eşimle aramda neler oluyor?

aa son yorumu okuyunca çok üzüldüm anladıgım kadarı ile eşin çok iyi çok sabırlı sonuna kdr dayanan ama asbrı taşınca da içinde bişiler kopup patlayan bi insan patlama noktasına gelmiş sabrede sabrede. Düzeltmek için bi yolunuz yok mudur sen de çalışsan katkıda olsan eve? onun ailesiyle neden anlaşamıyorsunuz? sen zaten eleştiri kabul ediyorsun kendini değiştireiblirsin sanırım.. inşallajh düzelirsiniz

bu arada dersane parasını batırmandan falan çok sogumuştur eşin bide annenin tavırları sogutmuştur, yoksa annene verdigin 2000 tl bişey değil bence evinde de 2 ay kalmışsınız sonuçta ama annen o süre zarfında kötü mü davrandı eşine, sonuçta o da bi kayınvalide , damadını hakir görüp laf sokmuşsa adam da dayanamamıştır

ayyy canım çok üzüldüm şuan inan dumur oldum yani
aileni varsın sevmesin çok da şart değil zaten..
onun ailesi ile istediği! gibi anlaşamadığını düşünmesinde kaynananın o paralar nereye gidiyor laflarının etkili olduğunu düşündüm şuan, belki sen olmağın zamanlarda da dolduruyordur böyle günahı boynuna..
içinde birşeyler kopmuş gibi hissedebilir, hepimiz çoğu zmn öyle duygulara kapılıyoruz ama boşanmak ne demek.
boşanma kelimesinin bile telaffuz edilmesi çok kötü
bak ben evli değilim, 1 yıllık bi ilişkim var ve son 6-7 aydır çoook kötü bir dönemden geçiyoruz, bana çok ilgisiz davranıyor sanki tanıdığım adam o değil.. anlatmakla bitmez ve ben onu düzeltmek için, ilişkimizi kurtarmak için tonla şey yaptım bu geçen aylarda, ha içimde birşeylerin kopup gittiğini bir daha asla eskisi gibi mutlu olamıyacağımızı düşündüğüm çok zamanlar oldu, pes etmeyi düşündüğüm. ama evli olmamama rağmen yinede bitiremedim.. ortada bi emek vardı, kolay yıkılmıyor bazı şeyler..
hele ki siz evlisiniz canım, onunla detaylı bi şekilde konuş uygun bi anında. boşanmayı asla düşünmediğini söyle. boşanma lafının bile geçmemesi gerektiğini.. şuan bi dönemden geçtiğini anlat, onu anladığını, hatalarının farkında olduğunu söyle.
birde hani yazmıştın ya buraya şunları şunları yapacam, böyle böyle düzeltmeyi planlıyorum dye. bunları onada anlat.. içinde hiçbirşey kalmadan eksiksiz anlat. eğer süre istiyorsa ona süre verebilceğini söyle..
ne dersen de bu evliliği düzeltebileceğinizi anlat..

Anlatmadığınız birşeyler var bence. Yada sizin önemsemediginiz ama eşinize çok dokunan birşeyler. Annenizin eşinizle sizden habersiz konuştugu filan geliyor aklıma. Allahım inşallah yardımcı olur size. Mutlaka konuşma yolunu seçin derim ben. sonuna kadar konuşturun eşinizi. onu en çok neyin incittigini öğrenin ve sorunu çözmeye çalışın.

bırak şimdi şu da olmuştu bu da olmuştu vs. demeyi. ne olduysa oldu sen zaten bizden daha iyi biliyorsun, farkındasın.
önemli olan şimdi ne yapacağın, eşinin nabzını yokla. belki bir süre üstüne hiç gitmemen daha iyi olacaktır ama belki de gelince uzun uzun konuşup anlatman herşeyi. bu ikisinden hangisini yapacağını en iyi sen bilirsin çnk eşinin yapısını sen biliyosun biz değil.
mesela ben böyle bi konu olursa sıcağı sıcağına çözülsün isterim, eşim hemen benle ne var ne yok konuşsun. hepimiz eteğimizdeki taşları dökelim, bi karara bağlayalım isterim. birşeylerin askıda kalmasını, bir süre beklemeyi yalnız kalmayı vs. asla düşünmem. bu herşeyin daha kötüye gitmesine sebep olur benim kafamda.
ama belki senin eşinin huyu bunun tam tersidir. bunu sen biliyorsun.
şimdi üzülüp durmak yerine harakete geç..

o gelince ona sıkıca sarıl bazen dokunmak sözlerden daha iyidir
gözünün içine bak seni seviyorum de
sen böyle mutlu olacaksan giderim
ama kal dersen kalırım de
hatalıyım özür dilerim de

annem falan hiçbirşeyi katma
gözünün içine bak eğer gerçekten sevgisi bittiyse anlarsın
çorap giy falan diyen adamın sevgisi bitmemiştir
gurur yapma
anlattıklarına göre haklı

Bence hemen üzülme, belkide o anin siniriyle üzüntüsüyle söylemistir.
Peki sen ne cevap verdin ???
Olmassa al karsina konus, ben bosanmak istemiyorum, hatalarimin farkindayim diye,
Birazda senin adim atman gerektigini düsünüyorum, cünkü sen bence cok gurur yapan bir insansin.
Insallah düzelir araniz

