- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
Tek başına mı yapmış da tek başına baksınKadının maddi durumu aileden iyi , istese tek basına bile bakar cocuga
anne sorumsuz da babada hemn evlenmis bu iste te bir is var bu kadar dertlenmeyin kizi yaniniza alin lakin anneyle sevgilisi birde cocuk pek sagliklo gelmemis burda en mahsum siz ve esinizin cocuguKonu eşimin eski eşi, ben 37 yaşındayım, eşim de 44 yaşında . 2017 de evlendik . Benim ilk eşimin de 2. evliliği .
Eşim ve eski karısı 2015 yılında boşandılar . 2011 dogumlu kızı var eşimin ilk evliliğinden .
Eşim, eski karısı ve çocuguna aylık 3000 lira nafaka ödüyor . Eşimin işleri çok iyiydi maddi durumu iyiydi ama işleri bozulmaya başladı ve bu nafaka artık çok büyük yük olmaya başladı . Eski karısı nafaka konusunda ısrarcı indirime gitmiyor . Ödeyeceksin diyor esime
Tüp bebek yapma niyetimiz var benim ilk evliliğim, artık anne olmak istiyorum ama maddi yönden bu nafaka durumu bizi çok zorluyor . Eşimle bazen bu sebeple gerginlik bile yaşıyoruz .
Eşimin kızı 8 yaşında annesiyle kalıyor , Eşimin eski karısı sevgilisiyle bazen eşimin eski karısında kalıyor . Eşim de kızı için endişeleniyor . Kaç defa kavga çıktı eşim ve eski eşi arasında . Eşim yabancı bir erkeği , kızının yanında istemiyor .
Eşimin eski eşinin ilesinin durumu iyi , kızlarına maddi açıdan yardım ediyorlardır yüksek ihtimalle ama hala bizim 3 bin tlmiz gidiyor her ay.
Eşimin 2 dairesi vardı . 1 ini eski eşine vermiş kızıyla rahat rahat otursun diye . Ne yapacağımızı bilmiyoruz ? Ne yapmalıyız ?
Kesinlikle size katiliyorum. Adam tek basina mi yapti bu cocugu ?Konu sahibi taşlanıyor da haklılık payı var. Eski kocasından nafaka alıp sevgilisiyle yaşaması ne kadar doğru. Empati yapsanız kardeşiniz olsa boşandığı eşine yıllarca nafaka ödese kadın evlenmeyip o parayla sevgilisiyle yaşasa ne hissederdiniz.
İnsanlar fabrikada, inşaatlarda asgari ücretle haftanın 6 günü 10 saat çalışıyor günde. Niye evlenip boşansın nafaka alsın herkes. Çocuğa verilen nafakayı sorgulamıyorum ama bir çocuğun aylık gideri 1.750 tl ise o zaman yarısını baba yarısını anne karşılamalı.
Esiniz cocuguna bakmak zorun da fakat eski ese verilen nafakaya karsiyim ben.
Adam zaten rahat etsin diye ev vermis. Eski esi duzenini kurana kadar yardim edip daha sonra kesmeliydi yardimi.
Eski ese omur boyu nafaka odenmesine karsiyim. Hanfendi bi zahmet calisip kendine baksin. 2015 te bosanmis insaf yahu insan 4 yilda duzenini kuramaz mi ?
Konu sahibi siz bi avukatla gorusup , gelirinizi hesaplatip dava acabilirsiniz sanirim.
Madem eşitlik böyle kolay matematik hesabıyla sağlanıyor annenin çoğunun bakımını tamamen üstlenmesinin bir değeri yok mu?Konu sahibi taşlanıyor da haklılık payı var. Eski kocasından nafaka alıp sevgilisiyle yaşaması ne kadar doğru. Empati yapsanız kardeşiniz olsa boşandığı eşine yıllarca nafaka ödese kadın evlenmeyip o parayla sevgilisiyle yaşasa ne hissederdiniz.
İnsanlar fabrikada, inşaatlarda asgari ücretle haftanın 6 günü 10 saat çalışıyor günde. Niye evlenip boşansın nafaka alsın herkes. Çocuğa verilen nafakayı sorgulamıyorum ama bir çocuğun aylık gideri 1.750 tl ise o zaman yarısını baba yarısını anne karşılamalı.
Konu sahibi taşlanıyor da haklılık payı var. Eski kocasından nafaka alıp sevgilisiyle yaşaması ne kadar doğru. Empati yapsanız kardeşiniz olsa boşandığı eşine yıllarca nafaka ödese kadın evlenmeyip o parayla sevgilisiyle yaşasa ne hissederdiniz.
Konu sahibi taşlanıyor da haklılık payı var. Eski kocasından nafaka alıp sevgilisiyle yaşaması ne kadar doğru. Empati yapsanız kardeşiniz olsa boşandığı eşine yıllarca nafaka ödese kadın evlenmeyip o parayla sevgilisiyle yaşasa ne hissederdiniz.
Konu sahibi esim verdi evi dedigi icin bu yorumu yaptim. Belki adamin babasi verdi evi ogluna ?Rahat etsin diye ev vermemiş, iki ev olduğu için birini mahkeme kadına vermiş. Kadının hiç mi emeği olmadı o evlerde, o adamın üstünde yıllar süren evlilikleri boyunca?
