Eşimin çocuğuma bağırması

E sizde çocuğunuza bağırıyormuşsunuz.
Hadi o bağırıyor yanlış bişey,e sizinki de yanlış birşey.

Farkındayım evet çocuğun önünde babasına bu şekilde konuşmamam gerekiyor ama artık bağırmasına dayanamıyorum
Mutfağa gidiyorum banyoya gidiyorum VS ne zaman onları yanlız bıraksam sürekli eşimin bağırma kızma sesi geliyor o an eşime çok sinirleniyorum ki daha önce de kaç kez söyledim biliyor yani.
Bakın ben de dört dörtlük bir anne değilim ama çocuğa bağırarak ya da şiddet uygulayarak değil de başka şekilde terbiye verilmesini düşünüyorum
Eşimle bu konuda aynı davranmıyoruz maalesef

Konu Başlığı ofsayt..!

7 yaşındaki bir çocuk oyunda mızıkçılık yapabilir yapmasa iyi olur ama yapabilir adı üstünde çocuk. Ama çocuğun yanında anne ve baba otorite sıkıntısı yaşarsa çocuk bunu farkedip hem kafası karışıyor hem de inanın taraf tutuyor. Merak etmeyin hepimiz bir yerde şaşıp kalıyoruz. Hiç kimse burdakilerde hatta size çok güzel yöntemler sunan annelerimiz de bi yerde şaşıp kalıyor.aslında en önemli yöntem sakin kalmak gerisi gelir daha özverili davranırsınız.

Ne üveyi hanım efendi kendi çocuğumudiyorum niye inanmıyorsunuz
Ben burada çözüm aramaya çalışıyorum siz ne yazıyorsunuz
İkimizin çocuğu diyorum ister inanın ister inanmayın
hanımefendi iyi misiniz siz? kızım, çocuğum , kızıma , çocuğuma diye tek taraflı sahiplenen cümleler kurup durmuşsunuz.o sizin tapulu malınız değil eşinizle ortak çocuğunuz.gidin öfke kontrolünden bir tedavi olun siz çocuğa kimin bağırdığını anladık biz.arıca eski konularınıza da göz gezdirdim.çocuğunuzun ciddi anlamda bir pedagog desteğine ihtiyacı var.

Son düzenleme:
Kızınızın yanında eşinize bağırmanız, eşinizin otoritesini sarsar. Çocuk ile ilgili bazı konularda eşim çocuğumuzun yanında beni uyardı ve ben daha üç yaşındaki oğluma başka bir zaman kızdığımda sözümü dinlemedi bana babam sana kızar dedi.bu konuda eşim ile konuştum ben yada eşim yanlış bir davranışta bulunsak bile bunu oğlum uyuduktan sonra konuşuyoruz.

Kızınız ile ilgili bİr konuyu eşinizle tartışırken bunu kızınızın yanında yapmayın.

Vallahi bende oyle anladim..babasi deseydiniz ya..bende babalarinin bagirmasina tepki veririm vallahi baska biri de bagirsa zoruma gider.esim bagirmaz genelde ben bagiririm artik cildirma asamasina geldigimde.buyuk kizim babasina asiktir isten gelince kucagi dan inmez.beni babam dogurdu der guler.biri 4 diger kizim 22 aylik.esinizle konusun ofkesine hakim olsun.oyunlarina katilsin arkadas gibi olmaya kizlar daha duskun olur.

İçim şişti ya. Sen çocuğa bağır, kocan çocuğa bağırsın, sonra kocaya çocuğa bağırdı diye çocuğun önünde bağır... o ne biçim bir ev öyle yahu? Çocuğu da mundar etmişsiniz, davranış bozukluğu varmış okulda. Gidin aile boyu psikokojik tedavi görün bence. O evde sağlam yetişkin insan bile delirir.

Esinizden degilmi çocuk benim cocugum diye ustune basa basa yazmissiniz.. ayrica kendi bagiripta baskasi bagirdimi batan annelere dahada gicik oluyorum sende bagiramazsin evlat senin diye o hakki kendinde gormen cok yanlis bisey karsindakine kizdiginda hakli olacak bir yanin olsun bagirma kizina

"Eşimin cocuguMUZA bağırması" yazmanız daha doğru olurmuş. Okurken üzüldüm, dedim "al işte bak, üvey baba olunca bağırıyor çocuğa"... O nasıl bir sahiplenis? Sizin olduğu kadar onun da çocuğu ama sanırım kendisini dislamissiniz.. ciddi ciddi üvey baba şiddeti diye okudum yazinizi
Düzenleme yapma ihtiyacı hissettim, siz sorununuzu bu şekilde anlatma zorluğu cekiyorsaniz belkide çocuğunuzla anlaşamama sebebiniz de budur. Ona da anlatamiyorsunuzdur.

Benim annem de izin vermezdi babamin bize bagirmasina. Hep tartisirdi babamla.
Ama bizi de terlikle doverdi annem
Annemi iyi anliyorum, 3 cocuk 3muz de asiri huysuzduk, surekli kavga eder, evde kiyameti koparirdik
Konuyu ben de yanlis anlamistim. Hatta 2 cocuk oldugunu dusundum, biri erkek digeri kiz )))
Konu sahibi sizin de piskolojiniz cok bozuk. Acaba siz de esinizle birlikte bir piskologa mi gorunseniz ...

Aranızda uyumsuzluk veya dengesizlik varsa eşinizle, bu durum çocugunuza yansoyıp etkilemiş olabilir.

Aynı durumda kız kardeşim var benim de ama herşeyi birebir babamdan ve annesinden öğrenmiş, bizler bunun farkındayız mesela ama onlara göre kardeşim hatalı. 9 yaşında çocugun degil önce ebeveynlerin kendilerini düzeltmeleri gerektiğine inanıyorum ve aynı durum, aynı problem sizde de varsa öncelikle siz de destek alabilirsiniz, sabırlı olan aynı hataya düşmek istemeyen, çocuguna iyi örnek olmak isteyen, eşiyle mutlu olan kimse çocuguma, kızıma bagırma gibi emir cümlesi kullanmaz bana göre.

Hanımefendi kendinize göre bir kural belirlemişsiniz eşinizin buna uymasını istiyorsunuz. Şunun için bağırabilir ama bunun için bağıramaz gibi bir kural olamaz. Bağırmak yanlış bir tepkidir ve yaramazlık yaparsa bağırabilir ama oyunda hile yaparsa bağırmasın diye bir kural olamaz. En başından yanlış ikinizin de tavrı. Kurallar net olur. Çocuğa bağırılmaz net. Eğer bir şey için bağırıyorsanız başka şeyler için de bağırabilirsiniz. Ama çözüm olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…