- 19 Kasım 2018
- 1.802
- 1.432
- 83
Anliyorum. Ama gercek sadece bir defa caninizi acitir. Ama diger turlusu daha tehlikeli. Esiniz size sadece zarar verir. Insan esine guvenemezse o evlilik ona her zaman aci verir. Esiniz baska bir frekansta yasiyor. Empati,merhamet,iyi niyet bunlari ya bilmiyor ya da gerek gormuyor. Sizce ikisi de sizin icin tehlikeli bir durum yaratmiyor mu?İşte ben böyle düşünmek istemiyorum ama içimden bi seste aynen sizin dediklerinizi diyor...yediremiyorum kabullenemiyorum
Ay aynı benim eşimÇok yardımeder insanlara.aileme hep yardım eder herişlerine koşar..ama bi kavgada hepsini söyler ben onu bunu yaptım onlar naptı gibi...çok değişik.kompleksten mi oluyor acaba bilemiyorum ki adını koyamadım
Bende kaşımla gözümle bile belli ediyorum..tavrımı koyuyorum artık..eşimlede çat pat kavga ediyorum.ama tamamen görmezden gelemiyorum işteEsimin halasi ve annaneside boyle. Hele halasi. Ya haber izliyoruz insanlarin acisiyla dalga geciyorlar. Empati yapmıyorlar . Ilk zaman yeni gelindim susuyordum ama artık kim olursa olsun direk bende onlari eleştiriyorum
Siz nasıl kaldırıyorsunuz nasıl davranıyorsunuz?Ay aynı benim eşim
Ben sürekli uyarıyorum rahatsız olduğumu belli ediyorum önceleri şaka yapıyorum diye geçiştiriyordu. Sonra tabi kabak tadı verdi her şeyi şakaya vurması artık kavgaya dönüşüyordu Yabancı birisi için bile huzurumuz kaçardı. Artık azaldı baya çünkü ailesi yok yalnız ben varım yanında. onun da etkisi diye düşünüyorumSiz nasıl kaldırıyorsunuz nasıl davranıyorsunuz?
O zaman o kadar dikkatimi çekmiyordu...zaman geçirdikçe daha farklı bakmaya başlıyor insan çocuk yapmayıda düşününce şapkayı önüne koyup düşünmeye başlıyorsun..bide bu aralar hassas zamanındayım çocuk yapmak için antidepresan ı bıraktım dahada kafamda büyütmeye sorun etmeye başladık.önceden gözardı ediyordum..bugün çok dua ettim çok ağladım burdada yazınca herkes negatif konuşunca(haklı olarak) yüzüme daha bi çarptı tokat gibi..eşim geldi noldu sana evde canın mı sıkıldı gözlerin şişmiş dedi..senin yüzünden dedim beni kırıyosun dedim..sende beni kırıyosun bende oyüzden öyle konuşuyorum gibi şeyler söyledi ama bende uzatmadım o da sarıldı öptü falan..şimdi hala daha ara ara bana bakıyor gözü üstümde..canım karım güzel karım diyor ikide bir :) ama üstü örtülüyor işte içimi rahatlatmıyor bu sözleri..kırdığı şeyler için özürdilemiyor konuyu açsam ben haklıyım söylediklerimina arkasındayım sende bana kötü konuşuyorsun dicek..herşeyi geçtimde evlilik ne zormuş...keşke seneler öncesine bu kafayla dönebilsem. hiç evlenmezdim...Hiç normal değil bu enteresan tavırları, bi kere herşeye karşı inanılmaz olumsuz geldi bana... psikolojik bir destek almasını öneririm. Evlenmeden önce böyle değil miydi peki ya da sen mi yeni farkettin?
