İnci sözlüğü takip ediyor musunuz? Televizyon programından tutun da radyo programlarına, imdbden tutun da kadınlar kulübüne kadar hiç bir gerekçesi olmayan toplu saldırıları mevcuttur. Bir kısmına zamanında gülmüşüzdür hatta. Spaor programlarından birinde işte seyircilerimizden biri soruyor diyip uydurma bir futbolcu ismiyle soru sormuşlardı da programda ciddi ciddi cevap verilmişti falan. (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/27663/inciya-rakos-inci-sozluk) Ya da Recep İvedik'in en kötü film yapılması imdb'de. Bu tarz olaylar ekşide yoktur. Ekşide olanlar misal yemeksepetinde birine haksızlık yapıldığında haksızlığı yapan firmaya ya da Adana'da bir köpek öldüresiye dövüldüğünde barınak sahibine toplu saldırı olmuştu ki bu aynı şey değil. Ta ilk başta s.kertme diye arkadaşın örnek verdiği davranışlar ekşi sözlükte değil incide olan şeyler. Biz ekşide asla yapılmaz derken bunları kastediyoruz. Sırf eğlencesine ve pisliğine ekşide kime saldırıldığına tanık oldunuz?
Levent Kırca'nın sarhoş tiplemesi vardı ya, 'Gel öpüjeeem' diyordu.İnci sözlüğü takip ediyor musunuz? Televizyon programından tutun da radyo programlarına, imdbden tutun da kadınlar kulübüne kadar hiç bir gerekçesi olmayan toplu saldırıları mevcuttur. Bir kısmına zamanında gülmüşüzdür hatta. Spaor programlarından birinde işte seyircilerimizden biri soruyor diyip uydurma bir futbolcu ismiyle soru sormuşlardı da programda ciddi ciddi cevap verilmişti falan. (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/27663/inciya-rakos-inci-sozluk) Ya da Recep İvedik'in en kötü film yapılması imdb'de. Bu tarz olaylar ekşide yoktur. Ekşide olanlar misal yemeksepetinde birine haksızlık yapıldığında haksızlığı yapan firmaya ya da Adana'da bir köpek öldüresiye dövüldüğünde barınak sahibine toplu saldırı olmuştu ki bu aynı şey değil. Ta ilk başta s.kertme diye arkadaşın örnek verdiği davranışlar ekşi sözlükte değil incide olan şeyler. Biz ekşide asla yapılmaz derken bunları kastediyoruz. Sırf eğlencesine ve pisliğine ekşide kime saldırıldığına tanık oldunuz?
inci'de de 2010 yılında yazıyordum :) örneğin birkaç ay önce bir başlıkta çorabının kaçmasından yakınan bir kadına linç girişimi olmuştu, kadın sözlükten ayrılmak zorunda kaldı. biraz araştırın, bulamazsanız ben bulayım.
bu tarzda birçok olay yaşandı, 5 senedir sözlükte aktif olup da bunlarla karşılaşmayanlar "bekliyorsunuz"u sadece kendisi için kullananlar demek ki...
inci'de de 2010 yılında yazıyordum :) örneğin birkaç ay önce bir başlıkta çorabının kaçmasından yakınan bir kadına linç girişimi olmuştu, kadın sözlükten ayrılmak zorunda kaldı. biraz araştırın, bulamazsanız ben bulayım.
bu tarzda birçok olay yaşandı, 5 senedir sözlükte aktif olup da bunlarla karşılaşmayanlar "bekliyorsunuz"u sadece kendisi için kullananlar demek ki...
Diğer arkadaşın bu tartışma ilk başladığında örnek verdiği linç girişimi bu değildi yalnız. O yüzden olmaz dediğimiz şey onun örnek verdiği s... ile başlayan aktivite. Çorap olayını okumadım. Okusam belki fikrim değişir ama bir insan tutup da çorabının kaçtığı ile ilgili sözlükte yazarsa tepkilere de hazırlıklı olması gerekir. Sözlüğün bozmasını sebebi o barzoların varşığını yanında böyle konularda yazan arkadaşlar da biraz da.
Diğer arkadaşın bu tartışma ilk başladığında örnek verdiği linç girişimi bu değildi yalnız. O yüzden olmaz dediğimiz şey onun örnek verdiği s... ile başlayan aktivite.
edit: Konu biraz derinmiş sanırım çorap mevzusunda.
