- 28 Aralık 2018
- 797
- 3.374
- 63
Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
Çocuğu için maddi yardımda bulunmak mı? Allah razı olsun ya sanki yolda bulmuş da destek oluyor parasal yardımla babalık mı olur adam çocuğunun içki masalarına oturtulduğunu duyan, kilitlendiğini duyan ama verdiği üç kuruş para kadar bu sorunun üstüne düşmeyen biri. Anne çalışsa o maddi yardım doğrudan bakıcı parası olacak hatta yetmeyecek bileKonu sahibi esim verdi evi dedigi icin bu yorumu yaptim. Belki adamin babasi verdi evi ogluna ?
Adam cocuguyla ilgilenmiyor demiyor ki konu sahibi , kaldi ki cocugunu da istemis.
Bu ulkede binlerce kadin var hem calisip hem cocuklarina bakan. 45 50 yasinda calisan bircok insan taniyorum. Adam zaten cocugu icin maddi yardimda bulunuyor. Hanfendi de b8 zahmet kendine baksin. Omur boyu asalak gibi eski kocasindan mi gecinecek ?
Oyle kolay kolay velayeti alamaz kaldi ki cocuk daha 8 yasinda. Annesine en cok ihtiyaci oldugu donem.Son mesajları konu sahibi hiçde iyi niyetli değil çocuğu alıp kendi yapacağı çocuğa bakıcı yapmayı bile düşünmüş
Bakin bu adam bu cocugu tek basina yapmadi degil mi ? Baba sorumlu oldugi kadar anne de sorumlu.Çocuğu için maddi yardımda bulunmak mı? Allah razı olsun ya sanki yolda bulmuş da destek oluyor parasal yardımla babalık mı olur adam çocuğunun içki masalarına oturtulduğunu duyan, kilitlendiğini duyan ama verdiği üç kuruş para kadar bu sorunun üstüne düşmeyen biri. Anne çalışsa o maddi yardım doğrudan bakıcı parası olacak hatta yetmeyecek bile
2. eş değilim ama süresiz nafakaya karşıyım. Eski eşe verilen nafakanın evlilik süresine orantılı olması gerektiğini düşünüyorum. Erkek üye değilim, üyelik tarihime bakabilirsiniz.Bu begenmeyenler ve konu sahibine hak verenler 2.esler mi ben de onu merak ettimhayir hicbirimizin bosanmayacaginin bir garantisi yok ve catir catir o nafakayi aliriz da bu almayanlar cok medeniler helal olsun :)
Ayrica adam bosanmis ve evlenmis kadinin sevgilisinden kime ne? Kadinin hayatinda kimse olamaz mi? Kadin nafaka da almasin bu kadinlar olsun o zaman.
Bazen burda erkek uye var mi diye dusunmuyorum degil :)
Kesinlikle katiliyorum size.2. eş değilim ama süresiz nafakaya karşıyım. Eski eşe verilen nafakanın evlilik süresine orantılı olması gerektiğini düşünüyorum. Erkek üye değilim, üyelik tarihime bakabilirsiniz.
Bir arkadaşım öğretmen eşi de öğretmen, eski eşe nafaka ödüyordu eşi. Eski eş ikiniz de çalışıyorsunuz bana bir ev alın diyormuş. Mantıksızlığa bakar mısınız? O kadın çalışsın çabalasın kocasının eski eşine ev almak için.
Tamam kadınların haklarını koruyalım ama bazı kadınlar da asalak gibi yaşamak istiyor.
Kadın ölmesin, eğer sevgilisi varsa sırf nafaka almak için nikah yapmamazlık etmesin evlensin, yada çalışsın.
Anne zaten çocuğun bakımını üstlenen kişi olarak babadan çok daha fazla sorumluluk almış durumda. Nasıl işlerde ve ne koşulda çalıştığınızı bilmiyorum ama hakkıyla bir çocuğun bakımı 1250 liranın çok çok üstündedir. Baba velayeti almış olsaydı çocuğun masrafı dışında bu paradan daha fazlasını bakıcıya ödeyecekti ki şimdiki eşinin beyanına göre kazancı gayet iyi biriymiş. Diyebilirsiniz ki kadın da çalışsın bakıcı tutsun. Zaten anne babası ayrı bir çocuk akşam tam bir aile ortamının eksikliğiyle büyüyor, gündüz annenin çalışması akşam çocuğuna ayırabileceği zamanı azaltır. Bence bu kazancı iyi bir adamın kendi çocuğuna kıymasından başka bişey değil. Kadının ev içindeki emeği bu kadar küçümsenmemeli.Bakin bu adam bu cocugu tek basina yapmadi degil mi ? Baba sorumlu oldugi kadar anne de sorumlu.
Icki masasi ve kilitlenme durumuna gelince boyle birsey varsa, baba velayet davasi acsin ki insallah boyle birsey yoktur. Dusuncesi bile cok kotu.
