Yok okumadım kim Demiş öyle eski Eş mi ?
Siz konu sahibinin mesajlarını okudunuz değil mi? Kocasını kaybetti çocuğunu da kaybedecek benim çocuğuma ablalık yapar artık ilerde diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ediyorum.
Bizler de o yüzden kızıyoruz. Kadın eski eşe sirtini dayasin demiyoruz ama bu düşüncede biri oldugu için 2. Eş o adama az bile diyoruz yani çok kötü kalplice kocasını kaybetmesi de kötü de evladından bir anneyi ayırmayı düşünmek çok canice.Hayır ben okumadım bütün sayfaları. Konu sahibi böyle diyorsa Allah akıl fikir versin kendisine
Soru sahibine çocuğu içki masasına oturtmanin ve kilitlemenin suç olduğunu ihbarda bulunacağımi söyledim.
Bilin bakalım ne dedi ^^
Öyle bir şey yokmuş kendisi öyle yazmış
8 yaşındaki çocuğa -bu günümüz şartlarında- 1750 TL vermeyi fazla bulan bir vicdanın vasfı ne kadar oluyor acaba?
Bizim durduğumuz yerden gözükmüyor da...
Bence bir kadının kendi ayakları üstünde durabilmesi enn güzel özgürlük, bide şu var dediğiniz gibi babam bana bakmak zorunda kocam bana bakmak zorunda? Sen nesin o zaman. Mesela zor durumda kalır ortada çocuk vardır erkek bence destek verebilir çocuğu için anneye. Ama gerçekten öbür türlüsü çok itici.
Bak bunda haklısın çocuğun ihityaçları sadece nafakaya bağlı olmamalı, yani nafakayı verip kenara çekilemez erkek. Ama her iki tarafta birey olarak geçimini sağlayacak güçte olacak. Kendine güvenmeyen evlenmesin, boşanınca dımdızlak kalırım diyen evlenmesin çocukta yapmasın.
Yorumlarımı okuyabilirsen olduğun yerden bir daha bak o zaman gözükür belki. Ben nafakayı versin kenara çekilsin görüşünde değilim.Siz öyle mi yapıyorsunuz?
Bilemeyiz ki ben genel hatlarıyla yorum Yaptım.Konu sahibi öyle iddialarda bulundu, sonrada kıvırdı. İlk çocuğu içki masalarına oturtuyorlar dedi sonra yalanladı. Sonra odaya kitleniyor demişti, odaya yolluyorlar şeklinde düzeltti. Bir üye özel mesaj atmış, şikayetçi olacağım diye bu sefer üyeye bunlar doğru değil yazmış. Konu sahibinin tek derdi nafaka verilmesin. Eski eşe iftira atıyor.
Devlet okullarinda okuyor cocuklarin cogu. Her seye sizin pencereden bakarsak caner erkin in ve acun ilicali nin gelirine sahip olmali her erkek. Kaldi ki hakim caner erkin in bile aylik 3 bin tl vermesine karar verdi. Cok gundem oldugu icin merak edip bakmistim. Yani normal kosullarda o ucretler yok. Devlet omuluna gider. Devlet okulunda spor ve muzik kursuna ucretsiz gider yine ayni sey olur. Ayrica emin olun bircok devlet okulu dersaneden devsirme anne babanin gozunu boyamak.icin cocuklari oldugundan farkli gosteren sozde okullardan bin kat iyi. Ha ted veya bahcesehir ya da maya kolejine gonderirsiniz o baska. O da zaten ayda 2 bin olmaz36 sayfa geçmiş
hepsini okuyamadım
1750 çok fazla demişsiniz de ölçü çocuğun hayat standardıdır
yıllardır bu standartta yaşayan çocuğa "yanımızda çalışan X 2000 Tl maaş alıyor 5 de çocuğu var o yetiriyor ya" modunda yaklaşılmaz
oğlum sıradan bir özel okula gidiyor 2220 tl aylık ödemesi var okulun
servis kullanmıyor ama en ucuzunun 300 civarı olduğu söyleniyor
bir spor bir de müzik iki kursu var
350+170 aylık 520 TL
okulda etkinlik oluyor daha sabah verdim 310 TL
evet bu her ay olmasa da yılda 2-3 oluyor yani 1000 TL yi buluyor aylık da 100 TL ona diyelim
3140 TL sadece okul masrafı hesapladım ayak üstü
bir ayakkabı en sıradanı 250 TL kıyafeti vs LCW den al yine 20-30 arası tek parçası bile
bir porsiyon dışarıda yemek 35 civarı, ya da bir sinema mısır vs 50 TL den aşağıya mal olmuyor
et, süt, yumurta vs yazmayayım onu zaten herkes biliyor
özetle çocuğun masrafı 3500 civarı eşiniz de bunun yarısı olan 1750 ödüyor
bu hesabı şunun için yaptım uzun uzun
böyle düşünün huzurunuzu kaçırmayın ödenen fazla yok
onun dışında da eşiniz dava açabilir iddiasını kanıtlarsa nafaka indirilir
Kadın orada sırf nafaka kesilsin diye çocuğu anneden ayırma planları yapıyor8 yaşındaki çocuğa -bu günümüz şartlarında- 1750 TL vermeyi fazla bulan bir vicdanın vasfı ne kadar oluyor acaba?
