Eşimle ayrılsam bir daha evlenmem diyen var mı?

Bugun ki konular ve ozellikle yorumlar geneli hep bi ozguven patlaması hep bir ben olmuşum tavrı...acayip kibir kokuyor etraf
Noldu la size bi gecede

Allah geçinden versin ölürse asla evlenmem ama boşanırsam evlenirim diye düşünüyordum hep ama Allah bilir yinede zamanla insanın düşünceleri de değişebiliyor.

Aynen ben de böyle düşünüyorum. Gelip bir derdim vara biz çok mutluyuz yazmak hani şu sosyal mecralara mutlu anlarını atıp like toplamaya çalışmakla aynı gibi.
İnstagramin pembis gelinlerinden farki yok bazi insanlarin .
Ben yedi yirmi dort cok mutluyum iyi ki benim kocam modunda gezmedigim icin anlamam zor
Bunun adi da sizin gibiler olmus malesef

İnstagramin pembis gelinlerinden farki yok bazi insanlarin .
Ben yedi yirmi dort cok mutluyum iyi ki benim kocam modunda gezmedigim icin anlamam zor
Bunun adi da sizin gibiler olmus malesef
Aynen bir de ben mi garibim onlar mı diye sorup bence siz diyene de laf söylüyor:)) insan ayy ne lkada mutluyum diye düşünmez ki, hayat da böyle bişey değil zaten.

Bizim gibiler ?
Nasıl oluyormuş bizim gibiler ?
Yarının ne getireceği , senden ne götüreceği bile belli değilken sizin gibiler diye yaptigin sifatlandirmalara takilmiyor bizim gibiler evet .
Sizin gibiler demedim iyi okuyun. Sizin gibi düşünenler dedim. Hani sizin gibi yorumlayıp yorum atanlar yani. Ne aşağılama var ne hakaret.
Sınıflandırma olmuş oluyor evet ama hakaret anlamında değil. Sonuçta herkesin yorumu farklı oluyor ve sizin tarzınızda yorum atanlar deyince ister istemez sınıflandırmış oluyorum ama bunda bir kötülük yok yani.

Belki farkinda degilsin fakat bende kotu bir yorumda bulunmasın orada .
Bilinç altina zorla yerleştirmiş gibisin eşini veya mutluluğunu
Çünkü görünen bu
Çok mutlu olan biri veya eşimin mükemmel olduğunu düşünen biri bunu dillendirme geregi veya düşünme geregi duymaz dedim .

Çok ilginçsiniz konu sahibi. Eşiyle çok mutlu olan biri bu ihtimali mi düşünür?
Düşünmüyorum aslında. Bazen ortamlarda konuyu oraya çeviriyorlar soruyorlar ben de fikrimi söylüyorum ama bunu devamlı düşündüğümden değil. Mesela size sorsalar boşansan tekrar evlenir misin diye, fikrinizi söylemeyecek misiniz?
Çevremde evlilikle ilgili ne zaman konu açıldıysa ve ben ne zaman tekrar evlenmem eşimden sonrası yalan dediysem yanlış düşündüğümü söylediler hep. Bugün de bir benzeri oldu bir arkadaşla konuyu da o açtı ve ben yine fikrimi söyledim ve yine fikrim yanlış bulundu.
Ben de konu açtım merak ettim benim gibi düşünen hiç mi kimse yok diye merak ettiğim için.
Yoksa durup durup bunları düşünmüyorum tabii ki.

şimdi şöyle, şu an eşinize aşık olduğunuz için başkasıyla herhangi bir şekilde mutlu olma düşüncesi size olası gelmiyor. ve bu da çok normal çünkü aşıksınız.

ama şunun farkında olmanız lazım, siz eğer olur da bir gün eşinizden ayrılırsanız (ölüm hariç) bu zaten anlaşamadığınız ve birbirinize olan sevginiz bittiği veyahut artık yeterli gelmediği için olacaktır. e böyle bir durumda da 'ben ondan iyisini bulamam, ondan başkasıyla anlaşamam!' kısmı kalmıyor. gözünüz öyle kör olmayacak. elbette başkalarına yine aşık olursunuz.

ölüm ile ayrılmayı saymıyorum, zira o bambaşka bir olay. ama yine de eşi vefat ettikten sonra evlenen bir sürü insan var, o yüzden o konuda da kesin konuşmamak gerek. zira o zaman onca insan vefat eden eşini gerçekten sevmiyor muydu?

ayrıca 'ikimizin de çok kötü huyları var, başkası katlanamaz' falan.. bunlar da geçerli şeyler değil. hatta üzgünüm ama bence komik. dünya üzerinde katlanılması zor huyları olan tek iki insan siz misiniz de birbirinizi bulup anlayış gösterdiniz? milyonlarca insan birbirinin milyonlarca kötü huyuna katlanıyor. konuyu açıklamak için verdiğiniz iki kötü huy örneği zaten öyle çok ekstrem şeyler değil ('kadınlardan iğreniyor' kısmında anlatım hatası yaptığınızı ve esas kastettiğiniz kadın kozmetikleri olduğunu varsayarak bu yorumu yapıyorum. yoksa kadın cinsinden iğreniyorsa bu ciddi bir psikolojik rahatsızlıktır). mesela dünya üzerindeki makyaj yapmayan, parfüm sürmeyen tek kadın siz değilsiniz :) en basiti ben hayatımda makyaj yapmadım, parfüm kokusu midemi bulandırır. eşiniz sizden ayrılırsa kozmetiksiz, parfümsüz birini bulmak için akla karayı seçmesine gerek kalmaz.

