eşimle aramda neler oluyor?

son gelişmelere gerçekten çok sevindim..Lütfen artık annenize nasıl açıklama yapacağınızı düşünmekten vazgeçin..Eşinize,yuvanıza dört elle sarılın.Siz yazdıkça bitti,boşanıyoruz demenizden inanın çok korktum ama çok şükür öyle olmadı :))

Çok vicdanlı ,sorumluluk sahibi ,bir eşin var bunun kıymetini bilip nalet kör şeytana diyerek yeni daha duyarlı daha paylaşımcı bir hayata başlamanızı önerip diliyorum.

İlişkinizi 3. kişilerden kurulmuş mahkemeye dönüştürmeden sadece ikiniz çözün.Annen mantığıyla değil duygularıyla sizin evliliğinizi yönlendiriyor.Onun fikirlerinden uzak bir hayat

size ve evliliğinize çok iyi gelecektir.

bız de konusmazdık daha dogrusu ben hep konusurdum o hıc bırsey yapmazdı sonra sonra ben konusmayan aynı evde onunla yasamayan bırı oldum ve bır gun dedı kı sen burda yasamıyorsun sen benı sevmıyorsun senın ruhun burda degıl. evet haklıydı ama ben gerı adım atmadım cunku benı ve bızı ben bu noktaya getırmemıstım gecen kıstı bır gun uzun uzun konustuk bırbırımıze sans verelım ya da bıtsın dedık ılk kez bukadar cıddı konustuk bıtme kelımesını. sıradan bır kavga ya da buyuk bır tartısma anı degıldı, bırbırımızı gozlemledık kendımızı dınledık sankı sessızce yaza kadar. evlılık yıldonumuzde bırbırımıze mektup yazalım herseyı anlatalım falan dedım o yapmadı ben hatalar ıcın ozur dılerım yaptıgı guzel seyler ıcın tsk ederım hem bır baslangıc hem bır vedaydı sankı. sonra o da yazmıs benzerını. su an sorunlarım gectı mı tamamen gecmedı ben eskı ben olabılıyormuyum hayır bır daha o eskı pomogranate olamam benı yaraladı hırpaladı cok . ama enazından daha sıcak daha yakın kagvasız yenı yuruyemeye calısan bır cocuk mısalı bırseyler oluyor sonunda ayrılık mı olur daha guzel gunler mı gelır bılmıyorum ama enazından sans vermıs olduk ıcımız rahat olur eger bıterse de. oyuzden cok buyuk bır ask olmasa bıle, kımısı ıcın alıskanlık kımısı ıcın emeklerın bosa gıtmemesı kımısı ıcın cocuklar... herkes sansı hakedıyor kısaca, sans verınce hersey guzellesecek mı ya da pısmanlık olup yıllar mı bosa gıtmıs olacak herkes ayrı ayrı daha mı mutlu olurdu acaba dıye soruların cevabı ne olur bılmıyorum ama denemek lazım tum evlılıklerde. kaldı kı bu arkadas gercekten cok sanslı mucadele eden kendını anlatan bır adam var karsısında. sansı hakedıyoır kesınlıkle. ama arkadasımızın sevgısı tamamen bıttıyse, baskasını sevıyorsa vs vs ıse tabıkı guzelce ayrılmak dogru olur.

eşiniz ne kadar çok şey biriktirmiş içinde. üzüldüm gerçekten. neden ilişkilerde bu son patlama noktasına kadar hep susarız herşeyi içimizde biriktirir, içerler, uzaklaşır çözüm için adım atmayız. adam yırtık botla dolaşıyormuş, kaç senelik tişörtleri giyiyormuş. hani basit bir örnek ama hakikaten söylediklerinde haklı. adamı iliğine kadar sömürmüşsünüz. kusura bakmayın biraz ağır oldu da doğru değil mi? =(

bırakın eşiniz konuşsun. yılların birikimi var. bir günde bitmez. anlattığı zaman ağlamayın, duygusal davranmayın. objektif şekilde dinlemeye anlamaya çalışın. ara ara anlatacaktır yine. sadece bunlar değildir içerledikleri kızdıkları. yavaş yavaş açığa çıkıyor ve yarın öbür gün yine anlatırsa anlayışla karşılayın. bir süre sonra sizin anladığınızı paylaştığınızı ve değişeceğinize kanaat getirdiğinde tam olarak güvenecek ve eskileri de unutacaktır yavaş yavaş.

