- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.959
- 248
cocuga sonuna kadar her seyi yapmali ama kadina yapilan normal degil.. omur boyu adamin uzerinden gecin.. adam yeni hayat kurmus az mi 3 bin lira.. mahkemeye gitsin odeyemicem desin daha azina hukmediyor mahkemeler.Konu eşimin eski eşi, ben 37 yaşındayım, eşim de 44 yaşında . 2017 de evlendik . Benim ilk eşimin de 2. evliliği .
Eşim ve eski karısı 2015 yılında boşandılar . 2011 dogumlu kızı var eşimin ilk evliliğinden .
Eşim, eski karısı ve çocuguna aylık 3000 lira nafaka ödüyor . Eşimin işleri çok iyiydi maddi durumu iyiydi ama işleri bozulmaya başladı ve bu nafaka artık çok büyük yük olmaya başladı . Eski karısı nafaka konusunda ısrarcı indirime gitmiyor . Ödeyeceksin diyor esime
Tüp bebek yapma niyetimiz var benim ilk evliliğim, artık anne olmak istiyorum ama maddi yönden bu nafaka durumu bizi çok zorluyor . Eşimle bazen bu sebeple gerginlik bile yaşıyoruz .
Eşimin kızı 8 yaşında annesiyle kalıyor , Eşimin eski karısı sevgilisiyle bazen eşimin eski karısında kalıyor . Eşim de kızı için endişeleniyor . Kaç defa kavga çıktı eşim ve eski eşi arasında . Eşim yabancı bir erkeği , kızının yanında istemiyor .
Eşimin eski eşinin ilesinin durumu iyi , kızlarına maddi açıdan yardım ediyorlardır yüksek ihtimalle ama hala bizim 3 bin tlmiz gidiyor her ay.
Eşimin 2 dairesi vardı . 1 ini eski eşine vermiş kızıyla rahat rahat otursun diye . Ne yapacağımızı bilmiyoruz ? Ne yapmalıyız ?
Bence konu sahibinin derdi çocuk olsaydı ve bunlar gerçek olsaydi en başta yazardı.Ne zaman üstüne gidildi odaya kilitliyor babanin parasiyla aldik bunlari söylemleri başladi.Konu sahibinin derdi para.Konu sahibi o 3 bin lira dediginiz para bir cocugun bakimina egitimine hayatta yetmez.Şöyle düşünün kilik kiyafet gezmesi yemesi icmesi elektirigi suyu egitimi doktoru.Allah nasip ederde cocugunuz olursa masrafi anlarsiniz.Siz sonradan gelen esinuzle aile olan bir insansiniz.Adamin kendi kanindan canindan olana verdigi 1750 liraya cok demek hakkina sahip degilsiniz.Ayrica cocuk size geldiginde sizi gördüğünde psikolojisi ne kadar etkileniyorsa annesinin sevgilisini goruncede o kadar etkileniyordur.Bir imzami sevgiliyi sapik olmaktan cikaracak.Çocugun velayetini size verse anne bakacakmisiniz.Ikide bir kadinin ailesinin durumu iyi onlar yardim etsin diyorsunuz emin olunki bur 3 binde onlar veriyordur.Esinizin verdigi 3 binlemi gecindiklerini saniyor birde üstune cok buluyorsunuzKonu sahibesinin yazdıklarını okuyormusunuz
Ortada içki masasına oturtulan
Sevgili geleceği zaman odaya kilitlenen bir çocuk var
Her olay kendi özelinde değerlendirilmeli
O adamın yerinde olsam o çocuğun saçının telini bile göstermem o anne müsveddesine( yazılanlara yorum yapıyorum tabi, doğru yalan bilemeyiz)
Bence de cok nafaka. Dava acin. Durumunun kötulestigi gelirinin azaldigina dair. Yoksa nerden getirip verecek adam.1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.
eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
O zaman kadın başkasının nafakasini tartisacagina elini taşın altına koysun ve çalışmaya gayret etsin. Altınlarını da satabilir. Bunun politikle alakası yok. Adam odiyemiyorsa mahkemeye gidebilir. Gitmiyor. Neden acaba? Anlattığına göre çocuk mağdur ediliyor, ama kocis "insanca uyariyor" sadece. Mahkemenin verdiği nafakayi mahkeme yolu ile indirmeye çaba göstersin.
