Eşimin gizli Facebook'u

asla mı? her önüne gelenin yazar olabildiği bir yeri nasıl bu kadar gözü kapalı savunabiliyorsunuz anlamıyorum. şu an yazar olanların çoğu gayet hemen alındı, 1 yıl falan beklemediler. başlıkların yarısı b.ktan espri (örneğin bilmemnerde 100000 milyon liraya satılan mont altına sürekli aynı mallıkları sıralamak), yarısı da türk kızı şöyle türk kızı böyle.
ekşi sözlük'ü eleştiren arkadaşın asıl amacı referans verilen yerin saçmalığını göstermekti. mesela ben size "vajinismusun çaresi zeytinyağıymış, kadınlar kulübü'nde okudum." desem, bana gülersiniz.
"şu şu şöyleymiş, ekşi sözlük'te okudum." demek de aynı şekilde komik.
bu arada ekşi'de 2008'den beri yazarım. (8. nesil)

edit: ayrıca ekşi'de onlarca linç olayı oldu, biraz araştırırsanız görürsünüz.

Son düzenleme:

Teşekkürler,ayriyetten tüm ekşiciler böyle asla demedim.Cümle kalıbım şuna benziyordu:İçlerinde..... yapan,.... diyen yazarlar barındıran ekşi sözlük mü?
Ve zaten o hanıma o kadar sert çıkışma nedenim de,hamile ve güçsüz,üzgün yardım isteyen bir kadına cevap olarak ekşi sözlükten bulduğu Türk kadınlarını aşağılayan,Rus kadınlarını öven bir yazı yazıp üstüne bir de böyle yaparsanız kocalarınız sizi elbet aldatır Ruslar'a giderler yazmasıydı.Beni anladığınız için teşekkürler.

zaten yüksek ısıta yıkanan çamaşırların nevresimlerin mikropları o sıcaktaki suda çoktan ölüyor. ütünün sıcaklığına gerek kalmıyor ki.

Caninfistigi Hanım, yazdıklarınıza hak vermemiş. Genellemenizin yanlış olduğunu söylemiş. Ben kendi şahsıma ve yazdıklarıma herhangi bir seksist davranışla karşılaşmadım. Kadınla da erkekle de ilgili başlıklar mevcut. Aynı sitede 'Bilmem kaç yaşında bekar kadın' başlığı da var, 'Ütüsünü kendi yapan erkek' de. Hurrraaa kadına yüklenilmiyor, zaten sözlüğün hayli aklı başında olan kadınları buna izin vermez. Sizin dediğiniz sözlükte popüler olmak için kendi hemcinslerini aşağılayan 'kadınlar' trolldür, bunlar sözlük ahalisi tarafından bilinir ve kaale alınmaz. Siz tabii dışardan bakınca bunları bilmiyorsunuz. Sözlükte insanların içini döktüğü 1-2 başlık var. Bunların açılma tarihi de eski. Sözlük formatına aykırı başlık açanlar var tek tük, onlar da dalga geçiliyor zaten. Moderatörler paragöz mü değil mi tartışılır. Ekşi Sözlük Türkiye'nin markalarından biri. Çok para ediyor. Normal bu. Aynı şekilde KK'nın da çok parasal değeri var.
Konu zaten çorapla morapla dolmuş, özel mesajla uğraşamadım.
Genellemeyelim, fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmayalım.

Son düzenleme:
öhöö. benim mesajım bu ekşi sözlük tartışmasının arasında pek bir komik kaldı:)))))))))))

Son düzenleme:
O zeytinyağı olayı zaten apayrı bir şey. Ben 1 yıl bekledim. Herkes 1 günde yazar yapılmıyor. 3-4 ay bekleyen de var, 1 yıl bekleyen de. Ekşi'de 'Şu siteyi bilmem napalım, hurraa' anlayışı yok. Birisi bir şey görüyor, başlığını açıyor. Kişilerin - ki bunlar azınlık- yaptıkları tüm sözlüğü bağlamaz. Biz Türk erkeklerinden konuşmuyoruz sanki.