Ahh clementıne, hic ummadigim bir sekilde gelismis olay. Bu konuyu bir daha hic acma esine. Ben inanmiyorum gercek hisleri olduguna. Psikolojisi cok bozuk su anda. Biliyorum cok zor durumdasin ama ustune gitme. Aglayip sizlanma. Guclu ol. Gececek eminim

eşin belki sinirle bu sözleri söylemiştir yani hemen insan sen benim ailemle anlaşamıyorsun içimde birşeyler koptu boşanalım demez ki:44:erkeklerin fevri çıkışları çok olur bence sen eşine boşanmak istemediğini hatalarını düzeltmek istediğini söyle sıcak ve yakın davran onu üzen konularda orta yolu bulmaya çalış canım evlilik bol sabır istiyor birazda özveri eşini seviyorsan elinden geleni yap

konunun tamamını okumadım.arkadaşım bizim evimizin bi şehidi var ve biz bi pskilojiyi 14 yılda attık üzerimizden. belki arkadaşlarının şehit olduğunu gördü, belki gazilikten dolayı eksiklik hissediyoır. sen destek olmadıkça bu eksiklik duygusunu pekiştirmiş olursun. sen bi gazi eşisin onu gururlandır. o şimdi hayatta neler yapabilirim, ne iş yapabilirim diye yoruyodur kafasını. hayaller kurun, mümkünse bi meşgale bul ona yapamadığın bi pazıl olsa da birlikte tamamlasanız. sana yardım etmesini sağla. bu onun özgüvenini yerine getirmesine yardımcı olacaktır.

Şookk
O zaman düşündüğünüzden çok daha fazlası var.. (
Ama keşke bu stresli zamanlarda ciddi kararlar alınmasa..Sonraki pişmanlıklar daha kötü olur..

Allah yardımcın olsun (

herkese iyi akşamlar tek tek cevap verecek takatım yok lütfen kusura bakmayın
herkesin msjlarını tek tek okudum herkese teşekkür ederim..
eşim geldi
evden git yada gitme diyemem dedi
sen benim karımsın ben senin kocanım
omrüm oldukça sen bana git boşanalım diyene kadar
kocanım başındayım arkandayım
ama benden agucuk gugucuk sevgi gsterileri bekleme veremem bitti
yeniden filizlenir mi bilmem ama bence çok zor dedi
eğer uğraşmak emek vermek istersen sen bilirsin ama benim arabamın benziniz bitti
ittim gücümde kalmadı dedi
tutacağımız tek bir dal bile yok dedi
beni tükettin
ne para ne sen nede başka birşey umrumda dedi
tek istediğim Allahın rızasını alarak takva içinde yaşayıp olmek dedi
ben Allah rızası için hep yanında olurum
yaşadığım hiçbirşeyden pişman değilim
çok aşık oldum çok mutlu oldum dedi
al banka kartım sende kalsın ne istersen al bieşyeden mahrum kalma dedi
ben seni seviyorum dediğimde bende seni seviyorum ama aşkımı yiyip tükettin dedi

şimdi sizden isteğim tüm bu olanlar çerçevesinde sağlıklı bir değerlendirme yapmanız
anneme anlatamam kalk gel boşan der
boşanmak istemiyorum
sizce yeniden düzeltebilirmiyim bazı şeyleri
yoksa biten bitmişmidir..

kek yaptım tüm bu olanlar içinde aklıma gelen tek şey
kek yapmak oldu
kalktım kek yaptım
o kadar aciz durumdayım yani..

ne yani sırf para yüünden mi sizi sevmediğini anlamış????

kek yaptım tüm bu olanlar içinde aklıma gelen tek şey
kek yapmak oldu
kalktım kek yaptım
o kadar aciz durumdayım yani..

Eşin yorulmuş clementine_; belli ki senden de biraz ümidini kesmiş. Yaşadıklarınız/anlattıkların kısmen basit seyler ama ya eşin abartmış ya da buz dağının görünen kısmı bu değil. Adam ölümden dönmüş bir kere... Çok zor bir hayat.

Eşin cıkıp gitmemiş, bazı şerefsiz kocalar gibi başkasına yan gözle bakmamış, hala seninle, hala yanında...

Anneni bu olaydan uzak tutmakla başla bu işe. Asla ama asla anlatma. Şefkat göster eşine. O senden uzak dursa bile bıkmadan usanmadan yanında ol. Onu sevdiğini hissettir. Onunla olan hayatın ne kadar güzel olduğunu anlat.

Altını çiziyorum; senden uzak dursa bile pes etme. Elbet bir gün yumuşayacak.

kocan tam bi melek anlatıklarına göre azıcık bi emekle düzelir bu iş kesinlikle sakın annene bişey söyleme sadece sabır ve emek gerçekten düzelir inan bana.

şu an ağlıyorum elmeyra
ne kadar gzyaşım varsa aksın çıksın istiyorum içten içe bir gün bu noktaya geleceğimizi biliyordum
iyi şeyleri hak etmem ben illa canını yakıp kırmam lazım
ondan sonra anlarım değerini..
kaldın mı kalp ağrınla başbaşa clementine..

Hiç ilgisi yok biliyor musun? Başka bir pencereden bakalım; eğer eşin bu halde olmasaydı sen aynı şekilde yaşayıp gidecektin ve o da ellerin arasından kayacaktı. Allah sizi ufacık sarstı. Kendine haksızlık etmekten vazgeç. Ağlama da. Güçlü dur nolur. Bol bol dua et ve eşine de ettir. "Ben her durumda senin yanındayım ve senin ailenim" de ona.

Ve lütfen inşirah suresini oku. Gün içinde beni rahatlatan en güzel duadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…