eşimle aramda neler oluyor?

Aslında neyin düzelebileceğini, düzelemeyeceğini en iyi sen bilirsin..Eşinin yüzünü gördün,vücut dilini.. Bence bir süre kimseye söyleme, bir kaç gün izle.. davranışına bak.. süreç ne gösterecek bakalım.. illa konuşursunuz,bakalım cümleler yumuşayacak mı..

Ama bu süreçte maddi olarak dikkatli olun,naz yapmayın artık.çünkü eşin artık en ufak mimiğe karşı bile dolu görünüyor... (((

naz yapmaya mecalim yok..
inan ki yok..

Çok üzüldüm
En takva diye geçineni bile böyle
Toplum olarak bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete

Hiç haline şükreden yok, eşinin çocuğunun değerini bilen yok
İlle de 2 taraftan biri böyle mi olmak zorunda anlamıyorum artık ben

eşinizin bu duruma geldiğini hiç mi hissetmediniz? yani adam bi anda sabah uyanınca böyle olmamıştır.

sabrı bitmiş.ne yaptınızda bu kadar yordunuz?başka şeyler de olabilir.

eşinizle güzelce konuşun ve artık onun istemediği şeyleri yapmayın yazık günah.bakın sizi bırakmıyor.sizden umudu kesmiş kartını bile vermiş.yazık ne iyi insanmış.

Ben bu konusmadan sunu anladim seni seviyorum ama ailenden ve onlarin sorunlarindan biktim demis. Eger iliskimizi onlardan uzak tutabilirsen omur boyu yanindayim demek istiyor ve anladigim kadariyla senin, kendi ailesine haksizlik yaptigini dusunuyor. Clementine bence esin fedakarlik yapmana deger birisi lutfen pes etme. O nun disinda hickimsenin onemli olmadigini soyle. O nu birakmayacagini soyle ve bize hissettirdigin gibi o na da o nu sevdigini hissetttir.

eşin gerçekten herşeyi bitirmiş olsaydı istersen boşanalım filan demezdi..bitti derdi.davayı açardı...
bence oda tökezlediğinin, yorulduğunun farkında..
bence derin bir nefes alın ikinizde ve herşeyi zamana bırakın..
ailelerden bahsetmiş eşin..bir zaman ailenle görüştürme ailenden bahsetme ailenle ilgili istemediği ne varsa öyle olsun..
sende onun ailseyle ilgili hep olumlu ol...
eşinin ne üzerine düş nede kendini unuttur..
bence psikolojisi bozulmuş eşinin ..geçirdiği kazayla ''dünyevi şeyler tat vermiyo'' moduna girmiş..
biraz zaman biraz sevgi..herşey düzelir inş..

Son düzenleme:
naz yapmaya mecalim yok..
inan ki yok..

Pes etmeyin,dik durun nolur.. bu yaz batıya dönüyorsunuz değil mi.. Yaza kadar elinizden geleni yapın.. Tasarruf adına,sevgi adına,yaraları sarmak adına..

Ailesine karşı nazik olun (aileme karşı istediğim gibi değilsin demiş ya..)... Annenize karşı da savunun,tamam annenin kalbini kırılmaz ama annenizde eşine ve evliliğinize karşı daha saygılı olmalı...

En azından zorlu bir süreçten geçerken ciddi kararlar almak istemediğinizi,Allah'ın izniyle bu günleri aşacağınızı anlatın..

Eşiniz çok saygılı,dürüst biri ama Allah insanı eşi ve çocuğuyla sınarmış..Keşke bunu biraz daha düşünse (

Katılıyorum..

Biraz düşündüm de ben de ölümden dönsem,dünyayı umursamam,hayatın değerini bilir,beni mutsuz eden her şeyi silerim dünyevi şeyler yerine Allah'a sığınıp yaşarım..Bu saatten sonra da sadece,huzur ve mutluluk isterdim herhalde...

ama büyük ihtimal bu geçici bir süreçtir..ağır psikolojik sorunlar yaşar insan içten içe..

Son düzenleme:
off işler karışmış. clementine bi şey söylemek istiyorum umarım anlatabilirim. şu aşamayı bence ona çok sırnaşarak kedi gibi affet dercesine geçirme. sen bilirsin dercesine rest de çekme. en en mantıklısı şu an için sakinleşmesine yetecek süreyi ver. tamamen nötr. şöyle bi konuşma mesela önce

"ben biraz düşündüm. sıkıntılı zamanlarımız olsa da birbirine değer veren, seven insanlarız. bence asla onarılamayacak yaralar açmadık birbirmizde. aldatmadık, kandırmadık, kanlı bıçaklı olmadık. şu an yıprandığın için aşkının bittiğinden emin olduğunu düşünüyorsun. fakat bir süre sonra bunun şu anki durumdan kaynaklandığını anladığın gün, geri dönülmez bir noktada olmak istemeyebilirsin. ben istemiyorum. fakat gerçekten senin sevginin bitmiş olduğuna inanırsam da ben o gün yapılması gerekeni yaparım. çünkü ben senin sadece eş yükümlülüğünü taşıdığın karın değil, "sevdiğin kadın" olmak isterim. tıpkı senin "bana bakan kocam" değil, aşık olduğum adam olduğun gibi"

bence bu oldu gibi direkt çıktı mı alsan napsan:)

sonra da konuyu kapat. onun dediği gibi mucuk mucuk olma. gülümse tatlı tatlı konuş filan. hani reçelli ekmek sürmüşsün ya, onu gene yap ama eşikte öpülmeyi bekleme. meyiili ve özlem dolu bakma. reçeli ver afiyet olsun canım de, kapıyı çarp suratına! şaka:) senin sakinliğinde huzurunda kendini bulsun dinlesin. annesiyle olan ilişkinizin neyini beğenmiyor bilmiyorum ama bu süreçte mümkün olduğunca mesafeni koru ve eleştirme.

