eşimle aramda neler oluyor?

iyide benim taktiklere ihtiyacım var:)
ozelden yaz bari..
bu arada Rabbim nazarlardan korusun..

MERHABA,

yaklaşık 2 yıl kadar önce benimde eşimle benzer sorunlarım oldu, işleri bir anda tepetaklak oldu bir sürü maddi zararla karşılaştı 2 ay içerisinde bir sürü mal varlığımızı satmak durumunda kaldık ben bunlara çok takılmuıyordum yeni evliyiz yaşımız genç çalışıp yerine koyarız gözüyle düşünüyordum ama o aslında suçluluk duygusundan benden tamamen uzaklaşmıştı hatta son dönemde 2 hafta ailesinde kaldı bende kendi ailemde o derece uç noktalara gelmişken babam beni karşısına aldı kızım ben senin üzüldüğünü görüyorum kıyamam böyle olmaz al karşına eşini konuş dünyanın sonu değil gençsiniz herkes iflas eder destek olun birbirinize dedi bende dediğini yaptım wertesi gün kalktım gittim kayınvaldemlere konuşmamız gerek dedim dışarı çıktık dedim bu böyle olmaz ben her zaman her koşulda senden yanayım sana kızmam kırılmam kader kısmet senin bi suçun yokki dedim bende çalışıyorum beraber aşalım bana izin ver dedim sarıldı bana iyiki senle evlenmişim dedi :) o akşam kayınvaldemde kaldık ertesi gün evimize döndük ve bir daha eskileri hiç açmadık 2 yıl geçti dünya tatlısı bir oğlumuz var bir sürü borç ödendi sıkıntı çekildi ama geçti şükür şimdi ne borç kaldı ne dert keder rabbim sabrın sonunda selamete erdiriyor ama eminim eşininkide böyle birşeydir kendini suçlama erkekler bizim kadar açık olamıyor belki yaralandığı için çalışamamasından dolayı üzgündüz insan bu gibi durumlarda maaş alsa bile kendini yetersiz hissediyor ya da senin kendisinden soğuyacağını düşünüp korkudan senden uzaklaşıyordur çok saçma ama malesef erkekler kaybetme korkusuyla eşlerinden uzaklaşabiliyorlar ama eminim sorun neyse zamanla düzelecektr sen ona destek olduğunu hissettir o senden kaçsada sen yalnız bırakma sıkıp bunaltma ama yanında olduğunu onu anladığını farkettir ben burdayım sen istersen ilgilenme telefonunla oyna ama ben yanındayım sen ilgilenene kadar burda olucam die düşün biliyorum sabır işi ama kısa süre sonra ilgisi sana dönecektir ben şuan çok mutluyum o günlerdeki halinden eser kalmadı inş sende huzura erersin

inanın sorunlarınızı aştığınız için çok sevindim
umarım bir daha aynılarını yaşamazsınız Rabbim korusun..

ben kaç seferdir konuşuyorum kapı duvar hep
aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor
Allah izin verirse kayınvalidem gelince biraz düzelir diyorum
inşallah yanılmam
desteğiniz için çok teşekkür ederim..

konunuzu biraz önce fark ettim acelem olmasına rağmen çoğunu okudum. sevindim, üzüldüm, kızdım, ağladım. Eşin çok yorulmuş,çok dolmuş, çok kızmış. Sabır sadece sevgisini belkide itiyor, bastırıyor yaşadıkları kolay değil. Ölümden dönmüş eşin bu olayı aşabildi sizden uzakken içine kapanıkken neler hissetti, neler düşündü. İnsanlar böyle büyük olaylar yaşadıktan sonra travma geçirebiliyorlar. Bunların yanında birde ailenizle yaşadıkları, maddi olaylar her şey üst üste gelmiş kendine gelmesi zaman alır. ve de yıllardır yaşadıklarınız siz hep yönettiğiniz için eşinizi çok dinlemediğiniz içn yetersizlik duygusu da yaşıyor. Gerçekten çok zor eşiniz askeriyede RDM'ye gitti mi bilmiyorum ama eşiniz içinde psikolojik yardım gerekebelir.

