- 19 Şubat 2018
- 1.475
- 5.433
- 158
Of güzide doğmamış daha ana rahmine düşmemiş çocuğa eşya almanı, hatta bu yüzden kocanla kavga etmeni, şimdiden kurban bayramı tatilini düşünüp tasalanmani bile anlarım ama daha ölmeden mezara girmeden kocanın yeniden evlenip, olabilecek çocuklarına mal vermez diye evleneceği kadına bilenmek nedirBen ahlak bırakmayalım demiyorum ama benim emek verdiğim malı elin karısı yemesin istiyorum benim çocuklarım yesin. Tamam senin malını başka kadın yesin ne diyim
Çok şükür ki malım mülküm yok Rabbim kimseye muhtaç olmayacak kadar rizkimi veriyor çünkü mal mülk başa bela oluyor bir yerden sonra ölünce miras kavgasına giren evlatların mezarda rahat yatırmıyor seni düşün bir para arsa için kardeş kardeşe düşman oluyorBen ahlak bırakmayalım demiyorum ama benim emek verdiğim malı elin karısı yemesin istiyorum benim çocuklarım yesin. Tamam senin malını başka kadın yesin ne diyim
eslerin haklari cocuklardan daha azEvet kendi hakkiyla kazandığı ne varsa hepsi senin cocuklarinin ve onun cocuklarinin doğru söylemiş.Simdi sıkıntın varsa cesaret edebilirsen esine de ki benim sayemde kazandigin ne varsa benik ustume cevirelim kendi ailenden kalanlar sana.Sonra büyük ihtimal o da sizin para manyagi mal düşkünü olduğunuzu dusunur belki bosanirsiniz sizin mallariniz sizde kalirnlbir
Babamdan ev arsa kaldi üvey annem kardesiyle evi nasil olduysa kendi üstüne çevirmiş onun oldu tum esyalariyla.Arsa hakkimiz bizdeydi haliyle.Kadina dedim ki arsa icin imza verip sen cocugun ya hic bir hak almazsiniz ya da seni dava ederim babamin evini resmeb çaldın.Kadin kuzu kuzi verdi imzayi arsa ben ve kardesimin oldu.Sonra o arsa bir degerlendi muteahhit girdi ev yapip bize verdi.Simdi satsam uvey annemin caldigi o evden 2 tane alabiliyorumAllah iste insan gibi davransaydi daha kârlı cikacakti sonucta babamin esiydi hak alirken oranı yüksekti.Hem maldan oldu hem yetimin malina el uzatmaktan günaha girdi.
Kesinlikle katiliyorum. Yani bu kadar takmazdım herhalde bende bu cümleye. Ha adam ölüm döşeğinde olsa miras paylaşımı söz konusu olsa belki işkillenirim ama normal zamanda söylenmiş, belki sevgi cümlesi. Yani "canımı veririm kızım senin için, herşeyim senin" gayet spontane söylenebilecek bir cümle.Bu aile birlik olamamış
Birde bir babanın ki babalık yaptığınada inanmıyorum
Benim neyim varsa senindir sözünü mesele yapmamak lazım
Eşim kızıma neyim varsa senindir sözünü söylemesini ben ve diğer kızım ordayken takmıyorum bile
Başkasının çocuğu asla senin çocuğun olmuyor bu eş olsa bile
Peki diğer çocuğun hakkı eşit mi olmalı? Sonuçta emek verecek tarla tapan olmazsa şuan ki konumda olmaz. Nice insan borç harçla tarla alıyor. Zarar içinde yüzüyor. Bu konularda sermaye çok önemli. Ama şöyle bi durum var. Bu durumu da adamın yüzüne laaaaap diye söyleyemezsin. Söylenmezde ama konu sahibinin düşünmesi normal. Belki büyüyünce çocuk hayırsız olacak kardeşler arasında ciddi sorunlar olacakDiğer çocuğun da hakkı olacak tabi ki.
Aileniz yardımcı olmuş olabilir ama eşiniz de emeğini koydu ortaya öyle değil mi? Boş boş oturup beklemedi. Kendi emeği ile kazandığında evladı tabi ki pay sahibi olacak.
Kadın yerden yere vurmamış ki. Tepkiniz çok anormalMübarek ramazan oruçlu oruçlu kötü konuşacağım. O masum yavru için düşündüğünüz şekilde muamele görün inşallah. Amin!
Amin hem bu çocuğu hem benim evladımi hemde eşimin evladini Rabbim kimseye muhtaç etmesin Rabbim helalinden kazanacak bir kazanç kapısı nasip etsinBu konuya hiç şaşırmadım.
Burada evlenmeden adamın çocuğunu kabul edip, bağrına basıp kendi çocukları olunca bir anda 180 derece değişen kadınların çok konusunu okudum.
Tipik öyle bir konu..
Umarım ilk evlilikten olan çocuk kendini okuyup kurtarır. Çok iyi bir mesleği olur. Kimseye muhtaç kalmaz..
Umarım Allah o çocuğun yüzüne bakar..
Peki diğer çocuğun hakkı eşit mi olmalı? Sonuçta emek verecek tarla tapan olmazsa şuan ki konumda olmaz. Nice insan borç harçla tarla alıyor. Zarar içinde yüzüyor. Bu konularda sermaye çok önemli. Ama şöyle bi durum var. Bu durumu da adamın yüzüne laaaaap diye söyleyemezsin. Söylenmezde ama konu sahibinin düşünmesi normal. Belki büyüyünce çocuk hayırsız olacak kardeşler arasında ciddi sorunlar olacak
Eşin çocuğuna kalacağına yerin dibine girsin tamam mıÖyle deme.. ya çocuklar ac açıkta kalırsa.
Sanki garantisi var
Bir depreme bakar.
Aman yer altına girince de sıkı sıkı tutsun sallanmasin yer küre.
Sen beni seviyorsun galiba bu kadar takip ettiğine göreOf güzide doğmamış daha ana rahmine düşmemiş çocuğa eşya almanı, hatta bu yüzden kocanla kavga etmeni, şimdiden kurban bayramı tatilini düşünüp tasalanmani bile anlarım ama daha ölmeden mezara girmeden kocanın yeniden evlenip, olabilecek çocuklarına mal vermez diye evleneceği kadına bilenmek nedirbu hayati bu kadar seviyor musun gerçekten
Yaradilani severim, yaradandan ötürüSen beni seviyorsun galiba bu kadar takip ettiğine göre
Allah 'ım sokakta bile karşılaştırma Ya RabbimEşin çocuğuna kalacağına yerin dibine girsin tamam mı
Bugün bomba bir konu açacağım bekleYaradilani severim, yaradandan ötürü
Siz eşinizle neden evlisin? Daha hayatta iken öldükten sonrasını hesap edecek kadar kinlenmeniz normal mi?Eşin çocuğuna kalacağına yerin dibine girsin tamam mı
He he sen iyilik abidesisin tamam.Allah 'ım sokakta bile karşılaştırma Ya Rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?