bu süreçte... evet bazen yeniden yapmak için yıkmak gerekir. sabırlı davranın. evet demekle doğru karar verip vermediğinizi biz bilemeyiz. aynı hataları yine tekrarlarsanız (hem siz hem eşiniz) yine süreç de eskisi gibi olacaktır. ama her ikiniz sorumluluklarınızı görüp değişmek için çaba harcarsınız yakın ve samimi bir ilişkiye yeniden sahip olabilirsiniz.

annenizi neden ilişkinize karıştırıyorsunuz anlam veremedim. en son tam olarak geri dönüşü olmayan karar verdiğinizde ailelere söyleyin yoksa da aileleri yada başkalarını karıştırmamak en iyisi. velev ki anneniz de düzeltme yanlısı değil bu durumda bahsetmemek en iyisi. madem artık söz ettiniz yine aynı şekilde konuşup görüştüğünüzü eşinizi çok sevdiğinizi ve devam edeceğinizi söyleyip konuyu kapatın. eşiniz hakkında konuşmasına da izin vermeyin...

süreçte siz tek başınıza suçlu değilsiniz. eşiniz de hatalı. hep içine atmakla, size bahsetmemekle, sonra da böyle kızmakla... eşiniz sorumlulukları size bırakıp sonra niye herşeye sen karar veriyorsun diyor. bunun gibi bir çok örnek var. bu konuda fikir birliğine varın. ona içinde biriktirmemesini rahatsız olduğu şeyleri söylemesini.. bunları bilmediğinizi, bu şekilde anlatmazsa da bilemeyeceğinizi anlatın... çözecek bir sürü nokta var bunun gibi. şimdilik bırakın boşaltsın içini. dinleyin, yine dinleyin ve şefkatle yaklaşın. herşeye rağmen yanında olacağınızı hissettirin... inşallah yavaş yavaş herşeyi çözer ve mutlu olursunuz.

Annene evliligin hakkinda hesap vermek zorunda degilsin bence. Senin duygularini hice sayip hemen evlendirme düsüncesinde. Kararimi degistirdim, cok mutluyum demek bile yeterli.

Kocanin söylediklerini, davranislarini okuyunca inan kendimi tutamadim, hüngür hüngür agladim seni cok seviyor, sana cok deger veriyor. Para biriktirmek, cocuk sahibi olmak icin kollari sivayin bence :) hem zor degil ki para biriktirmek. Ben olsam köseye hergün bir kac lira atip yeni bir bot alirdim mesela, yada eline sikistirip bunlari senin icin biriktirdim derdim. Cok sevineceginden eminim :)

Ve en önemlisi sakin ama sakin ailelerin araya girmesine izin verme. Bu annen bile olsa..

Herseyin cok güzel olmasi dilegiyle..

simurg, ortak konuda bulıustuk :))))))) nasılsın canım

aslında uzun uzun konusmaya ıhtıyacım var cunku neyım var bılmıyorum 2-3 gundur. musaıtsen msnden goruselım mı

