Eşimin Üslubu..

Sizde onun aynı davranışlarını yapmayı deneyin zor biliyorum ama belki fark eder bende böyle miyim diye? Mesela sizde onu eleştirin herşeyini sizin neyinizi eleştiriyorsa birşey dersede dersiniz sende bana aynı şekilde davranıyorsun bundan sonra böyle diye.Yada gidip yardım alacaksınız başka yolu yok maalesef
 

Değilim, sinema masterı yaptım. İki dönem sinema ve psikanaliz dersi aldım. Tezimi de psikanaliz alanında yazdım. Pek çoğunuzdan çok daha fazla bilgi sahibiyim kişilik bozuklukları konusunda. Acaba mı, diye yazılmıyor yorumlar. Kocan psikopat, kocan sosyopat diye yazılıyor.

Zaten yorumumu da yaptım. Kişilik problemi farklı şey kişilik bozukluğu farklı şey. Teşhis koyarak panikletmeyin insanları.
 
Bir kere yaptım gerçektende anksiyetem tutmuştu o an normalde davranıcağımdan daha pasif davrandığımın farkındayım ama o an öyle gelişti.seven insanın bunu hoş görmesi gerekmezmi?her olayda ay bayılıcam diyene bende derim yeter bayılcaksan bayıl diye belki kavgada.ama bu ilk defa ise karşındakini tanıyorsan bayılırsında sen şimdi demek...ne bileyim.çok düşüncesiz ve sevgisizce bence
 
Kesinlikle bunu denicem.içim başka olsada onun bana davrandığı gibi davranıcam..
 
Yani ben sık gördüğüm için inanmıyordum tabi her tartışmada kalbini tutuyordu yok nefes alamıyorum falan dedim bırak Allah aşkına şu hareketi hiç inandırıcı değil ben dedikçe geçti tabi senin durumun başkaymış eşin tuhaf gerçekten hiç mi evlenmeden önce belli etmedi kendini saçma yani evladı ölen bir annenin tipine kim bakar ne alaka
 
Eşimin aileside çok kompleksli çok belli oluyor zaten.hep bişey bekliyorlar karşı taraftan olumsuz.çok belli ediyorlar.içleri rahatsız.o yüzden eleştiriyolaf herkesi bence
 
Herkese yapıyor genel olarak çok eleştiriyor.nasıl ruh haliyle ne düşünerek eleştiriyor bende anlayamıyorum işte.
 
Herkese yapıyor genel olarak çok eleştiriyor.nasıl ruh haliyle ne düşünerek eleştiriyor bende anlayamıyorum işte.
Eşin için normalleşmiş işte bunu görmüş öyle gidiyor valla ben bakıyorumda eşim ailesi gibi olsa birgün evli kalmazdım onunla...Onu eleştirsen ne düşünür acaba kendini kusursuz mu görüyor?
 
Eski sevgilimde böyleydi o yüzden eski Şakası bi yana böyle insanlar benim enerjimi düşürüyorlar kalplerinin kötü olduğunu düşünüyorum istemsiz. Ben de öyle bayık hümanist falan değilim ama kimseyi eleştirmek de kimsenin haddi değil. Tabi siz evlisiniz bu boşanma sebebi olur mu bilmem ama benim gördüğüm bu tarz insanlar çocuklarıyla yakınlarıyla sınanırlar hep. Allah korusun tabi ama bence bi şekilde bu huyundan vazgeçirmeye çalışın.
 
Aynen öyleler..ben de umursamaz olsaydım keşkeBütün arkadaşlarıma bi kulp bulur eleştirir kendininkileride hep korur
Bnmki kendi arkadaşlarını da eleştirir. Herkes için eleştirecek biseyi var. Bide dediğiniz gibi her tartışmada haklıdır o kadar konuşur ki artık sıkılırım tmm haklısın demek isterim ama o sürekli anlatmak ister. Uzun süredir tartışmaya girmiyorum o yüzden çok yorucu ,:) o da sorunlardan kactigimi gerçekci olmadığımı düşünür.
 
