Siz Olur da esinizden ayrilirsaniz ikinci karisina daha fazla para harcayabilsin diye nafaka istemezsiniz efendim. Biz peygamber degiliz valla o kadar yuce gonullu olamayacagiz simdi allah icinBiri yazmış evli adamla evlenmeseydin. SİZENEE?? Valla sevgilisiyle para yesin diye hiçbiriniz kocanız eski eşi için para verdirtmezdiniz!!! Empati. Konu sahibi haklı çocuk için tabiki de versin. Ama annesine ev vermiş oda yeterli zaten.
Kocasini kaybetti derken “ben aldim” demek istiyor sanirsam. Ya da bana mi oyle geldi acep
Bunun nesine inanalım şimdi?
Bu gerçekse, ortada odasına kilitlenen bir çocuk varken konu başlığı "nafaka" ise siz zaten çocuk yapmayın.
Adam var olan çocuğuna sahip çıkmıyor ki. Yenisini ne yapacak?
Evet haberlerdr gormustum kadın sevgılısıyle aynı evde yasıyor mınıcık bebege ıckı ıcırıyolar adamda cocugunu almak ıcın ugrasıyorduanne sevgilisiyle cocukla ayni evde kaliyor diyince bende akan sular duruyor maalesef hergun ne haberler okuyoruz
Çocuga verilecek nafaka 18 yaşına kadar. Eşimin eski karısına verilen nafaka ise süresiz
Sende az cazgır değilmişsin yani daha da fenasın gibi geldiKadın ise cazgır
Eminmisiniz cocuga bakabileceginize ayrica 1750 den çok daha fazla harcayacaginizdan emin olunCocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
Yanlış bilinmiyor. Kusur durumu nafaka miktarı hesaplanırken baz alınan değerlerden biri. Fakirliğe düşüp düşmemesi elbette önemli ancak daha ağır kusuru olan taraf nafaka öder. Tazminat davası ayrı bir konu. Beyefendi biraz fazla kusurlu olduğundan 1250 tl ödüyor eski eşine. Diyelim ki ödemedi ve eski eşi çalışmak zorunda kaldı. Bu sefer kızlarının bakımı ile kim ilgilenecek? Çalışma saatleri ve günleri düşünüldüğünde aynı mesaiyi babası da ayırmak durumunda kalacak. Kaldı ki eski eş nafaka almadığında ve çalışamadığında, kıza verilen nafaka da ikisini yine fakirliğe düşürecek. Kadın çalışsın demekle olmuyor bu seferde tek başına ebeveynlikle nasıl başa çıkacak bu kadın? Bunları da düşünmek gerekir. Belirli şartlar var zaten nafaka değişimi için.. hatta bunlar doğru ise kızını annesinin yanından almaya kadar gidebilir kendine güveniyorsa.. annesi gibi bakabilecek mi bakalım.Birşey yanlış biliniyor. Nafaka yükümlüsünün kusuruna bakılmaz. Kusursuz tarafta nafaka ödemekle yükümlü kılınabilir. Nafaka alacaklısı ağır kusurlu değilse tabi. Kusur oranı tazminat olayında önem kazanır. Her nafaka ödeyen kusurludur diye bir şey yok yani. Kişinin, evliliğin sona ermesiyle fakirliğe düşüp düşmemesine bakılır. Beşli şartlar halinde de düzenleme ve kaldırma yoluna gidilir.
Kaç haberde de üvey anne dehşeti okuyoruz ona bakarsakanne sevgilisiyle cocukla ayni evde kaliyor diyince bende akan sular duruyor maalesef hergun ne haberler okuyoruz
Kadın 45 yaşına geldi ise nerede çalışacak. Herkes onu bekliyordu Zaten işe almak için. Ona nafaka ödemediğinde Zaten kızı da zor şartlar altında yaşayacak. Kadın diyelim ki çalıştı kızı ile kim ilgilenecek baba da Yok evde.Cocuga nafaka tamamda eskı es ne alaka bana cok sacma gelıyor eskı ese nafaka vermek zaten evde vermıs kadına nafaka vermesın hem o kalktı dıye bılıyorum ben
Kanun koyucu neyse ki kanunları koyarken sizin gibi insanların fikirlerini onemsemiyor da boşanmış kadınlar bir nebze insan gibi yasayabiliyorGururlu bir kadın çok çok mecbur değilse eski eşinden kendisi için nafaka almaz diye düşünüyorum. Çocuğun nafakası verilir. Bu bir zorunluluk. Ama kadına nafaka vermek o kadar gerekli değil. Hem de bu kadar yüksek bir miktar! Eli ayağı tutan bir iş bulup çalışsın bir zahmet. Ayrılan insanlar farklı hayatlar yaşamaya başlarlar. Adam tekrar evlenmiş ama eski karısına nafaka ödüyor. Benim çok zoruma giderdi. Aşırı iyi bir durumda olmamız gerekirdi ki zoruma gitmesin. Sonuçta kişilerin hayat kalitesini etkiliyor bu nafaka durumu. Ama şu da var: nasıl ki boşanan bir erkek yeniden birileriyle bir hayat kurabiliyorsa boşanan bir kadın da yeni bir hayat kurabilir. Sevgilisi olabilir. Hatta evlenebilir de. Bana kalırsa çocuğu olan insanlar kadın erkek fark etmeksizin değil bin kere yüz bin kere düşünüp öyle evlenmeliler. Ama bu yine de çocuğu olanların hayatlarına devam etmesine engel değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?