konunuz bastan sonuna kadar okudum bır ara konunuz kaybettım cevap veremedım artık okuyorum takıp edıyorum bırturlu kelımelerımı toparlayıp yazmak kısmet olmadıı..
her satırı okurken ınanamadıgım sasırdıgım duygulandıgımmmmm anlar oldu.
eşinizin size olan sevgisiii gerçekten sonsuzz vee yüceee yada bukadar güzel sevgiyi anlatmak için kelimeler yetmiyor diyebilirim
aranızda bukadar olumsuzluklar barındırmasına rağmen sıze karsı yıllarca sabırlı olmasını buna bu yüce sevgiye saygıya bağlıyorum ben.
sizi itham etmiyorum suclamıyorumda yalnıslarınız olmus esınıze gore bunu yıllarca içine atmış atmış atmış ve bugün buhalde olmanızın sebebi bunlar sanırım.
evlılıkte aileler yuvaya çok sokulmamalıdır kanaatimce bir noktada sınırdan oteye geçmemelidir asla yoksaa çatIşmalar sorunlar başgösterior.
yuva 2 kişilik kurulur ama ailelerlede evlenilir.kız anası derler yuvayıııı yapan olumsuz etkıleyennnnn
oglan tarafı çok girer ilişkilerdeeee yuvayı etkiler sarsar yıpratır anlattıklarınızdan yola cıkarak aılenız daha cok sızın evlılıgınızde etkı olmuss
çogu zaman onlaraa yonelık yaşamışsınızz ve esınız hıc ses cıkartmamıs ama bırıkmıs yıllarca
Bundan sonraaa birbiriniz için yaşamalısınız ailenizdir atanızdır atamassınız ama yuvanıza bukadar girmeleriii karışmaları yargılamalarına izin vermemelisiniz.
dört elle sarılın sevginize eşinize hayat arkadasınızaa.
duyduklarınızzz yıllarca onun yasadıkları demekkı bu bır erkek taarafından yıllarca sabır gosterılebılecek kadar kolay bır durum degıl
allah yar ve yardımcınız olsunnn yuvanız ınsallah yenıden senlensınn yenı gelısmelere gercekten cok sevındım umarımmmm bundan sonra sızıı hıc brısey yıkamazz..

Önce yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım ve üzüldüm hiçbirşey bu kadar hızlı olmamalı, sonuçta çözülmeyecek bir noktada değildiniz. Yazının sonuna ise sevindim.

Bence denemeye tabi ki değer, ortada aşılmayacak hiçbirşey yok.

Hadi bakalım güzel haberlerle devam inşallah.

Son düzenleme:
ben şunu anlamıyorum eşinizin yaptıklarını kadın erkek yapacak çok insan var bu kadar fedakar olabilecek. Ama anneniz neden bu kadar ayrılmanızı istiyor ve lütfen annenize çok açıklama yapmayın anneler candır ama evliliğinizde çok önemli ya anneninize şaka yaptım falan deyin çünkü çok olumsuz eşinize şimdi daha da olumsuz olacak. İnş her şey çok güzel olur

Canim daha sonra ayrintili yazacagim cepten zor oluyor

lutfen uzmeyin artik birbirinizi
bu olayi donum noktasi kabul edin ve hatalarinizin farkinda olarak yolunuza devam edin

eşinin kk ya üye olsaydı ve size sölediği şeyleri bize anlatsaydı size baya saydırırdık bence :)

ya adam haklı bence. sizin bişiler yapmanız lazımken hala bir iki diosunuz şaşırdım. bence de siz gerçekten eşinizi sevmiosunuz.

bi kere adam ölüm tehllikesi atlatmış. insan böle bi durumda sevdiklerini kaybedeceğini düşündüğü için vaktini eşi ve ailesi ile geçirmek ister. siz kendi ailenizde kalmışınız. iki ayda eşinizin ailenizde kalacakken kalmamışsınız. adam burda kopmuştur bence. hem eşinin ailesinin yanında para da harcamazdınız. en büyük yanlış bu olmuş bence. bir iki haftalık bile olsa eşinizin ailesinin yanına gitmeliydiniz.

birde eşinizin dediği gibi kuzeninizin harç parasını, kardeşinizin sigara parasını ödüosanız buda hoş değil. eşim böle bişi yapsın yolarımm onu :) sonuçta zorlukla para kazanıo eşinizde, emek verdiği paranında car cur edilmesini istemez. gayet haklı bence.

annenizinde size boşan deyip durmasını anlamadım. cennet mahallesi dizisindeki pembe gibi canlandı anneniz gözümde...

ne yalan söyliyim ben de gerçekten size hak veriyorum. Burada tuhaf olan bazı şeyler var.

