Eşimin çocuğuma bağırması

Bi kitap vardı bişeylere tutturan çocuklara yaklaşımlarımızla ilgili taktikler veriyo.. Ben de sizin gibiyim benim bıdık dha 11 aylık ve ben en çok bez değiştirirken sinirden çatlıyorum şimdi tahammül etmeye çalışıyorum ama ilerde daha fazla kafayı yememek ve çocuğuma zarar vermemek için kitaplardan faydalanmaya çalışıyorum.. Hoş pratikte işe yarar nı bakcaz. Ama size önerebilirim

ıkınızde tutarlı davranmalısınız
ve cocuklarınızın onunde esınıze sakın bagırmayın
sız pedegoga gıdıp esınızle, cocuklara nasıl davranılmalı sorun bence
bırcok kısı pedagogların cocuk ıcın oldugunu dusunur aslında bız buyukler cocuklara nasıl davranacagımızı onların dılını ogrenırız onlardan bızım egıtılmemız lazım once , cocugu egıtebılmemız ıcın

konu sahıbının tum eskı konuları annesı babası ve kızıyla alakalı
esıyle alakalı bırsey yok
bellıkı kendı aılesını cok fazla bıraz fazla sahıplenıyor allah baska dert de vermesın tum dertlerı bu döngüde
esınızle severek mı evlendınız konu sahıbı ?

allahım ya benim çocuğum diyor. senin çocuğun o adamın nesi acaba? çocuğumuz demeyi öğrenirsen belki durum değişir. tek başına yaptın heralde. bir de yanlış anlayıp üvey sananları azarlamışsın.

Bu arada eski konularınıza baktım. çocuğunuz okulda da çok problemli imiş. başkalarının çantasından eşyalarını izinsiz aldığını yazmışsınız. buna rağmen pedagog normal olduğunu mu söyledi? bence sağlam bir destek alması gerekiyor. bu çok ciddi bir problem

Öncelikle çözüm önerileriniz de sağlıklı değil .
Ayrıca anladığım kadarıyla sizin çocuğunuz yani eşiniz onu kabullenememis belki eşinizde rahatsızlık hissettigi birseyler yaşamış olabilir.
Belki de eşinizin aşırı sinire sebep olan bir rahatsızlığı vardır . Biz küçükken annem çok ofkeliymis kendisi dr gitmiş tiroid rahatsızlığı çıkmış bunun gibi

Ne ikinci evliliği ya gerçekten iyice saçma bir hal almaya başladı konu
İlk evliliğim eşiminde öyle ve İkimizin çocuğu
Eşime kızgın olduğum için kızıma bağırıyor diye yazdım bu kadar

O zaman ben sızı bırıyle karıstıyorum .
Onun dısında esınız sadece cocugunuza bagırmıyordur , sızede bagırıyordur. Bu kadar sızı rahatsız ettıgıne gore demek kı ayarı tuturamıyor, agresıf bırıyle gıtsın ofkesını kontrol etmeyı ogrensın derım

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Evet bende tabi ki suçluyum kızımın yanına eşime çok kızıyorum bağırma diye ve bu yakınlarda eşimle fazla tartıştık kızımın önünde bu yüzden olabilir
Ben kendimizde suç buluyorum çünkü anne baba nasılsa çocukta o şekilde oluyor
Eşim çok pasif kalıyor daha doğrusu sakin kalıyor kızımız ne isterse yapıyor bu seferde kızımız şımarık söz dinlemeyen bir çocuk oluyor
Ya çok sakin oluyor yada hemen bağırıyor
O zaman ne diye çocuk yaptık

benim deneyimlerime gore,
cocuklar anne baba arasi iliskiden her seyden fazla etkileniyorlar,

yani esime bagirsam cocuguma bagirdigimdan daha fazla uzuluyorlar.

bunu da bir degerlendirin derim.

esinizi yanlizken uyarin, tabi ki cocugunuzun yaninda da eger ki cocugunuz hakli ise onun hakli oldugunu belirtebilirsiniz, veya haksizsa haksiz oldugunu ama yine de babasinin bagirmamasi gerektigini, ama babayi da gommeden tabi ki, sevgi sozcukleri ile. Babaya bagirmaniz cok daha kotu etkiler kizinizi emin olun.

Etkiliyor zaten
Akşam kendimi kaybettim o kadar çok kızdım ki
Bağırmasına dayanamıyorum, bir mutfağa gidiyorum banyoya gidiyorum eşim eşim bağırıyor gerçekten psikolojim bozuldu yalnız bırakmaya korkar oldum
Başkalarının eşlerini görüyorum çocuklarına o kadar sakin davranıyor ki o kadar güzel oynuyor ki çok özeniyorum
Kızımızın önünde tartışarak hata yapıyoruz farkındayım ama aslında suç bizde

esinizle yanlizken ve sakinken konusun bu konuyu, guzelce anlatin her zaman,
ve esinizi de ofke kontrolu terapisi tarzi bir tedaviyi onerebilirsiniz, yine bunu yaparken de cok cok iyi secin cumlelerinizi ki savunmaya gecmesin. Kiziniz icin, aileniz ve mutlu geleceginiz icin iyi olacagini soyleyin.