Not: Bilmem nerede satılan bilmem kaç kiralık bilmem ne başlıklarına da KATILA KATILA gülüyorum. Monta 70000 tl veremem yani, komik.

Arkadaşın "Asla" yapılmaz dediği şey "sanal linç". Sanal linç de işte daha geçen bu siteye de incili arkadaşların yapmaya çalıştığı şeydi. Ekşi bunu yapmıyor demek istedi. Onun dışında bir "uzman"(!) ekşiden alıntı yapması saçma (Hoş ben o alıntını da bilimsel bir alıntıdan çok esprili bir hava yaratmak amacı ile yapıldığını düşünmüştüm okuduğumda) ama bir yandan da sanal bir platformda başka sanal bir platform için ağır sözcükler kullanılması yanlış. Arkadaş da başka bir konudan hassasiyeti olduğundan o şekilde yorum yapmıştı. Yoksa ekşide kadınlar kulübü için söylenenleri de doğru bulmuyorum. Haklı olunan noktalar var mı var, tıpkı sizin de ekşi hakkında söylediklerinizde haklı olduğunuz noktalar olduğu gibi ama genellemeye gerek yok.

Siz ben seksizmin s'si ile karşılaşmadım dediniz ben ona binaenaleyh yazdım onu gayet de var diye.Ayrıca kadına yönelik seksizm de demedim.Şimdi de diyorsunuz ki kadını aşağılayan da var erkeği aşağılayan da.Ben de bunu diyorum işte.Yani seksizm VAR.İzin vermezler derken?Alınlarına silah mı dayıyorlar da yazdırmıyorlar?
Bir de canininfistiği hanım size hak vermemiş demişsiniz.O bana hak verdi bazı konularda ben ona hak verdim derken biz mesajlaşmayı özel mesaj kutusu yoluyla yaptık bunu da size belirttim,siz nasıl o size hak falan vermemiş diyebiliyorsunuz?Hesabımı hackleyip özel mesaj kutumdaki mesajlara mı ulaştınız?Ben zaten genelleme yapmadım İçlerinde ..... diyen,..... yapan sözlük yazarlarını barındıran ekşi sözlük mü dedim?Hepsi böyle demedim ve üstüne basa basa içlerinde sevdiğim yazarlar olduğunu belirttim.Sözlük formatına aykırı tek tük mesaj mı?Yapmayın lütfen,oradaki giriler ve başlıklar arasında o kadar çok aykırı başlık var ki.Hem neden kk ile kıyaslıyorsunuz,ben kk ile ekşi'yi asla kıyaslamadım,orada seksizm var burada yok demedim,orası şöyle burası böyle demedim.Fikir sahibiyim,çünkü ekşi'deki giriler herkese açık ve okuyup görebiliyorum yazılanları.Bence seksizm nedir ne değildir konusunda düşüncelerimiz çooook farklı.Bir interaktif sözlüğü de bu kadar ciddiye almamak gerek,orası sivri dilliliğiyle ünlü bir yer;kendi yazarları da sivri dilliliğe açık olmalı.

Son düzenleme:
Analizimi begenmeyen arkadaşlar uzmanlıgınızı söyleyin sonra cevap yazın. Neyse bundan sonra konu sahipleriyle birebir yazışcam
cunku ciddi şekilde bir sorun var cevap veren insanlarda.

Sevgili uzman şu yeni işlenen cinayeti nasıl açıklıyacaksınız bi dekanı bi prof. Öldürdü ne için bi kadın için öldürende evli ne okumuş eğitimli insanlar dimi

zaten yüksek ısıta yıkanan çamaşırların nevresimlerin mikropları o sıcaktaki suda çoktan ölüyor. ütünün sıcaklığına gerek kalmıyor ki.

öhöö. benim mesajım bu ekşi sözlük tartışmasının arasında pek bir komik kaldı:)))))))))))

O ütü olaylarına anlam veremedim ben zaten. İster tembel desinler ister pis, sadece ütüsüz görünmemesi gereken şeyleri ütülerim. Çarşaf ütülenmesini de bu dünyadaki en değerli, paha biçilemez varlığımız olan zamanımızın bomboş bir işe harcanması olarak görüyorum. Giderim bir kitap okurum, eşimle çocuğumla vakit geçiririm hatta hiç bir şey yapmayıp gözlerimi yumup ruhumu dinlendirsem bile o çarşafı ütüleyeceğim zamandan daha hayırlı bir işi yapmış olurum bence.