Ve de böyle bir aşk bitmemeli çok üzülüyorum kk'da okuduğum her olaya çok üzülüyorum. Sakin olun eşinize işte ben değiştimi gösterin hem tutumluluk hem de davranışsal olarak sizide zor bir süreç bekliyor bu kadar güzel bir evlilik bile biterse inanın evliliğe inancım kalmıyor. Bir de şunu merak ediyorum 10 yıl boyunca sizi uyaran bazı davranışlarınızı eleştiren bir yakınınız olmadı mı? keşke bu değişim dolmadan önce gerçekleşseydi. İnş. her şey düzelir ve gönlünğzce olur. Ben inanıyorum dualarım sizinle

bişi merak ettim 3-4 aydır cinsel bişi yaşamıomusunuz eşinle. bence gurur yapmayı bırakıp bu açıdan da yaklaşmalısın eşine. ilişkiniz biraz fazla romantik ve (kötü anlamda değil) çocukça geldi. bende eşimle aram bozuk olur falan, şu kadar kesinlikle yaklaşmıcam derim ama gene dayanamam ve hata onda olduğu halde gider ben yaklaşırım. hiç sarılcak mı yaklaşcak mı öpcek mi demem. kaldı ki siz eşinizin haklılığını kabul ediosunuz zaten. siz gece sarılın öpün vs. ve bence olmuyorsanız eğer birlikte olun. duygusal olarak da çiftleri birbirine yaklaştıran bişi bu bence.

iyide benim taktiklere ihtiyacım var:)
ozelden yaz bari..
bu arada Rabbim nazarlardan korusun..

Tabi ki yazarım.

Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin :)

Şunu belirteyim ki en azından hatalarının farkındasın.
Geç olmadan bir şeyler yapman gerek canım.
Eşine, senin de onun seni sevdiği kadar sevdiğini, deger verdiğini göstermen gerek...

Bazı insanlar sadece sözde sevdiğini söyler, önemli olan davranışlarla hissettirmektir :)
Bu özellikle erkekler için geçerli.

Kadınlar duymak, erkekler görmek ister :)
Çünkü kadınların işitsel algısı, erkeklerin görsel algısı gelişmiştir.

dün akşam eşim eve gelmeden o kadar çok dua etmiştim ki..
herşey yoluna girsin aramızdakiler yeniden alevlensin diye

ama kapı çalıp içeriye girdiğinde hiçbirşeyin düzelmeyeceğini anladım
yüzünde yle bir sıkıntı ve istememezlik vardı ki farketmemek mümkün değil
karnın açmı dedim
istemiyorum senin yemeklerini dedi
kendine omlet yaptı yedi
mutfak havlusundan 2 tane var diye birini bağırıp antreye fırlattı
sonra benim odama geldi kullanıp kullanmadığımı bile sormadan
laptopu aldı tam giderken
gzyaşlarımı tutamadım
lütfen bana byle davranma
Allah rızası için
Peygamber efendimizin yüzü gzü hürmeti için bana byle davranma
ne istersen yaparım istediğin an boşanırım dedim

bundan sonra sana hep byle davranacağım dedi
bu evde kaldığına pişman olcaksın
kendini dışlanmış kopek gibi hissedeceksin dedi

ondan sonra anlatmaya başladı
annenden nefret ediyorum suratını grmek istemiyorum
kanımı iliğimi kuruttu eskişehirdeyken
hem beni istemiyor hemde parayı dilediği gibi kullanıyor dedi
ben senin kuzenin harç parasını kardeşinin sigara parasını demek zorunda değilim dedi
haram olsun dedi!

sana gelince ayrılmak için dua ediyorum
benim için bittin
sana aşıktım içimdeki herşeyi yaptıklarınla bitirdin
doğru dürüst bir cinsel hayatımız yok
dikili ağacımız yok evladımız yok
bu evliliğin bana getirdiği hiçbirşey yok dedi

ben sadece dinliyorum bu arada

10 yıl boyunca evliliğimizde bütün kararları sen verdin
benim verdiğim tek bir karar bile yok dedi
hep sen onp landa oldun senin ihtiyaçların senin alen senin kararların
hayatımda grdüğüm en bencil insansın dedi

benim kanımı iliğimi kuruttun( maddi olarak)
insafsız bak dışarı yırtık botla gidip geliyorum
bana bu zaman kadar ne alındı
bir tane 250 tl lik devre yüzügümü bile yıllardır yaptıramıyorum dedi