Oda bi sen varsın başka kimim var diyip duruyor ama sözlerini esirgemiyor..ailesiyle beni çok görüşmeye zorlamıyor allahtan çok nadr gideriz daha çok benim ailemle vakit geçirirz.ama burada bi bayan ailene söz söyleyemez o yüzden sana rahat konuşuyor onların yüzüne gülüyor kurnazlık yapıyor dedi..o aklıma takıldı..herzaman değil hallerini hatırlarını soruyor ediyor ama kavga anında çok kaba konuşuyor aile konusu açıldığında.Ben sürekli uyarıyorum rahatsız olduğumu belli ediyorum önceleri şaka yapıyorum diye geçiştiriyordu. Sonra tabi kabak tadı verdi her şeyi şakaya vurması artık kavgaya dönüşüyordu Yabancı birisi için bile huzurumuz kaçardı. Artık azaldı baya çünkü ailesi yok yalnız ben varım yanında. onun da etkisi diye düşünüyorum
Aynen maalesef iki ayrı , farklı farklı huylarda iki insanın aynı evde yaşaması gerçekten zor, ben de evlenince farkettim bunu. Ben de bebek düşünüyorum bu arada, senin gibi antidepresan içiyordum bıraktım 1 seneden fazladır içmiyorum. Ama şunu biliyorum ki insan antidepresanı bırakınca daha kolay bunalıma sürükleniyor, bir de bebek yapma aşaması stresli olabiliyor zaman zaman. Çiftlerin iletişimlerinin az olmasının aksine daha çok bir arada, mutlu, stressiz zaman geçirmeleri gerekiyor. Çocuk da istiyorsanız zaten eşinizle bunları iyice konuşun, beraber daha fazla zaman geçirmenin birbirinize iyi geleceğini düşündüğünüzü söyleyin. Anlayışla karşılayacağını umuyorum. Yani inşallah öyle olur ☺O zaman o kadar dikkatimi çekmiyordu...zaman geçirdikçe daha farklı bakmaya başlıyor insan çocuk yapmayıda düşününce şapkayı önüne koyup düşünmeye başlıyorsun..bide bu aralar hassas zamanındayım çocuk yapmak için antidepresan ı bıraktım dahada kafamda büyütmeye sorun etmeye başladık.önceden gözardı ediyordum..bugün çok dua ettim çok ağladım burdada yazınca herkes negatif konuşunca(haklı olarak) yüzüme daha bi çarptı tokat gibi..eşim geldi noldu sana evde canın mı sıkıldı gözlerin şişmiş dedi..senin yüzünden dedim beni kırıyosun dedim..sende beni kırıyosun bende oyüzden öyle konuşuyorum gibi şeyler söyledi ama bende uzatmadım o da sarıldı öptü falan..şimdi hala daha ara ara bana bakıyor gözü üstümde..canım karım güzel karım diyor ikide bir :) ama üstü örtülüyor işte içimi rahatlatmıyor bu sözleri..kırdığı şeyler için özürdilemiyor konuyu açsam ben haklıyım söylediklerimina arkasındayım sende bana kötü konuşuyorsun dicek..herşeyi geçtimde evlilik ne zormuş...keşke seneler öncesine bu kafayla dönebilsem. hiç evlenmezdim...
O kadar çok biraradayız ki.ben çalışmıyorum eşimde kendi işini yapıyor o yüzden çok sık birlikteyiz.hem çok yakın arkadaş hem dost hem sevgili gibiyiz.herşeyi çok üst noktada bu yüzden yaşıyoruz çok yüz göz olduk çnkü..bu kadar samimi olmak hem iyi hem kötü.ve dediğiniz gibi antidepresanı bırakınca en başa daha ağır şekilde dönüyoruz..Aynen maalesef iki ayrı , farklı farklı huylarda iki insanın aynı evde yaşaması gerçekten zor, ben de evlenince farkettim bunu. Ben de bebek düşünüyorum bu arada, senin gibi antidepresan içiyordum bıraktım 1 seneden fazladır içmiyorum. Ama şunu biliyorum ki insan antidepresanı bırakınca daha kolay bunalıma sürükleniyor, bir de bebek yapma aşaması stresli olabiliyor zaman zaman. Çiftlerin iletişimlerinin az olmasının aksine daha çok bir arada, mutlu, stressiz zaman geçirmeleri gerekiyor. Çocuk da istiyorsanız zaten eşinizle bunları iyice konuşun, beraber daha fazla zaman geçirmenin birbirinize iyi geleceğini düşündüğünüzü söyleyin. Anlayışla karşılayacağını umuyorum. Yani inşallah öyle olur ☺
Canım ben ailesiyle görüşmüyorum uzun bir süredir. Oda istemiyor artık. Bu tür insan dedikoduya, eleştirmeye, küçük görmeye alıştırılmış. İçten pazarlıklı oluyorlar. Ne güvenebiliyorsuN ne de tersini hissedebiliyorsun. Hep arada deredesin. Çok değişkenlerOda bi sen varsın başka kimim var diyip duruyor ama sözlerini esirgemiyor..ailesiyle beni çok görüşmeye zorlamıyor allahtan çok nadr gideriz daha çok benim ailemle vakit geçirirz.ama burada bi bayan ailene söz söyleyemez o yüzden sana rahat konuşuyor onların yüzüne gülüyor kurnazlık yapıyor dedi..o aklıma takıldı..herzaman değil hallerini hatırlarını soruyor ediyor ama kavga anında çok kaba konuşuyor aile konusu açıldığında.
