eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar kendi başlarına gelmiş gibi celalleniyorlar, kesin adam kötüdür 3 bin yetmez eski eş evinde otursun adam 10 bin versin. Eski eş aciz çünkü , kadın evlenene kadar babasının parasını yer evlenince kocasının, boşanırsada kocasının. Çünkü vasıf bu kadar.

Bak bunda haklısın çocuğun ihityaçları sadece nafakaya bağlı olmamalı, yani nafakayı verip kenara çekilemez erkek. Ama her iki tarafta birey olarak geçimini sağlayacak güçte olacak. Kendine güvenmeyen evlenmesin, boşanınca dımdızlak kalırım diyen evlenmesin çocukta yapmasın.

Moda artık bu Şekerim boşanınca nafaka ile kral gibi yaşayıp yakışıklı sevgili yapacaksın eski kocanın Parasını da çatır çatır yiyeceksin alış artık bunlara :))

1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla

36 sayfa geçmiş

hepsini okuyamadım

1750 çok fazla demişsiniz de ölçü çocuğun hayat standardıdır

yıllardır bu standartta yaşayan çocuğa "yanımızda çalışan X 2000 Tl maaş alıyor 5 de çocuğu var o yetiriyor ya" modunda yaklaşılmaz

oğlum sıradan bir özel okula gidiyor 2220 tl aylık ödemesi var okulun

servis kullanmıyor ama en ucuzunun 300 civarı olduğu söyleniyor

bir spor bir de müzik iki kursu var

350+170 aylık 520 TL

okulda etkinlik oluyor daha sabah verdim 310 TL

evet bu her ay olmasa da yılda 2-3 oluyor yani 1000 TL yi buluyor aylık da 100 TL ona diyelim

3140 TL sadece okul masrafı hesapladım ayak üstü

bir ayakkabı en sıradanı 250 TL kıyafeti vs LCW den al yine 20-30 arası tek parçası bile

bir porsiyon dışarıda yemek 35 civarı, ya da bir sinema mısır vs 50 TL den aşağıya mal olmuyor

et, süt, yumurta vs yazmayayım onu zaten herkes biliyor

özetle çocuğun masrafı 3500 civarı eşiniz de bunun yarısı olan 1750 ödüyor

bu hesabı şunun için yaptım uzun uzun

böyle düşünün huzurunuzu kaçırmayın ödenen fazla yok

onun dışında da eşiniz dava açabilir iddiasını kanıtlarsa nafaka indirilir

Bence daha iyisi olamazdı

Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride

Sen hangi yargı birimisin ki o kadına iyi bir ders gerekli olduğuna karar veriyorsun.
Kadın size ne yapsa az bence, nafakanın yükselmesi için mahkemeye başvursun hemen.
Size dünyayı dar etse yeridir.

Moda artık bu Şekerim boşanınca nafaka ile kral gibi yaşayıp yakışıklı sevgili yapacaksın eski kocanın Parasını da çatır çatır yiyeceksin alış artık bunlara :))
Ya ben kadınun bu kadar acizleşmesine tahammül edemiyorum kadınlar nasıl yediriyor bunu kendilerine yaa

1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Durumu iyiyse belki özel okula gidiyordur, ne kadar kötüsünüz. Paranız yoksa tüp bebek için devlet yardımı alabilirsiniz ya da bir işe girip çalışabilirsiniz. Sizden önce belirlenmiş nafaka konusunda yorum yapmanız çok çirkin.

Kadının sevgilisi varmış zaten , yakında evlenir. Sizde aylık 1.750 tl ödersiniz

Siz öyle mi yapıyorsunuz?

Siz konu sahibinin mesajlarını okudunuz değil mi? Kocasını kaybetti çocuğunu da kaybedecek benim çocuğuma ablalık yapar artık ilerde diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ediyorum.

8 yaşındaki çocuğa -bu günümüz şartlarında- 1750 TL vermeyi fazla bulan bir vicdanın vasfı ne kadar oluyor acaba?
Bizim durduğumuz yerden gözükmüyor da...

Ya ben kadınun bu kadar acizleşmesine tahammül edemiyorum kadınlar nasıl yediriyor bunu kendilerine yaa
Çooook var öyle kadınlar diziler filmlerde de rastlayınca toplumda da normalleşiyır bi süre sonra ben sırf nafaka kesilmesin diye çocukları ve sevgilisi ile aynı evde yaşayıp nikah koymayan biliyorum nafaka kesilmesin diye Sigortalı işte çalışmayan

Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
Siz iyi misiniz? Adama acıdım valla, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş.

Siz konu sahibinin mesajlarını okudunuz değil mi? Kocasını kaybetti çocuğunu da kaybedecek benim çocuğuma ablalık yapar artık ilerde diyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ediyorum.
Yok okumadım kim Demiş öyle eski Eş mi ?

E çekiliyor ama siz çekilemez dediniz diye çekilmedi olmuyor. O yüzden kanunlarla belirleniyor bunlar. Sizin dedikleriniz de teorik olarak harika herkesin maddi gücü olsun çiçekler böcekler ama konum türkiye malesef. Evli kadınların bile işe alınırken sıkıntı yaşadığı ülkemizde bi kadının hem çocuk bakıp hem çalışabileceğini düşünmeniz çok ütopik. Kadın çalıştı diyelim eee çocuğa bakıcı lazım 1250 lirayı bırak 2000 lira verecekler bu sefer. Velayeti almayan taraf ve eşi bu parayı vermeye razıysa tüm kadınlar çalışsın.

Aynen bence de kendine güvenmeyen evlenmesin. Mevcut çocuğuna verdiği nafaka gözüne batan kadınlar da bu adamlarla evlenip çocuk doğurmaya kalkmasın hatta

Hayır ben okumadım bütün sayfaları. Konu sahibi böyle diyorsa Allah akıl fikir versin kendisine

700 yine çokmuş
bizim bir tanıdığımıza 250 TL nafaka bağladılar
ortada 2 tane kız var ve kadın çalışmıyor
düşünün gerisini 250 neyine yetsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…