bak bu tşrtü 5 sene nce kemeraltından aldık 1 liraydı hala giyiyorum dedi
tek derdin gsteriş oldu
bir kuru ekmekle yetinebilirdik ama sen yok 5 yıldızlı tatiller yok kafamı boşaltamıyorum
diye bana istediğini yaptırdın
maddi olarak beni yolun sonuna getirdin dedi

insan olan ufacık şeyle mutlu olmasını bilir sen hep daha fazlasını fazlasını istedin dedi

ailemle aramı açtın
atsam atamayacağım satsam satamayacağım
insanları bana karşı sürekli doldurdun dedi
ben annemim eline ihtiyacı olduğu halde 50 tl yi zor sıkıştırıyorum gene de almıyor
senin ailenin yaptığına bak dedi

geleceğini grmek istiyorsan annene yaşlılığını gremk istersende anneannene bak dedi
nasıl bir ailesiniz siz dedi.

başka başka..

senin karekterin bu yaştan sonra değişmez
sen busun
değişmeyeceksin dedi
Rabbime şükürler olsun ki benim gzümü açtı bu sanrıdan beni kurtardı dedi
seni sevmiyorum herşeyi yok ettin için de kırıntı bile yok dedi
burda kalırsan sana hergün byle davranacağım

nefret edeceksin benden dedi

ben hala dinliyorum..
10 yıldır bir kere byle konuşmayan erkek içinden geleni sylüyor
bırak dedim bütün nefretini kussun

çok uzun oldu hanımlar

tamam dedim
ne istiyorsun
burda kalırsan bu şartlar altında kalacaksın yoksa boşanmak istiyorum artık dedi

tamam boşanalım dedim
ayarla bir helikopter beni şehir merkezine bıraksın.

içimde tuhaf bir rahatlama oldu
hem sıkıntı var hemde tuhaf bir rahatlama

gel dedi haytını planlıyalım ne yapmak istiyorsun
dedim kpss kazanıp atanmak istiyorum
senin dediğin gibi yeniden evlenmek vs gibi bir niyetim yok

tamam gel sana kpss kursu bulalım dedi
internetten bana kpss kursu buldu
parasını ben karşılayacağım dedi

yüzük ve zinet eşyaların sende kalacak
kesinlikle annene verme sattırma o senin hayatının yüzüğü dedi

yanına hayata yeniden başlaman için 5 bin lira vereceğim
ne zaman ihtiyacın olursa tekrar gndereceğim
dedi
seni o eve annene mahkum etmem ama başlangıcını onun yanında yapmalısın dedi

çok çok mutlu olacaksın seni çok sevecek biri ile karşılaşacaksın
kendini onun yanında çok iyi hissedeceksin
benim yanımda günden güne eriyordun dedi
bana aşık değilsin sevmiyorsun bile
sadece alışkanlığın verdiği birşey dedi

ben sana kalacak yer sağlıyıp ihtiyaçlarını karşılayacak bir bankamatiğim okadar
sadece bu evin annenin evinden daha iyi olduğunu düşündüğün için burda kalıyorsun dedi

bu kararı verdikten sonra o kadar rahatlamıştı ki..
hemen helikopteri aradı yarın (buğün)için yer ayırttı

anneni ara syle dedi

bende annemi aradım soyledim
bana verdiği ilk tepki
oooohhh sakın karar değiştirme geldikten sonra bir daha gndermem
gitsin parasını annesine yedirsin
seni çok üzdü
evdeki bütün eşyalrı al gel dedi
mantığa bakın benim yuvam dağılıyor sevgili annemin ne düşündüğüne bakın..

anne dedim beni kabul edeceksen tek bir iğne bile almıyorum
yalnızca kişisel eşyalarım ve çocukluk fotoğraflarım
ayrıca eşim hakkında tek bir olumsuz yorum duymak istemiyorum
tüm sıkıntıları burda bırakıp geleceğim dedim

tamam ama sakın üzülme değmez
gel ben seni hemen evlendiririm dedi.
anne sakın dedim boyle şeyler yapacaksan gelmem başka yere gider kendi başıma kalırım
gelme şartlarım bunlar dedim

tamam dedi
mutfağa geçtik eşim çay koymuş
oldukçada iyi grünüyor
üztünden yük kalkmış gibi
o an haline o kadar üzüldüm ki
ağlamaya başladım
inşallah çok çok mutlu olursun
inaşallah çocukların olur ben seni o mutlulukla grürüm dedim

oda benim için aynı dileklerde bulundu
sonra..