Türkiyede şanslı bir azınlık olduğu konusunda haklısınız. Evet bir kesime bizim feminist ve entellektüel fikirlerimiz aşırı gibi gelebilir ama benim gözümde de sizin gibi uzmanların görevi o kesimin görüşlerini pohpohlamak değil o kesime de size tavsiye için geldiklerinde onların anlayabileceği şekilde doğru olanı göstermektir.
Görevinizin başarısı -atıyorum evlilik terapistiyseniz- evliliği kurtarmakla değil (çünkü bir taraf hep alttan alırsa o evlilik bir şekil kurtulur da o alltan alan tarafın psikolojisine ne olur), bireylerin güçler dengesini sarsmayacak, bir taraf ezilen taraf olmadan o evliliği kurtarmaktır. Yoksa bu tavsiyeler failproof bunları yapınca evlilkler kurtuluyor demek zayıflamak isteyen bir insana 10 gün hiç bir şey yeme kilo kaybedersin demek gibi. Evet kilo kaybeder de nasıl kaybeder. Mühim olan sonuca ulaşmak değil. O sonuca nasıl ulaştığın. Bu da bir cinsiyetin isteklerini pohpohlayarak diğerine enerji verici şeyler ye diyerek yapılamaz bence. Türkiye'de erkek egemenliğini yıkmada, ataerkil düzeni eşitlik seviyesine çekmede siz uzmanlara da görev düşüyor. Ama bu şekilde türkiyenin bir kesiminin böyle olduğunu baştan kabulk edip bunu düzeltmek yerine bunu devam ettirecek yollarla bu iş olmaz.
Şimdi öncelikle türkiyede doktora yapmanın da bir esprisi yok emin olun. Belli başlı bir kaç üniversiteden birinde değilse kimler kimler o doktorayı bitiriyor. Tv kanallarından teklif almanıza hiç şaşırmam. Açıkçası 2 olmasına şaşırdım. Daha fazla beklerdim. Çünkü türkiyede şu anda bu moda. Sizin söylediğiniz şeyleri kadın aile terapistlerinden duymak moda. Tam da sistemi destekleyen erkekleri pohpohlayan bakınız bir Sibel Üresinler moda. O yüzden benim için tv kanallarından çağırılmak bir ölçü değil.
ikincisi yöntemlerinizi beğendim ben. Size gelen insanların açılması için elinizden geleni yapmanız çok güzel. Ama erkekler için bu kadar çabalarken onların kankası olayım konuşurken derken, okey masaları falan kurarken aynı hassasiyeti kadınlardan oluşan bir platformda göstermemeniz düşündürücü. Erkeklerle erkek gibi konuşabiliyorsunuz ne güzel, peki kadınlarla konuşurken neden sıkıntı yaşıyorsunuz. Erkeklerin ruh halini anlayıp onlara tavsiyeler verirken aynı özeni hemcinslerinizden esirgemeniz neden?
Ayrıca erkek sorunları kadın hassasiyeti ile çözülmez demişsiniz. Burdaki sorun erkek sorunu değil ki. Burdaki sorun bir evlilik sorunu. Erkeğin de kadının da çeşitli açılardan etkisi olduğu bir sorun. Ama siz çözüme hep tek taraflı yaklaşıyorsunuz. Aile terapistisiniz sanırım. AİLE. Yani erkek sorunları terapisti değil. Aile kadın ve erkek olmak üzere iki cinsiyetten oluşur. Ve ona göre değerlendirmek gerekir.
Ayrıca konu sahibi "Son zamnalarda eşimi ihmal ettim ne yapaiblirim" gibi bir konu açmış olsaydı burdaki tavsiyeleriniz yerinde olabilirdi. Ama artık o tavsiyeler için geç kalınmış. O göz dışarıya kaymış.
Ben şunu ummak istiyorum. Olur da bu çift size gelmiş olsaydı. (Konu sahibi ve eşi) Karısına bütün bu tavsiyeleri verdikten sonra da eşine dönüp "ama bütün bunlar senin hareketini affettirmiyor, yeni facebook hesabı açmadan önce sorunlarını çözme yoluna gitmeliydin. Aldatmanın gerekçesi olmaz" derdiniz. Yoksa inanılmaz kısır bir döngüde hiç bir şey değişmez bu ülkede.
Öncelikle araştırmayı yapan kişinin ismini öğrenebilir miyim? Başka bir arkadaşın da dediği gibi internette çıkmıyor.