Teshis koymuyoruz,bunlar olabilir diyoruz. Burasi fikir paylasip platformu. Konu sahibinin kocasi hasta,ismi her ne olursa olsun bir rahatsizlik bu. Kadincagiz onunla yasamaya korkmuyor da benim verdigim fikirden dolayi mi korkacak? Buradaki uyeler ile paylasmasinin sebebi zaten cozum aramak. Biz de yardimci oluyoruz,siz begenmek zorunda degilsiniz.
 
İnsanı insan yapan en önemli şey empati yeteneğidir bence.
Sorunların kaynağı-çözümü, her türlü ilişkinin gidişatı buna bağlıdır diye düşünüyorum.
Empati yapamayan insanlarda merhamet de olmaz, sevgi de...

Eşinizde bu duygu gelişmemiş bence. Birisi "hissetmediği şeyleri hissediyor gibi yapıyor" demiş. Ben de böyle düşündüm.
Ailenizin ya da insanların yüzüne iyi davranıyor çünkü diş geçiremeyeceğini düşünüyor.
Sizinle tartışırken acımasız davranıyor çünkü size diş geçirebiliyor.

Çözümü ne bilmiyorum.
Hep böyleydi diyorsunuz. Olmayan bir şeyi sonradan sokamazsınız bir insanın içine.
Umarım çocuk için acele etmezsiniz.
 
Bence asıl sorun eşinizin üslubu değil karakteri.
Üslup ve davranış bizim kişiliğimizin dışa yansımasıdır.
Hiç görmediğim,geçmişi hakkında bilgi sahibi olmadığım ve en az üç seans konuşmadığım biri hakkında uzaktan teşhis koyamam bununla birlikte eşinizin mutlaka psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Onunla yaşayan biri olarak sizin de...
Bu tavırları sergileyen biri hakkında aklına ilk gelen şey nedir ?Diye sorarsanız;
Aşağılık kompleksi olması kuvvetle muhtemel.
Bu değilse aileden gelen sosyal öğrenme kaynaklı kişilik bozukluğu.
 

Çocuğunuz yoktur umarım.
Çünkü ileride beraber vakit geçirdikçe o da onlardan kapacaktır bazı şeyleri..

Ailesinden öyle görmüş. Malesef bu yaştan sonra değişmez..
 
Evet hep haklı olduğunu söyler.herşeyi o bilir o güzelden anlar iyiden anlar.
Eşinizin egoist, empati yapamayan, sürekli eleştiren davranışları, onun narsist kişilik bozukluğu olduğunu gösteren şeyler.
İyice tanımadan hızlı ileryen bir süreçle evlenmenizde, onun size sürekli abartılı şekilde ilgi göstermesi vardıysa daha da emin olabilirsiniz.
Tam teşhisi elbette psikiyatr koyabilir. Ama, anlattığınız şeyler onun narsist bir yapısının olduğunu gösteriyor. Genelde de sizin kendinizi tarif ettiğiniz gibi insanları özellikle seçip hayatlarına alıyorlar böyleleri.
Nasıl düzelir? Düzelir mi bilemem. Ama, sizin kendinize olan güveninizi sonuna kadar tüketir.
Uzun süreli terapilerle, kişinin kendinin istekli olmasıyla bir parça yol alınabildiğini söylüyor uzmanlar.
Ama, kendinde hiçbir sorun olmadığını ısrarla savunuyorsa, terapi görmeyide kabul etmeyecektir.
Böyle olanlarla, hayatı sürdürmek çok zor.
Psikiyatra, o gitmeyi kabul etmese bile, onun yaşattığı sıkıntılardan dolayı, yakında siz başvurmak zorunda kalabilirsiniz.
Kendinizi çok sıkıntıya sokmadan bir an evvel başvurun ve anlatın derdinizi derim.Gerçek tanıyı öğrenip, ne yapabilineceğine bakarsınız.
 
Esimin halasi ve annaneside boyle. Hele halasi. Ya haber izliyoruz insanlarin acisiyla dalga geciyorlar. Empati yapmıyorlar . Ilk zaman yeni gelindim susuyordum ama artık kim olursa olsun direk bende onlari eleştiriyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…