eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz Olur da esinizden ayrilirsaniz ikinci karisina daha fazla para harcayabilsin diye nafaka istemezsiniz efendim. Biz peygamber degiliz valla o kadar yuce gonullu olamayacagiz simdi allah icin
 
Cocuga nafaka tamamda eskı es ne alaka bana cok sacma gelıyor eskı ese nafaka vermek zaten evde vermıs kadına nafaka vermesın hem o kalktı dıye bılıyorum ben
 
Bunun nesine inanalım şimdi?
Bu gerçekse, ortada odasına kilitlenen bir çocuk varken konu başlığı "nafaka" ise siz zaten çocuk yapmayın.
Adam var olan çocuğuna sahip çıkmıyor ki. Yenisini ne yapacak?

Ahahahaha aynen ya. Konu nafakayla başladı tepki gelince yok çocuğu içki masasına oturtmuş, yok odasına kitlemiş. Tam kötü anne klişeleri ‘bunları babanın parasıyla aldık git ona söyle’. Ama hanımefendinin de kocasının da derdi nafaka. Güldüm akşam akşam
 
Evlenirken bu tarz sorumlulukların altına gireceğinizin farkında olsaydınız keşke...
Diğer evliliğinden çocuğu olan biriyle evlenmek, hiç evlenmemiş biri için zor olabilir, ki çoğu zaman da şekil a'daki gibi zor oluyor.
 
anne sevgilisiyle cocukla ayni evde kaliyor diyince bende akan sular duruyor maalesef hergun ne haberler okuyoruz
Evet haberlerdr gormustum kadın sevgılısıyle aynı evde yasıyor mınıcık bebege ıckı ıcırıyolar adamda cocugunu almak ıcın ugrasıyordu bazı anneler malesef annelı ksıfatını haketmıyor o cocugun yannda kımbılır neler yapıyolar ıgrenc ya evlense neysede dost hayatını cocuga yansıtması korkunc. Bırde esının verdıgı parayla belkı kızının ıhtıyacları yerıne sevgılısyle yıyodur. Konu sahıbı yanı cocuga bakarım diyorsanız dunyanın en buyuk ıyılıgını yapmıs olacaksınz. Belkı esınzde ıstıyordur kızını ama ne bıleym ben cocuk adına cok uzuldum. Keske kabyl etsenızde sızle yasasa
 
Eşinizin çocuğuna nafaka vermesi çok normal, 1750 lira olarak belirlendiyse o zamanki gelirine göre bunu uygun görmüş olabilir mahkeme. Şimdiki gelirini belgeleyerek yeniden nafakanın düzenlenmesini talep edebilirsiniz, eğer eşiniz boşanmada kusurlu taraf değilse eski eşinin ömür boyu nafaka alması bana saçma geliyor. Evet kadın çalışsa çocuğunun eğitim , doktor gibi bir sürü gideri var ama sonuçta adam da bir tane ev vermiş kadına. Kira gibi bana göre en büyük gider kalemi yok eski eşin. İnsanlar asgari ücretle geçinmeye çalışırken kira vermeden ilköğretim yaşındaki bir çocukla o paraya çok rahat olmasa da geçirebilir. Dediğim gibi kira vermediğini düşünerek söylüyorum bunu. Üstelik konu sahibinin eşinin durumu hala müsait olsa tabiki üç bin değil beş binde versin, durduk yere vermeyelim o parayı demiyorlar.

Velayeti alırım demişsiniz ama bana bunu burdaki size yapılan linçten dolayı sinirle yazdığınızı düşünüyorum. Bir çocuğun annesiyle büyümesi en doğru olanıdır, biraz empati yaparak düşünmeye çalışın. Sinirle düşünüp sonradan vicdanen rahatsız olacağınız hamleler atmayın, özünde kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum.

Herkes kendini düşünür önce, annesi babasının önce çocuklarını düşünüp en doğrusunu yapmaları lazım. Siz de bir yuva kurmuşsunuz, tabiki anne sahibi olmak isteyeceksiniz en doğal hakkınız. Keyfi olarak da aman para vermeyelim demiyorsunuz, insan giderine göre yaşamak zorunda. Eşiniz yeni gelirini belgeleyerek nafakanın yeniden belirlenmesi için dava açsa en doğrusu olur.
 
Çocuga verilecek nafaka 18 yaşına kadar. Eşimin eski karısına verilen nafaka ise süresiz

Bu söyleminize göre çocukcağız tam da üniversite çağında aniden kendisi hem yaşamaya hem de okumaya yetecek miktarda para kazanmaya başlayacak yani.. siz kendi çocuğunuz olduğunda ve 18 yaşına geldiğinde bizden bu kadar mı diyeceksiniz ?
 
