Eşimin gizli Facebook'u

"işde bu yuzden yazdıklarımı sana ters geliyor cunku AB li kafasında bakıyorsun olaylara, bir türk kadını
kafasıyla degil"

Orda doğdum büyüdüm dedim. Hala orda yaşıyorum demedim. 10 yaşındayken döndük Türkiye'ye. 32 yaşındayım
Sende 3 yıl kalmışsın belki sen AB'li kafasıyla bakıyorsundur. Hemen etiketledin yani beni
2-3 mesajla tehşisimi koyduğunuz o uzmanlığınızı tebrik ediyorum
Düğünümde ayaklarıma kına yaktıran ben, Atatürk aşığı ben, geleneklerine değer veren ben meğer AB kafaylıymışım. Anlamamıştım bunu 32 yıl boyunca. keşke sizinle daha önce tanışsaydık. Yıllarıma yazık oldu. Ceza alacağım ama olsun bugün çok önemli birşey öğrendim

Son düzenleme:
evlilik ; güven ve sadakat ister..
güveninizi yitirmişsiniz zatenn ..

Ben bir lisede öğretmenim ve onlara baktıkça üzülüyorum. Yeni nesil nereye gidiyor diye, konuşkan bir hoca olduğumdan ve öğrenciler beni bir ablaları olarak gördüklerinden bazen okul çıkışı oturur kafede konusuruz. Sorarım neden böylesiniz. Hepsinin derdi bambaşka, aile içi şiddet, ekonomik sorunlar, sevgisizlik,mahalle baskısı en çok aldığım cevaplar.

Bir konunuzda öğretmen olduğunuzu yazmışsınız.Hoş farketmez ama okumak bazı düşünceleri değiştirmez ya da hayat kitapta yazılanlar kadar net değildir.Tvlere cıkan uzmanlar iyidir diye birşey de yoktur.Biz de üniversite okuduk,yazdık,çizdik ama ben genelleme asla yapmam.Sizin uzmanlığınızdaki en büyük problem genelleme yapmanız.

canım aynısını 3 ay önce başıma geldi hala unutamıyorum içimde kaldı evliliği bitiryordum araya eşimin ailesi girdi benim ailemin haberi olmad aradım kayınbabamı, oğlun böyle böyle yaptı dedim oda bana inan öyle şeyler yapamaz dedi kaldık benim herif ingilizceöğrenme kursuna kayıt oluyordu iş gereğiymiş inanmamıştım öylede çıktı.senin ki yine iyimiş. şimdi defalarca özür diledi ama olmaması gereken bişey dedim ben yapsam sen kabul edermisin beni dedim hala aklıma gelir .inan stres sinir sanki ben açtımda ben yakalandım o kadar morelim berbat olmuştu .

İşaretli kısma sonuna kadar katılıyorum.

Konu sahibine akıl verecek durumda değilim. Yanlış yönlendirmek istemem ancak konuyla ilgili yorumlar için fikrimi beyan etmek isterim.
İki yıldır yurt dışında yaşıyorum. Bence avrupa ile türkiye arasındaki evlilikleri birbirleriyle kıyaslamak doğru değil. Çünkü avrupa da bireyler evlenmeden önce cinselliği flörtü hayatı doya doya yaşıyorlar. Aç evlenmiyorlar yani. Evlenmeye karar kıldıklarında "evlilik sorumluluğu" ne anlama gelir biliyorlar. Evlenecekleri insanı seçerken daha önceki tecrubelerine kıyasla evet ben bu kişiyle bir aile kurabilirim diye düşünüyorlar. Tahmin kısmet kader üzerinden gitmiyorlar yani. Tabiki istisnalar var. Hiç birşey yüzde yüz değildir. Genellenemez. Bu açıdan şartların eşit olduğunu düşünmüyorum dolayısıyla kıyaslanamında bir anlamı olduğunu zannetmiyorum. Bu da benim fikrim. Lütfen kimse yazdıklarımdan "he iyi ozaman yaa türk erkekler aldatsın hakları var " gibi bir düşünce çıkarmasın. Kesinlikle haklı bulmuyorum. Kadın yada erkek farketmez evlilik veya ilişki sürecinde herkesin aldatılmasına karşıyım. Adice buluyorum!

