Eşimin ilgisizliği

Bazen ben kendim diyorum evet sana kızgınım ama tartışırken en basit koluma dokunsaydın yumuşardım uzamazdı
Çok çok basit bir çözüm bu. Ama bunu yapamayan,yapmak istemeyen erkek dolu. Halbuki tartışma anında ,öfke anında erkek gelip sarılsa, dokunsa. Sakinleştirse olay bitecek. Ama bunun iki sebebi var. Ya iletişimsizlik ya da sevgisizlik. Bence siz daha çok seviyorsunuz. Bence erkeğin daha çok sevmesi daha iyi. Erkek daha çok sevince denge o zaman daha iyi kuruluyor. Öbür türlü yıpranan kadın oluyor.

Sorunu ertelemeyin demiyorum. Aksine sorunu çözmek için kendinize yatırım yapın. Çalışın mesela. Çalışma hayatınız da yoğun olsun. Bakalım nasıl değişecek durumlar. Ben çalışırken bakıyordum eşim daha çok üzerime düşüyordu. Ama evdeyken amaan ne de olsa evde yorgunluğu yok gözüyle bakıyordu. Bunu bir deneyin derim.

Ya gerçekten eşimi anlattınız. Konuyu aileme anlatmama nedenim de bu. Dışarıdan göründüğünde eşim bana çok yardımcı ilgili bi profil çiziyor. Ama içte öyle değil ya da bu bana yeterli gelmiyor

Çocuğunuz olmasına rağmen hala bu duyguda hissetmeniz de ilginç. Sanırım diyecek bir şey bulamıyorum artık.

Ne demek istediğinizi anlamadım
Yani diyorum ki çocuk var. Yani onla ilgilenme arasinda ilgisizliğe bu kadar takiliyorsaniz ciddi bir ilgisizlik olmalı diye düşündüm. Mesela hiç sarılmıyor, öpmüyor mu? Siz yanasinca mi yapıyor.?

Yani diyorum ki çocuk var. Yani onla ilgilenme arasinda ilgisizliğe bu kadar takiliyorsaniz ciddi bir ilgisizlik olmalı diye düşündüm. Mesela hiç sarılmıyor, öpmüyor mu? Siz yanasinca mi yapıyor.?
Evet genelde ben adım atınca gerisi geliyor. Bizimki ilk adımı kim atacak yarışına döndü. Eşim çok gururlu.

Evet genelde ben adım atınca gerisi geliyor. Bizimki ilk adımı kim atacak yarışına döndü. Eşim çok gururlu.
Şimdi size şunu diyeyim. Bunun gurur meselesi olmaz. Çok saçma. Açıkca diyeyim benim eşim de böyle idi. Ama bir şey istediğinde alır gelir yapardı. Ama belli bir zaman sonra ben bu duruma takılmaya başladım.. Hatta kendisine de söyledim. Ne alakası var falan dedi. Sonra bir gün bir tartışmada bana dedi ki. Ben sana 3 yıl boyunca sarılmadım ki... Benim orada ipler koptu..

Çok saçma ama öyle malesef. Ben reddedince suratı bozuk geziyor gururundan asla gelmez. Aynı durum tartışmada da geçerli. Ben kırıcı bişey dediysem üste çıkmak için 10 katını söyler :)₺

Zaten ilgisizmiş adam yani bunu bilip evlenmişsiniz 2 çocuk yapmışsınız yapacak birşey yok adam tabiki kabul etmez çünkü siz onu öyle kabul etmişsiniz.bilerek evlendin benle 2 çocuk yaptın boşanalım mı diyorsun diye düşünürüm bende olsam.ilişkinin sadece cumartesi olması çok sinir bozucu geldi bana sanki görevini yapıyor adam.ciddi olduğunuzu göstermeniz lazım ama blöf yapmak içinde boşanalım demeyin mutsuzum ve bu şekilde devam etmek istemiyorum orta yolu bulalım yoksa bu böyle gitmez mesajı vermelisiniz ama içinden gelmeyen adamada zorla yaptırsanız kar eder mi bilmiyorum

Bu hikayede tek suçlunun benim olması üzüyor.

Ayrılmak istediğinizde çevre duyunca şöyle düşünecek.. "İçkisi yok kumarı yok aldatması yok, dayağı yok.. Allah'tan ne istiyor işte, rahatlık batıyor"

Bilmezler ki o dört duvar arasında iki yabancı gibi yaşayan niceleri var... Psikolojik şiddettir bu yaşadığınız. Ve azımsanmayacak kadar İlgisizlik sebebiyle açılan boşanma davaları var. Evi otel yerine kullanan, kadına trip atan, ilgisini esirgeyen, değeri hissettirmeyen herkes Allah'a havale olsun

Sizin icin zor bir durum kadın ilgi bekler şefkat bekler. Benim fikrim sizin ona olan tüm ilginizi ona düşkünlüğünüzü birden bire çekin.Sanki artık ondan ilgi beklemiyormuş gibi yapın biliyorum bu cok zor ama Her zamanki yaptıklarınızı sanki görevinizmiş gibi olanları yapmayın. Onu umursamıyormuş gibi davranın. Bir zaman sonra diyecek ki bu kadın birden bire tüm ilgiyi kesti. Esiniz bunu fark edecektir.

Mesela uykusu var ama uyumuyor salonda yanımda duruyor ama biliyorum ki adım atmayı benden bekliyor. Yanıma gelsene dedi gitmedim oda üstelemedi tavır aldığımı görünce.

Birde şey oldu çok bunalmıştım yürüyüşe çıktık bu akşam. Gayet neşeliydi eşim konuşuyordu sürekli elimi tuttu öyle yürüyorduk sonra ben bi cafeden kahve almaya girdim. Garson farklı bi kahve hazırladı beğenirseniz bunu vereyim diye. Aldım çıktım. Ne içirdi o sana dedi kahve dedim elimi tutmadı bir daha öyle yürüdük

Yanıma gelsene dedi gitmedim oda üstelemedi tavır aldığımı görünce.
Anladığım kadarıyla. Sizi yoran durum şu: Siz tavır alıyorsunuz ya eşiniz bu tavrı önemsemiyor. O da size tavır alıyor. Kısasa kısas gibi dimi. Doğru mu anladım?

17 yıldır evliyim eşim de aslan burcu, gururundan, burnu yere düşse almaz. Hep yorgundur , ilişki sıklığı minimum düzeyde, hep ben ilk adımı atmalıyım, canı istemiyorsa reddeder. Asabi halleri hiç çekilmez, anında parlar. Herseyi o bilir. Gün içinde işi düşerse arar. ( önemli bir şey olursa arayacağımı bilir ) Evin, çocukların tüm sorumluluğu bende , o sadece çalışır, yer ,içer, tv izler, asosyaldir.
O hiç değişmedi ama ben umursamamayı öğrendim. Planlarımı onsuz yapıyorum artık, beklentimi sıfıra indirdim. Kendime hobiler edindim. Enerjimi çocuklarım ve kendim için harcıyorum .
Evet bazen çok canım acıyor, fazlasıyla kırgınım ama değişmiyor . Zaten ona göre evliligimizde hiçbir sorun yok, ben problemliyim

İlgi göstermek, içten gelen bir şey. Fıtratında varsa eğer, göstermeden duramaz.
Ama eğer yoksa; hiçbir terapi, hiçbir konuşma, hiçbir göz korkutma ise ya-ra-maz.
Size tavsiyem, enerjinizi kendinize ve çocuklarınıza yönlendirin. Ya da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…