" 1 yıl da bekliyorsunuz çaylak olarak, hemen alınmıyor. "

kendisi 1 yıl belkediği için herkesi genelleyip 1 yıl bekliyorsunuz diyen biri genelleme konusunda ahkam keserken dikkatli olmalı

Teşekkürler objektifliğiniz için ve beni anladığınız için.Hala daha seksizm yok deniyor,orada seksizm var burada geri fikirli var,niye bunu kabul etmek bu kadar zor ki?Yani ben bir kk üyesi olarak üyelere söylenenleri üstüme alınmıyorum,her çeşit insan var;ekşi'de böyle bir yer,niye bu kadar ciddiye alınıyor anlamıyorum.Çok mu zor evet öyleleri de var,ama öyle olmayanlar da var demek?

" 1 yıl da bekliyorsunuz çaylak olarak, hemen alınmıyor. "

kendisi 1 yıl belkediği için herkesi genelleyip 1 yıl bekliyorsunuz diyen biri genelleme konusunda ahkam keserken dikkatli olmalı
Ben orada kendi adıma konuştum zaten.

işte ben de onu diyorum; ekşi sözlük'te bir sürü sanal linç gerçekleştirildi
. (tek kişiye saldırı şeklinde olanlar da var, çeşitli kuruluşlara -bazılarına ben de katıldım hatta- karşı olanlar da var.)
asla linç olayı gerçekleşmedi diyen kişi ya sözlüğü düzenli takip etmiyordur ya da ağzına ne gelirse söylüyordur.

ekşi'de kadınlar kulübü hakkında söylenenler umrumda değil açıkçası, ordaki laflardan alındığımı düşünen varsa eğer. burası benim babamım forumu değil, ekşi sözlük'ü kadınlar kulübü'nden daha çok severim hatta. buraya da 2008de üye olmuşum, son 1 yıldır aktifim yalnızca.

Hack yeteneğim yok. Buradaki mesajları kast etmiştim. Neyse, karşılaştırılamaz zaten. Farklı formatlar.

Ben hiç görmedim, 5 yıldır. Bana başlık ya da ne yapıldıysa onu söyleyin madem.

Hack yeteneğim yok. Buradaki mesajları kast etmiştim. Neyse, karşılaştırılamaz zaten. Farklı formatlar.

Ancak ben size özel mesaj kutusu diye belirtmiştim.Buna rağmen,mesajlaşmaları görmediğiniz halde yorum yaptınız.
dipnotBir ülkeye gitmeden oradaki insanlarla ilgili yorum yapmak da fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmaktır.)Neyse tartışmayalım artık,en azından burada.Birbirimize derdimizi anlattık diye düşünüyorum.

İnci sözlüğü takip ediyor musunuz? Televizyon programından tutun da radyo programlarına, imdbden tutun da kadınlar kulübüne kadar hiç bir gerekçesi olmayan toplu saldırıları mevcuttur. Bir kısmına zamanında gülmüşüzdür hatta. Spaor programlarından birinde işte seyircilerimizden biri soruyor diyip uydurma bir futbolcu ismiyle soru sormuşlardı da programda ciddi ciddi cevap verilmişti falan. (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/27663/inciya-rakos-inci-sozluk) Ya da Recep İvedik'in en kötü film yapılması imdb'de. Bu tarz olaylar ekşide yoktur. Ekşide olanlar misal yemeksepetinde birine haksızlık yapıldığında haksızlığı yapan firmaya ya da Adana'da bir köpek öldüresiye dövüldüğünde barınak sahibine toplu saldırı olmuştu ki bu aynı şey değil. Ta ilk başta s.kertme diye arkadaşın örnek verdiği davranışlar ekşi sözlükte değil incide olan şeyler. Biz ekşide asla yapılmaz derken bunları kastediyoruz. Sırf eğlencesine ve pisliğine ekşide kime saldırıldığına tanık oldunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…