Bence evli bir erkek karisi hamileyken gidip internetten aldatiyorsa bu kadinin sucu degildir.kadincagiz bebek derdinde oh adam muhabbetler falan ne ala.bi de ben erkegi niye kaybetmemek icin ugrasayim o beni kaybet memek icin ugrassin.dunyaya bi defa geliyoruz o gidip baska kadinlarla aldatacak ben de ay ne yapsam yuvami kurtarayim diyecem.esimin baska kadinlari dusundugu izledigi muhabbet ettigi yer nasil benim yuvam olur ya.konu sahibi ben olsam delilleri arkadaslarin dedigi gibi alirdim.esimi de karsima alir konusurdum.senin karsinda saf yok diye.ve asla da kendini suclama seks iki kişilik tir sen seksi sevmiyirsan bunda esini de payi vardir.

Türkiyede şanslı bir azınlık olduğu konusunda haklısınız. Evet bir kesime bizim feminist ve entellektüel fikirlerimiz aşırı gibi gelebilir ama benim gözümde de sizin gibi uzmanların görevi o kesimin görüşlerini pohpohlamak değil o kesime de size tavsiye için geldiklerinde onların anlayabileceği şekilde doğru olanı göstermektir.
Görevinizin başarısı -atıyorum evlilik terapistiyseniz- evliliği kurtarmakla değil (çünkü bir taraf hep alttan alırsa o evlilik bir şekil kurtulur da o alltan alan tarafın psikolojisine ne olur), bireylerin güçler dengesini sarsmayacak, bir taraf ezilen taraf olmadan o evliliği kurtarmaktır. Yoksa bu tavsiyeler failproof bunları yapınca evlilkler kurtuluyor demek zayıflamak isteyen bir insana 10 gün hiç bir şey yeme kilo kaybedersin demek gibi. Evet kilo kaybeder de nasıl kaybeder. Mühim olan sonuca ulaşmak değil. O sonuca nasıl ulaştığın. Bu da bir cinsiyetin isteklerini pohpohlayarak diğerine enerji verici şeyler ye diyerek yapılamaz bence. Türkiye'de erkek egemenliğini yıkmada, ataerkil düzeni eşitlik seviyesine çekmede siz uzmanlara da görev düşüyor. Ama bu şekilde türkiyenin bir kesiminin böyle olduğunu baştan kabulk edip bunu düzeltmek yerine bunu devam ettirecek yollarla bu iş olmaz.

Son düzenleme:

Hıhı, evet canım sen benden üstünsün. Master yapmak birşey değil, doktoradan aşağısı hiçbir şey değil. Bence sen en az doktora yapmış insanlarla muhattap ol, aşağısı seni kurtarmıyor baksana.
Bana "ev hanımı olarak bu konuda iddia etme" gibi birşey söylediğin için Master yaptığımı ve çalıştığımı söyledim. Sense gelmiş bana yukarıdaki şeyleri yazmışsın. Birşey mi yarıştırıyoruz da haberim yok.
Şimdi bende şu kadar kitap çevirdim, şu yayınevlerinden çıktı vs diye yazarsam anaokulu çocuğu kavgasına dönecek olay.
İyisi mi ben konudan çıkıyorum konu daha fazla sabote edilmesin. Herkesin fikri kendine diyeyim, ne diyeyim...

