Eşimin gizli Facebook'u

inci'de de 2010 yılında yazıyordum :) örneğin birkaç ay önce bir başlıkta çorabının kaçmasından yakınan bir kadına linç girişimi olmuştu, kadın sözlükten ayrılmak zorunda kaldı. biraz araştırın, bulamazsanız ben bulayım.
bu tarzda birçok olay yaşandı, 5 senedir sözlükte aktif olup da bunlarla karşılaşmayanlar "bekliyorsunuz"u sadece kendisi için kullananlar demek ki...

bibibella , egitim cahilliği kalır eşeklik baki kalır, eşege altın semer vurursun eşek yine eşek bunu kabul ediyorum.
eger sizin dediginiz dogruysa okulların amacı ne ? Sadece cocuklara matematik kimya fizik turkce mi ogretmek
Yoksa paylaşmayı, arkadaşlığı, ortak yaşamın kurallarını, kimi zaman sevmeyi gerekirse hakkını savunmayı,
ortak calısmayı ogretmek mi? Okullar bunların herikisinde vermesi gereken kurumlardır, boşuna Eğitim ve Ögretim
merkezi demiyorlar. Siz bir insanı matematik dehası yaparsınız ama paylaşımı, sevgiyi , arkadaşlıgı vermezseniz
sadece diplomalı bir eşek piyasaya salarsınız o kadar. Öte yandan olaya baska acıdan bakarsak kur'an kurslarına
yolladıgımız cocukların tacizci, subyancı, sapık, üfürükcü hocaların eline düşmeyeceginin bir garantisi varmı ?
Nasıl kur'an ogretmek insanı dini bütün bir insan yapmıyorsa, profesorlukde aynen insan yapmaz.
Ama ne olursa olsun cehalet farklı bir konudur, hicbir zaman ilkokul mezununun dunya görüsü ile gercekden
iyi bir universiteden mezun birinin ki aynı olamaz. Hayatın gerceklerini, her tur siyasi yalanı göremez.
Bu konu okudar derin bir konu ki, bunun icin öncelikle ögrenmeyi istemek, sonra dinlemeyi bilmek ve bilgiye bilene
saygılı olmak lazımdır

Saygılarımla

Levent Kırca'nın sarhoş tiplemesi vardı ya, 'Gel öpüjeeem' diyordu. Onu diyesim geldi, ağzına sağlık. Yok yahu, görmedim öyle bir şey .

Son düzenleme:

Diğer arkadaşın bu tartışma ilk başladığında örnek verdiği linç girişimi bu değildi yalnız. O yüzden olmaz dediğimiz şey onun örnek verdiği s... ile başlayan aktivite.

edit: Konu biraz derinmiş sanırım çorap mevzusunda.

Son düzenleme:

Nicki patlıcanlı bir şeydi diye hatılıyorum hatta benim bir vajinam var diye bir entry girmişti,millet daha da bastırmıştı.Kadıncağız sadece külotlu çorap başlığına mı ne kaçmasından bahsetmişti öyle tahrik edici de değildi dili,millet taciz etmişti bu isyan edince de'yee o zaman niye yazdın,tahrik etmeseydin diye millet yorum yapmıştı.Mantığa bak,yolda çorabımız kaçsa demek ki erkeklere taciz hakkı doğuyor.Ki bunu yazan kimi erkek yazarlar cinsel organlarından sözlükte rahatça bahseden tipler.İşte bunun adı SEKSİZM ve ABAZANLIK.Herkes böyle değil elbet,ama Ekşi'de seksizmin s'si yok demek...

Son düzenleme:

Yalnız kadının o mesajında hiçbir absürd taraf ya da erotik taraf yoktu,sözlükte binlerce erkeklerin cinsel fantezisi ve cinsel organıyla ilgiili başlık var,kimse buna laf etmiyor kadının o mesajına laf ediliyor.Üstelik kadının o yazdığı çok masumcaydı,bir insanın bundan tahrik olması için,ya da kendine taciz hakkı görmesi için ağır abazan olması lazım.Yani kadın göğüs ölçüsünden bahsetmemiş,ya da seksapalitesinden,ben okuyunca şoka girdim bir insan bundan nasıl böyle bir anlam çıkarabilir diye.Ama zaten benim bu lafım size değil ekşi sözlükte seksizmin s'si yok diyen,kadın yazarları kimse taciz etmiyor diyen arkadaşa.

açıklamama gerek kalmadığına sevindim :) normalde ben de hoşlanmam her yerde kadınsı mevzulardan bahsedilmesinden, hatta bu linç girişiminin nedenini duyununca tepkim sizinki gibi olmuştu; kesin dikkat çekmek isteyen biri "ayyy çorabım vajişimi acıttı" tarzı bir entry yazmıştır diye düşünmüştüm. ama o kadına gerçekten haksız yere, pisliğine saldırıldı. yani bir yıl içinde en azından bir kişi haksız yere linç edildi ekşi sözlük'te.
o zaman asla ekşi'de sanal linç olmadı demek yanlıştır.