Sonra Rus kızlarının tercih sebebi olması gerçekten de çok güzel olmaları ve bunun yanında hizmet hususunda da iyi olduklarını duymuştum. Hatta bir tanıdığın tanıdığı "Abi çoraplarımı bile ütülüyor var mı ötesi" gibi bir şey demişti. Yani mağara adamından hallice erkekler kadında entellektüel birikim, eğitim, zeka falan aramıyor. Onlar güzellik ve hizmet bekliyorlar.
Kim bütün işi gücü görülsün istemez ki? Evlerimize yardımcı kadın alınca nasıl rahatlıyoruz. Ama kendisine saygısı olan her insan hayat arkadaşının güzel bir objeden yada hizmetçiden farklı olmasını ister. Fikir alışverişinde bulunabileceği, bir şeyleri konuşup tartışabileceği birilerini seçer. Her şey çoraplarının da ütülendiği bir dünya değildir.
Açıkçası ben sizden çok daha güzel cevaplar bekliyordum ama ortalama eğitim almış bir erkekten duyabileceğim laflardan fazlası gelmemiş. Sizin gibi görüşlere sahip insanların olması çeşitliliktir ama sizin gibi göüşlere sahip "uzman"ların olması, aile terapistlerinin olması benim adıma üzücü. Çünkü benim yaşamak istediğim Türkiye bu değil. Kadınların amacının erkeklerin hayatını kolaylaştırmaktan fazla olduğu bir Türkiyede yaşamak istiyorum. Evliliğin bir paylaşım olduğu, hayatın müşterek olduğu bir Türkiyede.
Dediğim gibi zayıflamak istiyorum diyen insana 10 gün hiç bir şey yeme demek ne kadar mantıklı ise, evliliğimi kurtarmak istiyorum diyen bir insana her şeyi alttan al, ne kadar ezilsen de ses etme, seksi giyin, mercimek ye demek de aynı şey. Sonuca ulaştırır ama ne şartlarda.
bibibella , egitim cahilliği kalır eşeklik baki kalır, eşege altın semer vurursun eşek yine eşek bunu kabul ediyorum.
eger sizin dediginiz dogruysa okulların amacı ne ? Sadece cocuklara matematik kimya fizik turkce mi ogretmek
Yoksa paylaşmayı, arkadaşlığı, ortak yaşamın kurallarını, kimi zaman sevmeyi gerekirse hakkını savunmayı,
ortak calısmayı ogretmek mi? Okullar bunların herikisinde vermesi gereken kurumlardır, boşuna Eğitim ve Ögretim
merkezi demiyorlar. Siz bir insanı matematik dehası yaparsınız ama paylaşımı, sevgiyi , arkadaşlıgı vermezseniz
sadece diplomalı bir eşek piyasaya salarsınız o kadar. Öte yandan olaya baska acıdan bakarsak kur'an kurslarına
yolladıgımız cocukların tacizci, subyancı, sapık, üfürükcü hocaların eline düşmeyeceginin bir garantisi varmı ?
Nasıl kur'an ogretmek insanı dini bütün bir insan yapmıyorsa, profesorlukde aynen insan yapmaz.
Ama ne olursa olsun cehalet farklı bir konudur, hicbir zaman ilkokul mezununun dunya görüsü ile gercekden
iyi bir universiteden mezun birinin ki aynı olamaz. Hayatın gerceklerini, her tur siyasi yalanı göremez.
Bu konu okudar derin bir konu ki, bunun icin öncelikle ögrenmeyi istemek, sonra dinlemeyi bilmek ve bilgiye bilene
saygılı olmak lazımdır
Saygılarımla
Yok çorabım kaçtı, yok donumun lastiği kaçtı. E bunları neden yazarlar ki? Amaç sözlükten kaçmayan çorap tavsiyesi almak mı? Adam başlık açıyor '9 Haziran 2014: Başımın ağrıması' diye.inci'de de 2010 yılında yazıyordum :) örneğin birkaç ay önce bir başlıkta çorabının kaçmasından yakınan bir kadına linç girişimi olmuştu, kadın sözlükten ayrılmak zorunda kaldı. biraz araştırın, bulamazsanız ben bulayım.
Levent Kırca'nın sarhoş tiplemesi vardı ya, 'Gel öpüjeeem' diyordu.Onu diyesim geldi, ağzına sağlık. Yok yahu, görmedim öyle bir şey .
