eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadar düşüncelerimin aynısı olabilir yazdıkların
Bu ikinci eşler bir gün kendilerininde ayrılabileceğini niye hiç düşünmüyor bilmiyorum
Sonuçta erkekler üçüncü ve dördüncüye çok rahat evleniyor bizim ülkede
Ayrıca kadını bildiğin namussuzlukla suçluyorlar adam gitmiş yeniden evlenmiş çocuk yapma peşinde ona laf yok kadının sevgilisi olunca ovvv

Son düzenleme:
Canım bu tip kadınların istediği kocası eski karısına nafaka vermesin çocuğu aramasın sormasın bir anda hiç evlenmemiş bir adam gibi tüm sorumluluğu annenin üstüne atsın
Bu olmayınca büyük bir öfke duyuyorlar hem çocuğa hem eski eşe

2. Es misiniz?

Kesinlikle.
Cocuk yaparken de bu insanlar neden evlilik ayirt ediyorlar onu da hic anlamam. Noluyor yani anasi baska olunca o cocuk gene senin cocugun,ilkine bakamiyorsun daha,ikincinin derdine dusmek neden yani? Kalkip da ikinci esin yasi gececekmis o da cocuk istermis onu dusunemem ben olsam. Kadin olarak su anda ayni adamdan ikinci cocugu yapmaya maddiyat elvermiyor,simdi bu kocayi bosasam ikinci kocadan cocugu yine yapamam,ayni sey. Konuda bahsi gecen adam icin bunu dusunmek cok mu zor acaba?

Bunu bilerek evleniyorlar sonra da kapris yapıyorlar anlamıyorum gerçekten. İlk eş çalışsın diyor kendine gelince benim yaşım var diyorlar. Ee o kadının da yalı muhtemelen 35ten aşağı değildir. 2.eşe iş vermeyenler ilk eş için iş mi verecekler sanki. Hep bahane hep kendilerini haklı çıkarma çabaları. Ama daha çok batıyorlar farkında değiller.
Konu sahibi tüp bebek istiyormuş. Devlet 2aşılamadan sonra tüp bebek ücretsiz yapıyor. Sadece bir miktar ilaç parası ödeniyor. Tüp bebek bahane bence...

Tam yeşilçam konusu.
Anne kötü. Sarışın, para ve konken meraklısı anne ile serseri ve para yiyen sevgilisi bir olup çocuğu odaya kilitliyorlar.
Her gece içki alemlerinde çarliston dansıyla kendilerinden geçiyorlar.
Esmer güzeli 2. eş ve esas oğlan ise çilekeş. Çocuğa nafaka yetiştirebilmek için perişan olmuşlar.

Tamam normal olmayan anneler var ama çocuğunun anası çocuğunu odaya kilitlerken tek yaptığın şey medeni bir şekilde "cınım bu nafaka sence de biraz fazla değil mi? Hadi be yap bir güzellik" demek ise sen de pek normal değilsin demektir.
Böyle bir adamdan çocuk yapma isteğini anlamam mümkün değil. Kaldı ki bir de üstüne para verip tüp bebek yapacağım

İlk etapta hiç çocuğun içinde bulunduğu durumdan bahsetmeyip tepki çektikçe yok içki masasına oturtuyor, odaya kilitliyor filan demeniz fazlasıyla tuhaf bence. Başarısız bi film senaryosu gibi anlattiklariniz. Durum gerçekten buysa ve babası çocuğu bu durumdan kurtarmak için hiç bir şey yapmıyorsa o adami bir çocuk sahibi daha yapmak için bu kadar heveslenmeyin bence. Çocuk bu haldeyken akliniza velayet davası açma fikrinin ancak buradaki yorumlardan sonra gelmesi de aşırı ilginç. Ayrıca bunu düşünürken de amacınız çocuğu kurtarmak değil nafakayı azlatmak ve annesinden intikam almak. Gerçekten çocuk için üzüldüm

Kendilerine gelince Allah Allah başkasına yallah yallah
Daha yorumları okumamıştım 9
İlk sayfadan çıldırdım Allah'tan tüm söylemek istediklerimi kk kadınları söylemiş
Hepsinin ağzına sağlık

Medeni Kanunun 175/1 maddesinde;
“Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir”. Tarafların eşit kusurlu olduğu durumlarda dahi yoksulluğa düşecek tarafa nafaka bağlanabilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz sadece nafaka talebinde bulunan kişinin kusurunun yükümlüden ağır olmaması aranır burda. Kusur oranı sadece bu yönden önemlidir. Yani toplumda bilindiği üzere erkek nafaka ödüyorsa kesin bir haltlar etmiştir olayı yanılgıdır. Bunu belirtmek istedim.

Bilerek kabul ederek evlenmişsiniz. Çocuğuna tabi ki para ödeyecek 1750 lira gözünüze çok gelmiş. Ayrıca evde yabancı erkekle kalmasını istemiyor eşiniz ama bu kadın rahibe hayatı mı yaşasın? Eşiniz sizinle evlenmiş hayatına devam ediyor ama annesi neden kendini evladına adamak zorunda? Mesele sevgili olmaları arada nikah olmamasıysa bir imza neyi değiştirecek? Annesi de çocuğunu babası kadar hatta belki daha fazla düşünüyordur. Eğer geçim sıkıntısı çekiyorsanız işe girip çalışın. Maksat sırf hayatını idare edecek parayı kazanmaksa iş çok. Oturduğunuz yerden küçücük çocuğun hakkı olan paraya göz dikmeniz ayıp

Ben kadına verilen nafakayı az buldum. Adamın kazancı iyiydi madem, eski karısı olmasa çocuğa bakıcı tutmak zorunda kalacaktı asgari ücret 2200, çocuğun kreş, okul vs masrafı da en az 1500-2000 yani 4-4,5 bin olması gerekir. Üstelik kadın çocuğa bakmak durumunda kaldığı için çalışamıyor bunun da manevi tazminatı olmalı:)))

Direkt bu konuda aklıma geldi
Kadın gitse başka bir adamla evlense o zaman tehdit olmuyor mu o adam?

Esiniz cocuguna bakmak zorun da fakat eski ese verilen nafakaya karsiyim ben.
Adam zaten rahat etsin diye ev vermis. Eski esi duzenini kurana kadar yardim edip daha sonra kesmeliydi yardimi.
Eski ese omur boyu nafaka odenmesine karsiyim. Hanfendi bi zahmet calisip kendine baksin. 2015 te bosanmis insaf yahu insan 4 yilda duzenini kuramaz mi ?

Konu sahibi siz bi avukatla gorusup , gelirinizi hesaplatip dava acabilirsiniz sanirim.

Son düzenleme:
Aradigim mantikli yaklasim

Esiniz cocuguna bakmak zorun da fakat eski ese verilen nafakaya karsiyim ben.
Adam zaten rahat etsin diye ev vermis. Eski esi duzenini kurana kadar yardim edip daha sonra kesmeliydi yardimi.
Eski es omur boyu nafaka odenmesine karsiyim. Hanfendi bi zahmet calisip kendine baksin.

Konu sahibi siz bi avukatla gorusup , gelirinizi hesaplatip dava acabilirsiniz sanirim.

[/QUOTE]
Yalnız eski eşe lütfedip ev vermemiştir. Zaten iki evde evlilik birliği içinde alınmışsa medeni kanun gereği edinilmiş mallara katılma rejimi uygulandığından o evlerin yarısı zaten eski karısının kanuni hakkıdır. O nedenle paylaşmışlardır muhtemelen.

Allah eline düşürmesin o çocuğu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…