Esimin önceki evliligini kiskaniyorum :-(

Tek taş yüzüğü örnek vermiştim sadece.
Demem o ki konuyu tekrar tekrar açsanız inkar edecek madem sizde açmayın.
Yada sizi rahatsız eden herşeyi bize yazdığınız gibi söyleyin ve restinizi çekin.
Amaç nedir?
Mutlu olmakmı? Mutluluk sizin için nerde gizli? Eşinizin geçmişin de ki evliliğinden size yansıyan herşeyin itiraflarda mı gizli?
Siz ne istiyorsunuz önce o soruyu bir sorun kendinize.Sorduğunuz sorunun cevabı sizde ve o cevaba göre hareket edin derim.
Ayrıca size yazdığım onalrca kelimeden neden sadece yüzük kısmıyla ilgilendiniz?
Demek ki sizi en çok eski eşinin yüzüğünü size vermesi sizi çok üzmüş ve etkilemiş.
O halde herşeyi unutun ve tekrar bir.sayfa açın hayatınıza yada boşanın üçüncü bir alternatif yok varsa da emin olun o alternatif sizin mutsuzluğunuz olacaktır

Şöyle düşünün onu sevseydi onunla olurdu bunları takarak hem kendinizi üzersiniz hem de evliliğinizi yıpratirsiniz

İlk başta bu duyguların normal diyecektim ki, olay sana onun yüzüğünü takmak istemesiyle koptu bende.

Onun boşluğunu seninle doldurmak istiyor sanırım. Ki zaten kız boşanmış bundan.
Onunla gittiği yerlere gitmesi, ona aldıklarını sana alması, onun eşyalarını atmaması. Bunlar bende pek iyi şeyler uyandırmadı.

Ben yuzuge farkli acidan bakiyorum:adam icin evliliginden kalan en buyuk simge olan yuzuk bile o kadar anlamsiz ve bir sey ifade etmiyor ki bunu size vermenjn yanlis oldugunu ve acayip okuzluk oldugunu fark edecek halde degil.erkeklerin cogu biz gibi eşyalara anlam yuklemiyorlar.bence sevinin,eşiniz eski eşine karşi nötr.yani ne nefret ne sevgi hissettigi hic bir duygu yok.
Bence kendinize vesvese vermeyi birakin,gunler geciyor.izin verin guzel gecsin...

Gercekten 2.es olmak zor benim arkadasimda senin gibiydi 2.esiydi ama hic degeri kiymeti yoktu sanki adam yasayacagi herseyi yasamas ona bisey kalmamis gibi..esinin yaptigi cok yanlis canim ..

Sen bunları kafana takacagina o 6 yıllık beraberliğin 5. Senesinden sonra ne olmuş esin soğuklasmaya başlamış. Sanki adam yaşlandıkça içi donuklasmis gibi. Sonrasında ise aynen devam ediyor sanki. Yani o kızla ilk tanistiginda ilgili şefkat dolu bir adam zaman içerisinde enerjisi bitiyor. 6. Yılda kız eski haline göre bu donukluguna artık katlanamayip bosuyor gibi.

Sen ise bu adamla zaten bu donuk hali ile tanışıyorsun. Tabi ilk tanistiginizda seni de hayatına almak için son enerjisini de gösteriyor sana. Evlendikten sonra adam hızlıca enerji kaybetmeye aynen devam sanki.

Bu adamın içi geçmiş gibi geldi. Yani insan daha önce eski karisi ile tatile gittiği otele niye gitmek ister. Ya da ne bileyim yüzüğü satıp başka yüzük olması çok mu zor. Ya da kadının eşyalarını atmak. Yani bu adam eski kadını çok seviyor olsa bırakmazdi bence. Bu adamın bir ilişki sürdürmeye mecali yok gibi geldi.

