Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Bende anlamadim herks kadinin aleyhine konuşmuş
Anasından babasindan kalan mali niye esinin çocuğuna versin ki
Ozaman heeks kendi hakkini feragt edip yegenine vs versin
Ben hic gormedim veren

Size kalan miras için sözleşme yapın madem.
Çocuğuna kalmayacağına dair. Sizin çocuklarınıza verin hakları.
Ama bana böyle bir teklifle gelse esim, boşanırım.
Hayatımı birlikte surdurdugum insanin benim canımdan kanımdan olan çocuğum ile ilgili zırnık vermeme hırsını kabul etmezdim.

Siz çalıştınız, adam yattıysa, emek vermediyse cok ciddiyim, zaten boşanın.
Asalak gibi yaşayan adama bakmayın.
Eğer kendi kızı ile ilgili sizin ve çocuklarınızın hakkını ezip geçme, sizi dolandırma planı varsa yine boşanın.
Bu adam sizinle malınız için birlikte.
Geri kalanı olduğunu bilerek evlendiginiz eşinizde mal Kacirmak oluyor.
Sizin eşinizin hakkı çocuğuna kalan, sizin maliniz degil.

Bende anlamadim herks kadinin aleyhine konuşmuş
Anasından babasindan kalan mali niye esinin çocuğuna versin ki
Ozaman heeks kendi hakkini feragt edip yegenine vs versin
Ben hic gormedim veren
Millet konuyu yanlış anladı çünkü. Öyle bir hale geldi ki konu sanki adam ve kızı mağdur. Kadın tabii ki mirasını kendi çocuklarına bıracak. Annesi, babası, dedesi başkalarını doyurmak için mi çalıştı?

E ama onun haricinde 2 tane daha çocuğu var farkındami acaba eşiniz? Benim bütün herşeyim senin ne demek? Sizin çocuklarınizı yok sayıyor. Avukata danışın bence vardir mutlaka bir yolu. Sizin çocuklar ağaç kovuğundan çıkmadı heralde.
Ayrica haklısınızda sizin olmayan bir çocuğa mal neden bırakasiniz

ben direkt bunu anladim
Baktim herks tepki veriyor
Kadin mirasi niye baskasina yedirsin
Tabiki cocuklarini düşünecek

ben direkt bunu anladim
Baktim herks tepki veriyor
Kadin mirasi niye baskasina yedirsin
Tabiki cocuklarini düşünecek
Adam yan gelip yattiysa evet konu sahibi hakli.
Bu adam hic calismadi mi? Ona gore ilk mesajini guncellemesi lazim. Anamdan dedemden kaldi hersey benim diyor konu sahibi,okey hersey senin de esin ne yapti bunca sene bir civi cakmadi mi evliliginizde o onemli. Adam da surekli itildi kakildi mi,hersey benim diye vidividi yapildi mi bu evde biz ne bilelim? Tarafli anlatmamak lazim

simdi benim mesela babam bize ev birkacak diyelim zamaninda yapmis bunda benim esimin baskasindan cocugu olsa niye hakki olsun ben kadinin anasindan babaindan kalan mali anladım

miras kalan kisimi ozamanki degerinden hesaplar sonrasinda kazandiklarinizi bölüştürürler.
siz eşinizden önce ölürseniz onlarda esinize ve cocugunuza miras kalir eşiniz oldukten sonra diger cocukda esinize sizden kalan mirasdan payini alir diye biliyorum.
ikinizde yasarken kazandiginiz hersey esinizinde hakki.
düsuncenizde çok yanlış bunu belirtmek isterim.
izinda yemeyi

Evet kendi hakkiyla kazandığı ne varsa hepsi senin cocuklarinin ve onun cocuklarinin doğru söylemiş.Simdi sıkıntın varsa cesaret edebilirsen esine de ki benim sayemde kazandigin ne varsa benik ustume cevirelim kendi ailenden kalanlar sana.Sonra büyük ihtimal o da sizin para manyagi mal düşkünü olduğunuzu dusunur belki bosanirsiniz sizin mallariniz sizde kalirnlbir Babamdan ev arsa kaldi üvey annem kardesiyle evi nasil olduysa kendi üstüne çevirmiş onun oldu tum esyalariyla.Arsa hakkimiz bizdeydi haliyle.Kadina dedim ki arsa icin imza verip sen cocugun ya hic bir hak almazsiniz ya da seni dava ederim babamin evini resmeb çaldın.Kadin kuzu kuzi verdi imzayi arsa ben ve kardesimin oldu.Sonra o arsa bir degerlendi muteahhit girdi ev yapip bize verdi.Simdi satsam uvey annemin caldigi o evden 2 tane alabiliyorum Allah iste insan gibi davransaydi daha kârlı cikacakti sonucta babamin esiydi hak alirken oranı yüksekti.Hem maldan oldu hem yetimin malina el uzatmaktan günaha girdi.