Sayın uzman bir sorum var. Balkondaki çiçeğim bana küstü.bibibella , egitim cahilliği kalır eşeklik baki kalır, eşege altın semer vurursun eşek yine eşek bunu kabul ediyorum.
eger sizin dediginiz dogruysa okulların amacı ne ? Sadece cocuklara matematik kimya fizik turkce mi ogretmek
Yoksa paylaşmayı, arkadaşlığı, ortak yaşamın kurallarını, kimi zaman sevmeyi gerekirse hakkını savunmayı,
ortak calısmayı ogretmek mi? Okullar bunların herikisinde vermesi gereken kurumlardır, boşuna Eğitim ve Ögretim
merkezi demiyorlar. Siz bir insanı matematik dehası yaparsınız ama paylaşımı, sevgiyi , arkadaşlıgı vermezseniz
sadece diplomalı bir eşek piyasaya salarsınız o kadar. Öte yandan olaya baska acıdan bakarsak kur'an kurslarına
yolladıgımız cocukların tacizci, subyancı, sapık, üfürükcü hocaların eline düşmeyeceginin bir garantisi varmı ?
Nasıl kur'an ogretmek insanı dini bütün bir insan yapmıyorsa, profesorlukde aynen insan yapmaz.
Ama ne olursa olsun cehalet farklı bir konudur, hicbir zaman ilkokul mezununun dunya görüsü ile gercekden
iyi bir universiteden mezun birinin ki aynı olamaz. Hayatın gerceklerini, her tur siyasi yalanı göremez.
Bu konu okudar derin bir konu ki, bunun icin öncelikle ögrenmeyi istemek, sonra dinlemeyi bilmek ve bilgiye bilene
saygılı olmak lazımdır
Saygılarımla
Yok çorabım kaçtı, yok donumun lastiği kaçtı. E bunları neden yazarlar ki? Amaç sözlükten kaçmayan çorap tavsiyesi almak mı? Adam başlık açıyor '9 Haziran 2014: Başımın ağrıması' diye.
Bunu da yerin dibine sokuyorlar, normal bu. Ben s.... derken başka bir siteye toplu saldırıyı kast ettim. Karıştırmayalım.
Onun bir olayı vardır.Bunu eleştirip kendinde taciz hakkı bulan yazarlar penislerini rahatça anlatabiliyorlar sözlükte tepki almadan,tacize uğramadan ya da cinsel fantezilerini.Kaldı ki ekşi'de ona benzer dolusuyla giri var,sanki girilerin hepsi entelektüel derinlikteymiş gibi insanlar neden buna takılıyor?
Onun bir olayı vardır.
Yo, öyle değil o. Sözlükte kadın olduğu girilerinden belli olan(ben dahil) birçok yazar var. Bunlara bir şey olmuyor da, neden o yazara oluyor? Özelden taciz mesajları almış, ekran görüntüsü koy dendi. Koymadı. Şikayet et dendi, etmedi. O yüzden ben inanmıyorum da, konuşmaya değer bulmuyorum da.Açıklayın olayını madem?Evet evet hiiiç abazan yok sözlükte,hiiiç seksist yok,niye bu kadar zor kabul etmek?Deyin ki var ama ben onlardan değilim, çok mu zor?Mesajımı editledim kadının olayını kopyalayıp yapıştırdım tekrar okuyun.Peki soruma neden cevap vermiyorsunuz?Erkekler neden penislerinden gururla ve rahatça bahsedebiliyorlarken kadın çorabından bahsedilince taciz reva görülüyor? Seksizmin ne demek olduğunu gerçekten biliyor musunuz?
Yo, öyle değil o. Sözlükte kadın olduğu girilerinden belli olan(ben dahil) birçok yazar var. Bunlara bir şey olmuyor da, neden o yazara oluyor? Özelden taciz mesajları almış, ekran görüntüsü koy dendi. Koymadı. Şikayet et dendi, etmedi. O yüzden ben inanmıyorum da, konuşmaya değer bulmuyorum da.
Ama bu o kadına yapılan tacizi doğru göstermez.Hem o dediğiniz olaylar o tacizden sonra oldu.Neden en başta daha bu bilgiler yokken tacize uğradı?Yani o zaman o kadınla ilgili bir şeyler olduğu bilinmiyordu ama millet yine de taciz etti,kimileri de gelip bu tacizi savundu,birbirimizi kandırmayalım hiç.Kaldı ki hiç bir insan tacizi hak etmediğini göstermek için ekran görüntüsü koymak zorunda falan değil.yapılan yanlıştı neyse artık size cevap vermeyeceğim,okuduklarım ve söyledikleriniz çok rahatsız etti beni.Tamam sözlükte hiiiiç seksizm yok,tamam abazan da yok,tamam erkekler cinsel organlarından dahi rahatça bahsedebiliyorken kadınlar külotlu çoraplarından bahsettiklerinde tacizi hak ediyorlar,sonra bir de bunu 'Ama şimdi Türkiye'deyiz,kadınlar ezan okunmadan evde olmalı yoksa tecavüze uğrarlar elbette' zihniyetindeki bu tacizi savunan adamlar haklı,tamam.O zaman o dediğim erkeklerden ekran görüntüsü istensin olur mu?Bir daha size mesaj yazmayacağım çünkü olaya objektif bakmadığınızı düşünüyorum,hala ısrarla sözlükte kadın düşmanlığı HİİİÇ yok diyorsunuz onca kanıta rağmen.Cevap yazacaksanız mesaj kutum orada.