Ben ne sizin ne de kocanızın çocuk için endişelendiğini sanmıyorum. Zira kadın nafakadan vazgeçse ne hali varsa görsün der gibi bir tavrınız var. Nafaka eşinizin eski eşine verdiği bir lütuf değil bir zorunluluk ve haktır. Ve çocığun maddi sorumluluğu öncelikle babadadır kanunen eski eşin ailesinin maddi durumu sizi zerre ilgilendirmez Önce bunu bir kabullenin. O kadar nafaka konusunu dert edecekseniz evlenmeseydiniz. Ayrıca sizin çocuğunuzun olup olmaması eşinizin eski eşinin problemi değil. Yani sen para alma ben onunla tüp bebek yaptırayım deme şansınız ve hakkınız yok. O kadar çok istiyorsanız fedakarlığı siz yapacaksınız ve iyi kötü bir işe girip çalışacaksınız. Ayrıca o kadın o kadar kötü bir anneyse kocanız nasıl bir babaki o çocuğu o kadının yanında tutuyor. Açar bir velayet davası alır kızını yanına 8 yaşındaki çocuğun beyanı mahkemede velayette esastır. Ama sizin derdiniz velayet falan değil. Ayrıca boşanmış insanın tabiki sevgilisi olabilir. Hemen evlenemez tanımadan. Ama sırf nafaka almak için evlenmeyip birlikte yaşıyorsa bunuda dava açıp ispatlayıp nafakayı kaldırtabilirsiniz. Hayatta kime ne olacağı belli olmaz eşinizin kızının hakkından kısıp kendi çocuğunuza akıtmasını istiyorsunuz. Ama bir iki yıl sonra hayat belli olmaz çocuğunuz olur. Sizde ayrılırsınız size aynı şeyi başkası yaparsa o zaman söyleyecek tek lafınız olmaz. Ama hiçbir mahkeme sırf siz çocuk yapmak için tedavi olacaksınız diye nafakayı azaltmaz.
 
Son düzenleme:
Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
Eminmisiniz cocuga bakabileceginize ayrica 1750 den çok daha fazla harcayacaginizdan emin olun
 
Allahım neler okudum ben ne kadar kötü bi zamandayiz umarım gerçek degildir bu konu
 
Eşinizin eski eşine “KARI” diye hitap ettiğiniz sürece hak veremiyorum size kusura bakmayın.
Sizde bir kadınsınız. Ağzınıza karı kelimesini nasıl yakıştırıyorsunuz? Ben utandım şahsen.
Madem öyle çocuğu siz alın nafaka düşsün yada yeniden mahkemeye verilsin maddi durum incelemesi yapıldın yeniden karar verilsin nafaka ücretine.
 
Evlenmiş boşanmış çocuklu birileriyle evleneceğiz zaman böyle olasılıkları düşünmek lazım.

Hayat zor kadın çocuğuna kendini adamış çalışamıyor ise ikisine de nafaka vermek zorunda çocuğu birlikte yapıp kadını iş hayatından yada sosyal hayattan koparıp kendi hayatına bakamaz erkekler hiç kusura bakmayın.
 
Bosanmis cocuklu biriyle evlenmek malesef bu sorunlari beraberinde getiriyor. Esine nafakanin kaldirmasi davasi acsin. Maddi durumunun bozuldugunu, esinin sevgilisi ile yasadigini ve ortak cocuklarini o ortamda tuttugunu da belirtsin. Gerekirse cocuk ifade verir bu olayla ilgili, taniklik yapar. 8 yasinda cunku. Ama cocugun nafakasi cok demissiniz, bu cok yanlis. Hayat cok pahali, siradan bir market alisverisi bile 200 tl tutuyor. Cocugun ihtiyaci olan et balik almak kolay mi bu devirde? Her disari ciktiklarinda istedikleri oyuncaklar da ekstrasi
 
Yanlış bilinmiyor. Kusur durumu nafaka miktarı hesaplanırken baz alınan değerlerden biri. Fakirliğe düşüp düşmemesi elbette önemli ancak daha ağır kusuru olan taraf nafaka öder. Tazminat davası ayrı bir konu. Beyefendi biraz fazla kusurlu olduğundan 1250 tl ödüyor eski eşine. Diyelim ki ödemedi ve eski eşi çalışmak zorunda kaldı. Bu sefer kızlarının bakımı ile kim ilgilenecek? Çalışma saatleri ve günleri düşünüldüğünde aynı mesaiyi babası da ayırmak durumunda kalacak. Kaldı ki eski eş nafaka almadığında ve çalışamadığında, kıza verilen nafaka da ikisini yine fakirliğe düşürecek. Kadın çalışsın demekle olmuyor bu seferde tek başına ebeveynlikle nasıl başa çıkacak bu kadın? Bunları da düşünmek gerekir. Belirli şartlar var zaten nafaka değişimi için.. hatta bunlar doğru ise kızını annesinin yanından almaya kadar gidebilir kendine güveniyorsa.. annesi gibi bakabilecek mi bakalım.
 
Yapacak bisey yok sonuçta o çocuğu nafakayi bilerek evlendiniz . Eşiniz eski eşinin tavırlarından rahatsız da velayet davası acar bununda pek sizin işinize geleceğini sanmıyorum
 
Cocuga nafaka tamamda eskı es ne alaka bana cok sacma gelıyor eskı ese nafaka vermek zaten evde vermıs kadına nafaka vermesın hem o kalktı dıye bılıyorum ben
Kadın 45 yaşına geldi ise nerede çalışacak. Herkes onu bekliyordu Zaten işe almak için. Ona nafaka ödemediğinde Zaten kızı da zor şartlar altında yaşayacak. Kadın diyelim ki çalıştı kızı ile kim ilgilenecek baba da Yok evde.
 
Kanun koyucu neyse ki kanunları koyarken sizin gibi insanların fikirlerini onemsemiyor da boşanmış kadınlar bir nebze insan gibi yasayabiliyor
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…