Benim anlatmak istedigim su . Adam cocuguna elbette nafaka odeyecek. Ama eski ese omur boyu nafaka odemesi hic adil degil.
Kesinlikle kucumsemiyorum.Anne zaten çocuğun bakımını üstlenen kişi olarak babadan çok daha fazla sorumluluk almış durumda. Nasıl işlerde ve ne koşulda çalıştığınızı bilmiyorum ama hakkıyla bir çocuğun bakımı 1250 liranın çok çok üstündedir. Baba velayeti almış olsaydı çocuğun masrafı dışında bu paradan daha fazlasını bakıcıya ödeyecekti ki şimdiki eşinin beyanına göre kazancı gayet iyi biriymiş. Diyebilirsiniz ki kadın da çalışsın bakıcı tutsun. Zaten anne babası ayrı bir çocuk akşam tam bir aile ortamının eksikliğiyle büyüyor, gündüz annenin çalışması akşam çocuğuna ayırabileceği zamanı azaltır. Bence bu kazancı iyi bir afakın kendi çocuğuna kıymasından başka bişey değil. Kadının ev içindeki emeği bu kadar küçümsenmemeli.
Sizin derdiniz odenen nafakadan kurtulmak mi yoksa cocugun durumu mu ?bir duzeltme yapayım yanlıs anlasılma var galiba ;
Cocugu icki masasına oturtmadılar sadece yemekleri gostermisler. Ben cocugu icki masasına oturttular yazmadım . Kilitleme konusu da laf icabı yazdım cocuga odada kal diyorlar cocugu odasına yolluyorlar.
Çevirin kazı yanmasın.bir duzeltme yapayım yanlıs anlasılma var galiba ;
Cocugu icki masasına oturtmadılar sadece yemekleri gostermisler. Ben cocugu icki masasına oturttular yazmadım . Kilitleme konusu da laf icabı yazdım cocuga odada kal diyorlar cocugu odasına yolluyorlar.
Aslımda toplum düzeni ideal olsa, hatta ideal olmasına gerek de yok biraz daha adil olsa ben de aynı sizin gibi düşünürdüm ama bence erkekler kendi ırkının hatasını münferit olarak ödüyor. Şimdi düşünün çalışma ortamı boşanmış bir erkek ve kadın için aynı rahatlıkta oluyor mu? Toplum boşanmış kadına dul yaftası yapıştırıyor, kötü niyetli erkekler başka beklentiler içine girebiliyor. Herkes ne yazık ki devlet güvencesi altında çalışmıyor veya prestijli meslekleri olamayabiliyor, hele de boşanmadan önce herhangi bir sebeple çalışmamış olan kadın boşandıktan sonra Sudan şıkmış başlığa dönüyor. Toplum boşanmış kadın ve erkek arasında hiçbir fark görmeseydi, kadınlar iş hayatında erkekler kadar güvenli bir ortam bulabilseydi buna katılırdım ama şu şartlarda kimse kusura bakmasın. Hem iyi anne ol, iyi çocuk yetiştir, hem boşanmanın getirdiği duygusal stresle başa çık hem bir sürü haysiyetsiz adamın cirit attığı ortamlardaki düzgün bi şekilde çalışma mücadelesi ver.. kadınlar bu kadar yıpranmak zorunda değil. Üstelik boşanmalardan çocuklar da çok kötü etkileniyor böyle caydırıcı durumların olması iyi bir şey insanlar evlenirken 2, çocuk yaparken 3 kez düşünmeli. Bizim millet gözü kapalı balıklama atlıyor mesela önceki mesajda dediğim gibi adam var olan çocuğunun odada kilitli kaldığını duymuş totosunu kaldırmamış, ikinci çocuk için tedavi görecek. Bu adam nafakayla frenlensin hiç değilse yoksa bu gidişle üçüncü dördüncüyü alır herbirinde çocuk yapar da ortada bırakırKesinlikle kucumsemiyorum.
Fakat omur boyu da eski esten nafakayla gecinilmez . Kendi ayaklari ustunde durmayi da bilmeli insan.
Kadina nafaka evlilik suresiyle orantili olarak odenmeli ya da kadin duzenini kurana kadar. Omur boyu olmamali.
