Bende anlamadim herks kadinin aleyhine konuşmuşYoldan geçen bi yetimin üstüne malınızı mülkünüzü yapın o zaman yazık günahtır. Üç beş lira değil burda bahsedilen miras hakkı. Ben de olsam kendi malımın başka çocuğa kalmasını istemezdim. Yardım yapılır maddi manevi ilgilenilir fakat burda mirastan bahsediliyor.
Millet konuyu yanlış anladı çünkü. Öyle bir hale geldi ki konu sanki adam ve kızı mağdur. Kadın tabii ki mirasını kendi çocuklarına bıracak. Annesi, babası, dedesi başkalarını doyurmak için mi çalıştı?Bende anlamadim herks kadinin aleyhine konuşmuş
Anasından babasindan kalan mali niye esinin çocuğuna versin ki
Ozaman heeks kendi hakkini feragt edip yegenine vs versin
Ben hic gormedim veren
E ama onun haricinde 2 tane daha çocuğu var farkındami acaba eşiniz? Benim bütün herşeyim senin ne demek? Sizin çocuklarınizı yok sayıyor. Avukata danışın bence vardir mutlaka bir yolu. Sizin çocuklar ağaç kovuğundan çıkmadı heralde.Daha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu
ben direkt bunu anladimMillet konuyu yanlış anladı çünkü. Öyle bir hale geldi ki konu sanki adam ve kızı mağdur. Kadın tabii ki mirasını kendi çocuklarına bıracak. Annesi, babası, dedesi başkalarını doyurmak için mi çalıştı?
Adam yan gelip yattiysa evet konu sahibi hakli.ben direkt bunu anladim
Baktim herks tepki veriyor
Kadin mirasi niye baskasina yedirsin
Tabiki cocuklarini düşünecek
simdi benim mesela babam bize ev birkacak diyelim zamaninda yapmis bunda benim esimin baskasindan cocugu olsa niye hakki olsun ben kadinin anasindan babaindan kalan mali anladımAdam yan gelip yattiysa evet konu sahibi hakli.
Bu adam hic calismadi mi? Ona gore ilk mesajini guncellemesi lazim. Anamdan dedemden kaldi hersey benim diyor konu sahibi,omey hersey senin de esin ne yapti bunca sene bir civi cakmadi mi evliliginizde o onemli. Adam da surekli itildi kakildi mi,hersey benim diye vidividi yapildi mi bu evde biz ne bilelim? Tarafli anlatmamak lazim
Evet kendi hakkiyla kazandığı ne varsa hepsi senin cocuklarinin ve onun cocuklarinin doğru söylemiş.Simdi sıkıntın varsa cesaret edebilirsen esine de ki benim sayemde kazandigin ne varsa benik ustume cevirelim kendi ailenden kalanlar sana.Sonra büyük ihtimal o da sizin para manyagi mal düşkünü olduğunuzu dusunur belki bosanirsiniz sizin mallariniz sizde kalirnlbirDaha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu
Babamdan ev arsa kaldi üvey annem kardesiyle evi nasil olduysa kendi üstüne çevirmiş onun oldu tum esyalariyla.Arsa hakkimiz bizdeydi haliyle.Kadina dedim ki arsa icin imza verip sen cocugun ya hic bir hak almazsiniz ya da seni dava ederim babamin evini resmeb çaldın.Kadin kuzu kuzi verdi imzayi arsa ben ve kardesimin oldu.Sonra o arsa bir degerlendi muteahhit girdi ev yapip bize verdi.Simdi satsam uvey annemin caldigi o evden 2 tane alabiliyorumBenim babamın da ikinci eşinden çocukları var.Büyük ihtimal sizin gibi düşünüyor onlar da. Ama boşuna kasıyorlar,zamanı gelince reddi miras yapıcam.
Amma velakin sizin kocanızın ilk eşinden olan çocuklarıyla bağı varsa (ki olmasa da) eşinizin mirasından çocuk pay alır.İster eşinizi siz zengin edin ister başka bir şey.Adam da yatıp yatıp üzerine mal geçirmedi zaar,yoksa çoktan boşamıştınız.Kendi çocuklarınız varken başka çocuklara karşı nasıl bu kadar kötü olabiliyorsunuz,aklım havsalam almıyor. Çocuktan nasıl mal kaçırabiliriz die utanmadan burda fikir istiyorsunuz.Sizi Allaha havale ediyorum. İnşallah burda bu soruyu sorup soracağınıza pişman olacağınız günler yaşarsınız da bu anı hatırlarsınız.
onda hakki olmuyor zaten eşinizinde cocugunda.simdi benim mesela babam bize ev birkacak diyelim zamaninda yapmis bunda benim esimin baskasindan cocugu olsa niye hakki olsun ben kadinin anasindan babaindan kalan mali anladım
Mal birilerinden kalmistir da iste dedigim gibi uzerine calisilmis,ev sonradan yapilmis. Tarlayi surmezsen bir nane elde edemezsin, yasamak icin calismak lazim. Hani derse esim hayirsiz,calismiyor,yan gelio yatiyor yiyor iciyor benim uzerimden geciniyor,eve bir ekmek alip gelmisligi yok derse hakli. Ama bu adam da bir yerlerde calisiyor,evine elinden geldigince bakiyorsa konu sahibi hatali. Adami itip kakiyorsan surekli her sey benim diye kafasina kakiyorsan o adam da inat eder benim neyim varsa ilk esimden cocuguma vericem madem oyle der. Ben olsam ben de derim. Yillarca emek vereyim sonra tarla anamdan kaldi desin olur mu oyle sey? Benim emegim nolacak peki,mezardakiler mi cikip geldi calisti o tarlada? Biraz daha net olup ona gore anlatmali konu sahibi.simdi benim mesela babam bize ev birkacak diyelim zamaninda yapmis bunda benim esimin baskasindan cocugu olsa niye hakki olsun ben kadinin anasindan babaindan kalan mali anladım
simdi benim mesela babam bize ev birkacak diyelim zamaninda yapmis bunda benim esimin baskasindan cocugu olsa niye hakki olsun ben kadinin anasindan babaindan kalan mali anladım
Cabaniza saglikKendi üstüne yapacaktın. Ben ilerde ölürüm de eşim yeniden evlenir filan diye hiçbir şeyi onun üstüne yaptırmıyorum. Çocuklarıma kalsın
Kendi üstüne yapacaktın. Ben ilerde ölürüm de eşim yeniden evlenir filan diye hiçbir şeyi onun üstüne yaptırmıyorum. Çocuklarıma kalsın
Cabaniza saglikSiz öldügünüzde ille ki bir pay alacak bu adam. Hortlamayin o zaman ha aman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?