Bir anne kızına nasıl boşan diyebilir ? Adam dövmüyor, sövmüyor, kumar oynamıyor , aldatmıyor.... anneye ne ?

Çok ayıp. Kulağını tıkaması lazım bizim kız bunlara ve de evliliğine sahip çıkması lazım

Bencede ölüm kalım olmadığı sürece de kimseye para vermemesi gerekir. Benim eşim bunu yapsa çok rahatsız olurum.

Clementine canim neler olmus ??
Birkac sayfayi birden okumak zorunda kaldim, takip edemedim bi süre,
okadar cok olay birden olmuski,
önce yildirma politikasi ardindan bosanma karari, sonra hemen vazgecmis olmaniz,

son sayfayi okuyunca mutlu oldum, vazgecmis olmaniza cok sevindim,
ama esinin yaptiklarina anlam veremiyorum?

Gercekten asaglik kompleximi yoksa seni mutlu edemedigini gercekten düsünüyormu,
yoksa kendimi mutlu degil? Kendi mutlulugunumu düsünüyor?

Annene ne hesap vermek zorunda oldugunu sakin düsünme,
bir mesaj yaz anne ben gelmiyorum baristik,
bukadar,
baska bir aciklama yapmak zorunda degilsin.

Ayrica anneni iliskinizden biraz uzak tut, anladigim kadariyla esini yildirmis gercekten,
esinin annesi gelcek birkac güne kadar, ona saygi ve sevgiyi sakin eksik etme,
esin artik bunlari görmek istiyor,
ayrica clementinecim canim sunu sormak istiyorum sana, bazi insan böyle olur,
soguk bir insanmisin? Yani duygularini sevgini gösteremiyormusun?
Esin artik bunlari görmek istiyor, sevgini göster, ona kiyamadigini göster, cünkü esin bunlari cok iyi gösterebilen bir insan.

Canim insallah hersey düzelir yürekten dua ediyorum,
bu arada iyi ve güvenilir bir hocaya danistinmi hic ?

teşekkür ederim
biliyorum şuan çok daha fazla mücadele etmem ona daha sıkı sarılmam
ve kendi isteklerimi3. 4 .plana atmam gerek

sanada Allah yardımcı olsun
bitecekse bitiyor
bitmeyecekse bitmiyor
bizim gücümüz yetmiyor
ona inanıyorum ben..
dualarım sizinle Rabbim en kısa zamanda düzlüğe çıkarsın inşallah..

canım çok çok teşekkür ederim hem ozelden olduğun destek hemde buralardan bizim için çabaladın
Allah razı olsun
eşimle aramızda sylenmemiş hiçbirşey kalmadı
bu yüzden için rahat neler üzerine emek vereceğimi neleri değiştireceğimi çok iyi biliyorum
Rabbim bana da onada güç kuvvet versin
hepiniziçok seviyorum
gerçekten..

anneme syledim
dün çok kararlıydınız hayırdır dedi
boyle uygun gorduk bizim kararımız lütfen saygı duy dedim
güldü Hayırlısı olsun kızım dedi kapattık

bir süre uzak kalmak istiyorum zaten

umarım Rabbim yolumuzu açık eder
birlikte tabii..

oncelikle çok teşekkür ederim
soyledikleriniz ve tavsiyleriniz benm için çok değerli
elimden geldiğinde uygulamaya çaışacağım
bir daha para konularına karışmak mı
büyük konuşmuyorum ama asla..
fikrim sorulursa soylerim
yoksa kimin kazandığı paranın hesabını yapıyorsun
çok büyük ayıp aslında ama
Rabbim gozumu açtı çok çok şükür..

teşekkür ederim bu hayatımın temel kuralı artık :)

Clementine;

İtiraf edeyim eşinin içinde birikenleri adım gibi biliyordum biliyor musun? :)
Dün üzülme diye yazmak istemedim, ama ilişkiniz hakkında o kadar iyi fikir sahibi oldum ki,
dedim ya çünkü eşinin karakteri aynı benim eşime benziyor.
Ama seninle farklıyız demiştim.

