelecek ler biz onara 2 ayda 1defa gidiyoruz onlar haftanın 3 günü bizde yatılı kalıyor lar bikdim artık benim yeni bebeğim var küçük anlamıyor bugün yene kavga eddik arıyor çağırıyor bana da ne yapayım gel me mi diyim diyor şımdı yene kavga eddik ben biraz birden parliyorum sinirden konuşamıyorum ve haksiz çıkıyorum sizce ona kendimi kötü esmeden.ne demeliyim yani nasıl konuşmalıyım umarım anlata bilmişim dır şimdiden okuyan lara teşekkür ederim
Ama benim eşim hic öyle bir şey yapmıyor yani düşünsene doğum yapdım ertesi gün okey oynamaya çağırıyor sonra geliyorlar gidiyor lar biz kavga ediyoruz ben üzülüyorum ona bir şey olmuyor yeneYa şu erkeklerin evlendikten sonra kendi ailesini kurduğunu anlayamamasi en sinir bozucu konulardan biri bence ama konu ne olursa olsun sesler yükseldi mi asla çözüm bulunamıyor. Önce sakinleşin sonra eşinizle konuşun. Açıkçası erkekler düşünme konusunda bizlere göre daha zayıflar ben istemediğim bir şey olduğunda en baştan bak böyle soylerseler sen de şöyle söyle diyorum ya da şu konu açılırsa ben böyle konusucam sen de ılımlı bir şekilde beni destekle vs derim .bu durumu sadece eşimin konuşamadığı içinden çıkamadığı durumlarda yaparım yoksa kocaman adam elbette kendi aklı var sürekli yönlendirme yapmam ama bu durum eşimle aramda da hiç sorun çıkmadı . Ailelerde de hiç sorun yaşamadık. Açıkçası kötü niyetli bir şey yapmadığım için eşimi dolduruşa falan da getirmiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın mesela eşim misafirliğe gittiğimiz zaman biz artık kalkalım diyemez ben hallederim o durumu böyle şeyler . Ailesi gelecek ama uygun değiliz onlarda kırılsın istemiyorsak üslubuyla ben nedenizi açıklarım ya ben ya eşim söyler.patronu bizi yemeğe davet ediyor gitmek istemiyorsak ben ona söylerim kibarca şunları şunları söyle diye
Gelsinler yapmayın hiçbir şeyYa ben inanın eşimle konuşuyorum tamam diyor ertesi gün yok yene yatılı çağıyor adam
O zaman gelenlerle ilgilenmeyin bu kadar da olmaz o okeye gelenlerin de kafatasının içi boş . Ben gerçekten ne diyeceğini bilmiyo saniyodum. Bence ailesini çağırın inşallah aklı başında insanlardır eğer öyle değilse hiç yapmayın bile. Çağırın böyle böyle anlatın derdim siz değilsiniz ama ben oglunuzun umrunda değilim yasadiklarinizi anlatın , daha da iyisi evlilik terapistine gidin . İnşallah sorunlarınız çözülürAma benim eşim hic öyle bir şey yapmıyor yani düşünsene doğum yapdım ertesi gün okey oynamaya çağırıyor sonra geliyorlar gidiyor lar biz kavga ediyoruz ben üzülüyorum ona bir şey olmuyor yene
ablasıyla konuştum tamam dedi aradan 1 hafta gecdi yok aynı terapiste filan gidmez ona kalırsa o 4 dört lük kabullenmezO zaman gelenlerle ilgilenmeyin bu kadar da olmaz o okeye gelenlerin de kafatasının içi boş . Ben gerçekten ne diyeceğini bilmiyo saniyodum. Bence ailesini çağırın inşallah aklı başında insanlardır eğer öyle değilse hiç yapmayın bile. Çağırın böyle böyle anlatın derdim siz değilsiniz ama ben oglunuzun umrunda değilim yasadiklarinizi anlatın , daha da iyisi evlilik terapistine gidin . İnşallah sorunlarınız çözülür
Ben yapmasam o alip geliyorGelsinler yapmayın hiçbir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?