- 11 Aralık 2018
- 42.604
- 264.772
- 598
Yorumlarda anlamadığım şeyler var, hayret içinde anlamsız bir öfkede herkes, hanımlar şunları unutmayın;
1.Boşanan her kadın melek değildir, bu ülkede ayrıldığı eşini maddi olarak suistimal eden yüzbinlerce kadın var, bu yüzden yeni düzenleme ile ömür boyu nafaka kaldırılıyor
2. Eşler dünyaya sürekli çile çekmeye gelmediler, tabiki boşanan bir adamla evlenirken eksilerini biliyorlar ama bu demek değildir ki ilk eşin keyfine göre bir hayat kurulacak
3. Konu ise ilk eşe ömür boyu nafaka ödemek zorunda değil hiç bir erkek, madem erkekler suçlu beğenmeyip boşadıkları adamın parasına da tenezzül etmesinler bir zahmet
4. Konu kanunda çocuğun velayeti alan ebeveynin düzgün bir hayat yaşaması koşulu vardır, genç kadın tabi hayatını yaşayacak evlenecek vs ama önüne geleni eve getirerek değil, şu hareketi bir erkek yapsa ortalığı yıkardınız burada, bu kadar kötü bir devirde babanın ne üdüğü belirsiz bir adamı evde istememesi gayet normal değil mi?
Hemcinsimiz diye her kadının her yaptığı doğru mudur ya da hep haklı mıdır?
Eşim tepki gösteriyor göstermez olur mu ? Ama insanca uyarıyor kadını . Kadın ise cazgır
Muhtemelen yalanKonu sahibesinin yazdıklarını okuyormusunuz
Ortada içki masasına oturtulan
Sevgili geleceği zaman odaya kilitlenen bir çocuk var
Her olay kendi özelinde değerlendirilmeli
O adamın yerinde olsam o çocuğun saçının telini bile göstermem o anne müsveddesine( yazılanlara yorum yapıyorum tabi, doğru yalan bilemeyiz)
Allah razı olsun sizden , ne güzel bir kalbiniz varHah sonunda aradığım yorumu gördüm son sayfa da olsa, tebrikler. Şok içinde okuyorum sayfalardır.
Hanımlar, kadın olarak birbirimizi gözetleyelim koruyalım ama abartmasak mı bu kadar da? Bilip bilmeden şeytan ilan etmişsiniz adamı. Türkiyede sırf nafakası kesilmesin diye evlenmeyen sevgilisiyle yaşayıp giden kaç kadın var biliyor musunuz? Hatta biri mahkemeye başvurmuştu sevgilimle geçinemiyoruz nafakayı artırın diye.
İnsanlar evlenip boşanabilir. Sonradan anlaşamayabilirler, veya maddi durumları kötüye gidebilir. Ha çocuğuna sonuna kadar bakacak adam. Onun ne kadar gideri vs. Olduğu zaten mahkeme tarafından karar verilir merak etmeyin. Ama kadının ömür boyu nafaka alması absürd geliyo bana. Bence evlilik süresiyle doğru orantılı bir süre nafaka almalı kendini toparlayacak kadar. Sonra baksın yoluna.
Konuyu açan kadının yaşı geçiyor, hiç anne olma özlemi çekmemiş gibi kötüsünüz. Yok paranız yok nerden çıktı çocuk bilmem ne. Size mi kaldı, onu mu sormuş size? Evet belki zorluk çekecekler ama sefil olmazlar heralde hepiniz sarayda mı büyüdünüz? Bir tane çocuk istiyor kadın 3-4 tane yapsa tamam diyeceğim. Siz dediniz diye tüplerini mi bağlatsın? Hayret bişey. Yani tabiki birbirimize destek olalım ama gereksiz köstek de olmayalım. Konuyu açan da kadın.
Ne yapsın eşim ? Eşim gayet medeni ? Ne yapsın ? Şiddet mi uygulasın ?Ne? Insanca uyarıyor mu? Şaka mi yapıyorsunuz? Madem çocuk hapis ediliyor, içki masalara oturtuluyor, psikolojik baski görüyor vs. Ve siz esiniz insanca uyarıyor mi diyorsunuz?! Siz bu adamdan çocuk yapmak iyi bir fikir olduğunu düşünüyormusunuz? Anlattıklarınız gerçekse var olan çocuğunu bile koruyamıyor da
neden kadinlar calissin diye bas bas bagiriyorlar iste bu yuzden.gelecegini kimseye baglamayacaksin.ayrica kusurludan kastiniz nedir aldatma falan olsa neyse ama anlasamadilar diye almak sacma.Sen hatalı işen eşin de nafaka talebinde bulunabilir. Daha kusurlu eş nafaka öder. Şimdi böyle düşünebilirsiniz ama hiç çalışmamış eşi de çalıştırmamış bir kadın bir yaştan sonra ne iş yapacak. Aldatıp da nafaka ödeyen kadınlar var.
