eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride

Çocuk sizin eşinizin eski eşinden intikam almak veya maddi yükten kurtulmak için kullanacağınız bir araç değil. Bu yorumunuza bakılırsa çocuk sizin eve gelirse annesinin sevgilisiyle yaşadığı durumdan çok farklı şeyler yaşamayacak.

Çocuğuma ablalık yapar ne demek zaten ablası olacak. Tabiri caizse eve küçük besleme mi alıyorsunuz?

Allah kızcağıza yardım etsin. Anlattıklarınız doğruysa yaşı büyüyünce hepinizden kurtulur umarım.

Çocuğu için maddi yardımda bulunmak mı? Allah razı olsun ya sanki yolda bulmuş da destek oluyor parasal yardımla babalık mı olur adam çocuğunun içki masalarına oturtulduğunu duyan, kilitlendiğini duyan ama verdiği üç kuruş para kadar bu sorunun üstüne düşmeyen biri. Anne çalışsa o maddi yardım doğrudan bakıcı parası olacak hatta yetmeyecek bile

Son mesajları konu sahibi hiçde iyi niyetli değil çocuğu alıp kendi yapacağı çocuğa bakıcı yapmayı bile düşünmüş
Oyle kolay kolay velayeti alamaz kaldi ki cocuk daha 8 yasinda. Annesine en cok ihtiyaci oldugu donem.
Yukarida da yazdigim gibi adam elbette cocuguna bakacak bunun icin nafaka odeyecek. Sadece kadinlarin omur boyu asalak gibi eski eslerinden gecinmelerine karsiyim.

Bakin bu adam bu cocugu tek basina yapmadi degil mi ? Baba sorumlu oldugi kadar anne de sorumlu.

Icki masasi ve kilitlenme durumuna gelince boyle birsey varsa, baba velayet davasi acsin ki insallah boyle birsey yoktur. Dusuncesi bile cok kotu.

Benim anlatmak istedigim su . Adam cocuguna elbette nafaka odeyecek. Ama eski ese omur boyu nafaka odemesi hic adil degil.

2. eş değilim ama süresiz nafakaya karşıyım. Eski eşe verilen nafakanın evlilik süresine orantılı olması gerektiğini düşünüyorum. Erkek üye değilim, üyelik tarihime bakabilirsiniz.
Bir arkadaşım öğretmen eşi de öğretmen, eski eşe nafaka ödüyordu eşi. Eski eş ikiniz de çalışıyorsunuz bana bir ev alın diyormuş. Mantıksızlığa bakar mısınız? O kadın çalışsın çabalasın kocasının eski eşine ev almak için.
Tamam kadınların haklarını koruyalım ama bazı kadınlar da asalak gibi yaşamak istiyor.
Kadın ölmesin, eğer sevgilisi varsa sırf nafaka almak için nikah yapmamazlık etmesin evlensin, yada çalışsın.

Kesinlikle katiliyorum size.

Anne zaten çocuğun bakımını üstlenen kişi olarak babadan çok daha fazla sorumluluk almış durumda. Nasıl işlerde ve ne koşulda çalıştığınızı bilmiyorum ama hakkıyla bir çocuğun bakımı 1250 liranın çok çok üstündedir. Baba velayeti almış olsaydı çocuğun masrafı dışında bu paradan daha fazlasını bakıcıya ödeyecekti ki şimdiki eşinin beyanına göre kazancı gayet iyi biriymiş. Diyebilirsiniz ki kadın da çalışsın bakıcı tutsun. Zaten anne babası ayrı bir çocuk akşam tam bir aile ortamının eksikliğiyle büyüyor, gündüz annenin çalışması akşam çocuğuna ayırabileceği zamanı azaltır. Bence bu kazancı iyi bir adamın kendi çocuğuna kıymasından başka bişey değil. Kadının ev içindeki emeği bu kadar küçümsenmemeli.

Kesinlikle kucumsemiyorum.
Fakat omur boyu da eski esten nafakayla gecinilmez . Kendi ayaklari ustunde durmayi da bilmeli insan.
Kadina nafaka evlilik suresiyle orantili olarak odenmeli ya da kadin duzenini kurana kadar. Omur boyu olmamali.

Dip not : 2. es degilim :)

bir duzeltme yapayım yanlıs anlasılma var galiba ;
Cocugu icki masasına oturtmadılar sadece yemekleri gostermisler. Ben cocugu icki masasına oturttular yazmadım . Kilitleme konusu da laf icabı yazdım cocuga odada kal diyorlar cocugu odasına yolluyorlar.

Sizin derdiniz odenen nafakadan kurtulmak mi yoksa cocugun durumu mu ?

Çevirin kazı yanmasın.