simdi benim mesela babam bize ev birkacak diyelim zamaninda yapmis bunda benim esimin baskasindan cocugu olsa niye hakki olsun ben kadinin anasindan babaindan kalan mali anladım
onda hakki olmuyor zaten eşinizinde cocugunda.
miras hukuku ayri bisey.
ama esinizden once siz olurseniz ozaman esinize sizden miras kaliyor o evde.
biz kadinlarin kafasi gercekten cok farkli calisiyor ya.
adamlarin anasindan babasindan miras kalsa hemen acaba hangi sehirden yazlik baksam moduna giriyoruz ama soz konusu kendi anamiz babamizin mali olunca esinin taa ilk esinden olan cocuk bile hesaplaniyor çok enteresan.

L Lalekadin
İkinci evlilik çok zor birşey hele önceki evlilikten çocuk varsa
Ben de boşandım çocuklu çocuksuz varlıklı fakir hiç evlilik yapmamış yaşıtım olan benden büyük olan bir çok talibim oldu

Ben yasımız yakın evlenip boşanmış çocuklu orta gelirli biriyle evleneceğimi belirttim ki Rabbim gönlüme göre verdi evlilik yapılırken herşeyi bilerek evleniyoruz evlenince mızıkçılık yapmak ben böyle böyle istiyorum demek doğru olmaz

Benim şu anki eşim oğlum hakkında ben kazanıp çalışıyorum bu çocuk sorumluluğum altında değil diye düşünüp hersey den mahrum bıraksa bir çikolata dahi alırken içinden gelmeden alsa çok kırılır ve ayrılık yolunu arardım

Aynı şekilde ben eşimin oğlu için bana ne o çocuktan deyip sofraya onun için bir tabak koyarken gönlümden istemeyerek bu çocugu ben mi doyuracagim anası var onda kalsın o baksın koca delikanlı babasıyla dışarıda görüşsün babasından harçlık almasin desem eşim de ister istemez benden uzaklaşır
Rabbim eşimden de benden de merhamet ve şefkati almasın

Bir avukatla görüşün mal varlığı için bir şeyler yapın malları üstünüze alın
Ama eşinizden aynı sevgi ve muhabbeti beklemeyin çünkü eskisi gibi davranamaz çok istese de insanın içi soğur bir kere

Mal birilerinden kalmistir da iste dedigim gibi uzerine calisilmis,ev sonradan yapilmis. Tarlayi surmezsen bir nane elde edemezsin, yasamak icin calismak lazim. Hani derse esim hayirsiz,calismiyor,yan gelio yatiyor yiyor iciyor benim uzerimden geciniyor,eve bir ekmek alip gelmisligi yok derse hakli. Ama bu adam da bir yerlerde calisiyor,evine elinden geldigince bakiyorsa konu sahibi hatali. Adami itip kakiyorsan surekli her sey benim diye kafasina kakiyorsan o adam da inat eder benim neyim varsa ilk esimden cocuguma vericem madem oyle der. Ben olsam ben de derim. Yillarca emek vereyim sonra tarla anamdan kaldi desin olur mu oyle sey? Benim emegim nolacak peki,mezardakiler mi cikip geldi calisti o tarlada? Biraz daha net olup ona gore anlatmali konu sahibi.

Tam tersini düşünün.
Kadınla erkek yer değiştirsin.
Adam kadının ilk evliliğinden olan çocuğuna kalmasın diye mal kaçırsın.
Yerden yere vurursunuz öyle değil mi?
O kadın siz olun yada.
Dünyanın bin türlü hali var, olmam diyemeyiz öyle değil mi?

Kendi üstüne yapacaktın. Ben ilerde ölürüm de eşim yeniden evlenir filan diye hiçbir şeyi onun üstüne yaptırmıyorum. Çocuklarıma kalsın
Cabaniza saglik Siz öldügünüzde ille ki bir pay alacak bu adam. Hortlamayin o zaman ha aman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…