Asgari ucretten fazla oduyor adam. Biraz da bu yonden bakilmali. Ustelik.durumu kotulesmis napsin.Bence konu sahibinin derdi çocuk olsaydı ve bunlar gerçek olsaydi en başta yazardı.Ne zaman üstüne gidildi odaya kilitliyor babanin parasiyla aldik bunlari söylemleri başladi.Konu sahibinin derdi para.Konu sahibi o 3 bin lira dediginiz para bir cocugun bakimina egitimine hayatta yetmez.Şöyle düşünün kilik kiyafet gezmesi yemesi icmesi elektirigi suyu egitimi doktoru.Allah nasip ederde cocugunuz olursa masrafi anlarsiniz.Siz sonradan gelen esinuzle aile olan bir insansiniz.Adamin kendi kanindan canindan olana verdigi 1750 liraya cok demek hakkina sahip degilsiniz.Ayrica cocuk size geldiginde sizi gördüğünde psikolojisi ne kadar etkileniyorsa annesinin sevgilisini goruncede o kadar etkileniyordur.Bir imzami sevgiliyi sapik olmaktan cikaracak.Çocugun velayetini size verse anne bakacakmisiniz.Ikide bir kadinin ailesinin durumu iyi onlar yardim etsin diyorsunuz emin olunki bur 3 binde onlar veriyordur.Esinizin verdigi 3 binlemi gecindiklerini saniyor birde üstune cok buluyorsunuz
Simdi burda polyannacilik yapmayalim. Hepimiz kadiniz. Eski es ne diyor,bizi ayirdin diyor konu sahibine. KOnu sahibi arkadas yokmus adamin hayatinda evlilik suresince ama belli ki baskalari varmis, demek ki kadin aldatilmis. Su veya bu kisiyle. Maddi durumu da iyi. Ama cocugu icin ve kendisi icin sirf adamin canini acitmak icin nafaka almaz miydik acaba? Durust olalim. Buraya bu minvalde kim konu acsa donuna kadar al diyoruz. Ben de olsam alirim parayi her ay,yakarim gozunun onunde ama yine de alirim. Evlenmeseymis bana ne. Benle gecinememis kalkip da ayh yazik yeni karisiyla mutlu olsun mu diyeyim? Manasiz bir sovalyelik olur.
Her kaynanayla kavga eden kotu degildir,bir de o kadina sormak lazim acaba kaynanasi kendisine ne yapti da kavga etti.
çocuğu alacağınıza eminmisiniz?Ben esimin cocuguna da bakarım . Velayet davası acıp o cocugu almak en iyisi.
Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ilerideçocuğu alacağınıza eminmisiniz?
bu durum beni çok rahatsiz etti eminim başkalarinida çocuk zor durumda çünkü
şimdiye kadar cocugu nasil aliriz degilde nafakada nafaka diyordunuz cunku ve bu bende tereddut olusturdu
Birşey yanlış biliniyor. Nafaka yükümlüsünün kusuruna bakılmaz. Kusursuz tarafta nafaka ödemekle yükümlü kılınabilir. Nafaka alacaklısı ağır kusurlu değilse tabi. Kusur oranı tazminat olayında önem kazanır. Her nafaka ödeyen kusurludur diye bir şey yok yani. Kişinin, evliliğin sona ermesiyle fakirliğe düşüp düşmemesine bakılır. Beşli şartlar halinde de düzenleme ve kaldırma yoluna gidilir.Bu memlekette istatistik diye birşey var. Boşanmalar %90 erkeklerden kaynaklanıyor. Nafaka ödemesi de Zaten bunun ispatı. Az kusurlu bir erkeğe nafaka hükmedilmezdi aksi takdirde. Erkeklerin yaptığı hatalar boşanma ile sonuçlandığında kadının tüm hayatı gitmiş kaymış oluyor bu memlekette. Siz ABD de yaşamıyorsunuz sanırım.. Kendisi evlenmiş ne ala memleket. Evlenince herkes melek mi oluyor. Eski eşin sevgilisi imza atınca mı iyi olacak? Kaldı ki bende kızımı eski eşimin yeni karısı ile aynı evde bırakmak istemezdim. Çokta farkı Yok yani.
1- Adam zenginArkadaşım şuan eşinden boşanıyor. Kızı 4 yaşında. Ve kadına tam 12000 tl ödeyecekmiş ayda.
150.000 tl lik de araç veriyormuş..
Benim son duyduğum bu..
ama ben olsam boşandığım adamdan kendim için niye para alayım asalak mıyım bi acaip geliyo bana. Çocuk için tamam da..
ben o sebeple eşim çok kazanmasına rağmen hep çalıştım, mesleğimde körelmedim. Benim de maddi gücüm oldu param oldu. Bigün boşanırsak kendim için bir kuruş istemem diyebilmek için..
ama tabii ki herkes kendi kaderini yaşar
O terbiyesiz kadın cocugunu kaybetsin de gorsun gununu .
Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
Cocugun velayetini alırsak nafaka sorunu da ortadan kalkar, Hem esim de mutlu olur . O kadına iyi bir ders gerekli . Hem kocasını kaybetti hem de cocugunu kaybedecek . benim cocuguma da ablalık yapar ileride
işin geeçek yüzüne yaklaşmiyoruz çocuğu alacaklarini sanmiyorum ben bu durumdaki çocuğu alacak insan buraya bu konuyu acip bunlarla uğraşmazdiBakın işin gerçek yüzüne her yorumla daha yaklaşıyoruz. Diger kadının verziyonu için şimdi neler vermezdim.
Bu kadın yüzünden anne olamayacağım . Benim hakkımda tüp bebekle ilgili dalga geçiyor eşimle . Ne o doğuramadı mı cici eşin diyor eşime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?