bütün bunları senin için yapıyorum biliyosun değilmi dedi evet dedim
eşyaları eşime bıraktım yeni bir düzeni olacak tekrar başlamasın maddi kaygılara sıfırdan diye..
ben bu eşyalrı satarım herşey seni hatırlatacak bana kullanamam dedi

senin hayatınçok güzel olacak yepyeni bir başlangıçla
ama ben burda senin anlarınla kalacağım dedi

olsun doğru bir kara verdik herşey güzel olacak üzülme dedim

ağlamaya başladı çocuk gibi hıçkıra hıçkıra..
benim için nekadar zor olduğunu bilmiyorsun
gzümün nünde eriyip gidiyorsun
seni mutlu edemiyorum
benim yanımda kendini iyi güzel mutlu hissetmiyorsun
çok iyi olacak herşey dedi
evet dedim güzel olacak

iyi gorünüyorsun üstünden yük kalkmış gibi dedi
hellalik verdik birbirimize

sonra yeniden ağlamaya başladı gitmedim yanına
gidersem sarılacak bırakmayacak beni biliyorum

verdiği karardan donmesini istemedim
o kadar huzurlu gorunuyordu ki..

hadi dedim dizi izleyelim son kez kafamızı dağıtırız dedim
hayır konuşmam bitmedi
senden birşey rica ediyorum
2 rekat namaz kıl ve içine gidip gitmeme konusunda ne doğduğunu syle dedi

tamam dedim
ikimizde 2 rekat namaz kıldık

kızlar devam edecğim..

Bekliyoruz canım,mesajını görmeden mesaj yazdım ama silmem mümkün değil di..

Son düzenleme:
anlattığınıza göre eşiniz size el bebek gül bebek davranıyormuş şuana kadar ki şuanda da kısmen bu devam ediyormuş .
anlamadığım şey anneniz eşinizden ağır basıyor . eşinizin annenize nezaketininden de bahsetmişsiniz ve eşinizin verdiği paradan da ...
ama anneniz size boşa bu adamı diyor ?
enteresan... kıymet verip kıymet alamamak adamı yıpratmış demek ki adamcağız haklı ...

namazımızı kıldık

ben namazda çok dua ettim
Rabbim içme doğur devam edelim mi bitsin mi?
bana bir işaret ver diye yalvardım

kafamı secdeye koyduğum zaman eşimi grdüm
kabenin nünde ihramla ve elinde çok çok büyük taneleri olan sedef bir tesbihle

hayırlısının istedim o sırada eşim çağırdı
ne hissediyorsun dedi
once sen soyle dedim

kararı benim vermem gerekiyor dedi

ve bende tüm olumsuzlukları sıkıntıları silerek herşeye yeniden sıfırdan başlamak istiyorum
sana yeniden ilk aşık olduğum zamanlardaki gibi dedi
bugün 21 aralık benim için yeni bir miladın başlangıcı dedi
varmısın sen benimle yeni temiz bir geleceğe dedi

iyi düşün yarın tekrar vazgeçersen yada aynı şekilde hissetmezsen bunu kaldırmak çok zor olur dedim

herşeyi sıfırladım seninle yeniden başlamak istiyorum dedi

beni kendine çekti sarıldı sarıldı optu
kararımı sordu

evet dedim..

şimdi bütün bunların ışında evet demekle doğru bir karar mı verdim bu bir
kararımın değiştiğini anneme nasıl soyleyeceğim bu iki
eşim kararında samimiymiydi bu da üç

topu size atıyorum hanımlar
hepinize ihtiyacım var..

konunuzu hatırlıyorum esınızın basına gelen yaralanma olayından sonra, nasıl boyle bır hale geldınız anlamadım. bır ay olmamıs bıle konuyu acalı. daha onceden de mı vardı bılmıyorum ayrılmak ıstemıyorsunuz aslında ıkınızde. belkı ask yoktur bılemem ama arada sevgı oldugu gercek. buyuk bır sorun yoksa, bence ayrılmayın yazık etmeyın evlılıgınıze.

çok çok şanslısın. Seninle konuşan ve duygularını düşünüp tartışıp senin için çabalayan bir kocan var.