Bana hep anlatırdı eskiden arkadaş ortamında kız arkadaşlarını ağlatırmış çenesiyle.banada yapıyor sadece kknuşarak sinir krizi geçirtiyor.bu sefer sen git tedavi ol bana saldırıyodun falan demeye başlıyor.tabi bu sefer x5 snirleniyorum.böyle kosır döngü.iyiyken çok iyi kötüyken çok kötüdür eşim.Gıcık biri gibi.. gıcık insanlar kötüdür diye bişey yok sadece gıcık bir tarz
Hayır bide kendilerine baksalar keşke.içimden gülüyorum bazen.eşime bikaçkere laf söyledim sen fransız aileden mi geliyosun diyo bana.yani tam dayaklık herifCanım ben ailesiyle görüşmüyorum uzun bir süredir. Oda istemiyor artık. Bu tür insan dedikoduya, eleştirmeye, küçük görmeye alıştırılmış. İçten pazarlıklı oluyorlar. Ne güvenebiliyorsuN ne de tersini hissedebiliyorsun. Hep arada deredesin. Çok değişkenlerDediğin gibi tv de bile sürekli herkesin fiziki yapısını eleştirir güzellik onların olmazsa olmazı çirkinsen kötüsün
Bizim yakın akrabamız aynı böyle.Eşim çok eleştiren bi insandır..Herkesi eleştirir ağzını yüzünü burnunu..hiç kimseye güvenmez ve bunu her defasında dile getirir...dün mesela karşıdan karşıya geçerken genç bi oğlan bize yol verdi eşim eliyle selam verdi teşekkür anlamında ama şimdi hatırlamadığım argo bi söz mırıldandı..Neden öyle dedin sana yol verdi dedim..Vermeseydi daha kötü bişey söylerdim verdiği için böyle dedim gbi bişey söyledi tabi şakayla karışık...Ama genel olarak böyle insanlara karşı...Biri ağlasa numaradan ağlıyo der..Haber izleriz birinin çocuğu ölmüş mesela kadın ağlıyor onun tipini eleştirir.Ben inanamıyorum ne diyosun sen kadının çocuğu ölmüş tipini nasıl görüyosun bu durumda diyorum sanane sanamı söyledim gibi bi üslupla cevap veriyor bana.Bu arada beni çok sever bunu her fırsatta dile getirir heran bana dokunmak sevmek ister...Gece yatarken üstümü örtmeye çalışır en sevdiği yiyecekleri önce bana yedirmeye çalışır.Sen yiyince ben doyuyorum falan der.Köpekleri çok sever...Ama benim kedimi hep eleştirir sen seni sevdiğinimi zannediyosun falan..Halbuki kedimle çok farklı bi bağım var hırçın kedilerden değildir ben ağladığımda gelir yüzüme yaklaşır kucağımda yatar hep.Geçende kavga ettik baya şiddetliydi bana açtı ağzını yumdu gözünü..En çok beni kıran üzen lafı (kavgalarda ben çok kötü oluyorum elim ayağım titriyor bide hep kendimi suçlarım psikolojik olarak çok hassas bi dönemdeyim)iyi değilim bağırma sesini kes diip kalbimi tuttum(çarpıntı başladığı için) sen şimdi bayılırsında numaradan dedi bana.Ve ben hiç öyle biri değilimdir basit numaralar yapıcak...Ailemle ilgilide bazen çok ağır konuşuyor kavgalarda ama davranışlarında bi saygısızlık asla yok...Ailem çok sever eşimi...Sözel olarak inanılmaz serttir psikolojik şiddet uygular resmen...Ama davranışlarında öyle değil asla el kaldırmışlığı yoktur aileme bi saygısızlığıda asla yok...Kafama çok takıyorum bu halini..Bu arada aileside eşim gibi...Hepbirlikte olduğumzuda bişey izliyosak hep bir ağızdan sert ve kaba şekilde insanları eleştirrler.Biraz uzun oldu ama tam anlamanız için açık açık anlatmaya çalıştım genel durumu...
Ahh bir bilsem...çaresizim işte...öyle söküp atmakta kolay değil..hiçbişey olmamış gibide yapamıyorum...benim sınavım bu sanırım...Bizim yakın akrabamız aynı böyle.
Erkek olan herkesle çok iyi geçinir ama arkalarından çekiştirir. Asabidir kırar döker en yakınlarını ama asla özür dilemez.
Yaklaşık 30 yıllık evlilikte kadın artık iyice sinir hastası oldu, çöktü. Adamla yatakları ayırdılar, sohbet bile etmiyorlar. Adam yaşlandıkça daha beter olmuş, öyle diyor.
Sizin psikolojiniz gittikçe bozulacak emin olun. Sizi sağlığınızdan eden biri iyi ve sevilesi olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?