Laf icabı kitliyorlar ne demek? Çocuğu odaya yollamakla odaya kitlemek arasında dağlar kadar fark var.

Kesinlikle kucumsemiyorum.
Fakat omur boyu da eski esten nafakayla gecinilmez . Kendi ayaklari ustunde durmayi da bilmeli insan.
Kadina nafaka evlilik suresiyle orantili olarak odenmeli ya da kadin duzenini kurana kadar. Omur boyu olmamali.
Aslımda toplum düzeni ideal olsa, hatta ideal olmasına gerek de yok biraz daha adil olsa ben de aynı sizin gibi düşünürdüm ama bence erkekler kendi ırkının hatasını münferit olarak ödüyor. Şimdi düşünün çalışma ortamı boşanmış bir erkek ve kadın için aynı rahatlıkta oluyor mu? Toplum boşanmış kadına dul yaftası yapıştırıyor, kötü niyetli erkekler başka beklentiler içine girebiliyor. Herkes ne yazık ki devlet güvencesi altında çalışmıyor veya prestijli meslekleri olamayabiliyor, hele de boşanmadan önce herhangi bir sebeple çalışmamış olan kadın boşandıktan sonra Sudan şıkmış başlığa dönüyor. Toplum boşanmış kadın ve erkek arasında hiçbir fark görmeseydi, kadınlar iş hayatında erkekler kadar güvenli bir ortam bulabilseydi buna katılırdım ama şu şartlarda kimse kusura bakmasın. Hem iyi anne ol, iyi çocuk yetiştir, hem boşanmanın getirdiği duygusal stresle başa çık hem bir sürü haysiyetsiz adamın cirit attığı ortamlardaki düzgün bi şekilde çalışma mücadelesi ver.. kadınlar bu kadar yıpranmak zorunda değil. Üstelik boşanmalardan çocuklar da çok kötü etkileniyor böyle caydırıcı durumların olması iyi bir şey insanlar evlenirken 2, çocuk yaparken 3 kez düşünmeli. Bizim millet gözü kapalı balıklama atlıyor mesela önceki mesajda dediğim gibi adam var olan çocuğunun odada kilitli kaldığını duymuş totosunu kaldırmamış, ikinci çocuk için tedavi görecek. Bu adam nafakayla frenlensin hiç değilse yoksa bu gidişle üçüncü dördüncüyü alır herbirinde çocuk yapar da ortada bırakır

Anne zaten her zaman çocuğun bakımını üstleniyor. Bunun için ücret mi alması gerekiyor bakıcı ücreti ile kıyaslanmış ama o anne çocuğuna bakmak zorunda, tabi ki baba da bakmak zorunda. Ama velayeti kim aldıysa daha çok bakar. Ben çocuğa verilen nafakayı eleştirmiyorum. Evli iken çalışan çocuğuna bakan kadınlar var o kadınlara yazık değil mi? Onlar da çocuklarıyla daha çok vakit geçirmek isterler. Ama hayat şartları çalışmak zorunda çoğu. 8 yaşında çocuğu olan kadın çok rahat çalışır.

O yuzden kadinlarimiz calismali diyoruz , esine ya da babasina ya da erkek arkadasina muhtac olmamali.

Soyle de bir durum var . Diyelim ki burda ki adam hastalandi ya da kaza gecirdi öldu. Eski es napacak ?

Anlatmak istedigimi tam ifade edebiliyor muyum size geciyor mu soylediklerim bilmiyorum ama kadinlarimiz ayakta kendi basina durmayi bilmeli .

Bu tarz konular burada açıldığında genellikle linç yer.Nedeni de çoğunluğun ya evli ya da boşanmış kadınlar olup empatiyi, ilk eşe gösteriyor olması. Burada boşanmış bir adamla evlendiklerini gördükleri bir kadın olursa, kendi kocalarıyla evlenmiş gibi hissedip ona göre yorum yapıyorlar.Birde Türkiye'de ayrılmak pek onay verilen bir durum değil.

Bazı konularda size hak verdim, ama bazı cümlelerinizi de sanki insanları tahrik etmek için yazmışsınız gibi geldi.Belkide tahrik amaçlı gerçek olmayan bir konudur bilemiyorum.İnsanlar "yeni eşle eski kocam maddi sıkıntı çekmesin diye fedakarlık mı yapacağım, daha o kadar kanatlı melek olmadık kusura bakılmasın " demişler ama bu mantıkla ikinci eşlerden de kanatlı melek olması beklenemez.Duygularla davranmak doğalsa ikinci eşlerin de duygularla davranması anlaşılır bir şey olur.Eğer çocuklu bir adamla ya da ikinci evliliğini yapan bir adamla evlenen insan baştan her ayrıntı ve detayı düşünüp ona göre karar alınmak zorunda deniyorsa, hayatın içinde ayrılıklar da var evlenen insanlar da evlenirken sonunun ayrılık olabileceğini düşünüp ona göre adım atsınlar o vakit eşitlik sağlansın.Burada bir sürü konu görüyoruz, evlilik zaten iyi gitmiyor, işler sallantıda ama kadın tekrar hamile kalıyor.Bu adam yarın ölürse ne yaparım diye de düşünmeli ayrıca insan.

