- 19 Kasım 2013
- 18.856
- 34.035
- 798
Neye göre fazla inanın anlamadım.1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.
eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Dı di li konuşmuşsunuz yani bosandiklarina sahitsiniz? Ben sonra tanıştım diyorsunuz ama boşandılar diyorsunuz
Ben de ayni seyi dusundugum icin anlamiyorum zatenyoo evliyim ilk evliligim henuz bosanmadim da bosansam da kendime nafaka istemem acikcasi
Evet kesinlikle. bir de eski eşin sevgilisi geliyormuş çocuğu odaya kilitliyorlarmis diyelim ki dogru bu durumda babanın ve 2. Esin dusunecegi ilk şey nafaka mıdır,? Saçmalık tamamen.Yalan dolan
Adamın yuvasını yıkan tip tam da adam boşanmışken çekip gidecek, sonra da adam konu sahibesiyle evlenecek...kim yer bunu? Konu sahibesi hem yalancı hem iftiracı. Eski eşe de çocuğuna yazık, adam başlarına şöyle bir tipi musallat etmiş. Bazı erkeklerde hiç akıl yok gerçekten şöyle bir insanla evlilik olur mu?
Bazi kadinlar isin kolayini bulmus.3000 nafaka nedir Allah aşkına . Erkek çocuğuna bakmak zorunda, eski karısına ne diye baksın ya. Kadın illa erkeğe mi sırtını dayamak zorunda hayata bak, bence iğrenç . Kadın çalışamıyor mu, aciz mi?
Boşanma durumlarında sadece erkek suçlu olmuyor bu ne saçma düşünce, bazı kadınlar var gerçekten bi acayip. Ne gereksiz bi genelleme yapılmış.
Eşiniz çocuğuna bakmak, ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Ama eski eşi bi zahmet kendine baksın kene gibi nedir ya utanmıyor mu. Adam onu mu besleyecek. Üstelik herkes kendi yoluna gitmiş. Nafaka kesilmesin diye evlenmez de sevgilisiyle şimdi.
Herkes çocuğun sağlığını ve iyiliğini düşünmeli.. sadece önemli olan bu
Nasıl korumasını bekliyorsunuz acaba? Evi mi bassın? Sonra da hapis cezası yesin değil mi
Aynen katılıyorum rastgele herkes yorum yapıyor ne demek evde gayrı meşru ilişki bi kere haram ve doğru değil evlenseler çocuk dinen baba hükmünde olur ama bu şartlarda sevgili açısından kadında haram evlatta haram. Eski eş akıllı evlenmez hayatını yaşar, niye çünkü evlenirse kendi nafakası kesilecek niye evlensin ki para geliyor eski kocadan. Çocuğuna tabii ki bakacak ama eski karısına bi zahmet yeni sevgili baksın ya da kendi kendine baksın. İstismarcı eski eş devleti istismar eden yüzlerce insan var şu zamanda ölen babasının maaşını almak için kağıt üzerinde kocasından boşanıp ama hala hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edip haram para yiyip ve aynı zamanda resmen boşandığı için güya içi rahat halbuki sen Allah katında da boşanıyorsun yani senin helal olduğunu sandığın eş artık senin eski eşin yani gayrımeşru ilişki onlar zannediyor ki biz sadece kağıt üzerinde boşandık öyle değil malesef sen bi kere mahkemede boşandın mı bitti dönüşü yok yani demem o ki bu kadında istismarcı yapacaksan bir şey ahlakınla yap doğru olanı yap ki içinde rahat olsun, demek ki kadında da var sıkıntı ki yaşam tarzıyla ortaya koyuyor. Şimdi sorarım size böyle yapan anadan nasıl bir evlat beklersiniz, yazık günah o anadan o çocuğa hayır gelmez babada kalsa geleceği için çok doğru bir karar olurdu naçizane fikrim ayrıca konu sahibi burada ki yorumlara çok takılmadan derhal bi avukatla görüş en doğru bilgiyi sana o verecektir. En doğru kararların alınması temenisi ileYorumlarda anlamadığım şeyler var, hayret içinde anlamsız bir öfkede herkes, hanımlar şunları unutmayın;
1.Boşanan her kadın melek değildir, bu ülkede ayrıldığı eşini maddi olarak suistimal eden yüzbinlerce kadın var, bu yüzden yeni düzenleme ile ömür boyu nafaka kaldırılıyor
2. Eşler dünyaya sürekli çile çekmeye gelmediler, tabiki boşanan bir adamla evlenirken eksilerini biliyorlar ama bu demek değildir ki ilk eşin keyfine göre bir hayat kurulacak
3. Konu ise ilk eşe ömür boyu nafaka ödemek zorunda değil hiç bir erkek, madem erkekler suçlu beğenmeyip boşadıkları adamın parasına da tenezzül etmesinler bir zahmet
4. Konu kanunda çocuğun velayeti alan ebeveynin düzgün bir hayat yaşaması koşulu vardır, genç kadın tabi hayatını yaşayacak evlenecek vs ama önüne geleni eve getirerek değil, şu hareketi bir erkek yapsa ortalığı yıkardınız burada, bu kadar kötü bir devirde babanın ne üdüğü belirsiz bir adamı evde istememesi gayet normal değil mi?
