Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Ben ahlak bırakmayalım demiyorum ama benim emek verdiğim malı elin karısı yemesin istiyorum benim çocuklarım yesin. Tamam senin malını başka kadın yesin ne diyim
Of güzide doğmamış daha ana rahmine düşmemiş çocuğa eşya almanı, hatta bu yüzden kocanla kavga etmeni, şimdiden kurban bayramı tatilini düşünüp tasalanmani bile anlarım ama daha ölmeden mezara girmeden kocanın yeniden evlenip, olabilecek çocuklarına mal vermez diye evleneceği kadına bilenmek nedir bu hayati bu kadar seviyor musun gerçekten

Son düzenleme:
Ben ahlak bırakmayalım demiyorum ama benim emek verdiğim malı elin karısı yemesin istiyorum benim çocuklarım yesin. Tamam senin malını başka kadın yesin ne diyim
Çok şükür ki malım mülküm yok Rabbim kimseye muhtaç olmayacak kadar rizkimi veriyor çünkü mal mülk başa bela oluyor bir yerden sonra ölünce miras kavgasına giren evlatların mezarda rahat yatırmıyor seni düşün bir para arsa için kardeş kardeşe düşman oluyor
Rabbim evladımi yaratırken zaten rızkına kefil olarak yaratıyor bir insan en fazla ne kadar yiyebilir? Düşünün 50 tepsi baklavaniz var ne kadarını yiyebilirsiniz ancak Midenizin aldığı kadarıni değil mi yani Rabbimizin nasip ettiği kadarını yiyip icip kazanabiliyor Yada kaybediyoruz
İlk evladini kaybetmiş bir anne olarak ben Allaha neden benim evladımi aldin diyebilir miyim? Evlat Allahin biz emanetciyiz

Eşiniz size aynı yaptırımı yapsa esinize karşı kalbiniz kırılırdi demi

eslerin haklari cocuklardan daha az

" Kendi ellerimle kazandım dediğiniz o dünya malı bir ateşe bir depreme bakar.

Iflas ederseniz hepsi gider.

Kim ölecek kim yaşayacak bilmiyoruz bile. Bu kadar fesat düşünceler içinde olursanız Hiçbiri yar olmaz size.

Sizin gibi bir erkek azınlıklar da var ; Ben kazandım , Ben yaptım ben ben ben ben ben. ..

Eşinin emeğini hiçe sayıp emeğin sadece parada olduğunu sayan boş insanlar.

Aynısını eşiniz yapsaydı çocuklarım çocuklarım diye ağlardınız.

Ne günahı var diğer kızın.

Millet kendinden olmayanı bağrına basıp miras sahibi yapıyor, Siz daha ölmeden hesap yapıyorsunuz. Kalbinize pes !

Kesinlikle katiliyorum. Yani bu kadar takmazdım herhalde bende bu cümleye. Ha adam ölüm döşeğinde olsa miras paylaşımı söz konusu olsa belki işkillenirim ama normal zamanda söylenmiş, belki sevgi cümlesi. Yani "canımı veririm kızım senin için, herşeyim senin" gayet spontane söylenebilecek bir cümle.

Bunu duyup hemen malları kaçıracak yolu bulmalıyım diye düşünmek daha tuhaf geliyor bana.

Konu sahibi içinize kuşku düştüyse eşinizle paylaşın,adamda bilsin yıllardır maraba gibi boşuna çalışmış, yarın ölse çocuğuna kuruş kalmasın diye mücadele edecek bir kadınla evli olduğunu.

Peki diğer çocuğun hakkı eşit mi olmalı? Sonuçta emek verecek tarla tapan olmazsa şuan ki konumda olmaz. Nice insan borç harçla tarla alıyor. Zarar içinde yüzüyor. Bu konularda sermaye çok önemli. Ama şöyle bi durum var. Bu durumu da adamın yüzüne laaaaap diye söyleyemezsin. Söylenmezde ama konu sahibinin düşünmesi normal. Belki büyüyünce çocuk hayırsız olacak kardeşler arasında ciddi sorunlar olacak

Bu konuya hiç şaşırmadım.
Burada evlenmeden adamın çocuğunu kabul edip, bağrına basıp kendi çocukları olunca bir anda 180 derece değişen kadınların çok konusunu okudum.
Tipik öyle bir konu..

Umarım ilk evlilikten olan çocuk kendini okuyup kurtarır. Çok iyi bir mesleği olur. Kimseye muhtaç kalmaz..

Umarım Allah o çocuğun yüzüne bakar..

Benzer konuda 2 olaya şahit oldum.
Anneannem bebekken annesi ölmüs ve babası yeniden evlenmis. Anneannemin annesinden kalan bütün mallar babasına kalmıs doğal olarak ve yeni karısı çocukları bir güzel yemişler.
Diğer olay da dayımın alman birinden oğlu var ve karısı ona bir şey kalmasın diye her şeyi kendi üstüne yaptı şimdi de kızlarının üstüne.

Amin hem bu çocuğu hem benim evladımi hemde eşimin evladini Rabbim kimseye muhtaç etmesin Rabbim helalinden kazanacak bir kazanç kapısı nasip etsin
Anne baba ayrı büyüyen çocuklar feleğin sillesini yiyor birde biz insanlar vurmayalim inşallah

Adamın çocuğu sadece babasının payından pay alır zaten, diğer çocuklarla eşit olmaz.

Sen beni seviyorsun galiba bu kadar takip ettiğine göre

miras yoluyla elde ettikleriniz kişisel mallarınız, kişisel mallarınızdan sağladığınız geliriniz edinilmiş mallarınız. Gelirleri eşinizin kızından esirgeyemezsiniz. Ama anne olan bir kadının bunun hesabını yapıyor olması bilemedim. Midem almadı pek.

Eşin çocuğuna kalacağına yerin dibine girsin tamam mı
Siz eşinizle neden evlisin? Daha hayatta iken öldükten sonrasını hesap edecek kadar kinlenmeniz normal mi?
Esinize karşı bir sevginiz yok gibime geldi
Ya ben ölüp gitmişim kendi derdime düşmüşüm bana ne kocam dan kaldı ki siz ölünce zaten nikah akdiniz düşüyor bildiğim kadarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…