eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi taşlanıyor da haklılık payı var. Eski kocasından nafaka alıp sevgilisiyle yaşaması ne kadar doğru. Empati yapsanız kardeşiniz olsa boşandığı eşine yıllarca nafaka ödese kadın evlenmeyip o parayla sevgilisiyle yaşasa ne hissederdiniz.
İnsanlar fabrikada, inşaatlarda asgari ücretle haftanın 6 günü 10 saat çalışıyor günde. Niye evlenip boşansın nafaka alsın herkes. Çocuğa verilen nafakayı sorgulamıyorum ama bir çocuğun aylık gideri 1.750 tl ise o zaman yarısını baba yarısını anne karşılamalı.

anne sorumsuz da babada hemn evlenmis bu iste te bir is var bu kadar dertlenmeyin kizi yaniniza alin lakin anneyle sevgilisi birde cocuk pek sagliklo gelmemis burda en mahsum siz ve esinizin cocugu

Kesinlikle size katiliyorum. Adam tek basina mi yapti bu cocugu ?

Isine gelince kk uyeleri hayat musterek diyor.
, isine gelmeyince de " bakmakkk zorundaaaa bana "diyor..

Rahat etsin diye ev vermemiş, iki ev olduğu için birini mahkeme kadına vermiş. Kadının hiç mi emeği olmadı o evlerde, o adamın üstünde yıllar süren evlilikleri boyunca?

Çocuğun bütün manevi sorumluluğu kadına verilsin, üstüne bir de çalışması beklensin. Peki nasıl? Belli yaşı aşmış kadın nasıl iş bulacak? Kadın çalışınca çocukla kim ilgilenecek?

Madem eşitlik böyle kolay matematik hesabıyla sağlanıyor annenin çoğunun bakımını tamamen üstlenmesinin bir değeri yok mu?

Bu begenmeyenler ve konu sahibine hak verenler 2.esler mi ben de onu merak ettim hayir hicbirimizin bosanmayacaginin bir garantisi yok ve catir catir o nafakayi aliriz da bu almayanlar cok medeniler helal olsun :)
Ayrica adam bosanmis ve evlenmis kadinin sevgilisinden kime ne? Kadinin hayatinda kimse olamaz mi? Kadin nafaka da almasin bu kadinlar olsun o zaman.
Bazen burda erkek uye var mi diye dusunmuyorum degil :)

8 yaşında bir çocuğun aylık masrafı 1750 liranın çok üzerinde.

Burda eleştirilen nokta konu sahibinin iki yüzlülüğü. Kendisi çalışmıyorken kocasının verdiği paranın kısılmasını talep edip eski eşi için çalışsın çocuğa baksın demesi.

Bu nafaka olayi konu sahibinin sorunu degil. Eski es ve adamin arasinda.
Onun disinda bosanildi diye hayat da bitmiyor. Sevgilisi olabilir, evlenedebilir bunda yasal olmayan birsey yok. Kimse de bu konuda birsey yapamaz.
Eger kizini odaya kilitliyorsa ve esiniz de bu durumdan rahatsizsa velayet davasi acabilir. Sahitlerle ya da cocugun pedagog esliginde ifadesiyle bu kanitlanir. Ama anladigim kadariyla olay bu degil, daha cok nafaka.
Nafaka konusuna gelince bu cocuk hep boyle kalmayacak. Universiteye gidecek, dersaneye gidecek, genc kiz olacak, onun da kendine gore ihtiyaclari ilacak. Oysa nafaka cocuk universiteyi bitirene kadar ayni kalacak. Nafaka cocuk okursa okul bitene kadar, 18 yas diye bir sınır yok bu arada. 1750 tl okuyan bir cocuk icin cok degil. Bir spor ayakkabi bile 500 tl ve buyuyen bir cocugun da ayakkabi numarasi surekli degisiyor. Kiyafetler de surekli kucuk geliyor oglumdan biliyorum. Dolayisiyla verilen nafaka cok degil.
Baba evlenmis yeni bir hayat kurmus. Bosaninca kadinin da hayati bitmiyor. O da insan. Bunun erkegi kadini yom. Bekleniliyor ki kadin otursun cocugunu buyutsun, onun bir hayati olmasin. Erkek tum sorumlulugu uzerinden atip yeni bir yuva kurmus. Cocuk yetistirmek o kadar da kolay degil. Cocuk buyudukce sorunlar da buyuyor. Adam yasantisina devam ederken kadin tek basina cocuk buyutuyor. Adamin tek yaptigi para vermek. Kadin dusunuyor herseyi: servisi, okula goturmeyi, okulu, kursu, herseyi....Adam da kendi derdinde. Ee bir zahmet 1250 tl de versin eski ese. O sorumluluk 1250 tl ile bile olculmez. Madem oyle alsaydi velayeti.
Be insaf ya... bu kiz ileride evlenecek... bir dunya masrafi olacak. 1250 tl para cocugun gelecegi icin aslinda. Bir de bu acidan dusunun.