Anne zaten her zaman çocuğun bakımını üstleniyor. Bunun için ücret mi alması gerekiyor bakıcı ücreti ile kıyaslanmış ama o anne çocuğuna bakmak zorunda, tabi ki baba da bakmak zorunda. Ama velayeti kim aldıysa daha çok bakar. Ben çocuğa verilen nafakayı eleştirmiyorum. Evli iken çalışan çocuğuna bakan kadınlar var o kadınlara yazık değil mi? Onlar da çocuklarıyla daha çok vakit geçirmek isterler. Ama hayat şartları çalışmak zorunda çoğu. 8 yaşında çocuğu olan kadın çok rahat çalışır.Anne zaten çocuğun bakımını üstlenen kişi olarak babadan çok daha fazla sorumluluk almış durumda. Nasıl işlerde ve ne koşulda çalıştığınızı bilmiyorum ama hakkıyla bir çocuğun bakımı 1250 liranın çok çok üstündedir. Baba velayeti almış olsaydı çocuğun masrafı dışında bu paradan daha fazlasını bakıcıya ödeyecekti ki şimdiki eşinin beyanına göre kazancı gayet iyi biriymiş. Diyebilirsiniz ki kadın da çalışsın bakıcı tutsun. Zaten anne babası ayrı bir çocuk akşam tam bir aile ortamının eksikliğiyle büyüyor, gündüz annenin çalışması akşam çocuğuna ayırabileceği zamanı azaltır. Bence bu kazancı iyi bir adamın kendi çocuğuna kıymasından başka bişey değil. Kadının ev içindeki emeği bu kadar küçümsenmemeli.
O yuzden kadinlarimiz calismali diyoruz , esine ya da babasina ya da erkek arkadasina muhtac olmamali.Aslımda toplum düzeni ideal olsa, hatta ideal olmasına gerek de yok biraz daha adil olsa ben de aynı sizin gibi düşünürdüm ama bence erkekler kendi ırkının hatasını münferit olarak ödüyor. Şimdi düşünün çalışma ortamı boşanmış bir erkek ve kadın için aynı rahatlıkta oluyor mu? Toplum boşanmış kadına dul yaftası yapıştırıyor, kötü niyetli erkekler başka beklentiler içine girebiliyor. Herkes ne yazık ki devlet güvencesi altında çalışmıyor veya prestijli meslekleri olamayabiliyor, hele de boşanmadan önce herhangi bir sebeple çalışmamış olan kadın boşandıktan sonra Sudan şıkmış başlığa dönüyor. Toplum boşanmış kadın ve erkek arasında hiçbir fark görmeseydi, kadınlar iş hayatında erkekler kadar güvenli bir ortam bulabilseydi buna katılırdım ama şu şartlarda kimse kusura bakmasın. Hem iyi anne ol, iyi çocuk yetiştir, hem boşanmanın getirdiği duygusal stresle başa çık hem bir sürü haysiyetsiz adamın cirit attığı ortamlardaki düzgün bi şekilde çalışma mücadelesi ver.. kadınlar bu kadar yıpranmak zorunda değil. Üstelik boşanmalardan çocuklar da çok kötü etkileniyor böyle caydırıcı durumların olması iyi bir şey insanlar evlenirken 2, çocuk yaparken 3 kez düşünmeli. Bizim millet gözü kapalı balıklama atlıyor mesela önceki mesajda dediğim gibi adam var olan çocuğunun odada kilitli kaldığını duymuş totosunu kaldırmamış, ikinci çocuk için tedavi görecek. Bu adam nafakayla frenlensin hiç değilse yoksa bu gidişle üçüncü dördüncüyü alır herbirinde çocuk yapar da ortada bırakır
Anne elbette bundan ücret almaz ama babanın anne olmasa (mesela Allah korusun vefat durumu) çocuğun bakımı içim harcayacağı para bundan fazla. Yani böyle bir durumda harcaması gerekeni harcasın sonuna kadar annenin varlığından neden sekonder kazanç çıkarıyor? Kaldı ki çocuğa yazık normal aileler gibi akşam anne baba figürünün tam olduğu mutlu bir hayatı yokken gündüzleri annesinden ayrı kalmasın bari zaten diğer çocuklara göre dezavantajlı bir durumda anlatabiliyor muyum? Üstelik maddi bi imkansızlık söz konusu değil yani babanın maddi gücü varken neden çocuğun annesiyle geçirdiği zamanı da azaltalım?Anne zaten her zaman çocuğun bakımını üstleniyor. Bunun için ücret mi alması gerekiyor bakıcı ücreti ile kıyaslanmış ama o anne çocuğuna bakmak zorunda, tabi ki baba da bakmak zorunda. Ama velayeti kim aldıysa daha çok bakar. Ben çocuğa verilen nafakayı eleştirmiyorum. Evli iken çalışan çocuğuna bakan kadınlar var o kadınlara yazık değil mi? Onlar da çocuklarıyla daha çok vakit geçirmek isterler. Ama hayat şartları çalışmak zorunda çoğu. 8 yaşında çocuğu olan kadın çok rahat çalışır.
Bu devirde karı koca devlet memuru oldukları halde tek çocuğun kreş ve bakıcı masrafına yetemediklerini söylüyorlarO yuzden kadinlarimiz calismali diyoruz , esinin ya da babasina muhtac olmamali.
Soyle de bir durum var . Diyelim ki burda ki adam hastalandi ya da kaza gecirdi öldu. Eski es napacak ? Anlatmak istedigimi tam ifade edebiliyor muyum size geciyor mu soylediklerim bilmiyorum ama kadinlarimiz ayakta kendi basina durmayi bilmeli .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?