eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Neye göre fazla inanın anlamadım.
Hani bir laf vardır Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın diye o hesap,o çocuğunda görmüş olduğu hayatın bir standardı, ona göre masrafı vardır. Ne yapsın,500 lira mı versin sizce?
Tamam sizi anlıyorum ama eski eşin sevgilisine varana kadar gelmiş mevzu,kadın boşanmış tabi ki hayatında biri olabilir,nasıl ki eşiniz sizinle evlenmiş,bebek düşünüyorsunuz,o kadında kendi hayatına bakacak,bundan daha normal birşey olamaz.
Evlenirken biliyordunuz eşinizin ikinci evliliği olduğunu ve geride bırakamayacağı bir çocuğu olduğunu.

Dı di li konuşmuşsunuz yani bosandiklarina sahitsiniz? Ben sonra tanıştım diyorsunuz ama boşandılar diyorsunuz

Yalan dolan
Adamın yuvasını yıkan tip tam da adam boşanmışken çekip gidecek, sonra da adam konu sahibesiyle evlenecek...kim yer bunu? Konu sahibesi hem yalancı hem iftiracı. Eski eşe de çocuğuna yazık, adam başlarına şöyle bir tipi musallat etmiş. Bazı erkeklerde hiç akıl yok gerçekten şöyle bir insanla evlilik olur mu?

Konu sahibi burada biz kadına tüü kötü kadın desek, nafaka alması kesilecek mi neden bize yalan söylüyorsunuz ki?
Bu tip konularda hep ilk eş berbat, nankör, çirkef, çocuğuna bakmıyor kocalar ise hep melek gibi insanlar oluyor ki inanmıyorum buna.
Bu arada çocuğu yanındayken restaurantta yemekte düzgünce alkol alan bir sürü arkadaşım var, çocuğu içki masasına oturttu demek çok ayrı sanki çocuğa içiriyorlar zorla.
Çocuğa 1750 lira çok demişsiniz de okula giden bir çocuk için az bile :)
Nedense eşinin dediğin gibi sakin uysal biri olmadığını düşünüyorum, kendisi evlenmiş istediği yaparken, eski eşine hala baskıyla şunu yap bunu yapma diye karıştığını, kadına rahat vermediğini düşünüyorum.

3000 nafaka nedir Allah aşkına . Erkek çocuğuna bakmak zorunda, eski karısına ne diye baksın ya. Kadın illa erkeğe mi sırtını dayamak zorunda hayata bak, bence iğrenç . Kadın çalışamıyor mu, aciz mi?

Boşanma durumlarında sadece erkek suçlu olmuyor bu ne saçma düşünce, bazı kadınlar var gerçekten bi acayip. Ne gereksiz bi genelleme yapılmış.

Eşiniz çocuğuna bakmak, ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Ama eski eşi bi zahmet kendine baksın kene gibi nedir ya utanmıyor mu. Adam onu mu besleyecek. Üstelik herkes kendi yoluna gitmiş. Nafaka kesilmesin diye evlenmez de sevgilisiyle şimdi.

Herkes çocuğun sağlığını ve iyiliğini düşünmeli.. sadece önemli olan bu

Evet kesinlikle. bir de eski eşin sevgilisi geliyormuş çocuğu odaya kilitliyorlarmis diyelim ki dogru bu durumda babanın ve 2. Esin dusunecegi ilk şey nafaka mıdır,? Saçmalık tamamen.

Bazi kadinlar isin kolayini bulmus.
Evlenmeden once anne baba bakiyor, evlendikten sonra eş, bosandiktan sonra da eski eş bakiyor..
Omur boyu nafaka mi olur allah askina ? Adam ölse napacaklar ?

Eee nerde kaldi birey olmak ? Isine gelince burda hayat musterek gelmeyince bla bla bla...

mahkeme o nafakayı onaylamıs bosanırlarken herseyı konusmuslar ıkısıde bosandıktan sonra hayatlarına devam edeceklerını belkı yenıden evleneceklerını bılıyorlardı sonucta
yok ındırım yapsın yok zordayızı ben anlamıyorum acıkcası.

bırde kusura bakmayın ama bır kadının aklı melakesı yerındeyse esı dolandırıcı manyak sapık psıkopat falan degılse yanı bır kadın kolay kolay bosanmaz . bosanmalar genelde erkegın kusurlu olmasından olur onu demek ıstıyorum. bosanmıs bır erkekle evlenmek zaten zor. ustune cocuklu bosanmıs bır erkek ıkı katı zor. bılıyordunuz

sız karısmamalısınız o eskı karısı ve arada cocukları var. neler yasadıklarınıda sadece ıkısı bılır tek esınızın veya es tarafınızın anlattıklarıyla da gozlem yapmayın yanı.

Nasıl korumasını bekliyorsunuz acaba? Evi mi bassın? Sonra da hapis cezası yesin değil mi

Neden sizin aklınıza hep şiddet felan geliyor ilk? Fazla dizi veya haberler mi izliyorsunuz. Anlattığı gibi çocuk kaç sefer anlattiysa olan bitenleri adam çoktan mahkemeye gidip sikayetci olabilirdi. Velayeti albilirdi. Benim akrabagim eski eşi oğluna yeterli bakmadığı için tüm Velayeti aldı mesela. Orda sevgili konusu yoktu bile. Siz çocuğunuz öyle bir ortamda öyle bir durumda olduğunu kaç kez duysanız öylece dururmusunuz?