İyi de gözünün önünde annesi babasına bağıran bir çocuğun psikolojisi nasıl olabilir? Babasının çocuğunuZa ( sadece sizin çocuğunuz değil haliyle ) bağırması elbette yanlış ama ebeveynlerin çocuğun önünde bağrışması kadar değil

Anne-babanın kendi içinde tutarlılığı olmazsa ve çocuk bunu farkederse açıkçası söylediklerinizi hiç dinlemez. Mümkün olduğunca aynı fikirde buluşup, aynı şekilde ifade etmelisiniz. Yoksa çocuk üzerinde kontrolünüz kalmaz anne-baba olarak.

Cok uzuldum kızınjz adına benım esımde aynı oyle buyuk oglum on yasında en ufak bıseyde bagırır cocuga ve bende tartısırım onunla off by erkekler boyle malesef

Çocuk sürekli bağırıldığı için alışmış umursamıyor sizi sanırım ve çocuklar ilgi çekmek ister bunun içinde yaramazlık yapar kaldı ki çok normal, hileye takılmayım benimde kardeşim yapardı bence zekanın geliştiğini gösteriyor, bir süre ilgilenmeseniz yaptıklarıyla bende kız biraz uslu durmak ister böyle dikkatinizi çekmeye çalışır.

1. Çocuğum değil, çocuğumuz demelisiniz. Baba da sahiplenmeli ve sorumluluğunu bilmeli.
2. Sağlıklı ve normal davranışlar sergilemiyor. Sorununuzla ilgilenebilecek ve yol gösterecek bir dr arayışında olup bulmalısınız.
3. Ebeveynlerin çocuğun önünde birbirlerine bağırması, o çocuğun anneye ve babaya olan saygısını kaybetmesine sebep olur. Rol model alarak, iletişimin bağırmadan ibaret olduğunu düşünür. Bu şekilde davranışlar sergiler.
4. Ebeveynlerden birinin mutlaka oteritesi olmalı,kavram karmaşasına yer vermemeli ve doğruyu yanlışı ayırmada sözünü geçirebilmeli
5. Sürekli azarlanan ve kendisine bağrılan çocuk, sinirli ve öfkeli olur. Özgüven problemi yaşar. İçine kapanır. Kişiliği sağlıklı gelişmez.

Eşinizle konuşun, sağlıklı bir çocuk yetiştirebilmeniz adına gerekli adımları atmanız gerektiğini kabullettirin. Çocuk yetiştirmek uçsuz bucaksız sabır gerektirebilir. Hangi davranışlarımızın, çocuklarımızın içinde kalıcı hasar bırakabileceğini az çok anne baba olarak hepimiz biliyoruz. Buna göre evrilmeliyiz.

Sinirleriniz ne kadar da bozuk yahu. Eşiniz ya da siz öfke kontrolü sağlayamıyorsunuz ki çocuk da normale dönsün. Başkalarının babalarını boşverin. Böyle düşünürsek başkalarının anneleri de daha ilgili daha sakin belki.

Bakın benim eşim oyun oynamayı bilmez çocukla. Beceremez, öğrenmeye de açık değil. Öfke kontrolü yok, sabırlı bir adam değil. Ben ona (asla oğlumun yanında değil) şayet kendini bu konuda eğitemiyor isen, öğrenmeye de açık değilsen geride dur. Sabrının taştığı noktada uzaklaş. Ben ilgilenirim dedim. Çok da zor bir oğlum var. İnanın şu an bacaklarım titriyor yorgunluktan. Sabah yedi buçuktan beri oğlum iliğimi kuruttu. Bazı insanlar "aaa olmaz babası da senin kadar sorumluluk almalı" diyecektir. Olmuyor kardeşler. 35 yaşında adam değişmiyor. Bu durumda ben bitmek bilmeyen bir savaşla, sinirlerimi bozup oğluma karşı yetersiz olmayı göze alamam. Benim eşim sadece ara sıra sevmeyi ilgilenmek sanan, aksine teşebbüs ettiğinde sabrı taşıp bağıran bir adam. Bu yani.

He ben ona sabırsız isen, ben üstlenirim sorumluluğu dediğimde bir de ekleme yaptım. "sen değişmeyi, gelişmeyi tercih etmedin bu konuda. Bu senin tercihin. Ancak zamanla oğlumuz senden uzaklaşacak. Çünkü tüm eğlenceli vakitlerde annesiyle olmuş olacak. Her anıyla ben ilgilendiğim için senden uzaklaşacak" dedim. Müneccim değilim lakin tam olarak böyle oldu. Oğlumuz asla babasıyla vakit geçirmek istemiyor artık. Bunun tek suçlusu da kendisi. Sorumluluklardan kaçmanın, "benim sabrım yok" bahanesinin elbette bir bedeli oluyor.

Ben sizi de hatalı buldum. Oğlum dört yaşına girecek ve bu dört yılda eşimle seslerimiz sadece iki kere yükseldi. Ben azami gayret gösteriyorum buna. Sabrım taştıysa balkona çıkıp hava alıyorum. Oğlum beni zorladıysa, duşa girip uzaklaşıyorum. Ancak hiçbir zaman oğlumun yanında "oğluma bağırma" demedim eşime. Lütfen anne baba figrünü çocukların gözünde zedelemeyin. Madem sabrı yok, bu konuda kendini eğitmeyi de beceremiyor. Odaya gidip bağırmak yerine kızınıza "hadi gel bulaşıkları beraber yerleştirelim yardımına ihtiyacım var" diyerek uzaklaştırın ortamdan. Hem eşiniz sakinleşsin, hem de kızınız zarar görmesin.

Inanilmaz faydali olmus bu yaziniz.kendi adima uygulamak isterim.tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…