Burada aslında senin de bir takım şeyleri anlayıp degişmen gerektiğini dile getirmiştim.

Eşin , aynı eşim gibi kendinden çok bizi düşünür.
Yemez, yedirir, giymez giydirir, kendisine almaz bize alır.
Böyle bir eşin kıymeti bilinmeli.

Eşinin yaptıgı onca fedakarlıga karşı, sürekli yine de yetemediği vurgulanmış yüzüne.
Hem annesi, hem senin annen, hem de senin tarafından.
Bu yaşa geldin ev, araba sahibi olamadın vs...

Anladıgım kadarıyla annen çok maddiyatçı, bu nedenle sana hep doktor, avukat gibi daha çok para kazandıran mesleklerden biriyle evlenmeni söylemiş.
Eşinle evlenince tahminime göre eşine de hep bu ima edilmiş,
Eşin de onca yıl gözün gönlün başkasının hayatlarında kalmasın diye seni memnun etmeye çalışmış.

Annenlerde kaldıgınız 2 aylık süreçte de adam aslında olayın ne boyutta oldugunu,
yıllardır iyiniyetinin suistimal edildiğini farketmiş.

Böyle insanlar kolay bulunmuyor.

Bak sadece bir örnek vereyim ,
Daha çok yeni bi olay. Geçen gün bir arkadaşım çok ünlü bir markadan çizme almış,
benim de çok hoşuma gitti.
Eşimle sohbet ederken laf arasında dedim ki X şurdan 500 milyona bir çizme almış bayıldım çok hoşuma gitti dedim.
Ertesi gün beni okuldan aldı, baktım başka tarafa gidiyoruz nereye dedim sürprizim var dedi,
beni alışveriş merkezine götürdü.
Bir baktım o markanın magazasına sokuyor beni, niye geldik dedim,
sana çizme alalacagız dedi. Ama dedim benim bir sürü çizmem var ihtiyacım yok ki dedim
ben seni kimsenin ayagına baktırmam sana da alacagız aşkım dedi.
Yok dedim ben o fiyata 2 tane çizme alırım gerek yok luzümsüz almayalım dediysem de hayır alacagız benim hediyem olsun gönlümden koptu dedi.
Girdik ve 500 milyona o çizmeyi aldı bana.
Hayatta kendine 500 milyonluk bir çizme ya da bot almaz.

Başka bir gün ben de gittim, ona bir şeyler aldım vs vs...

Bir konu açmıştım hatta orada eşime maddiyatçı denmişti, şok olmuştum :)
Aslında kadınlar erkeklerden daha maddiyatçı.

Ben biraz senin de böyle oldugunu düşünüyorum açıkçası.
Gözün yükseklerde olmasın lütfen,
herkes iyi şartlarda yaşamak ister ama elimizdekinin de kıymetini bilmeliyiz.

Evlilikte her iki taraf da fedakar olmalı.
Durumlar eşit olmalı. Bir taraf verici, diğer taraf alıcı olmamalı her zaman.

Sizin durumunuz aynen bu.

Artık bundan sonra atacagın adımlar önemli.
Lütfen eşine sıkı sıkı sarıl, sevdiğini sadece sözle degil, davranışlarınla belli et.
Uzun yıllar geçmiş evliliklerde bu çok önemli bir konu.
Biz de 8,5 yıllık evliyiz.

Annene durumu anlat ve mümkünse artık annen ve eşin bir araya gelmesin.
Eşine sahip çık, böyle bir insanı kaybetmemek için elinden geleni yap.
Gerekirse kişiliğinden taviz ver.
Eşinin gözündeki o oturmuş kişiliği yık.

Bu olay dönüm noktanız olsun,
umarım hep mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…