Benim bu sorduklarım da yazdıklarım da araya kaynadı sanırım. Benim gibi seviyeyi bozmadan size soran yazan da vardı. Onları es geçtiniz nedense?

Yok çorabım kaçtı, yok donumun lastiği kaçtı. E bunları neden yazarlar ki? Amaç sözlükten kaçmayan çorap tavsiyesi almak mı? Adam başlık açıyor '9 Haziran 2014: Başımın ağrıması' diye.
Bunu da yerin dibine sokuyorlar, normal bu. Ben s.... derken başka bir siteye toplu saldırıyı kast ettim. Karıştırmayalım.

Levent Kırca'nın sarhoş tiplemesi vardı ya, 'Gel öpüjeeem' diyordu. Onu diyesim geldi, ağzına sağlık. Yok yahu, görmedim öyle bir şey .

Üyenin nicki patlıcangilmiş şimdi buldum.Lütfen bir bakın yazılanlara ve onu yazanların hepsi owencan gibi troller de değil.Ben ekşi kötü kaka demedim içinde abazan da var seksist de var,düzgün yazar da var dedim.Açın bakın görün ekşi sözlükte seksizmin s'si varmıymış yokmuymuş?Abazan var mıymış,kadın yazarları taciz eden var kıymış yok muymuş?Sizin bir sözlüğü sevmeniz,üye olmanız demek tüm kötü üyeleri görmezden gelmeniz gerektiği anlamına mı geliyor?

Sayın uzman bir sorum var. Balkondaki çiçeğim bana küstü.
Sevgisizliktenmiş, paspal kıyafetlerle onu sulamamdan ötürüymüş. Ne tavsiye edersiniz? Ben nasıl böyle bir hata yaptımmmm!

Son düzenleme:

Bunu eleştirip kendinde taciz hakkı bulan yazarlar penislerini rahatça anlatabiliyorlar sözlükte tepki almadan,tacize uğramadan ya da cinsel fantezilerini.Kaldı ki ekşi'de ona benzer dolusuyla giri var,sanki girilerin hepsi entelektüel derinlikteymiş gibi insanlar neden buna takılıyor?
Edit bu da mesaj:ince çorap
paylaş
araştır başlıkta ara
· · ·
"bu yaşa geldim hala liseli gibi opak çorap giyiyorum" deyip kendime gittim siyah ince çorap aldım geçen cuma, dükkandan çıktım, önümden bir grup liseli kız geçti, la onlar bile opak çorap giymiyormuş artık! bugün işe gelirken giydim, ikinci saatin sonunda ayak bileğimden kalçama kadar kaçtı. zaten ayda bir giydiğim topuklu ayakkabı yüzünden boynuma kadar tutulmuş haldeyim, bir yırtık siyah çorabım eksikti. müşterilerin karşısında rezil bir durumda gülümsüyorum. bir de iş yemeği var akşam. teşekkürler ince çorap, teşekkürler kurumsal kıyafet!

opak çorabımın mokunu yesin herkes!

not: bu arada "iş hayatı" entryimi yılın en beğenilen entrysi yaptınız, orda burda paylaştınız, büssürü mesaj attınız, la biriniz de iş teklifiyle gelmediniz ya! kurumsal kaçık çorabımla aynı masada oturuyorum :/

Milletin yazdıkları ağır abazan yorumlara,attıkları mesajlara bakın,kadın kendini savununca attıkları erotik mesajlara bakın.Kaldı ki birçok erkek üye dahi bu yapılana karşı çıkmış,üyeyi savunmuş.Ama siz bir kadın olarak bu yapılanı reva görüyorsanız...Sizinle konuşacak bir şeyim kalmamış demektir.

Son düzenleme:
Onun bir olayı vardır.

Onun bir olayı vardır.

Açıklayın olayını madem?Evet evet hiiiç abazan yok sözlükte,hiiiç seksist yok,niye bu kadar zor kabul etmek?Deyin ki var ama ben onlardan değilim, çok mu zor?Mesajımı editledim kadının olayını kopyalayıp yapıştırdım tekrar okuyun.Peki soruma neden cevap vermiyorsunuz?Erkekler neden penislerinden gururla ve rahatça bahsedebiliyorlarken kadın çorabından bahsedilince taciz reva görülüyor? Seksizmin ne demek olduğunu gerçekten biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Yo, öyle değil o. Sözlükte kadın olduğu girilerinden belli olan(ben dahil) birçok yazar var. Bunlara bir şey olmuyor da, neden o yazara oluyor? Özelden taciz mesajları almış, ekran görüntüsü koy dendi. Koymadı. Şikayet et dendi, etmedi. O yüzden ben inanmıyorum da, konuşmaya değer bulmuyorum da.