Ne yapsın eşim ? Eşim gayet medeni ? Ne yapsın ? Şiddet mi uygulasın ?
İmzamı attım altınaYorumlarda anlamadığım şeyler var, hayret içinde anlamsız bir öfkede herkes, hanımlar şunları unutmayın;
1.Boşanan her kadın melek değildir, bu ülkede ayrıldığı eşini maddi olarak suistimal eden yüzbinlerce kadın var, bu yüzden yeni düzenleme ile ömür boyu nafaka kaldırılıyor
2. Eşler dünyaya sürekli çile çekmeye gelmediler, tabiki boşanan bir adamla evlenirken eksilerini biliyorlar ama bu demek değildir ki ilk eşin keyfine göre bir hayat kurulacak
3. Konu ise ilk eşe ömür boyu nafaka ödemek zorunda değil hiç bir erkek, madem erkekler suçlu beğenmeyip boşadıkları adamın parasına da tenezzül etmesinler bir zahmet
4. Konu kanunda çocuğun velayeti alan ebeveynin düzgün bir hayat yaşaması koşulu vardır, genç kadın tabi hayatını yaşayacak evlenecek vs ama önüne geleni eve getirerek değil, şu hareketi bir erkek yapsa ortalığı yıkardınız burada, bu kadar kötü bir devirde babanın ne üdüğü belirsiz bir adamı evde istememesi gayet normal değil mi?
Hemcinsimiz diye her kadının her yaptığı doğru mudur ya da hep haklı mıdır?
Çok haklısınız.4. Konu kanunda çocuğun velayeti alan ebeveynin düzgün bir hayat yaşaması koşulu vardır, genç kadın tabi hayatını yaşayacak evlenecek vs ama önüne geleni eve getirerek değil, şu hareketi bir erkek yapsa ortalığı yıkardınız burada, bu kadar kötü bir devirde babanın ne üdüğü belirsiz bir adamı evde istememesi gayet normal değil mi?
yanina alsin mahkemeye verip bukadar basit bunun cevabiNe yapsın eşim ? Eşim gayet medeni ? Ne yapsın ? Şiddet mi uygulasın ?
Yok artık yaaa.Kadının maddi durumu aileden iyi , istese tek basına bile bakar cocuga
Eşim eşim diye sürekli savunmayın o zaman demek ki adam baya vukuatlı aldatma aktifti ki sizde arada varsınız diye düşündü onların arkasındaki nafaka ve çocuk mevzusu sizi ilgilendirmez ayrıca bu kadar dert etmeyin bu konunun baya dışındasınız çünküEsimin eski karısı , benle de kavga etti , güya ben eşim bu kadıdnla evliyken de varmısım ,ben bozmusum yuvalarını .
Ben esimle 2016da tanıstım
O biraz ironi olmuş.. ispatlasın mahkeme açsın bu kadar basit o zamanKonu sahibesinin yazdıklarını okuyormusunuz
Ortada içki masasına oturtulan
Sevgili geleceği zaman odaya kilitlenen bir çocuk var
Her olay kendi özelinde değerlendirilmeli
O adamın yerinde olsam o çocuğun saçının telini bile göstermem o anne müsveddesine( yazılanlara yorum yapıyorum tabi, doğru yalan bilemeyiz)
Muhtemelen yalan
Oyle olsa nafakaya takılmaz velayeti nasıl alırız olurdu normal bi insanın derdi.
Geceleri kadının sevgilisi gelirken , çocugu odasına kitliyor annesi . çocuk kaç kez anlattı bize
Ben parasında değilim işin , keşke maddi durumu eskisi kadar iyi olsa verse , ama tüp bebek içinpara lazımNiye size anormal geliyor böyle düşünmesi, belki kendine güvenemiyordur çocuğun bakımı ile ilgili ya da öz anne ile yaşanacak sorunlardan korkuyor olamaz mı, her kadın doğurmadığı bir çocuğu bakacak kadar cesaretli mi olmalıdır.
Aslında anlatmak istediğim çok acımasız eleştirmiş herkes, 2. Eşler anlayış timsali, fedakar, verici vs olmak zorunda değiller. Ortada bebek isteyen genç bir kadın var, evlenmiş ve bir hayat kurmuş geçim sıkıntısı başlayınca akıl danışmak istemiş kadına ne biçim saldırmış herkes, bunları yaşamayan bilmez öyle evlenirken biliyordunla olmuyor bu işler, insanların hayatları, şartları değişebiliyor biraz anlayışlı olunması gerektiğini anlatmaya çalıştım aslında öyle hayatlar öyle olaylar var ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?