Çocuğun bütün manevi sorumluluğu kadına verilsin, üstüne bir de çalışması beklensin. Peki nasıl? Belli yaşı aşmış kadın nasıl iş bulacak? Kadın çalışınca çocukla kim ilgilenecek?
Eğer imza atıp evlenirse kadına verilen nafaka düşer. Ayrıca eşinin eski eşine nafaka ödemek için neden konu sahibi çalışıyor? Eski eş çalışsın o zaman. Ömür boyu boşandığın eşe bakmak çok mu mantıklı? Kadın da düzenini kursun o zaman.Bilerek kabul ederek evlenmişsiniz. Çocuğuna tabi ki para ödeyecek 1750 lira gözünüze çok gelmiş. Ayrıca evde yabancı erkekle kalmasını istemiyor eşiniz ama bu kadın rahibe hayatı mı yaşasın? Eşiniz sizinle evlenmiş hayatına devam ediyor ama annesi neden kendini evladına adamak zorunda? Mesele sevgili olmaları arada nikah olmamasıysa bir imza neyi değiştirecek? Annesi de çocuğunu babası kadar hatta belki daha fazla düşünüyordur. Eğer geçim sıkıntısı çekiyorsanız işe girip çalışın. Maksat sırf hayatını idare edecek parayı kazanmaksa iş çok. Oturduğunuz yerden küçücük çocuğun hakkı olan paraya göz dikmeniz ayıp
Keşke konu sahibinin son mesajlarınıda okuyup öyle yorum yapsaydınız iyi niyetli olmadığını fesat biri olduğunu anlardınızKesinlikle size katiliyorum. Adam tek basina mi yapti bu cocugu ?
Isine gelince kk uyeleri hayat musterek diyor.
, isine gelmeyince de " bakmakkk zorundaaaa bana "diyor..
Hayır kadın utanmadan çocuğun içki sofrasına oturtulduğunu, kilitlendiğini vs söylüyor ama temel sorun nafaka. Ve bu adam ilk çocuğuna verdiği 1700 lira parayla çok babalık yapmış gibi ikinciye hazırlanıyor. Sorgulanan tek şey para yani, anne eleştirilirken ailesinin maddi durumunun iyi olması bile göz önünde bulunduruluyor. Gerçekten bu konu 2. eşlerin mantık dışı dayanışması olduBu begenmeyenler ve konu sahibine hak verenler 2.esler mi ben de onu merak ettimhayir hicbirimizin bosanmayacaginin bir garantisi yok ve catir catir o nafakayi aliriz da bu almayanlar cok medeniler helal olsun :)
Ayrica adam bosanmis ve evlenmis kadinin sevgilisinden kime ne? Kadinin hayatinda kimse olamaz mi? Kadin nafaka da almasin bu kadinlar olsun o zaman.
Bazen burda erkek uye var mi diye dusunmuyorum degil :)
22 sayfa olmus konu . Tek tek okumak inanin ki mumkun degil benim icin suan :) Ben sadece konuyu okudum.Keşke konu sahibinin son mesajlarınıda okuyup öyle yorum yapsaydınız iyi niyetli olmadığını fesat biri olduğunu anlardınız
yok gercekten cocuk bu haldeyse babasi da almiyorsa biz konuyu sikayet edip cocugu hepinizden kurtaralim ne dersiniz?
Onlar boşandıkları zaman eski kocaları yeni karılarıyla rahat etsin diye nafaka almazlar mal paylaşımı yapılırken ben bir şey almayacağım derlerBu begenmeyenler ve konu sahibine hak verenler 2.esler mi ben de onu merak ettimhayir hicbirimizin bosanmayacaginin bir garantisi yok ve catir catir o nafakayi aliriz da bu almayanlar cok medeniler helal olsun :)
Ayrica adam bosanmis ve evlenmis kadinin sevgilisinden kime ne? Kadinin hayatinda kimse olamaz mi? Kadin nafaka da almasin bu kadinlar olsun o zaman.
Bazen burda erkek uye var mi diye dusunmuyorum degil :)
Onlar boşandıkları zaman eski kocaları yeni karılarıyla rahat etsin diye nafaka almazlar mal paylaşımı yapılırken ben bir şey almayacağım derler
çocuğunda her şeylerine kendileri koşar olur biter
Hatta evliliğin bitmesine yeni eş neden olmuş olsa bile
22 sayfa olmus konu . Tek tek okumak inanin ki mumkun degil benim icin suan :) Ben sadece konuyu okudum.
Kararımı verdim. En iyisi cocugun velayetini almak. Esimle konusacağım . Benden yana sıkıntı yok . O terbiyesiz kadın cocugunu kaybetsin de gorsun gununu .
Son mesajları konu sahibi hiçde iyi niyetli değil çocuğu alıp kendi yapacağı çocuğa bakıcı yapmayı bile düşünmüşCocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
Biz farklı ülkelerde mi yaşıyoruz? Tek maaşla 2-3 çocuk okutan aileler var. Memur maaşları, öğretmen maaşları ne kadar? Asgari ücreti geçtim. 500 Tl spor ayakkabı fiyatıymış ben de uyduruk marka almıyorum oğluma ama 500 tl ye hiç almadım en fazla 150-160 TL. Tamam hayat pahalı da, bu kadın evlenmeseydi nasıl geçinecekti. Babası her ay maaş mı verecekti.8 yaşında bir çocuğun aylık masrafı 1750 liranın çok üzerinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?