Eşimin Kardeşinin Sevgilisi

Size ne?size göre şımarıklık veya terbiyesizlik olan şeyler başkalarına göre de öyle olmak zorunda değil.yılışıksa yılışık kız kendi sevgilisine yılışıyor sonuçta gidip yabancı adamlara değil.rahatsız olan bakmasın.herkesin davranışları birbiriyle aynı olamaz, çevremizdeki insanlar gerçekten yanlış davranışlarda bulunmadıkları sürece (bakın
GERÇEKTEN YANLIŞ olan davranışlar diyorum, sizin bahsettiğiniz gibi sevgiliyle cilveleşme vs değil yani daha ciddi şeyler) onları o halleriyle kabul etmeliyiz.ortamdaki öbür insanlar rakı içiyorsa o da rahat rahat içebilir tabi sarhoş olup olay çıkarmamış sonuçta ve insanların birbirlerine sevgi gösterisinde bulunmalarını hiç de ayıp bulmuyorum.

Burada sizi kıskanç eltilikle suçlayanların aksine ben aslında sizi tam olarak neyin rahatsız ettiğini gayet iyi anlıyorum. Kızın aşırı rahat tavırlarının sizi rahatsız etmesi sizin daha mesafeli bir mizaca sahip olmanızdan kaynaklanıyor muhtemelen. Bir de eşinizin ailesiyle ilk tanıştığınız dönemde onlara karşı saygılı ve mesafeli olma çabalarınızı hatırlayınca, o kızın şu anki hali tavrı sinirinize dokunuyor olabilir.
Ayrıca, "ne olmuş ki kız özgüven sahibi işte" diyen arkadaşlara özgüvenle görgüsüzlüğü/basitliği karıştırmamalarını öneriyorum. Sözgelimi, masada herkes rakı içiyorken o kıza da ikram edilmiş olsa ve kız içmek istese ben bunda bir gariplik görmem. Fakat konu sahibinin anlattığı kadarıyla, sadece kayınpederin rakı içtiği bir ortam var ve kız kendiliğinden rakı içmek istiyor. Hatta erkek arkadaşı da bunun üzerine ona eşlik etmek durumunda kalıyor. Açıkçası, ilk defa misafir edildiği bir evde böyle davranan birinin özgüven sahibi olmaktan ziyade, özgüven eksikliği nedeniyle kendini kanıtlama çabasında olduğunu düşünürüm. 21 yaşında daha dünkü çocuk, babasının evinde de her gün rakı mı içiyormuş?
Aile büyüklerinin yanında erkek arkadaşına yönelik yakın tavrını da kendini müstakbel kayınvalide ve kayınpedere kanıtlama çabasının bir yansıması olarak görüyorum. Çiftlerin kamuya açık alanlarda birbirine fiziksel yakınlık göstermeleri beni asla rahatsız etmez ama kendilerini tanıyan kişilerin yanında yapış yapış gezenler nedense bunu gösteriş merakıyla ve özellikle yapıyormuş gibi gelmiştir bana hep.
Kızın özellikle sizin olduğunuz ortamlarda kendini sizinle rekabet içinde görerek "gelincilik" oynamaya fazlaca merak sardığını düşünüyorum.
Elbette bu durumda yapacak pek birşey yok. Kızdan hoşlanmıyorsanız mesafenizi koruyarak onunla asgari düzeyde bir araya gelmeye uğraşın. Kızın kendisine veya aile üyelerine bu konuda tek birşey söylediğiniz anda alacağınız cevap buradaki gibi kıskanç elti yaftası olacaktır. Bu nedenle, asla rahatsızlık duyduğunuzu hissettirmeyin veya kızı eleştirmeyin.
Şu an ortada hiçbir şey yokken kızın bu tavrından rahatsızlık duymayan eşinizin ailesi zamanla iş ciddiye bindikçe kızın bu yaklaşımından rahatsız olabilir ve kendine çekidüzen vermesini isteyebilir.
Kızın size yönelik tavrı nasıl bu arada?
Bir de, kayınvalidenizin gelin adayı ile ilgili düşüncelerini biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Yorumuz için teşekkürler. Tam anlamıyla hissettiklerimi ancak anlatamadıklarımı çok güzel yazmışsınız. Kimse sorana kadar söylemedim. Ama kayınvalidemin kızdan rahatsız olduğunu biliyorum. Hatta geçen gün eşimin kardeşiyle tartışmışlar . Kız o kadar yakın davranıyormuş kayınvalidem nasıl olur da ona gereken ilgiyi göstermiyormuş diye baya bir tartışma çıkmış. Ben konu hakkında hiç bir yorum yapmadım. Yapmamda. Buraya sanane ne var bunda diye yorum yapan arkadaşların aynı bu kız karekterinde olduğunu düşündüğüm için fikirlerine saygı duyuyorum. Kızın bana özellikle bir tavrı yok. Sadece sevgilisini aşırı mıncıklıyor :)

işte her insanın aldığı eğitim kültür terbiye farklı oluyor yanlış anlamayın benim kimseye terbiyesiz falan dediğim yok sen belki ailende bu şekil görmemişsindir ama o çok rahat bi ailede büyümüştür hoş görün sizi çok rahatsız ediyosada eşinizle uygun bi dille konuşun

Pek çok elti yaşar bunu. Ben anladım derdinizi. Halk arasında buna Türk Büyük Eltiliği Sendromu diyoruz :)))
Siz burada bahsedilen küçük elti oluyorsunuz sanırım:) Aynı davranışlar size normal gelebilir, sizde aynı davranışları yapıyor olabilirsiniz. Herkesin düşüncesine saygım var

Siz burada bahsedilen küçük elti oluyorsunuz sanırım:) Aynı davranışlar size normal gelebilir, sizde aynı davranışları yapıyor olabilirsiniz. Herkesin düşüncesine saygım var

Hayııııır!!! Bilemedin :)))) Ben büyük olanım. Relax olun yahu.