Son düzenleme:

Ama bu o kadına yapılan tacizi doğru göstermez.Hem o dediğiniz olaylar o tacizden sonra oldu.Neden en başta daha bu bilgiler yokken tacize uğradı?Yani o zaman o kadınla ilgili bir şeyler olduğu bilinmiyordu ama millet yine de taciz etti,kimileri de gelip bu tacizi savundu,birbirimizi kandırmayalım hiç.Kaldı ki hiç bir insan tacizi hak etmediğini göstermek için ekran görüntüsü koymak zorunda falan değil.yapılan yanlıştı neyse artık size cevap vermeyeceğim,okuduklarım ve söyledikleriniz çok rahatsız etti beni.Tamam sözlükte hiiiiç seksizm yok,tamam abazan da yok,tamam erkekler cinsel organlarından dahi rahatça bahsedebiliyorken kadınlar külotlu çoraplarından bahsettiklerinde tacizi hak ediyorlar,sonra bir de bunu 'Ama şimdi Türkiye'deyiz,kadınlar ezan okunmadan evde olmalı yoksa tecavüze uğrarlar elbette' zihniyetindeki bu tacizi savunan adamlar haklı,tamam.O zaman o dediğim erkeklerden ekran görüntüsü istensin olur mu?Bir daha size mesaj yazmayacağım çünkü olaya objektif bakmadığınızı düşünüyorum,hala ısrarla sözlükte kadın düşmanlığı HİİİÇ yok diyorsunuz onca kanıta rağmen.Cevap yazacaksanız mesaj kutum orada.

Son düzenleme:

Ben bir kadın olarak tabii ki tacizi savunmuyorum, söz konusu dahi olamaz. Ancak madem ortada böyle bir şey var, yazar isimlerini ifşa et. Bakalım kimlermiş? Biz de ona göre tavrımızı alalım, sana destek olalım. Ama ortada isim yok, KANIT yok. Dolayısıyla konuşacak konu da yok. Taciz ciddi bir şeydir, sanal da olsa KANIT gerektirir. Kendisi ne hikmetse sessiz kaldı, ben teker teker ifşa ederdim. Sessiz kaldığımızdan dolayı da azıtmıyor mu bunlar? İnternet, sözlükler, forumlar troll kaynıyor, anlamadan etmeden körü körüne savunamayız. Bu tacizin kimler tarafından yapıldığı ifşa edilecek ki, insanlar görsün. Olaya yanlış taraftan bakan sizsiniz.

Son düzenleme:

Sen de çok titizlikle sahte bi hesap al ekle ama güzel hoş fotolar koy. Numarasını iste bakalım kendi numarasını mı verecek ya da bi yere davet et...

Yahu ben kadın troll değil demedim ama siz sözlükte seksizm yok dediniz onun üzerine yazdım.Ha bu arada patlıcangil yazın,başlığın altına yazılan girilere bakın madem, ben yalnızca özel mesajlardan bahsetmiyorum o başlığın altına da dolusuyla mesaj döşenmiş.Ben size feminizm ve seksizm ile ilgili birkaç makale falan okumanızı tavsiye ediyorum,çünkü bence bu konuda çok duyarlı değilsiniz.Siz hala sorularıma cevap vermemekte ısrar ediyorsunuz madem seksizm yok neden cinsel uzuvlarından gururla bahseden üyelere aynı muamele gösterilmiyor?Yani seksizm var ama siz dediniz ki s'si bile yok gerçekten artık anlatmaktan usandım yahu.Şimdi açıp size gösteriyim binlerce seksist başlık,entry.Hala daha ısrarla yok diyorsunuz,o adamları savunuyorsunuz ya.Size ısrar ediyorum özel mesaj kutuma atın diyorum cevaplarınızı ona da yanaşmıyorsunuz.Ekşi sözlükte hiç abazan yok haaa,beni bir gülme tuttu.Abazan olan var olmayan var,kabul edin artık bunu.Lütfen artık cevap yazmayın bana,sözlüğü bu kadar da ciddiye almayın oraya mülakattan,entelektüelite testlerinden geçip girmiyor insanlar her kesimden insan var,büyütmeyin gözünüzde bu kadar sözlüğü Allah aşkınıza yahu,gerçekten size bu son mesajım isterseniz özel mesaj kutuma mesaj atın.

Ben yazılarımda hep kendi adıma konuştum. Ben kendi adıma seksizmin s'siyle karşılaşmadım, kadın olduğumu anlayanlar da başıma üşüşmedi. Hani arkadaşınıza taciz dolu mesajlar geliyormuş ya. Ben birçok yazarla da konuştum şimdiye kadar. Kimse cıvıtmadı. O dediğiniz kesim çok olmasa da var. Patlıcangil olayına ben inanmıyorum, konuşmaya değer bulmuyorum. Kendisi bunları ifşa etseydi inanırdık, asla olmaz demem tabii ki. Benim asla olmaz dediğim şey başka sitelere saldırı yapılması. Ekşi buna asla bulaşmamıştır. Meramımı gayet açık, Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum ama

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…