Benim kocam bunları da yapmıyor. Hiç konuşmuyoruz, konuşamıyoruz ki,..

Bu o kadar kötü bir durum. Çok saçma bir durum. Bu yüzden lütfen eşine sarıl, savaş, annene kulaklarını tıka ve devam et. Elinden geleni yap. Yuvalar kolay kurulmuyor birtanem.... Eşinin tavrı beni çok duygulandırdı...

Öncelikle şunu söylüyorum aşırı gururlu bir bayanım bugune kadar bu konuda hep resti ben çekerek eşimide çok üzdüm ama şunu söylemeliyim ki, aynı şeyi yaşasaydım bu kadar gururlu olmama rağmen gitmezdim ,çünkü bu kadar seven bir insan gitsede en iyi şartlardada yaşasada asla mutlu olmaz olamaz...Bir an eşinin duygularında bu kadar insanın yanıldığını düşünüp şok olsamda sonra dedim ki hatta o mesajı sildim devamı var yazısını görünce "senin için senden vazgeçerim " sözü bu olsa gerek... Verdiğiniz karardan inşAllah hiç pişman olmayacaksınız çünkü buradan bakınca en doğrusu bu gözüküyor...Ve ben çok çok çok sevindim :)

annenızı bukadar da onemseyın sıze ılk dıyecegım sey bu. evlılıgınızı kurtarmak ıstedınız ve adım attınız bukadar basıt. hesap mı vereceksınız annenıze. bosanma kararı almıstınız ama vazgectınız. sızın annenızden once annenızın tepkısınden once dusunmenız gereken onemlı sey kendı hayatınız, kendı evlılıgınız. sızın dusuncelerınız mutlulugunuz ya da mutsuzlugunuz.

kararınıza gelınce, namaz kılarken esınızı gormenız dahıl zaten hersey bır ısaret sıze. ama neden gormek ıstemıyorsunuz bılmıyorum esınızın sızı sevdıgı cok acık. konuyu acıtıgınız uzak soguk bır adamdan bahsedıyorsunuz operastondan sonra moralı psıkolojısı bozulmus bır adama ısarettı hersey. zamanla duzebılecek bırseydı ama sız sonra nasıl bu surece geldınız anlamadım sız rahat edın dıye sız mutlu oldun sızı rahat medenı bır sekılde ayrılıga hazırlayan sevdıgı halde ayrılmaya calısan bır adam. sızın anlattıklarınız bunu gosterıyor ama esınız bır canavardı da bız mı bılmıyoruz onu bılemeyız tabıkı. esınız de sız de sansı hakedıyorsunuz ılk kez boyle bır ayrılıga sahıt oluyorum ortada guzel guclu sansı hakeden bır evlılık var cok dogru bır karar bu yola sıl bastan baslamak.

inan çok duygulandım okurken
sımsıkı sarıl derim eşine herşeye en basından başlayın Rabbim hep mutlu etsin sizi

Okurken gözlerim doldu.. En azından içindekileri dökmüş..Bundan sonrası sizin için farklı ve zor bir süreç ama doğru şekilde giderse çok mutlu olacağınızı düşünüyorum..

Aslında maddi beklentilerden biraz sıyrılmak lazım.. Ailenize artık para falan vermeyin. Benim eşimde askeri personel ve doğudayız..ben aileme tek kuruş veremem..Kazancımız ancak bize yetiyor,eşimin ailesi de bize destek oluyor,sağolsunlar..Para biriktirmeye çalışıyoruz. Hiç 5yıldızlı otelde tatil yapmadık.. Askeri kamplar çok güzel,kumburgaza falan gideriz...Her ay ne olursa olsun bir altın almaya çalışıyoruz.. Bu arada eşim asla devletin verdiği asker botlarını giymez,acıtıyor der.. yds' den bot alırız mutlaka (mesela,günlük mesaide ayrı bot,uzun yürüyüşlerde ayrı,dağlara tırmanacaksa ayrı bot).. Bende destek olurum..Kamuflajlarını para verip satın aldık.. Sırf rahat etsin diye.. Eşim benden daha çok alışveriş yapar.. Adamın yarın eve sağsalim geleceği belli değil,alsın diyorum hakkı diyorum.. Size fikir vermesi açısından yazdım bunları..

Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…