Bunu tahmin ettiğim için kayınvalidenizin düşüncesini özellikle sormak istedim. Kayınvalideler fazlaca samimi, evin içine girip çıkan gelin adaylarından pek hazetmez genelde. Yalnız eşinizin kardeşinin annesine ilgi göstermiyorsun diye çıkışması çok çirkin ve düşündürücü. Muhtemelen kız "annen bana soğuk davranıyor" diye sevgilisine şikayet etmiş, eşinizin kardeşi de bunun üzerine annesine yüklenmiştir. Bunun bir ileri aşaması sizin hakkınızda benzer şekilde yapılacak şikayetler olabilir ("ben onu ablam gibi görüyorum, bana soğuk davranıyor" vb vb.). Bu fırsatı vermeyecek kadar yakın, asabınızı bozmayacak kadar uzak olun bana kalırsa.

Iyide hickimse sana yap diye baski kurmuyor ki. Ben mesela kendi annemlerin yaninda esimi durmadan sarilip öpmem. Ayni zamanda disarda oldugum zaman gayet rahat öperimde, sarilarak, el ele dolasarakta gezerim esim ile. Bu benim tercihim. Bu tercih beni birilerden üstün kilmiyor. Bu sadece bir tercih. Nasil sana hickimse "biraz esine daha saril, öpsenee" demeye hakki olmadigi gibi, sende kimseye "sarilma, öpme " diyemezsin.

Benim kaynim sevgilisi ile bu konuda farkli düsüncelerde olursak bana ne? Cok rahatsiz olursam en fazla onlar ile samimi olmam o kadar. Sanirim burda toplu sekilde kiz'i taslayacgimizi sandin ve bunu yapmayinca "siz anlamiyorsunuz" oluyor. Hayir biz cok iyi anliyoruz fakat dert edilcek birsey degil diyoruz.

Açıkcası müstakbel eltinizin davranışları sizi ilgilendirmez. Kendinizede dert etmeye gerek yok. Size bir saygısızlığı yoksa o kişiyide bir birey olarak kabul edeceksiniz ve herkes kendi hayatını yaşayacak.
Kayınvalideniz şikayetçiyse bırakın kendisi söylesin. Alan memnun satan memnun.
Bende büyük eltiyim. Ben soğuk bir mizaca sahibim, eltim çok sıcakkanlı. Ben ondan 11 yıl daha önce gelin geldiğim halde eltim daha söz aşamasında beni 5'e 6'ya katlamıştı.
Dediğim gibi her kişilik farklıdır.

Peki dışarıda neden eşinizi sarıp öpme isteği doğuyor. Evlisiniz ,bol bol öpüp sevecek evde vaktiniz vardır diye tahmin ediyorum. Yani dışarıdaki sevmenin amacı aslında bana göre eşinize sevgi göstermekten çok dışarıdaki insanlara eşinize olan sevginizi göstermeniz.

Diğer arkadaşlara katılıyorum. Sizi çokta ilgilendiren bir durum gibi gelmedi bana da. Her insanın yaşayış biçimi farklıdır. O daha rahat bir ailede büyümüştür ve ona göre davranıyodur. Kaldı ki bu yaptığı davranışlardan bana göre de saygısız olan birkaç davranışını okudum. Fakat eşinizin ailesi hiçbir tepki vermiyorken sizin bunları kendinize dert etmeniz doğru değil. Bırakın herkes istediği gibi davransın.

Ortada sizin üstünüze vazife bir şey görmedim. Size ne ? Rakı getirin içicem demedi herhalde değil mi? Masada varsa içmiştir. Hareketlerinden rahatsızlık duyan bir aile büyüğü varsa uyarması gereken erkek arkadaşıdır. Sizin üzerinize vazife değil. Size karşı yanlış bir davranışı olursa uyarırsınız. Mesafe koyarsınız olur biter. Benim kuzenimde kp ile oturup rakı içiyor, ne var bunda?

Sanane bacım.
Sen kendi kocana bak
Eltilik yapma.

Cünkü ben esimi canim istedigi icin severimde, minciklayip, öperimde. Benim icin sevmek ve sevilmek bir eve bagli degildir. Eger ben esimi disarda seviyorsam icimden geldigi icin ve tam ordaki insanlari umursamadigim icin yapiyorum. Bak kendi annemlerde kv'delerimde bu davranislarda bulunmuyorum. Niye? Cünkü onlari umursuyorum, dünya görüslerini biliyorum.

Ha bu demek degil ki mustakbel eltin kayin aileyi umursamiyor diye. O'da mesela farkli bir sekilde büyümüs, hele gördü kayin aile birsey demiyor, icinden geldigi gibi davraniyor.

Ve bu yaftalamandan hic hosnut olmadim, bilesin. Senin dünya görüsünden farkli olan insanlari hep böyle yaftalarmisin? Bu yorumun ile kiskancligin ortaya cikti bana göre. Senin o kizdan üstün namus anlayisin! olmasina ragmen, o aile halen o kizi tercih ediyor. Bunu kabullenemiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…