Arkadaşlar dün eşimin tabletinde en son girdiği face açık kalmış ama herzaman kullandığı hesap değil. Iki gündür mesajlarını okuyorum çoğunluğu 2012 yılında olmak üzere bir çok kadınla mesajlaşmış genellikle yabancılar. En son pazar günü birkaç kişiye Helios bilmem ne yazmış ama cevap alamamış. Ben şimdi ne yapayım bildiğimi söylesemmi. İçim içimi yiyor dünden beri..
Ben bir kadın olarak tabii ki tacizi savunmuyorum, söz konusu dahi olamaz. Ancak madem ortada böyle bir şey var, yazar isimlerini ifşa et. Bakalım kimlermiş? Biz de ona göre tavrımızı alalım, sana destek olalım. Ama ortada isim yok, KANIT yok. Dolayısıyla konuşacak konu da yok. Taciz ciddi bir şeydir, sanal da olsa KANIT gerektirir. Kendisi ne hikmetse sessiz kaldı, ben teker teker ifşa ederdim. Sessiz kaldığımızdan dolayı da azıtmıyor mu bunlar? İnternet, sözlükler, forumlar troll kaynıyor, anlamadan etmeden körü körüne savunamayız. Bu tacizin kimler tarafından yapıldığı ifşa edilecek ki, insanlar görsün. Olaya yanlış taraftan bakan sizsiniz.
Ben yazılarımda hep kendi adıma konuştum. Ben kendi adıma seksizmin s'siyle karşılaşmadım, kadın olduğumu anlayanlar da başıma üşüşmedi. Hani arkadaşınıza taciz dolu mesajlar geliyormuş ya. Ben birçok yazarla da konuştum şimdiye kadar. Kimse cıvıtmadı. O dediğiniz kesim çok olmasa da var. Patlıcangil olayına ben inanmıyorum, konuşmaya değer bulmuyorum. Kendisi bunları ifşa etseydi inanırdık, asla olmaz demem tabii ki. Benim asla olmaz dediğim şey başka sitelere saldırı yapılması. Ekşi buna asla bulaşmamıştır. Meramımı gayet açık, Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum amaYahu ben kadın troll değil demedim ama siz sözlükte seksizm yok dediniz onun üzerine yazdım.Ha bu arada patlıcangil yazın,başlığın altına yazılan girilere bakın madem, ben yalnızca özel mesajlardan bahsetmiyorum o başlığın altına da dolusuyla mesaj döşenmiş.Ben size feminizm ve seksizm ile ilgili birkaç makale falan okumanızı tavsiye ediyorum,çünkü bence bu konuda çok duyarlı değilsiniz.Siz hala sorularıma cevap vermemekte ısrar ediyorsunuz madem seksizm yok neden cinsel uzuvlarından gururla bahseden üyelere aynı muamele gösterilmiyor?Yani seksizm var ama siz dediniz ki s'si bile yok gerçekten artık anlatmaktan usandım yahu.Şimdi açıp size gösteriyim binlerce seksist başlık,entry.Hala daha ısrarla yok diyorsunuz,o adamları savunuyorsunuz ya.Size ısrar ediyorum özel mesaj kutuma atın diyorum cevaplarınızı ona da yanaşmıyorsunuz.Ekşi sözlükte hiç abazan yok haaa,beni bir gülme tuttu.Abazan olan var olmayan var,kabul edin artık bunu.Lütfen artık cevap yazmayın bana,sözlüğü bu kadar da ciddiye almayın oraya mülakattan,entelektüelite testlerinden geçip girmiyor insanlar her kesimden insan var,büyütmeyin gözünüzde bu kadar sözlüğü Allah aşkınıza yahu,gerçekten size bu son mesajım isterseniz özel mesaj kutuma mesaj atın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?