- 25 Mart 2009
- 734
- 567
- 323
- Konu Sahibi kirmizilihatun
-
Eşiniz öyle söylediğinde sizde evet yanımda oturuyor deseydiniz
Burnundan getirin o lafı konuşmayın adım atana kadar hatasını anlayana kadar belki bir daha yapmazo an hiçbişey söyleyemedim...tansiyonum çıktı zaten...ağlayarak lavaboya koştum
Yani size karsı nasil bir ofkesi varsa arkadaslarinizin yaninda hakaret ediyor, agliyorsunuz bununla dalga geciyor ve ozur bile dilemiyor. Nasil bir merhametsizlik, sevgisizlik.
Konusup, anlatacak bisey de yok zerre kadar akli olan bu yaptiginin yanlis ve kirici oldugunu bilir ama sizi kirmak istiyor.
Demek ki sizin sevmediginizi dusundugu icin o da inat yapip sevgisiz davraniyor. Ama affedersiniz sidik yarisi evlilikte olmaz.
Siz ozur dileyene kadar konusmayin tabii ama konustugunuzda da madem esiniz guzel hitaplar duymak istiyor biraz zorlayin kendinizi nedir yani hayatim, canim, kocacim demek bu kadar zor mu ya da ismine cım,cim ekleyin yani siz bunlari agziniza yakistirmayinca o da bak benim agzima da bu yakisiyor deyip hakareti basmis.
Canim anne- baba devri kapandi. Artik cok farkli bir zamanda yasiyoruz. Bu devirde iliski dinamikleri cok değisti. Esini elinde tutmak, saygi, sevgi dolu bir iliski yasamak artik kolay degil.onun kadar sık sık kullanmasam da söylemeye çalışıyorum .. Fakat bu şekilde konuşmayınca hakareti mi hakediyor insan.
annem babam birbirini sever ama hiç birbirlerine canım dediğini duymadım..Hiç biride bu yüzden sorun çıkarmadı
Sığır kelimesini size mi kullanmış ki arkadaşınızın eşinize karşı kullanmış gibi hani ilgisiz ya o yüzden ben öyle anladım sanki hem kadınlar için kulanılmaz ki o kelime ne bileyimAkşam eşimle bir arkadaşımıza misafirliğe gitmiştik. Gayette samimi muhabbet kurduğumuz bir arkadaşımız.
Yemek sonrası ordan burdan konuşurken arkadaşımın eşi dedi ki.. X bana karşı hep ilgisiz huyu öyle falan dedi.. Benim eşimde buna karşılık al "sığırın biri de burda" dedi... o kadar gücüme gitti ki bu laf.gözlerim doldu ama belli etmemek için kafamı yere eğdim... Eşimde "ne oldu gözlerin doldu hemen X hanım " dedi alaycı şekilde.. O an kendimi tutamadım ağlamaya başladım. Kendimi o kadar küçük düşmüş hissettim ki kalktım koşarak lavobaya gittim ağlayarak.
Hayatımda hiçkimsenin yanında yapmadığım bir şeyi yaptım .Normalde hiçbir tartışmamızı dışarıya yansıtmam ama çok gücüme gitti.
Lavabodan döndüm ."kendine söylenmesini bir sözü başkasına söyleme" dedim. Sen nasıl bana bu şekilde konuşursun ben sığır olcak bu lafı haketcek napıyorum dedim.
Sonra kalktık zaten.
evde de devam etti tartışmamız tabi şuanda konuşmuyoruz
özür dileyeceğine çok ayıp etmişim ben insan içinde diye beni suçlu görüyor hala
güncelleme : O bana sürekli canım, hayatım diye hitap eder...Ben pek sevmem böyle kelimeleri kullanmayı..Ağzıma yakıştıramıyorum ne bileyimm.. Sen beni sevmiyorsun diye taktı kafayı...Bende sevmek bu sözleri söyleyince mi oluyormuş diye defalarca anlattım... O yüzden sığırım yani anlayacağınız
evet maalesef böyle halleri çok vardır....bir bakarsınız çok iyidir.mükemmel eş dersiniz.
bir bakarsınız böyle
O bana sürekli canım, hayatım diye hitap eder...Ben pek sevmem böyle kelimeleri kullanmayı..Ağzıma yakıştıramıyorum ne bileyimm.. Sen beni sevmiyorsun diye taktı kafayı...Bende sevmek bu sözleri söyleyince mi oluyormuş diye defalarca anlattım... O yüzden sığırım yani anlayacağınız
Sığır kelimesini size mi kullanmış ki arkadaşınızın eşinize karşı kullanmış gibi hani ilgisiz ya o yüzden ben öyle anladım sanki hem kadınlar için kulanılmaz ki o kelime ne bileyim
Sizi soğuk bulduğu için sığır demiş ancak ne olursa olsun en azından başkalarının yanında yapmaması gerekirdi, bunu uygun Bi dille baş başayken size belirtmesi gerekirdi, kaç senelik evlisiniz acaba? evliliğin ilk yılları erkekler böyle konuşmalarda bir sakınca göremiyor, akıl edemiyor yanlış olduğunu ne biliyim yontmak lazım bazılarını maalesef..
Bana kalırsa hatalıyım, özür dilerim diyene kadar asla affetmeyin, tepkinizi koruyun
Ayrıca aynısını ona yapmak da hatasını tekrar etmemesi ve anlaması için bir seçenek olabilir, empati yapamıyor madem bire bir yaşatmak lazım aynı duyguyu.