Alyans konusunu okuyana kadar abarttigini düşünmüştüm. Eşin evlenmis olmak icin evlenmis

Aslında bi yandan haklısın ama şu 14 yıllık hayatımda anladığım tek şey ERKEKLERİN HEPSİ ÖKÜZ Cidden öyle değiller mi? Hiç bir şeyi umursamıyorlar tek dertleri hepimizin bildiği o şey... Yani bilerek o eşyaları orada tuttuğunu sanmıyorum sadece odunluğundan olduğunu düşünüyorum. Ama o eşyaları at demekle iyi yapmışsın o kadının damgasını her yerden sil Fazla da yüz verme bence sonuçta dediğin gibi 2. evlendiği kadınsın iyice bir emin ol ne iş diye? Bu arada senden ders çıkardım ilerki kocam hiç evlilik yapmamış olacak

Sonu var mı eski eş eski nişanlı eski sözlü eski sevgilisi bitmez ki senden önce ne yaşadığını. Sorgularsan mutlu olamazsın hatta ben o yüzden bilmeme. Gerek yok dedim hep eşim için de geçerli me gerek var bileyim ay ne yapti ne etti diye düşüneyim. Evlilik biraz daha ciddi geldiği için aslında diğerlerini sanki yaşamamış sayıyoruz ki öyle değil başkasına gene dokunmuş gene birşeyler hissetmiş hatta benden önce başkasına aşık olmuş olabilir aslana sorgulamıyor um sorgularsam. Diyamacaklarim beni mutlu etmeyecek ve beynimden silinmeyecek biliyorum bunu genel yaşamak istedim senin acindan da aşırı kıyaslama yapıyorsun bu da kendini değersiz ve ondan aşağıda gördüğünü gösteriyor hatta eşinin her an ona gidecek gidebilecek olmasıni düşündürüyor aslında bu düşüncelerle sen sebep olursun unut hatta dalgaya al yaaa allah aşkına de o alyansimi layık gördün ben daha iyilerine layığım yada o tatil yerimi amann canım burası hiç güzel değil ama o kadar araştırıyor sunuz ki didik didik mutsuz olacaksın ki sen en baştan kabul ettin evlendin bir evliliği olduğunu evlendiğini bazı güzel anıları olabileceğini ama yapamayıp ayrıldığını basit yapamamışlar yapsalardı sneiii orda olmazdinnn boşver kimse senden kıymetli değil sen güzel sende. Değerli değil unutma. Esin de biraz değişik yani eski alayans filan çocuk ismine gelince çok sevdiği bir isim olabilir yani onu evliliğine bağlama da ama gene de koyma her ihtimale karşı ben koymazdim

eski eşinin tarafından bak iyi gelir belki biraz.. onun eşyaları onun yüzüğü..değerli olsaydı onun yüzüğünü sana vermezdi diye düşün.. belki biraz rahatlarsın bu şekilde..

Keşk
keşke kendiniz gibi hiç evlilik yapmamış biriyle evlenseydiniz. Kendimi şuan sizin yerinize koyarak konuşuyum valla ne yalan söyleyeyim bende kıskanırım ,sizin düşündüklerinizi bende düşünürüm. Ama başında evet demeseydiniz keşke.

ESKİDEN ÇOK SEVMİŞSE DE SONUÇTA ARTIK SEVMİYOR VE ÖNEMLİ OLAN ŞU ANKİ DURUM. BOŞVER GİTSİNNN. EŞİN BİRAZ ÖKÜZMÜŞ SADECE:))

Bence abartmiyorsunuz ben olsam kafayi yerdim oyuzden ikinci kadin olmayi basta kabul etmezdimherşeyiilk benle yasasin isterdim ayni evde yasamak kari koca olmak cçocuk hayalleri kurmak düğün telasinin ilk olmasini isterdim simdi aadamda yasanmislik ve bikkinlik vardır heyecan yoktur ztn ama siz bütün bunlari kabul ederek imzanizi da atmissiniz simdi omur boyu o kadinin gölgesinde gibi yasamaya mahkumsunuz bunu kendinize eziyetetmeyip kabullenseniz iyi eedersiniz

Bana tuhaf gelen eşinin eski evliliği ile alakalı neden bu kadar ayrıntı biliyorsun ..Gittikleri mekanlara kadar pess ..

bende sinir olurdum.ne demek ojesi ondan hatıra hedıyeler objeler hala saklanıyor??? kesınlıkle paranoyak bı dusunce değil..

unutamamıs mı dıyeyım anılarına sadık mı dıyeyım bılemedım....eski eş ne alemde.evlenmiş mi?.faceden fln gızlıden bakıyor mu?

