eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yanina alsin mahkemeye verip bukadar basit bunun cevabi

Bende onu anlamıyorum gerçekten. Güya çocuğa anne baskı kuruyor/dolduruyor, içki masaları önünde kuruluyor, odaya kapatılıyor ama konu sahibinin ve eşinin tek derdi nakafa miktarı. Eşinin sütten çıkmış ak kaşık olduğuna asla inanmıyorum. Birde bahaneler sıralanır şimdi neden almadıkları için. Ama benim akrabagim eski eşi oğluna düzgün bakmayınca mahkemeye gidip tüm velayeti aldı. İsteyen biri bunu gayet yapar

konunuzda eksik bir şeyler var
nafaka derdine dusmussunuz dediginize gore kari koca ama cocugu dusunen bir ana baba da yok ortada
ben bir kiz cocuk babasi olsaydim cocugum boyle bir ortamda kalsaydi derdim nafaka degil cocugum olurdu helede uzerine kapi kitlenen icki masalarina oturan bir cocugum varken
ya anlattiklariniz dogru degil cocuk annesinin yaninda bu durumlari yasamiyor
yada esiniz baba gibi baba degil bu adama cocuk yapmayin birincisine ne kadar baba olmuski ikincisine ne kadar olsun derim

Mahkemeye basvuracak gelirini belgeleyecek ve nafakada indirim isteyecek. Bu kadar basit.
Aynen. Bu kadar basit işte. Gelirinde azalma varsa ve adam boşanmada kusurlu değilse nafaka artırımından korkmanıza gerek yok bence.

konuda eksik birseyler var yada fazla olan

anne sevgilisiyle cocukla ayni evde kaliyor diyince bende akan sular duruyor maalesef hergun ne haberler okuyoruz

Eh ayni sey konu sahibi içinde geçerli. Sirf evli diye daha mi mesru oluyor? Her üvey anne iyimi oluyor da?

Yani konu sahibin kötü oldugunu iddaa etmiyorum fakat es kisisi, eger çoçugunun yabanci insanlara maruz kalmasini istemiyorsa, önce kendisi ile baslasin. Sirf pipisi var diye, daha çok haklari olmuyor yani.

Ne yapsın eşim ? Eşim gayet medeni ? Ne yapsın ? Şiddet mi uygulasın ?
Aklınıza bir tek şiddet mi geliyor??
Dava açabilir çocuğu almak için çaba gösterebilir
Kızı odaya hapsedilen bir baba ne yaparsa onu yapabilr mesela???
Ne rahat insanlarsınız yahu

Kadının maddi durumu aileden iyi , istese tek basına bile bakar cocuga

Demek ki siz de tek basiniza bile tup bebek masrafinizi karsilayabilirsiiniz bu durumda. Kadin o cocugu babasinin evinden mi getirmis?
Cocugum yok 2.evliligim de degil ilk evliligim ama empati yapabiliyorum ve yazdiklarinizi okudukca kanim dondu.

1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Arkadaşım şuan eşinden boşanıyor. Kızı 4 yaşında. Ve kadına tam 12000 tl ödeyecekmiş ayda.
150.000 tl lik de araç veriyormuş..
Benim son duyduğum bu..
ama ben olsam boşandığım adamdan kendim için niye para alayım asalak mıyım bi acaip geliyo bana. Çocuk için tamam da..
ben o sebeple eşim çok kazanmasına rağmen hep çalıştım, mesleğimde körelmedim. Benim de maddi gücüm oldu param oldu. Bigün boşanırsak kendim için bir kuruş istemem diyebilmek için..
ama tabii ki herkes kendi kaderini yaşar

Ben parasında değilim işin , keşke maddi durumu eskisi kadar iyi olsa verse , ama tüp bebek içinpara lazım

Bak güzel kardeşim ben anladım seni ama burada çözmeniz gereken başka sorunlar var, önce ilk çocuğun güvenliğinin ve düzgün yaşamasının sağlanması gerekli, eşin bu konuda adım atmalı, odaya kilitlenen , içki masasına oturtulan resmen psikolojik olarak taciz edilen bir çocuk varken ikinci bir çocuğun ailenize iyi geleceğine inanmıyorum, önce bunları çözmeye bakın, biliyorum bir hayat kurdunuz, evlat istiyorsunuz ama eşinizin sizden önce arkasında bıraktığı bir evlat var, çocuk bu durumdayken önce baba olarak bu sorunları çözmeli, bu adam ikinci kez baba olmaya değer mi değmez mi ancak böyle anlarsınız

Birincisi kadın çalışıyorsa nafaka alması çok saçma.

İkincisi sevgilisi olması konuyla gayet alakalı, sevgilisi kadın için hiç mi harcama yapmıyor, belki kadın o parayı sevgiliyle yiyor nereden bileceğiz?

Üçüncüsü de konu sahibi o adamla evli ve bebek istiyorlar, tüp bebek deneyecekler vs, bu durumda "iy içbin tl nifikiyi tibiki viricik kidinin sinini kidir hikki" diyecek hali yok, tabi ki kendi rahatlarını gözetecek, herkes politik doğruculuk peşinde yine.

assagida bununla ilgili baska yorumlarim var

O zaman kadın başkasının nafakasini tartisacagina elini taşın altına koysun ve çalışmaya gayret etsin. Altınlarını da satabilir. Bunun politikle alakası yok. Adam odiyemiyorsa mahkemeye gidebilir. Gitmiyor. Neden acaba? Anlattığına göre çocuk mağdur ediliyor, ama kocis "insanca uyariyor" sadece. Mahkemenin verdiği nafakayi mahkeme yolu ile indirmeye çaba göstersin.

Eşim tepki gösteriyor göstermez olur mu ? Ama insanca uyarıyor kadını . Kadın ise cazgır
Ne yapsın eşim ? Eşim gayet medeni ? Ne yapsın ? Şiddet mi uygulasın ?
Esin ne mi yapsın? Velayet davası açsın mesela? Niye açmıyor hanfendi? Hos siz nafaka derdine dustugunüze göre lokma derdine de dusersiniz. E öz anne öyle kötü böyle kötü de neden Velayet annede? Eşiniz nasıl bi adam ki içki sofrasına 8 yaşında çocuğun oturtulmasini medenice karşılıyor ? Ya da siz nasıl bir kadinsiniz ki sürekli eski eşe yükleniyorsunuz yok söyle yok böyle? Kendinizi haklı çıkarmak için uyduruyor olmayasaniz?

Eski esle ilgili yazilanlar bana biraz abartilarak anlatiliyor geldi, o yuzden o konuyu dusunmeden yazacagim.

Ben de eski esin omurluk nafaka almasini dogru bulmuyorum. Ama 1750 nafaka da cocuga cok degil, yani eski es olsam ve es verebilecek durumda ise kendime de nafaka alirdim, ve yine cocugun nafakasi gibi dusunurdum. 3bin az para degil dogru ama cocuk ozel okula gidiyorsa bu sadece okul parasi olmus oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…