Benim de anlayamadigim nokta, sanki adamlar bulunmaz dunya nimeti, aman canlari sikilmasin, aman gonullerini edelim, evden kacmasin.........yazik, bu kadar caba koyan bir kadina acirim ben ancak. Ya sevilmedigini icten ice biliyordur, ya da kendine guveni hic yoktur. Mutlu iliskilerin vabaya ihtiyaci olmaz zaten, 2 taraf da karsilikli birbirini mutlu etmeye calisir. Genel anlamda bir is icin cabalamak , zaten o isin yurumedigine, ite kaka gittigine delalettir. Karsimdaki erkegin degerimi bilmesini, ustume titremesini, gozlerime askla bakmasini isterim ben; aman baskalarina bakmasin diye kendimi niye supurge edeyim, benim canim yok mu? Hasta olamaz miyim, keyifsiz olup evimde pijamayla oturmak istedigim gunler olamaz mi, seven erkek bu durumda gelir neyin var, neden mutsuzsun diye sorar. Ahanda kari pijama giydi, ben bir gozumu disari sarkitayim demez.

Kadinlar neden hep mutlu etmeye calisan taraf olmak zorunda, neden kendi mutluluklarini daha fazla dusunmuyorlar, neden adamlara elden kacacak dunya nimeti muamelesi yapip kendilerini asagi goruyorlar...................neden kadinlarin bireysellik anlayisi yok? Kadinlar kendilerini neden asagida, erkekleri de kapilmasi/kapisilmasi/kaptirilmamasi gereken degerli varliklar olarak goruyor, neden? Karim disariya bakmasin, evden gitmesin diye cabalayan erkek ne gordum ne duydum, bu ezik kadro neden kadinlarin?

Son düzenleme:

Valla ben bir uzman değilim ama, ilk kez benim gibi düşünen biriyle karşılaştım bu forumda. Ama şunu da aklınıza yazın, bu KK' da ki bayanların hepsi mükemmel, eşlerine saçlarını süpürge ediyorlar ama işte bazıları aldatılıyor. Maalesef kadınların en büyük suçu, erkeklerin farklı düşündüklerini, farklı algıladıklarını ve aynı olaya bile kadına göre farklı tepkiler verdikleri. Bunu anlamadıkları sürece, maalesef böyle sorunlar olmaya ve bizde okumaya devam edeceğiz.

Bu arada çalışan bir bayanım, cumartesi sabah 8'de mutlaka uyanır eşim eve gelene kadar temizliğimi, yemeğimi yaparım, hazırlanırım. Ama tabi eşim bazen vardiyalı çalışmak zorunda kalıyor, o zaman da yine beraber kalkıp, bu sefer beraber temizlik yapıyoruz. Ben doğru yoldayım galiba. Tüm yazdıklarınızı okumak istiyorum.

Şimdi öncelikle türkiyede doktora yapmanın da bir esprisi yok emin olun. Belli başlı bir kaç üniversiteden birinde değilse kimler kimler o doktorayı bitiriyor. Tv kanallarından teklif almanıza hiç şaşırmam. Açıkçası 2 olmasına şaşırdım. Daha fazla beklerdim. Çünkü türkiyede şu anda bu moda. Sizin söylediğiniz şeyleri kadın aile terapistlerinden duymak moda. Tam da sistemi destekleyen erkekleri pohpohlayan bakınız bir Sibel Üresinler moda. O yüzden benim için tv kanallarından çağırılmak bir ölçü değil.

ikincisi yöntemlerinizi beğendim ben. Size gelen insanların açılması için elinizden geleni yapmanız çok güzel. Ama erkekler için bu kadar çabalarken onların kankası olayım konuşurken derken, okey masaları falan kurarken aynı hassasiyeti kadınlardan oluşan bir platformda göstermemeniz düşündürücü. Erkeklerle erkek gibi konuşabiliyorsunuz ne güzel, peki kadınlarla konuşurken neden sıkıntı yaşıyorsunuz. Erkeklerin ruh halini anlayıp onlara tavsiyeler verirken aynı özeni hemcinslerinizden esirgemeniz neden?

Ayrıca erkek sorunları kadın hassasiyeti ile çözülmez demişsiniz. Burdaki sorun erkek sorunu değil ki. Burdaki sorun bir evlilik sorunu. Erkeğin de kadının da çeşitli açılardan etkisi olduğu bir sorun. Ama siz çözüme hep tek taraflı yaklaşıyorsunuz. Aile terapistisiniz sanırım. AİLE. Yani erkek sorunları terapisti değil. Aile kadın ve erkek olmak üzere iki cinsiyetten oluşur. Ve ona göre değerlendirmek gerekir.