Yokuspokus şu eşek arabası hikayesini anlatmanızı rica ediyorum.
Hem toplum içinde hakarete uğrayan arkadaşlarımız için güzel bir intikam örneği olur
tamam hemen alacağım teşekkürlerSen sığırsan o da davar o zamn
Beş sevgi dili kitabını okumasını tavsiye ederim. Barışırsanız kendisine hediye et. Kısaca herkesin sevgisini gösteriş biçimi farklıdır. Kimi dokunarak, kimi söyleyerek vs vs...
Olduğu gibi alıntıladım; olay şöyle:
Canınızı sıkan bir şey madem, bozun direkt eşinizi; o da sizi içeren şakalar yaparken daha nazik olması gerektiğini anlar. Güzel bozun ama, çekinmeyin giydirin.
Eşimle bi olayım geldi aklıma konuyu okuyunca.
Yeni evliyken bayram ziyaretindeyiz. Cıvık bi akrabası var eşimin hiç hazzetmem, tabi o zamanlar yeni yeni tanıyoruz akrabaları. Adam bildiğin cıvık, yersiz salak şakalar filan... Bismillah yani, yeni tanışıyoruz, bi de bizim haricimiz bayram ziyaretine gelen başka misafirler de var ortamda.
Neyse bu akraba kişisi eşime espriler yapıyo güya bana paslıyor "Ya Gangstanın babası çeksin damadının altına bi araba ya, değil mi ama Gangsta, böyle damada bi araba yakışmaz mı? Babanda bol nasılsa." filan. Ki ne kadar iğrenç bir konuşma, kibarca gülüyorum ama hani sinirleniyorum da, benim babayı nerenin kralı sanıyor acaba bu herif diye içimden geçiyor, bildiğin memur adam işte. Ben ses etmedikçe, daha da arttırdı adam "Benim de kayın babam X amca olsaydı, ohho yaşadımdı oğlum" filan... Anaa iyice içime içime deliriyorum. Eşim sen de katıl şakalara(!) araba modeli filan konuşmaya başladılar. O sıra eşime "Ne arabası hayırdır?" dedim, bana demesin mi "Eşşek arabası ahahaha" millet ne biçim gülüyor.
Döndüm gözünün içine içine bakarak "Çok isabetli bir karar olmuş, senin gibi bir eşeğe de ancak o yakışırdı zaten" dedim.
Ortam buz.
Bu akraba herif de "Aa gennşşler aa şaka yaptım ben Gangsta bak darılırım valla" derken "Abi nolur sen darıl. Neyse bayram ziyareti kısa olur, bize müsaade" dedim kalktım kapıya yöneldim, eşim de peşimden öyle çıktık. Sonra surat sirke gezdi bir iki gün, sonrasında konuştuk hak verdi ve özür diledi, bir daha da benzer bir olay yaşamadık.
Bozun yani, canınızı sıkan hangi şaka varsa bozun eşinizi öğrensin.
Canınızı sıkan bir şey madem, bozun direkt eşinizi; o da sizi içeren şakalar yaparken daha nazik olması gerektiğini anlar. Güzel bozun ama, çekinmeyin giydirin.
Yeni evliyken bayram ziyaretindeyiz. Cıvık bi akrabası var eşimin hiç hazzetmem, tabi o zamanlar yeni yeni tanıyoruz akrabaları. Adam bildiğin cıvık, yersiz salak şakalar filan... Bismillah yani, yeni tanışıyoruz, bi de bizim haricimiz bayram ziyaretine gelen başka misafirler de var ortamda.
Neyse bu akraba kişisi eşime espriler yapıyo güya bana paslıyor "Ya Gangstanın babası çeksin damadının altına bi araba ya, değil mi ama Gangsta, böyle damada bi araba yakışmaz mı? Babanda bol nasılsa." filan. Ki ne kadar iğrenç bir konuşma, kibarca gülüyorum ama hani sinirleniyorum da, benim babayı nerenin kralı sanıyor acaba bu herif diye içimden geçiyor, bildiğin memur adam işte. Ben ses etmedikçe, daha da arttırdı adam "Benim de kayın babam X amca olsaydı, ohho yaşadımdı oğlum" filan... Anaa iyice içime içime deliriyorum. Eşim sen de katıl şakalara(!) araba modeli filan konuşmaya başladılar. O sıra eşime "Ne arabası hayırdır?" dedim, bana demesin mi "Eşşek arabası ahahaha" millet ne biçim gülüyor.
Döndüm gözünün içine içine bakarak "Çok isabetli bir karar olmuş, senin gibi bir eşeğe de ancak o yakışırdı zaten" dedim.
Ortam buz.
Bu akraba herif de "Aa gennşşler aa şaka yaptım ben Gangsta bak darılırım valla" derken "Abi nolur sen darıl. Neyse bayram ziyareti kısa olur, bize müsaade" dedim kalktım kapıya yöneldim, eşim de peşimden öyle çıktık. Sonra surat sirke gezdi bir iki gün, sonrasında konuştuk hak verdi ve özür diledi, bir daha da benzer bir olay yaşamadık.
Ortam buz.
Oh senin ağzına sağlık.Olduğu gibi alıntıladım; olay şöyle:
Ortam buz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?