Son düzenleme:

cok guzel olmus

Biriktirdiğiniz parayı neden annene veriyorsun onu anlamadım sonuçta o para sizin ortak malınız bence eşiniz bu yüzden size mesefali davranıyor ...

yerden goğe haklısın
ama bu sefer konuşmakla olmaz
çalışıp destek olmam lazım
soğumuşmudur sence benden tüm bu olanlar yüzünden

Güzelim evlilikte insan esine karsi herzaman hep ayni hissetmez, bazen zor durumlara düsünce esini suclaya bilir insan, ondan uzaklasir veya tam tersi zor durumda iyice birbirine kenetlenirler. Karakter meselesi. Bence uzun süren evliliklerde cok normaldir, bazen yaklasirsin, bazen uzaklasirsin, önemli olan yine herseyi birlikte yasamak, kandirmamak, aldatmamak, ihanet etmemek, sabretmek, yol göstermek, sevgi ve saygiyla devam edebilmek. Olaylardan dolayi psikolojisi bozulmus olabilir, kimi suclayacakki senden ve kendisinden baska? En yakini sensin. Esimde bana patladigi zamanlar "Tabii en yakininda ben varim, benden cikart öfkeni" derim. Bilirim aslinda benle alakali olmadigini, ama sonucta ben yasiyorum esimle dip dibe, kim benden daha iyi bilir onun nelerle mücadele ettigini?
Dua et, herseyin hayirlisini dile. Sonucta kimin ne olacagi belli degil bu dünyada. Beterin beteri vardir, halinize sükredin.

Cogu arkadasin soyledigi gibi bende esinizin sabrinin tukendigini dusunuyorum. Bircok sey birikmis ve maddi olarak zorlaninca da iyice pes eder hale gelmis..

Erkekler maddi guvenceyi cok onemser ve bu yuzden bu konulardaki eksiklikler onlari depresyona bile sokabilir.. sizin esinizde bu yonden yipranmis.

Evliliginiz cabayla duzelebilir. Bu konularda konusun. Onu cok sevdiginizi rahatsiz oldugu seylerw dikkat edeceginizi maddiyat olarak tutumlu olmaya ve birikim yapmaya calisacaginizi anlatin.

Zor bir donem.. esim de bir ara boyle bir surece girmisti. Maddi olarak cok zorlandigimiz ve kendini dagittigi bir donemdi. O da boyle hic birseyin onemi yok modundaydi. Maalesef baska ulkede oldugu icin durumu bendw gec fark ettim.cunku anlarmiyordu... ve bu eksiklik duygusuyla iliskimize sarmaya basladi..

Bende ona olabildigince guc vermeye calistim. Hem sozle hem maddi olarak durumu kontrol altina almaya calisarak. Borclar azalip maddi yonunden rahatlayinca yeniden eski haline dondu...

Sizin durum da buna benzer.. zamanla duzelecek insallah. Biraz sabredin ve esinizin her anlamda yaninda olun..

herkese iyi akşamlar
iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
size yazdıktan sonra eşim namaza gitti
geldiğinde kek yapmıştım
ev ne güzel kek kokuyor mis gibi dedi.
açmısın dedim evet dedi sofrayı hazırladım
senin ayagında niye batiklerin yok dedi gitti getirdi yüzüme bakmadan onüme bıraktı
birşeyler izleyelim dedim
leyla ile mecnun izleyelim dedim
izledik izlerken güldük
keki kesti getirdi çayları koydu komşuya kek bırakmaya gidiyorum dedim
sen gitme gel ben bırakırım dedim ama hava alacağım diyince gnderdi
bu arada kayınvalidem aradı haftaya size gelmek istiyorum dedi
buyrun gelin dedim bende
biraz oncede grümcem aradı eşim konuşurken clementinde seninle konuşmek istiyor dedi
istememiştim
aldım tlfnu
gorümcem annem yazın sana syledikleri için çok üzgün sen gittin gideli keşke sylemeseydim diyor dedi
bende olur byle şeyler haklılık payı vardı dedim
biz seni çok seviyoruz kardeşimden ayırmıyoruz birbirinize emanet olun dedi
kapattık tlf.
şimdi bir arkadaşı geldi
çay içiyorlar.
son durum bu.

sanırım zor bir dönemden geçiyor, onu eglendırmeye sohbet etmeye yakınlaşmaya çalış canım.

oyle güzel yazmışsın ki içimden kalbimden geçenleri ozetlemişsin
ve aynen yazdığın şeyleri kalbimden geçirdim..
sen çok iyi kalpli bir insansın
giden enerjimin bir kısmını iade ettin
sz veriyorum bende zor durumda olan başka birine vereceğim
yolun açık olsun
sağlıcakla kal..
ve arada yaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…