Eşimin çocuğuma bağırması

Çocukta sorun yok bence. Ben 7 yaşında yaptıklarımı anlatsam ..... Ama babam hiç kızmazdı. Çocukların çocukluk yaptığını söyler hoş görürdü. Bence eşinizde sıkıntı var. Hatta millet olarak tahammulsüzlüģümüz var. Çocukları çocuk olarak görmediğimiz için tahammül edemiyoruz maalesef.
O konuda kendimi de eleştiriyorum.

Biraz kendimizi onların yerine koyabilsek ...
Evin içinde dört duvar arasında çocuklar çocukluğunu yaşayamıyor maalesef. Kardeşi var mı bu arada? Varsa kıskançlıktan yapıyordur yoksa da can sıkıntısından yapıyordur.

Psikolog tavsiyesinden ziyade abur cubur yiyen çocuklar gerçekten söz dinlemiyor. Ben bunu kızımda yaşadım. Abur cuburu azaldikca gerçekten sakinleşti. Çünkü onların içindeki gdo çocukların kaldıramayacağı düzeyde enerji yapıyor.

Ayrıca karı koca olarak siz de aile terapisine gidin derim.

Hangi kitap acaba? Benimde ihtiyacım var

Bence ikinizinde de hata var .
Çocuğun yaninda tartismak birincisi .
Ceza ile çocuğa istediğini yaptirmaya çalışmak ikincisi.
Oyun oynarken anı yasamak örnek olmak yerine bağırmak üçüncüsü.
Ailece destek almalisiniz .
Bunu elestirmek icin soylemiyorum .Kızınız icin bir yatırım olarak düşünün. Belki basit bir sorundan dolayı oyle.Pedagog gorsun.

Genel olarak bir sorun var. Siz benim kızım benim cocugum diyorsunuz eşiniz öfkesini kontrol edemıyor belki de etmiş hali bu kızınız aranızda kalmıs hırcınlasmıs anladığım kadarıyla

çocuğuma bağırma diye bağırmışsınız

bi de çocuğu kendinizin sahiplenmesi çok garip geldi bana adamı neden dışlıyorsunuz?

bana eşinizin bağırması yanlış olduğu gibi siz de biraz şımartıyorsunuz gibi geldi.

daha 4 yaşında hile yapan çocuk valla işiniz zor. çocuk haksızken sizin eşinize kızmanızla ne yapsam annem beni kabul eder algısı oluşturuyorsunuz muhtemelen buna güveniyor çocukta. bazı temeller çocuklukta yerleşir ömür boyunca ardını toplayıp ona kızanlara kızamayacaksınız kendini insanlardan tepki görmeyecek doğru davranışlara sahip olmayı bilmeli öğrenmeli bu yaşlarda.

Babasının çözümü olan konularda bağırmasıyla sizin yaramazlık yaptığında bagirmaniz arasında hiç bir fark yok bilin. Ki bu müdahaleleri çocuğun yanında yaparak en büyük zararı veriyorsunuz. Zor biliyorum ama ikiniz de sinirlerinize hakim olmalısınız.

bence ailecek gergin olduğunuz ve sürekli yapma etme dediğiniz için çocuk ınadına yapıyor..birde sürekli ceza yontemi de yanlış.hıle yapdıysa oyun elınden alınmaz,bır anda mutlu gıden bırşey kabusa döner çocuk için.oyun için ne oyuncak alınır nede bağırılır.oyun içinde oyun adı altında oyun cezası verılır.işte on kere zıpla on kere şunu yap bunu yap gıbısınden.hem eğlenir hem öğrenır.yaparsan alırım,yapmazsan verırım,yapmazsan almam vs vs .olumlu yönunden konuşun.kızım 3,5 yaşında tabağını bıtırmediği zaman yersen çok güçlü olursun,kaslarına bakayım güçlenmiş misin,karnında şurada boş yer kalmış orayıda doldur,boy ölçmeye gıdın mesela bugun tabağın bıtmediği için az uzamışsın vs vs.işe yarar emın olun.ben çocuklara çok görmuyorum hiç birşeyi.melekler,yoğrulmamış hamurlar.hamurunu biz şekılledırıyoruz en nıhayetınde.

Babanın bağırması bir ysna, çocuğun yanında çocuk için uyarmak maksadı ile bile olsa karşı ebeveyne bağırmak çok yanlış.

Eşinizin yaptığı evet berbat ama siz babanın otoritesini bu şekilde kırıyorsunuz, çocuğunuzun gözünde.

Fiziksel şiddet uygulanmadığı sürece, böyle durumlara o an siz de bağırarak müdahale etmeyin. Çocuk uyuduktan sonra ne söyleyecekseniz söyleyin.

Ne üveyi hanım efendi kendi çocuğumudiyorum niye inanmıyorsunuz
Ben burada çözüm aramaya çalışıyorum siz ne yazıyorsunuz
İkimizin çocuğu diyorum ister inanın ister inanmayın
Eşinde sende normal değilsin belli. İkinizde agresifsiniz. Kızın için çokkkk üzüldüm

Çocuğa bağırdığı zaman siz de benim çocuğuma bagiramazsin diye eşinize bağırdığınızda eşinizin otoritesini sarsarsiniz. İki ebeveynin her halükarda tutarlı davranması gerekir. Babayı daha uygun bir şekilde yatıştırıp evet babası neden kızdığını anlat demelisiniz. Sonra çocuk yokken gerekli uyarıyı yaparsınız. Sen de kimsin ne demek çocuğuma bağırmak diye çıkışırsaniz çocuğunuzun önünü alamazsiniz

Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Takdir ettim sizi doğrusu, benim eşimde oynarken sıkılıyor çok seviyor ama çabuk kızıyor bağırıyor
Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama işten geldiğimde zaten işin yorgunluğu üzerimde oluyor bir de eşimin çocuğumuza bağırmasına dayanamıyorum
Babasıyla vakit geçiren çocuklar daha başarılı oluyormuş diye okumuştum bir yerde ve bu yüzden vakit geçirsin istiyorum ama işte olmuyor
Bakıyorum bazı babalara hiç sesleri çıkmadan güzel güzel vakit geçiriyorlar bizim hiç öyle olmuyor.
Çocuğun önünde tartışarak evet çok büyük hata yapıyoruz farkındayım her defasında çocuğun önünde tartışmıcaz diyoruz ama olmuyor ki bende kavga içinde büyümüş birisiyim

Bunu da denedim çocuğun önünde susup o yatınca söyledim ama anlamıyor anlamıyor beni çıldırtıyor
Bağırmadan söyle diyorum o hala kendini savunuyor ben bu kez iyice sinirleniyorum kavga çıkıyor
Kızım görüyor ve korkuyor, babası da gayet sakin birisi yani benim de babam eşim gibi olsaydı ben de takmadım
Sakin ama kızınca hemen bağırıyor ortası yok işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…