- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
Bu çabamın altındaki sebeb aile olmak. Babasıyla evliyim ve dört kişilik bir aile olduk. Onunla yaşayacağım iletişim sorunlarının en az olması hem bana hem eşime huzurlu bir ortam sunar. İleriye dönük düşündüğümde çocuğum olduğunda onuda benimsemesi için baştaki iletişimimiz önemli diye düşünüyorum. Çünkü biz sürekli aynı evde olacağız.Sizin bu cabanizin altindaki sebebi merak ettim
Başlarda da açıkladım ama bahsettiğim özel hayat erkek arkadaşı yada başka bişey değil. O konu yanlış anlaşılmış. Bir ihtiyacı olduğunda filan bana söyleyebilsin demek istediğim oydu.Neden özel hayatını anlatmasını istiyosunuzki ? Anlatsa napacaksınız ? Ya ona bir kızgınlığınızda babasına gidip olmadık şeyleri paylaşırsanız o kızın güveni gururu nolacak ?
Kusura bakmayın ozaman ben yanlış anladım o yazdıklarınızı görmedim çünki .. bu zamanla olur tabi .. size alışması gerek biraz ve siz ona anne değil abla olucaksınızBaşlarda da açıkladım ama bahsettiğim özel hayat erkek arkadaşı yada başka bişey değil. O konu yanlış anlaşılmış. Bir ihtiyacı olduğunda filan bana söyleyebilsin demek istediğim oydu.
Bu çabamın altındaki sebeb aile olmak. Babasıyla evliyim ve dört kişilik bir aile olduk. Onunla yaşayacağım iletişim sorunlarının en az olması hem bana hem eşime huzurlu bir ortam sunar. İleriye dönük düşündüğümde çocuğum olduğunda onuda benimsemesi için baştaki iletişimimiz önemli diye düşünüyorum. Çünkü biz sürekli aynı evde olacağız.
Evet çok zor. Empati bile yapamıyorum. Üçüncü sınıftaymış annesi öldüğünde. Babası çalıştığı için çoğu şeyde tek başına kalmış. O yaşta okula filan tek hazırlanmış. Okuldan gelince evde tek kalmış. Altı yıl boyunca kendi kendine yetmeyi öğrenmiş aslında. Buda onu Özgür kız yapmış. Şimdi alışmaya çalışıyoruz bir birimizeÇok zor durum Rabbim yardımcınız olsun
Rabbim kimseyi annesiz bırakmasın çok zor durum gerçekten
Bende bunu merak ediyordum işte. Bana karşı tavrımı yoksa yaşından dolayı böyle mi. Zamanla geçecek mi diye15 yasinda oglum. O yas grubundan herseyi anlatmasini beklemeyin. Kisiliklerini bulma donemi oldugu icin daha cok yalniz kalmak istiyorlar. Tek baslarina olmak, vakti evde odalarinda gecirmek daha cok hoslarina gidiyor. 6 ay da hem bir seyleri paylasmak icin de erken ama bu yastaki gencler de paylasim o kadar yok. Bence akisina birakin. O isterse gelip anlatir.
Doğru haklısınız. Paylaşımlarımızın artması lazım
İnşallah. Bunu istiyorum. Evet benim kızım değil ve en başından beri abla niyetiyle yaklaştım ona. Karşılıklı birbirimize saygılıyız. Arada isyanları, asi ve sinirli tavırları oluyor. Onları da görmezden gelince bir iki güne geçiyor. Mesela bazen bizde babasıyla gerildiğimizde aramızı filan bulmaya çalışıyor:) bu komik oluyor biraz. Bazen zor bir yola girdiğimi düşünüp modum düşüyor ama eşim çok ilgili ve özverili. O yüzden güzel başladı güzel devam eder diye düşünüyorumÖncelikle sizi tebrik etmek istiyorum konu sahibi.Allah katında çok büyük sevap herşeyden önce onu kazanma çabanız.Mesafe candır diyenleri de hiç anlamıyorum ve eşimin kızı diye hitabını değiştir diyenleri de...Anlaşılması için eşimin kızı diye belirtmek zorunda kadın.Anne baba Boşanmış olsaydı sizi kabul etme süreci çok daha zor olabilirdi ama durum farklı.Zaman isteyen bir süreç aynı yaşlarda kuzenim var ve teyzem vefat edince enişte 3 ay kadar sonra yeni biriyle evlendi,karşılıklı biseyler yanlış gitti belki de 10 yıldır bir aile ortamı oluşturamazlar.Umarim başarırsınız.
Evet genel anlamda sorun yaşamadık. Bir konuda sorun olacağını hissettiğimde o an o konuyu uzatmamaya çalışıyorum. Oda kendi kafasında değerlendirme yapıyordur. Ölçüp tartıyordur sonuçta akıllı bir kız. Bu süreçte bizi olumsuz etkileyen sürekli evde kalmak oldu. İnşallah kısa sürede normal hayatımıza dönerizben o yaşlardayken özel hayatımı anneme anlatmazdım, ama teyzem bilirdi, onu daha arkadas gibi gorurdum cunku. bence o yaslarda kızlar annelerinden cok bir abla figuru ya da bir kuzen ya da o tarz kendinden buyuk ama anne otoritesine sahip olmayan ya da ebeveyn statusunde olmayan birileriyle dertlesmek isteyebilir. sizin yakın olmak istemeniz, bana özelini anlatmasını istiyorum demeniz bence cok guzel, neden kötu olsun ki. bu sekilde yakın olur insanlar yani. siz ona yakın olmak istiyorsunuz cok da normal.. annesinin yerini almaya calısmadıgınızı, asla oyle bir amacınızın olmadıgını, biraz abla gibi biraz arkadas gibi olacagınızı hissettirerek belki bu güveni kazanabilirsiniz. simdiye kadar full time evde olunca insan kendi öz anne babasıyla birbirine giriyor, siz girmemissiniz bu iyi ama belki de sebebi mesafeli olmasıdır, cunku mesafe koydugun insanla kavga da etmezsin, yani arada mesafeden dolayı bir kavgasızlık varsa o kötu, ama siz genelde aramız iyi bir sorun yok diyorsanız sorun yoktur. hem tartıstıgımızda falan babasıyla aramızı bulmaya calısıyor demissiniz, sizi sevmese yakın görmese yapmazdı da böyle. umursamazdı, demek ki her sey iyi ve yolunda. gelistirmek sizin elinizde buyugu olarak. söyle yapabilirsiniz mesela online alısveris yapacaksınız diyelim ondan fikir alın, sence bana bu mu yakısır su mu, sence hangisi daha guzel, iste atıyorum gecen sen sunu giymistin cok hosuma gitti ben de o tarz bir sey almak istiyorum falan, böyle biraz daha arkadas gibi yaklasabilirsiniz. cunku annesinin yerini almak isteyen biri olsa sinir olur inadına kötu davranır, ama sizin amacınızın daha arkadas gibi abla gibi oldugunu anlarsa bence olumsuz bir geri dönusu olmaz size diye dusunuyorum. zaten siz ona bir adım atsanız o daha da fazla gelir, o yaslarda samimi olmaya, yakın birine daha cok ihtiyac duyuyor kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?