Aynen katılıyorum rastgele herkes yorum yapıyor ne demek evde gayrı meşru ilişki bi kere haram ve doğru değil evlenseler çocuk dinen baba hükmünde olur ama bu şartlarda sevgili açısından kadında haram evlatta haram. Eski eş akıllı evlenmez hayatını yaşar, niye çünkü evlenirse kendi nafakası kesilecek niye evlensin ki para geliyor eski kocadan. Çocuğuna tabii ki bakacak ama eski karısına bi zahmet yeni sevgili baksın ya da kendi kendine baksın. İstismarcı eski eş devleti istismar eden yüzlerce insan var şu zamanda ölen babasının maaşını almak için kağıt üzerinde kocasından boşanıp ama hala hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edip haram para yiyip ve aynı zamanda resmen boşandığı için güya içi rahat halbuki sen Allah katında da boşanıyorsun yani senin helal olduğunu sandığın eş artık senin eski eşin yani gayrımeşru ilişki onlar zannediyor ki biz sadece kağıt üzerinde boşandık öyle değil malesef sen bi kere mahkemede boşandın mı bitti dönüşü yok yani demem o ki bu kadında istismarcı yapacaksan bir şey ahlakınla yap doğru olanı yap ki içinde rahat olsun, demek ki kadında da var sıkıntı ki yaşam tarzıyla ortaya koyuyor. Şimdi sorarım size böyle yapan anadan nasıl bir evlat beklersiniz, yazık günah o anadan o çocuğa hayır gelmez babada kalsa geleceği için çok doğru bir karar olurdu naçizane fikrim ayrıca konu sahibi burada ki yorumlara çok takılmadan derhal bi avukatla görüş en doğru bilgiyi sana o verecektir. En doğru kararların alınması temenisi ile

Bence bir kadının kendi ayakları üstünde durabilmesi enn güzel özgürlük, bide şu var dediğiniz gibi babam bana bakmak zorunda kocam bana bakmak zorunda? Sen nesin o zaman. Mesela zor durumda kalır ortada çocuk vardır erkek bence destek verebilir çocuğu için anneye. Ama gerçekten öbür türlüsü çok itici.

Valla velayeti verip çocuğu anneye baktırıyorsa paşa paşşa ödeyecek. Normalde 2 kişinin paylaştığı sorumluluğu anneye yık kadın çocuğa baksın her sorunuyla ilk elden ilgilensin siz de gelin kadın kendine baksın diye nefret saçın. Nafaka da 1250 lira sanki milyar dolar alıyormuş gibisskdjkdld

Ekstra nafaka vermek istemeyen beyler işten çıksın evde oturup çocuğuna baksın o halde. Siz de eşlerinize bakarsınız eee hayat müşterek

Cocuk icin verilen nafaka az bile .
O konu da hem fikiriz. Fakat bir kadin da kendi ayaklari ustunde durmayi bilmeli. Guclu olmali. Omur boyu eski esten gecinecek hali yok .

Buraya bu konuyu açmakla en büyük Hatay'ı yaptın.
Şimdi ne kötü kalpli üvey anne ne de yuva yıkan kadın olmadığınız kalacak.

Eşiniz eski Eşiyle konuşup orta yolu bulmaya çabalasın. Kızının baska bir erkekle kalmasını istememesi en doğal Hakkı. Hergün me olaylar duyuyoruz. Devir çok kötü. Eğer kalmaya devam edecekse çocukta isterse kızını alsın yanına beraber yasayın ama o da size uymaz muhtemelen.
Eşinizin aylık geliri ne kadar ? Siz Çalışıyor musunuz ? Bunları etraflıca hesaplayın. Eski Eş Çalışıyor mu vs cs bunları göz önünde bulundurun. Eğer Uzlaşma olmazsa da dava açıp verebileceği kadar nafaka tayin eder.

1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
1750 çok mu fazla
henüz çocuğunuz yok bilmiyorsunuz hoşgörüyorum ama inanın çok değil hele anne de çalışmıyorsa yetmez bile

Öyle bir dünya yok. Ölünce vazgeçsek oy bile kullanamıyorduk. Bu kadınlar boşa ölmedi. Hakeden kadın/erkek nafakasını alacak. Ödeyen tarafta bunu sindirecek.

Süpersin
Her nafaka alanı Şeyma subaşı zannediyorlar
Bazı hakimler 700 lira nafaka veriyor
Kadın o parayla hem çocuğa bakıyor hem sevgilisine para yediriyor kafalara gel

İkinci eşler kusura bakmasın boşanmış adamla evlenirken iyi sıkıntı görünce mee

Cocuk icin verilen nafaka az bile .
O konu da hem fikiriz. Fakat bir kadin da kendi ayaklari ustunde durmayi bilmeli. Guclu olmali. Omur boyu eski esten gecinecek hali yok .
Valla bunlar teorikte mantıklı da pratik de pek mantıklı değil. Kadınlar tabi ayakları üzerinde durmalı ama velayet her kimdeyse diğerinin ona bakım ücreti de vermek zorunda olduğunu düşünüyorum. Babadaysa anne, annedeyse baba. Ayda üç kuruş para ver kadın hem çalışsın hem çocukla tek başına ilgilensin diğer tarafta anne baba diye geçinsin. Valla yok öyle yağma. Kaldı ki bu konudaki nafaka yine az olmasına rağmen ülke standartlarına göre iyi. 300 500 lira veriyorlar normalde onlar gözünüze batmıyor da 1250 lira mı battı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…