Konu sahibinin söylediği "eşim çocuğunun yanında başka erkek görmek istemiyor" mantığı da bana ters.Kadında başka kadın görmek istemiyordur ona kalırsa.Ayrıldı diye rahibe hayatı yaşamak zorunda ya da sonsuza dek sadece anne olarak kalıp kadınlığını bir kenara atmak mecburiyetinde değil.Nedir yani sizin eşiniz padişah filan mı? Ayrıca birlikte olduğu sevgilisi imza atıldı diye çok meşru, çok iyi karaktere sahip birisi mi olacak? Adam ya iyidir çocuk güvendedir yanında ya da kötüdür.Ayrıca içki masasına oturtmalar, kapı kilitlemeler gibi şeyleri de uydurduğunuzu düşünüyorum.Varsa öyle bir durum mahkemeye giderdiniz zaten.Baba medeni diye " rica ediyorum çocuğumu içki masasına oturtmayınız, lütfen üstüne kapıyı kilitlemeyiniz, teesüf ediyorum size" diyecek hali yok.Medeni olmak böyle bir şey değil.

Ve evet kadına verilen süresiz nafakaya bende karşıyım.Üstelik gelirde oynamalar olmuş ve düşüş yaşanmışsa nafaka düşürme davası da açılabilir.Kaldıki kadın da erkekte yeniden bir hayat kurma hakkına sahip.Türkiye'de nafaka meselesi bu durumda diye olması gereken bu olmuyor.Örneğin avrupada kişi yeni hayat kurmuşsa ve giderleri çoğalmışsa bunu mahkemeye sunarak nafaka düşürebiliyor ya da kadına verilen nafaka ortadan kalkabiliyor.Yani ben yeniden evlendim, ya da yeniden anne oldum baba oldum diyerek mahkemeye başvurabiliyor.Orada bu gayet geçerli bir sebep.Neyse konu sahibinin çiğ ve tahrik edici anlatımı nedeniyle de konunun manipulasyon amaçlı açıldığını düşünüyorum zaten.

Anne elbette bundan ücret almaz ama babanın anne olmasa (mesela Allah korusun vefat durumu) çocuğun bakımı içim harcayacağı para bundan fazla. Yani böyle bir durumda harcaması gerekeni harcasın sonuna kadar annenin varlığından neden sekonder kazanç çıkarıyor? Kaldı ki çocuğa yazık normal aileler gibi akşam anne baba figürünün tam olduğu mutlu bir hayatı yokken gündüzleri annesinden ayrı kalmasın bari zaten diğer çocuklara göre dezavantajlı bir durumda anlatabiliyor muyum? Üstelik maddi bi imkansızlık söz konusu değil yani babanın maddi gücü varken neden çocuğun annesiyle geçirdiği zamanı da azaltalım?

Son düzenleme:
Ayrıca çocuğun bir ayakkabısı 500 tl filan denilmiş, kendimi süper eksik hissettim açıkçası, ben daha çocuğuma hiç 500 tl ye ayakkabı almadım.Şartlar uygunsa alınır uygun değilse ayak yorgana göre uzatılır.500 tl ayakkabı alacak geliri olmayan insanlar da anne baba oluyor Türkiye'de hatta çoğunluk o rakamlara alamıyor.Asgari ücret 2000 tl zaten.

Bu devirde karı koca devlet memuru oldukları halde tek çocuğun kreş ve bakıcı masrafına yetemediklerini söylüyorlar
Siz diyorsunuz ki boşanmış kadın hem kira ödesin hem okula göndersin hem bakıcı tutsun hem faturaları ödesin hem mutfak masrafı görsün
Bunun yanında eski eşten maddi talebi olmasın ayakları üstüne dursun
Kadın alacak bir asgari ücret nasıl olacak bunlar?

Yada ömründe hiç çalışmadı yada çalışamadı evde çocuk baktı
Yada kocası çalıştıramadı (ki Türkiye'deki neredeyse yüzde 70 kadın öyle) nasıl iş bulacak?
Daha üste yazılan kadının ayrılmış olduğu için iş yerinde uğrayabileceği tacizler sigortasının yaptırılmaması asgari ücreti bile tam alamama çok ayrı konu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…