Kizlar dün güzelim aksam keyfimizi zehir ettim esime. Tutsaydim su agzimi ama tutamadim.  

Güzel sohbet ediyorduk (disariya cikmistik aksam yemegine) .. laf lafi acti, bende yine eski evliligi cok canimi acittigini söyledim. ilk evliligiyle bana cok yalan söylemisti, kac kez kavga ettik bu yüzden. kapat artik bu konuyu deyip beni inkaz etmisti bi cok kez. 

Ama icim icimi yedigi icin kapatamadim su cenemi. Sen söyle yaptin filan diyip durdum, cok canim aciyor diyip durdum. Gecmis bitmis diyor, ben ise desiyorum da desiyorum.  

Bende ki dert ne? Nasil gecmisini unutabilirim. 

Mekandan ayrildik ve konusa konusa arabaya yürüdük. Esim "ben böyle bir hayat istemiyorum artik" dedi ve ayrilalim dedi. Bikmis artik benim bu konuyu kapatamamdan. (Bunlari söylerken elele tutusuyorduk). Arabaya bindik hic konusmadik. Eve geldik öfkeyle ceketini atti kenara, bende napiyosun ya dedim o da sinirli sekilde "bulasma bana" dedi. Bende sustum, yattim. Ilk kez yatak odasinda yatmadi, gitti salonda kanepede uyudu. Cok üzüldüm, pisman oldum.  

HAksiz olan o, yalan söyleyen o. Ama ben aci cekiyorum. 

Sabah gittim üzerini örttüm ve yanina yattip arkasindan sarildim. Cok sükür itmedi beni, cok korktum geri tepecek diye. Ise geldigimizde bi is güc yüzünden 5 dk mesajlastik, ama o soguk yazdi.  

Korkuyorum eve geldigimde bavullarini toplamistir diye  

Niye hep ayni hatayi yapiyorum.  

Lütfen bosa gitsin demeyin. Ne olursa olsun ayrilamam ben kocamdan. Gecmisini unutmam gerek, beni mahf eden tek sey bu.., benden önce yasadigi iliskileri. Bunu nasil yapabilirim, tecrübeli arkadaslar yardimci olsun lütfen.  

Esimin ruh hali nasildir simdi?......................... 

Offf.............

İnsan kendini bilir.
Madem bunları takıntı haline getirecektiniz neden evlendiniz?
Siz de daha önce evlenmemiş bir eş adayı ile evlenseydiniz...

Neden eski evliliğini bu kadar sorguluyorsunuz. Bunu ya kabul etmeyecektiniz en başta yada kabul ettiniz madem hergün aynı pilavı ısıtıp ısıtıp önüne koymayacaksınız.
Tamam yaşanan yaşanmış bitmiş. Kınamak değil Sak'ın yanlış anlamayın en büyük tepkiyi alyans olayında vermeliydiniz kabul edilir gibi değil ama siz kabul edip devam ediyorsanız susmayı bileceksiniz.
Bende olsam bende bıkardım hergün hergün aynı tartışma sebebi çekilir mi yahu.
Madem Boşan demeyin diyorsunuz öyleyse hazmedip susacaksınız. Yoksa gerçekten katlanılması zor hal alır eşiniz içinde malesef geçmişe reset atılmıyor ama kendinize engel olabilirsiniz eski konular aklınıza geldiğinde odağınızı değiştirin. Yada psikolojik bir yardım alın.
Eşimden Ne olursa olsun ayrılamaz zihniyeti taşıyan tüm kadınlar yardım almalılar benliklerini daha fazla kaybetmeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…