Son düzenleme:
Konu sahibi esim verdi evi dedigi icin bu yorumu yaptim. Belki adamin babasi verdi evi ogluna ?
Adam cocuguyla ilgilenmiyor demiyor ki konu sahibi , kaldi ki cocugunu da istemis.
Bu ulkede binlerce kadin var hem calisip hem cocuklarina bakan. 45 50 yasinda calisan bircok insan taniyorum. Adam zaten cocugu icin maddi yardimda bulunuyor. Hanfendi de b8 zahmet kendine baksin. Omur boyu asalak gibi eski kocasindan mi gecinecek ?

Eğer imza atıp evlenirse kadına verilen nafaka düşer. Ayrıca eşinin eski eşine nafaka ödemek için neden konu sahibi çalışıyor? Eski eş çalışsın o zaman. Ömür boyu boşandığın eşe bakmak çok mu mantıklı? Kadın da düzenini kursun o zaman.

Kesinlikle size katiliyorum. Adam tek basina mi yapti bu cocugu ?

Isine gelince kk uyeleri hayat musterek diyor.
, isine gelmeyince de " bakmakkk zorundaaaa bana "diyor..
Keşke konu sahibinin son mesajlarınıda okuyup öyle yorum yapsaydınız iyi niyetli olmadığını fesat biri olduğunu anlardınız

Hayır kadın utanmadan çocuğun içki sofrasına oturtulduğunu, kilitlendiğini vs söylüyor ama temel sorun nafaka. Ve bu adam ilk çocuğuna verdiği 1700 lira parayla çok babalık yapmış gibi ikinciye hazırlanıyor. Sorgulanan tek şey para yani, anne eleştirilirken ailesinin maddi durumunun iyi olması bile göz önünde bulunduruluyor. Gerçekten bu konu 2. eşlerin mantık dışı dayanışması oldu

Keşke konu sahibinin son mesajlarınıda okuyup öyle yorum yapsaydınız iyi niyetli olmadığını fesat biri olduğunu anlardınız
22 sayfa olmus konu . Tek tek okumak inanin ki mumkun degil benim icin suan :) Ben sadece konuyu okudum.

Bence konu sahibi yalan soyluyo burda çoğu kişi eski eşi savununca o da yalan soyluyo ki savunulmasi.. gerçekse bile bunların tek derdi nafakadan kurtulmak babaya bak babaya yap çocuğu anne baksın. Maddiyat konusunda bike sıkıntı çıkarıyor ne ise yarıyor acaba
yok gercekten cocuk bu haldeyse babasi da almiyorsa biz konuyu sikayet edip cocugu hepinizden kurtaralim ne dersiniz?

Onlar boşandıkları zaman eski kocaları yeni karılarıyla rahat etsin diye nafaka almazlar mal paylaşımı yapılırken ben bir şey almayacağım derler
çocuğunda her şeylerine kendileri koşar olur biter
Hatta evliliğin bitmesine yeni eş neden olmuş olsa bile öyle yapsınlar

Hayir ne hikmetse bu kocisler hep cici eski esler tukaka:) istisnasiz butun konularda bu boyle.
Bir kadin kolay kolay bosanmaz bdv de cok ornegini goruyoruz. Bosaniyorsa adam kusurlu ki bosaniyor. Masal anlatmaya gerek yok. Magdur eski ese de hak vermeyen kadinlari hayretle okuyorum.

22 sayfa olmus konu . Tek tek okumak inanin ki mumkun degil benim icin suan :) Ben sadece konuyu okudum.
Kararımı verdim. En iyisi cocugun velayetini almak. Esimle konusacağım . Benden yana sıkıntı yok . O terbiyesiz kadın cocugunu kaybetsin de gorsun gununu .
Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
Son mesajları konu sahibi hiçde iyi niyetli değil çocuğu alıp kendi yapacağı çocuğa bakıcı yapmayı bile düşünmüş

8 yaşında bir çocuğun aylık masrafı 1750 liranın çok üzerinde.
Biz farklı ülkelerde mi yaşıyoruz? Tek maaşla 2-3 çocuk okutan aileler var. Memur maaşları, öğretmen maaşları ne kadar? Asgari ücreti geçtim. 500 Tl spor ayakkabı fiyatıymış ben de uyduruk marka almıyorum oğluma ama 500 tl ye hiç almadım en fazla 150-160 TL. Tamam hayat pahalı da, bu kadın evlenmeseydi nasıl geçinecekti. Babası her ay maaş mı verecekti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…