Hemcinsimiz diye her kadının her yaptığı doğru mudur ya da hep haklı mıdır?
Bence bir kadının kendi ayakları üstünde durabilmesi enn güzel özgürlük, bide şu var dediğiniz gibi babam bana bakmak zorunda kocam bana bakmak zorunda? Sen nesin o zaman. Mesela zor durumda kalır ortada çocuk vardır erkek bence destek verebilir çocuğu için anneye. Ama gerçekten öbür türlüsü çok itici.Bazi kadinlar isin kolayini bulmus.
Evlenmeden once anne baba bakiyor, evlendikten sonra eş, bosandiktan sonra da eski eş bakiyor..
Omur boyu nafaka mi olur allah askina ? Adam ölse napacaklar ?
Eee nerde kaldi birey olmak ? Isine gelince burda hayat musterek gelmeyince bla bla bla...
Bu ne ya!Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
Valla velayeti verip çocuğu anneye baktırıyorsa paşa paşşa ödeyecek. Normalde 2 kişinin paylaştığı sorumluluğu anneye yık kadın çocuğa baksın her sorunuyla ilk elden ilgilensin siz de gelin kadın kendine baksın diye nefret saçın. Nafaka da 1250 lira sanki milyar dolar alıyormuş gibisskdjkdld3000 nafaka nedir Allah aşkına . Erkek çocuğuna bakmak zorunda, eski karısına ne diye baksın ya. Kadın illa erkeğe mi sırtını dayamak zorunda hayata bak, bence iğrenç . Kadın çalışamıyor mu, aciz mi?
Boşanma durumlarında sadece erkek suçlu olmuyor bu ne saçma düşünce, bazı kadınlar var gerçekten bi acayip. Ne gereksiz bi genelleme yapılmış.
Eşiniz çocuğuna bakmak, ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Ama eski eşi bi zahmet kendine baksın kene gibi nedir ya utanmıyor mu. Adam onu mu besleyecek. Üstelik herkes kendi yoluna gitmiş. Nafaka kesilmesin diye evlenmez de sevgilisiyle şimdi.
Herkes çocuğun sağlığını ve iyiliğini düşünmeli.. sadece önemli olan bu
Cocuk icin verilen nafaka az bile .Hiç
Hanımefendi çalışmasın diye verilmiyor o para. Çocuğa tek başına baktığı için veriliyor bi dw böyle düşünün isterseniz. Bu çift evli olsa eminim çocukla akşamları babası da ilgşkrmşt
Valla velayeti verip çocuğu anneye baktırıyorsa paşa paşşa ödeyecek. Normalde 2 kişinin paylaştığı sorumluluğu anneye yık kadın çocuğa baksın her sorunuyla ilk elden ilgilensin siz de gelin kadın kendine baksın diye nefret saçın. Nafaka da 1250 lira sanki milyar dolar alıyormuş gibisskdjkdld
Ekstra nafaka vermek istemeyen beyler işten çıksın evde oturup çocuğuna baksın o halde. Siz de ellerinize bakarsınız eee hayat müşterek
1750 çok mu fazla1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.
eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Öyle bir dünya yok. Ölünce vazgeçsek oy bile kullanamıyorduk. Bu kadınlar boşa ölmedi. Hakeden kadın/erkek nafakasını alacak. Ödeyen tarafta bunu sindirecek.
SüpersinKadına hirsindan yalan yanlış yazmış.
Burada da nafaka almak onursuzluk yazanlar hayatı zerre bilmeyen insanlar.
Sosyal medyada surada burada birkaç örnek görüp saçma sapan konuşuyorlar. Hayatı kendi konfor alanlarından ibaret sanıyorlar.
Nafaka konusu Türkiye gibi bir ülkede hiçbir şekilde tartışmaya açık değil bence.
Valla bunlar teorikte mantıklı da pratik de pek mantıklı değil. Kadınlar tabi ayakları üzerinde durmalı ama velayet her kimdeyse diğerinin ona bakım ücreti de vermek zorunda olduğunu düşünüyorum. Babadaysa anne, annedeyse baba. Ayda üç kuruş para ver kadın hem çalışsın hem çocukla tek başına ilgilensin diğer tarafta anne baba diye geçinsin. Valla yok öyle yağma. Kaldı ki bu konudaki nafaka yine az olmasına rağmen ülke standartlarına göre iyi. 300 500 lira veriyorlar normalde onlar gözünüze batmıyor da 1250 lira mı battıCocuk icin verilen nafaka az bile .
O konu da hem fikiriz. Fakat bir kadin da kendi ayaklari ustunde durmayi bilmeli. Guclu olmali. Omur boyu eski esten gecinecek hali yok .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?