eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok okumadım kim Demiş öyle eski Eş mi ?

Konu sahibi öyle iddialarda bulundu, sonrada kıvırdı. İlk çocuğu içki masalarına oturtuyorlar dedi sonra yalanladı. Sonra odaya kitleniyor demişti, odaya yolluyorlar şeklinde düzeltti. Bir üye özel mesaj atmış, şikayetçi olacağım diye bu sefer üyeye bunlar doğru değil yazmış. Konu sahibinin tek derdi nafaka verilmesin. Eski eşe iftira atıyor.

Süresiz nafakaya bende karşıyım. Fakat artık çocuklu durumlarda çocuğun nafakası dışında çalışan ya da çalışmayan kadın fark etmeksizin anneye de kesinlikle manevi nafaka verilmesi taraftarıyım. Hatta çalışan anneye daha fazla verilsin. Çünkü kadın manevi olarak kat kat yıpranıyor, hayatını yetemeyeceği kadar parçaya ayırıyor. Çocuğu, ev ve iş... çocuk bakmak manevi açıdan başkaları için ne ifade ediyor bilmiyorum ama benim için çocuğumla kaliteli zaman geçirmek demek. Boşanmış ebeveynlerde ise çocuğun manevi yükünün %90'ından fazlası anneye yükleniyor. Ben evliyim ve çalışmıyorum mesela ama eşim akşam geldiğinde çocukların sorumluluğunu ikimizde paylaşmaya çalışıyoruz. Fakat boşanmış olsam tüm yük bende olmuş olacak. Çalışmaya başladığımda daha zor. Eşler beraberken eve giren iki maaş ile ayrıldıktan sonra gelen gelir bir değil. Ülke şartlarında kadınlar iş başvurusu yaparken evli misin, çocuğun var mı diye soruyorlar -ki birde boşanmış ve velayetin annede olması kadına ekstra bir dezavantaj sağlıyor.

Bu durum kişiden kişiye, aileden aileye değişir elbette. Ben anne açısından değil, birde çocuk açısından bakmaya çalışıyorum. Annem ben 3. sınıfa giderken çalışmaya başladı. Her zaman gurur duydum ve duyuyorum. Fakat bunun yanında yaşadığım manevi yetersizliği düşününce içim hep buruk. Eşim gel benimle çalış diyor, yapamıyorum. Çünkü, çocuklarımın benim gibi büyümesini istemiyorum. Maddi açıdan zorluk çekmemiş olabilirim ama manevi yanım hep eksik kaldı. Annem sabah 7'de işe giderdi. Ben sabah kalkar annemin hazırladığı kahvaltımı yapar ve hazırlanmaya koyulurdum. Bazen kahvaltı bile hazırlayamaz kendime birşeyler alayım diye ekstra harçlık bırakmış olurdu. Üstümü kendim giyerdim, saçımı kendim yapmaya çalışırdım. Öğlen eve gider yemek varsa kendime yemek ısıtır, yoksa dolaptan bir şeyler atıştırır ya da öğle yemeği için verilen harçlıkla kendime öğle arası bir şeyler alır gider evde yerdim. Yanlış hatırlamıyorsam saat 2.45 gibi okuldan çıkardık. Eve gelirdim, yemek yoksa yine atıştırır ve çoğunlukla ablamın vardiyasına göre evde akşam 7'ye kadar yalnız kalırdım. İlk çay demlemeyi, patates kızartmayı, soğan doğrayıp kışlık menemen kapağını tavada suda kaynatarak açıp menemen yapmayı, ütü yapmayı o sene öğrendim. Çünkü başımın çaresine bakmayı öğrenmek zorundaydım. 5. sınıfa giderken soslu makarna, kek, köfte, kurabiye ve sulu köfte yapmayı biliyordum. 6. sınıfa giderken pilav yapmayı öğrendim ve yaprak sarma içi yapmayı bilmesem de sarabiliyordum. Becerikli olduğumdan değil. Çok yemek seçen bir çocuktum. Bazen evde yemek olmadığında, çoğunlukla olurdu ama yemediğim yemeklerdi ve hem karnımı doyurayım hem de annem eve gelince koştur koştur yemekle, bulaşıkla uğraşmasın, yorulmasında biraz annemi göreyim diye öğrendiğim şeylerdi. Annem yemek yaparken dikkatle izlerdim. Yine 5. sınıfta cumartesi günleri evde temizlik yapmaya başladım. Çünkü annem her pazar temizlik yapmakla uğraşıyordu. O yükü ortadan kaldırmak istiyordum ki pazar günleri ailece beraber olalım. Bakıcı tutma, eve yardıma kadın çağırma gibi imkânlaımız yoktu. Daha çok şey sayardım ama bence bunlar yeterli. Şimdi annem yine çalışıyor ama babam emekli oldu beraber idare ediyorlar işi. Ben oradayken kızlarımı yedirmeyi bana bile bırakmıyor, kendi elleri ile besliyor. Mayıs ayıydı galiba, ne zaman büyüdün anlamadım, dedi bana. Bence bir çocuğun maddiyattan ziyade duygusal açlığı daha önemli. Anneme çalıştığı için kızmıyorum, yetemiyordu nereye koşturacağını şaşırıyordu ama o arada ben kaynayıp gittim ve bir daha çocuk olma gibi bir şansım yok. 3. sınıftan itibaren evin kapısını hep kendim açtım.