Bizim durduğumuz yerden gözükmüyor da...
Soru sahibine çocuğu içki masasına oturtmanin ve kilitlemenin suç olduğunu ihbarda bulunacağımi söyledim.
Bilin bakalım ne dedi ^^
Öyle bir şey yokmuş kendisi öyle yazmış
Sen hukukcuydun değil mi? harikasin. Hatta çocuk eşimden değil de derler gerçekten. Allah o kadını korusun.
Siz ikinci eşsiniz sanırım bu kadae nefret dolu olduğunuza göre :) Kimse evlenmek zorunda değil ister sevgilisi olur ister kocası. Verilen 1000 lira zaten max onunla da bu devirde geçinen varsa helal olsun.Çooook var öyle kadınlar diziler filmlerde de rastlayınca toplumda da normalleşiyır bi süre sonra ben sırf nafaka kesilmesin diye çocukları ve sevgilisi ile aynı evde yaşayıp nikah koymayan biliyorum nafaka kesilmesin diye Sigortalı işte çalışmayan
Kalp gözün açıkmış aynen öyle olduBu konu çok yakın zamanda seyir değiştirecek bakın görün.
Buraya not düşüyorum.
cocuk icin ne kadar verilirse okey ama eski ese nafaka verilmesine karsiyim.mesela ortak mallar olur paylasilir ama ortada cocuk yoksa nafaka sacma geliyor.o adami zaten hayatindan cikarmissin neden sana para odesin ki.bizde o zaman erkeklere odeyelim.simdi taslanicam ama ben boyle dusunuyorum esimden ayrilsam cocugum yoksa almam ayrilirken onun parasini alicam diye hareket etmem
Yorumlarımı okuyabilirsen olduğun yerden bir daha bak o zaman gözükür belki. Ben nafakayı versin kenara çekilsin görüşünde değilim.
Yakın arkadaşım şu an kocası ve sevgilisiyle uğraşıyor ağlamaktan heba oldu. Çok kötü günler geçiriyor. Sevgilisine demiyorum da adam arakadasimi ortada bıraktı çocuğu küçücük. Şimdi bu kız tazminat nafaka almasın da napsin? Hadi siz mutlu olun amaan banane sizden mi desin. ? Diyenler vardır da herkes öyle değil iste. Kadın arkadaşıma telefon açıyor kocan yanımda diye. Fotoları var. Yani 5 yıllık falan evliler severek evlendiler. Trafik kazası gibi bir şey.Siz ikinci eşsiniz sanırım bu kadae nefret dolu olduğunuza göre :) Kimse evlenmek zorunda değil ister sevgilisi olur ister kocası. Verilen 1000 lira zaten max onunla da bu devirde geçinen varsa helal olsun.
Bana göre evlense de çalışsa da almalı ayrıca. Siz kocanızla tatlı tatlı yaşarken çocukların tüm dertleriyle sıkıntılarıyla ilgilenen tarafa ayrıca bakım ücreti de ödenmeli bunun nesi absürt anlamıyorum. Çok dert edinen alabiliyorsa alır kendi bakar çocuğa bakalım 1000 liraya yapılacak şey mi. Bu kadar dertse daha önceden evlilik yapmış adamlarla evlenmeyin ayrıca evlendiyseniz de yapacak bi şey yok. Nafaka kalanıyla geçinmeye alışın :)
Yorumlarımı okuyabilirsen olduğun yerden bir daha bak o zaman gözükür belki. Ben nafakayı versin kenara çekilsin görüşünde değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?