eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Önceki sayfalarda da sordum, sizin özelinizde genele tekrar sorayım belki aydınlatan olur.

Kadın bir işe girdi çalışıyor diyelim asgari ücretle, aldığı nafaka kesilecek. Eve giren 2000+1750 3750 lira olacak. Tam gün eğitim veren bir devlet okulu var mı? Ben görmedim hiç. Bu çocuğa yarım gün bakacak biri ya da etüd lazım. 3750 lirayla bu kadın ev mi geçindirecek, çocuk mu bakacak, çocuğun bakıcısına etüdüne mi yetişecek? Kadın çalışırsa baba bakıcı/etüd masrafını karşılayacak mı? Karşılarsa yine aynı kapıya çıkmayacak mı?

Muhtemelen siz de adamın durumu iyi diye evlendiniz..evlenmeden önce bu durumu biliyor olmalısınız,şimdi adamın durumu bozulunca gözünüze batmaya başladı...eski eş hakkı da söyledikleriniz korkunç bence..o kadın çocuğunun annesi,iyi kötü zaman geçirilmiş,hayat paylaşılmış kimbilir belki de kadın zamanında sıkıntısını çekti adamın ufacık çocuğuyla aldatıldı...sizin okul,servis,doktor gibi giderlerden haberiniz yok galiba fazla dediğiniz para ancak yeter..belki de onların ahını almıştır da işleri bozulmuştur ve siz sıkıntı çekiyorsunuzdur kimbilir

cocugun annesi zaten zenginmis o karşılasinmış
ama genel olarak bakarsak yetmez
ustuydu basiydi yemesi icmesi gezmesi etkinligi yetmez hic biseye

Kararımı verdim. En iyisi cocugun velayetini almak. Esimle konusacağım . Benden yana sıkıntı yok . O terbiyesiz kadın cocugunu kaybetsin de gorsun gununu .

Ben size hak vermeye olaya başka açılardan da bakmaya çalıştım ama siz beni yanılttınız sanırım
Artık eski eşle ilgili yalan söylediğinizi düşünüyorum maalesef
Çocuğu düşünmek değil bu söyleminiz
Ha bir de şunu belirteyim velayet davası açıldığında pedagog eşliğinde çocuğun ifadesi alınıyor, eşimin eski eşi çocuklarına kötü muamele ettiği için (yaralamaya sebebiyet verecek şekilde dayak) velayet davası açtık, pedagog çocuklarla görüştü ikisinin de ifadesi netti, evet annemiz bizi dövdü ama onunla yaşamak istiyoruz o tarihte biri 12 diğeri 16 yaşındaydı , velayeti değiştirmedi hakim çocukların isteğine bakarak. Öyle her şey sizin düşündüğünüz gibi değil, elinizi kolunuzu sallayarak mahkemeden istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz
Bu forumda herkese iyi niyetli yaklaşmaya çalışıyorum, kimseyi kıracak şeyler yazmamaya özen göstermeye çalışıyorum ama şu an çok öfkelendim size, kötü niyetle ilk eşe iftira atıyorsanız burada emin olun yanınıza kalmaz, Rabbim bırakmaz

Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride

kadının sevgilisi var demediniz mi?
sizin kocanızı kaybetmiş olmasının umurunda olduğunu sanmıyorum.
kadına nasıl bilendiyseniz artık...

1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Eşi için neden nafaka veriyor ki ev vermiş zaten sadece çocuk için nafaka versin.

Size katılıyorum. Beğenmedim butonuna basanlar ne mantıkta acaba??

Benim annem bosanırken babam kandırdı nafaka alamadı hemen evlendi bizi evimizden zorla çıkardı yeni eşiyle oturdu annem ben sudan çıkmış balik gibi olduk kimse yol yordam göstermedi hakkımız yendi allah yarına bırakıyor yanlarına bırakmadı bana miras daire düşüyor (hayırlısıyla allah nasip ederse güzel olucak hersey bizim icin) babam ve biricik karısı ucankusa borçluymus. Ben ailem olsun diye evlendim kabusum oldu çalıştığım kazandım elime geçen bütün parayı elimden aldı takilarimi herseyimi nafakasiz anlaşmalı boşanmayı kabul etti cocuklara karsiliginda bi sure cocuklar icin bizle yasamaya devam etti cocuklari kulandi (beni takinti yapmamasi icin huyuna gittim)çok cüzi nafaka bağlandı bi lira ödemedi evin kira fatura gıda herşey benim omzumda.5-10güne evden gidecek dört gözle bekliyorum evimde huzurla yasayimdiye. insanın zoruna gidiyo hakkın olan nafakayi alamiyorsun babada eski eş de keyfince bakıyor (allah büyük bana da annemede cefa degil sefa zamanımızı hemen nasip eder insaallah). Hep herşeyi sen düşünüyorsun bidahaki ay fatura derdi hastane derdi. Bunlari yazdim sizde biraz empati yapın bence size göre fazla gözünüze geliyor belki kız evladı babasiysa ödeyecek tabiki eski esinede ödeyecek. ...

Biri yazmış evli adamla evlenmeseydin. SİZENEE?? Valla sevgilisiyle para yesin diye hiçbiriniz kocanız eski eşi için para verdirtmezdiniz!!! Empati. Konu sahibi haklı çocuk için tabiki de versin. Ama annesine ev vermiş oda yeterli zaten.

Geceleri kadının sevgilisi gelirken , çocugu odasına kitliyor annesi . çocuk kaç kez anlattı bize

Bunun nesine inanalım şimdi?
Bu gerçekse, ortada odasına kilitlenen bir çocuk varken konu başlığı "nafaka" ise siz zaten çocuk yapmayın.
Adam var olan çocuğuna sahip çıkmıyor ki. Yenisini ne yapacak?

Nafaka illa ki verilecek, çocuğun ihtiyaçları söz konusu çünkü. Bu arada şu fikre karşıyım, eski eş de evlenebilir , sonuçta siz de yabancı bir kadınsınız çocuk için. Bu tarz söylemleri hoş bulmuyorum. Sonuçta anne bilinçli ise , eve gelen kişiyi de tartmıştır. Nafaka konusunda mahkemeye başvurup indirim talep edebilirsiniz. Atıyorum 3 değil 2 bin tl ödenmesi gibi. Sonuçta baba ev de vermiş, çocuk için 2000 tl yeterli, eski eşe de ailesinin yardım ettiğini düşünürsek

konu ya yazılan diğer mesajlarada göz gezdirdim biricik üvey anneme benzettim yıllar geçsede zihniyet ayni kalıyor demek bugün yaparsınız yarın rüzgar tersine döner o kizaada annesinede muhtac olursunuz gunahini vermezler size

Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
He he çok beklersin bu yorumu keşke eski eşte okusada nafakayı 2 katına çıkarsa

evli adamla nasıl evlensin yahu
sevgiliyle para yediği konu sahibesinin iddiası.
ve hatta çocuğu içki masasına oturtup üstüne kapı kilitlediği iddiası da var.
evlat sizin olsa nafakanın miktarı mı dert olurdu?
çocuğunuzun velayetini almak için çabalamazmıydınız?
adamın canı ödediği paradan yanıyorsa az bile daha çok ödesin.

O paranın ne kadarı kadın için veriliyor ki? Mesela benim bir akrabagim nafaka ödüyordu. Kadına düşen pay tek 150 Euro oluyordu. Yani çocunluk çocuk için ödeniyorsa konu sahibinin hoplamaya hakkı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…