Şimdi bunları birde boşanmış bir kadının sırtına yükleyelim. Eve giren çift maaş ile tek maaş bir değil. Çocuk özel okula gidiyorsa belki daha kolay, sabah gidip akşam üstü eve geliyor ama özel okul masrafı öyle kolay değil. Biz bir kreşe neredeyse 19 bin + kırtasiye kıyafet masrafı 21-22 bin lira ödüyoruz. Okulda yapılan etkinlikler oluyor ekstra masraf ve arkadaşlarından bir şey görüp istiyor hepsinde almamazlık yapamıyorsun. Devlet okuluna gitse ya sabahçı ya öğlenci ya da tam gün oluyor ama o da çocuk öğle arasına çıkıyor ve saat 3'e doğru da okuldan çıkıyor. Ee bu kadın neye yetsin? Babanın tek sorumluluğu nafaka ödemek oluyor. Çocuğun maddi sorumluluğu da paylaşılmalı denmiş ama manevi yükü zaten annede... bu kadın daha ne yapsın?

Ayrıca bu içki masası olayı nedir ya? Bizimde ayda bir-iki arkadaşlarımız geliyor bize veya biz onlara gidiyoruz ve alkollü masa kuruluyor. Ben içmeyi sevmediğimden içmiyorum ama öyle zil zurna hurra bir ortam da olmuyor. Hiç mi alkollü yemek veren restaurantlara gitmediniz? Çocuklu aileler azımsanamayacak kadar fazla oluyor. O özendiğiniz avrupada aileler yemeklerin yanında çoğunlukla alkol tüketiyorlar. Adamların bira, şarap stokları oluyor resmen. Çocuklarının önünde birbirlerini de öpüyorlar. Boşanmış bir anne çocuğunun yanında erkek arkadaşını öpebiliyor. Sevişiyor demiyorum bakın öpüyor. Ee, bunların çocuklarına bir şey olmuyor da bizimkilere mi oluyor? Suç oranları da bizden daha düşük. Kadına da bizden daha çok değer verdikleri kesin gibi.

Yazacağım çok şey var da parmaklarım yoruldu. Konu sahibi keşke paraya değil, kötü şeyler yaşadığını iddia ettiğin o çocuğu düşünseydin de sana hak verebilseydim. O baba da nasıl baba anlayamadım.

Siz konu sahibinin mesajlarını okudunuz değil mi? Kocasını kaybetti çocuğunu da kaybedecek benim çocuğuma ablalık yapar artık ilerde diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ediyorum.

Babanız annenize sırf 3000 lira nafaka ödediği için, babanızın yeni eşi sizin hayatınızı, ne istediğinizi, psikolojinizi düşünmeden en çok ihtiyacınız olan yaşlarda annenizden ayırmayı düşünüyor. Bir de dalga geçer gibi kendi çocuğuna oyun arkadaşı yapmak istiyor.
Ne kadar acımasız, ne kadar gaddarca bir düşünce.

Hayır ben okumadım bütün sayfaları. Konu sahibi böyle diyorsa Allah akıl fikir versin kendisine
Bizler de o yüzden kızıyoruz. Kadın eski eşe sirtini dayasin demiyoruz ama bu düşüncede biri oldugu için 2. Eş o adama az bile diyoruz yani çok kötü kalplice kocasını kaybetmesi de kötü de evladından bir anneyi ayırmayı düşünmek çok canice.