Ayrıca konu sahibi "Son zamnalarda eşimi ihmal ettim ne yapaiblirim" gibi bir konu açmış olsaydı burdaki tavsiyeleriniz yerinde olabilirdi. Ama artık o tavsiyeler için geç kalınmış. O göz dışarıya kaymış.

Ben şunu ummak istiyorum. Olur da bu çift size gelmiş olsaydı. (Konu sahibi ve eşi) Karısına bütün bu tavsiyeleri verdikten sonra da eşine dönüp "ama bütün bunlar senin hareketini affettirmiyor, yeni facebook hesabı açmadan önce sorunlarını çözme yoluna gitmeliydin. Aldatmanın gerekçesi olmaz" derdiniz. Yoksa inanılmaz kısır bir döngüde hiç bir şey değişmez bu ülkede.

Aldatmanin egitimle ilgisi yok ki. Goruyoruz , okuyoruz. Profesorler, haber spikerleri vs... Bunlarla ilgili haberler okumustuk, duymustuk. Karakter meselesi bence.

Kocası bakımsız ve ilgisiz diye başkalarıyla görüşen kadınların eşlerine de benzer önerilerde bulunuyor musunuz?

Bir akıl verin arkadaşlar ya nolur. Kendime çeki düzen verip akşamları yanından ayrılmasam mı yoksa bildiğimi söyleyip pişman olduğunu söyletip yalvartsam mı

suçu işleyen adam
kıvrım kıvrım kıvranan sensin
erkeklerin dünyası ne kadar güzel
yapıyorsun ediyorsun yanına kalıyor
ben olsam o adamın derisini yüzerim
ne demek evliyken başkalarıyla muhabbet etmek
gotik arkadaşım hesap sormanın sonuçlarını kaldırabileceksen hesap sormaya
kalkış yoksa hiç ayağa kalkma
bu arada eşini pek kıskanırmış gibi bir halin de yok, gayet soğukkanlısın
her zaman mı böylesin yoksa sen de adamı gözden mi çıkardın

Pardon ama o yurtdışı meselenize katılamayacağım,Türkiye'nin Avrupan'nın en obez kadınlarını barındırdığına da o birincilik İngiltere'ye ait.Bu arada ben de yurtdışında yaşıyorum 4 seneden fazladır.Merak etim hangi ülkede yaşadınız?Çünkü Abd'de Türkiye'deki kadar fönlü makyajlı kadın bulamazsınız yolda yürürken,Türk kadınları gibi her Allah'ın günü 3 4 çeşit yemek de yapmazlar,hele bir de çalışan kadınlar dondurulmuş ürünler,konserveler,ya da en iyi ihtimal tek çeşit yemek.İngililtere ve İrlanda'ya da gittim orası böyle ve Türkiye'den çok daha şişman kadınları sağlıksız beslenmekten fish and chips yemekten.Yolda yürürken o kadar obez kadın görüyorsunuz ki giyim zevki olmayan.Ama birinci olduğumuz bir konu var Avrupa da haklısınız: Kadına şiddet,Çocuk Gelinler.Bunu kim yapıyor dersiniz erkekler mi suçladığınız kadınlar mı?Türkiye'de yeni nesil şehirli kadınlar kendilerine bakıyorlar.Bence sorunu biraz da Türk erkeklerinde arayın derim ben size,eşine bu kadar saygısız,kaba,ana kuzusu başka Avrupalı erkek var mı acaba?

Son düzenleme:

Karısı hep uyuyorsa neden uyuduğuna bakacak ; hasta mıdır, depresyonu mu vardır, bir sağlık sorunu mu var. Hiç birisi yoksa karısını uyandıracak arkadaş Sen neden kendinde suç arıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…