Soru sahibine çocuğu içki masasına oturtmanin ve kilitlemenin suç olduğunu ihbarda bulunacağımi söyledim.
Bilin bakalım ne dedi ^^
Öyle bir şey yokmuş kendisi öyle yazmış

8 yaşındaki çocuğa -bu günümüz şartlarında- 1750 TL vermeyi fazla bulan bir vicdanın vasfı ne kadar oluyor acaba?
Bizim durduğumuz yerden gözükmüyor da...
Siz öyle mi yapıyorsunuz?
Yorumlarımı okuyabilirsen olduğun yerden bir daha bak o zaman gözükür belki. Ben nafakayı versin kenara çekilsin görüşünde değilim.

Bilemeyiz ki ben genel hatlarıyla yorum Yaptım.
Eşinin aylık geliri 10 bindir. Konu sahibi de Çalışır bakar kendi çocuğuna eski eşten olan çocuğa da hem kendi annesi hem de konu sahibinin eşi bakar ama adamın işleri iyi girmiyorsa önceden 10 kazanırken Kazancı 6 ya düşmüşse o zaman ona göre konuşur eski Eşiyle bir düzenlemeye giderler. Bunu kastettim.

Devlet okullarinda okuyor cocuklarin cogu. Her seye sizin pencereden bakarsak caner erkin in ve acun ilicali nin gelirine sahip olmali her erkek. Kaldi ki hakim caner erkin in bile aylik 3 bin tl vermesine karar verdi. Cok gundem oldugu icin merak edip bakmistim. Yani normal kosullarda o ucretler yok. Devlet omuluna gider. Devlet okulunda spor ve muzik kursuna ucretsiz gider yine ayni sey olur. Ayrica emin olun bircok devlet okulu dersaneden devsirme anne babanin gozunu boyamak.icin cocuklari oldugundan farkli gosteren sozde okullardan bin kat iyi. Ha ted veya bahcesehir ya da maya kolejine gonderirsiniz o baska. O da zaten ayda 2 bin olmaz

8 yaşındaki çocuğa -bu günümüz şartlarında- 1750 TL vermeyi fazla bulan bir vicdanın vasfı ne kadar oluyor acaba?
Bizim durduğumuz yerden gözükmüyor da...
Kadın orada sırf nafaka kesilsin diye çocuğu anneden ayırma planları yapıyor
Sırf kadına verilen nafakadan değil çocuğa verilen nafakandan da dertli
Ama millet babası değil mi yazıp tepki gösterince iş sadece kadının aldığı nafakaya çevirdi

Sonra kızı içki masasına oturttu odaya kilitledi dedi şikayet ediceğiz denince geri adım attı
Büyük ihtimalle evliliğin yıkılmasına sebepte konu sahibi (mesajlardan çıkardığım)

Kadınlarda bu konuya cevap olarak eski eş niye çalışmıyor asalak kan emici falan yazıyorlar cevap olarak

Soru sahibine çocuğu içki masasına oturtmanin ve kilitlemenin suç olduğunu ihbarda bulunacağımi söyledim.
Bilin bakalım ne dedi ^^
Öyle bir şey yokmuş kendisi öyle yazmış
Sen hukukcuydun değil mi? harikasin. Hatta çocuk eşimden değil de derler gerçekten. Allah o kadını korusun.

Siz ikinci eşsiniz sanırım bu kadae nefret dolu olduğunuza göre :) Kimse evlenmek zorunda değil ister sevgilisi olur ister kocası. Verilen 1000 lira zaten max onunla da bu devirde geçinen varsa helal olsun.

Bana göre evlense de çalışsa da almalı ayrıca. Siz kocanızla tatlı tatlı yaşarken çocukların tüm dertleriyle sıkıntılarıyla ilgilenen tarafa ayrıca bakım ücreti de ödenmeli bunun nesi absürt anlamıyorum. Çok dert edinen alabiliyorsa alır kendi bakar çocuğa bakalım 1000 liraya yapılacak şey mi. Bu kadar dertse daha önceden evlilik yapmış adamlarla evlenmeyin ayrıca evlendiyseniz de yapacak bi şey yok. Nafaka kalanıyla geçinmeye alışın :)

Şu bilerek ve baştan kabul ederek 2. evliliğini yapan adamlarla evlenip sonra da eşlerinin verdiği nafakaya kızanlara eski eşe mana bulmaya çalışanlara bir anlam veremiyorum. Evlendiğinizde bu kadar nafaka verdiğini bilmiyor muydun biliyordun ayrıca kadının ailesinin durumunun iyi olması nakafayı azaltmasını gerektirmez eşiniz babalık görevini yapmak zorunda. Mahkeme belirlemiş bu tutarı zaten indirim diye birşey yok gelire göre belirlenir bir çocuğun masrafı az mı.. Sevgilisi falan da sizi bağlamaz. Tüp bebek yaptıracaksanız sizde çalışın biriktirin yani

Zaten eşi mahkemeye gidip işlerim kötüledi, çocuğum olmasa da eski eşime olan nafaka da indirim istiyorum diyebilir. Konu sahibi doğru yazdıysa 1750 tl nafaka alıyor eski eş sadece kendi için. Ama şu da var adam aldatmış. Bu durumda mahkeme eski eşin manevi zararına karşılık indirim yapmama kararı çıkartır mı bilmem. Hukukçu değilim. Konu sahibi ben evliliği yıkan kişi değilim diyor ama eski eş konu sahibinin o evliyken var olduğunu söylüyormuş.

Son düzenleme:

Aldatılınca ,şiddet gormusse , hayatını calmissa eşinin pekala da vermek zorunda nafaka.

Herseyin bir diyeti olmalı, manevi olarak istemiyorsa kadınlar nafaka, tazminat ile almaya çalışıyor hakkını, hakları da ayrıca.

Bir ömür söz veriyorlar , sonra ömrün ortasında şiddet aldatmayla ömrünü çalışıyorlar. Her şey bu kadar basit olmamalı.

Allah için ifşa edin..

Yorumlarımı okuyabilirsen olduğun yerden bir daha bak o zaman gözükür belki. Ben nafakayı versin kenara çekilsin görüşünde değilim.

Sorun yok sonradan siz de kabullenmişsiniz zaten konu sahibine akıl fikir gerekliliğini,
az önce üst mesajlarınızda gördüm.
Siz de farkına varmışsınız konunun ne boyutta olduğunun.

Yakın arkadaşım şu an kocası ve sevgilisiyle uğraşıyor ağlamaktan heba oldu. Çok kötü günler geçiriyor. Sevgilisine demiyorum da adam arakadasimi ortada bıraktı çocuğu küçücük. Şimdi bu kız tazminat nafaka almasın da napsin? Hadi siz mutlu olun amaan banane sizden mi desin. ? Diyenler vardır da herkes öyle değil iste. Kadın arkadaşıma telefon açıyor kocan yanımda diye. Fotoları var. Yani 5 yıllık falan evliler severek evlendiler. Trafik kazası gibi bir şey.

Sizin dediklerinize katılıyorum. Aslinda kadının kendi çalışıp cabalamasi lazım. Mesela ben 16 yaşımdan bunyana hep çalıştım, okudum, diplomam var felan. Yani tek başıma geçinmeyi gayet biliyorum. Ama benim kadar şanslı olmayan cok. Mesela abileri tarafından okumalari ve çalışmaları engelleyen kızlar tanıyorum. Onlar yarın evlenip bosansalar öylece kalırlar ortada. Kocaları tarafi calismalari engellenen kadınlar var. Bir kadın tanıyorum 20 seneden fazla evliydi. Çocuklarını büyüttü ev hanımıyi. Eşi onu 20 yaşlarında genc bir kadın için bosadi. Kadinin yaşı gelmiş elde avuçta ne varsa adam kaçırdı. Yani biz bir kac "nafakasini sevgilisi ile yiyiyor örnekleri" duyduktan sonra genellemeye gidemeyiz. Bence nafaka şartlara göre bağlanmalı. Sahsen eşim beni yarın boşasa maddi güvencem var iş bulana kadar. Ama herkes o kadar şanslı değil işte. Bu aslında tek nafaka konusu değil. Başlı başına toplumda kadınları baştan daha güçlü yetiştirmek ve yapmak lazım. Ama inanın bunu engellemeye çalışacak bir sürü kişi de atlayacaktir deneseler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…