yahut ben de aşırı dobrayımdır, daha geçen bir arkadaşıma bir sorunumu anlatıyordum da 'ya bence git konuş ama şey sen biraz fazla dobrasın, vur dedik mi öldürürsün istersen biraz yumuşatmaya çalış' dedi. ama ben bunu hiç hayatımda 'katlanılması zor bir özellik' olarak görmedim. bu huyumu seven bir sürü de insan var. anlatabiliyor muyum?

eğer verdiğiniz bu iki geçersiz örnek dışında çook ciddi rahatsızlıklar, karakter sorunları vs varsa şunu da söyleyeyim: insanlar birbirleri için ne fedakarlıklar yapıyorlar, ne zorlukları kabul edip ne sorunlarla başa çıkıyorlar haberiniz var mı? milyonlarca insan birbirleri için bunları yaparken sizin kötü huylarınıza katlanacak dünyadaki tek insan eşiniz değildir yani.

hal böyleyken ben bu 'eşimden ayrılırsam başkasını bulamam :/' söylemini çok gereksiz ve yersiz buluyorum. aynı zamanda şunu da kabul ediyorum, gerçek aşkı bulmak kolay değil. zor. gerçekten zor. ama bunun eşinizin sizin gözünüzdeki 'tek mükemmel erkek' olmasıyla pek bir alakası yok.

şu an eşinize aşıkken üzerine yorum yapabileceğiniz konular değil bunlar.
olur da bir gün eşinize aşkınız biterse anca o zaman durup bunun üzerine fikir yürütebilirsiniz.

bir de evliliğiniz nasıl diye soranlara 'iyiyiz' diyip geçmeyi deneyin bence. teyzenize oturup 'ayrılsak bir daha evlenmem' demeniz komik olmuş.
teyzeniz de muhtemelen kendi evliliğinde mutsuz olduğu için size öyle 'bıkacaksınız' diye konuşmuş, o ayrı mesele.
ama bana bu cevabı verseniz ben öyle laflara girmeden sadece bıyık altından güler, kusura bakmayın ama içimden de buldumcuk derdim :)
o yüzden bu gereksiz sohbete girmemenizi tavsiye ederim.

ha bakın derseniz ki 'ben ayrılırsam bir daha evlenmem çünkü evlilik bence çok zor bir şey, bana göre değil, bir kere denedim olmadıysa ikinciye hiç girişmem'; o baaaambaşka bir şey. ama siz böyle değil işin sevme-sevilme-katlanma kısmına girdiğiniz için bu yorumu yazdım.

mutluluğunuz daim olsun :)

Son düzenleme:
Sizin gibi yorumlayan bazı arkadaşlara fazlasıyla açıkladım durup durup düşünmediğimi neden konu açtığımı. İsterseniz onlara yaptığım açıklamaya bakın, o zaman anlarsınız size de açıklardım ama inanın yazmaktan elim yoruldu.

Beni asıl düşündüren çevreniz oldu sanırım sizin boşanmanızı bekliyorlar bir an önce boşansada başkasıyla evlense diye.

Beni asıl düşündüren çevreniz oldu sanırım sizin boşanmanızı bekliyorlar bir an önce boşansada başkasıyla evlense diye.
Bilmiyorum... Kimsenin günahını almak istemiyorum ama bazen ben de sizin gibi hissediyorum.

Evet doğru anlamışsınız. Tiksiniyor derken makyajla parfümle vs alakalı bir olay. Cinsiyetten kaynaklanan bir tiksinti değil aksi halde benle de evlenmezdi ben de bayanım sonuçta.
Fikirlerinize saygı duydum biraz da hak verdim. Buldumcuk gibi görünme olasılığı açıkcası pek takmıyorum varsın öyle düşünsünler.
Sonuçta soruyorlar evliliğimin nasıl olduğunu anlaşabiliyor muyuz falan. Ben de dobra bir şekilde iyi olduğunu asla keşke demediğimi demediğimi söylüyorum.
Belki buldumcuk diyebilirler ama sormasınlar onlar da. Ne yapayım yalancıktan kocamın dedikodusunu mu yapayım ya şu huyu var hiç sevmiyorum falan diye dert mi yanayım.
Onlar bunu bekliyorlar gibi hissettim.
Mesela sabah konuştuğum arkadaşımın evliliği sıkıntılı. O bekledi ki ben de kocamdan biraz dertli olayım da kocaları çekiştirelim.
Ama beklediği olmadı. Arkadaşımı çok iyi tanıyorum o yüzden böyle düşünüyorum. Her konuştuğumuzda benim kocam şöyle seninki de yapıyormu diye muhabbete girmeye çalışıyor çünkü.

yok yalan söylemeyin. bence 'iyi, asla keşke demiyorum' vs kısımları yeterli.
zaten dediğiniz gibi kendileri sordukları için 'ayyy eşimle mutluyum dediii buldumcuuk' diyemezler, hakları yok.

ama dediğim gibi bana 'ayrılsak asla evlenmem' kısmı gereksiz geldi, büyük ihtimalle onlara da gelmiş :) bu muhabbete girmemenizi öneririm. yoksa eşinizin dedikodusunu tabi ki yapmayın

ben de evlenmem
çocuğum da doğarsa bi erkeğe ne ihtiyacım olur
Eşimle mutlu bir hayat sürüyoruz ölürse de ayrılırsak da tekrar evlenmeyi düşüneceğimi sanmam

Evet sanırım o gereksizdi. :) Ama bazen böyle içini dökesi geliyor ya insanın. Mutluluğunu paylaşmak istiyor falan hani. Sonuçta bunu konuştuğum kişiler en yakınlarım annem teyzem en yakın gördüğüm arkadaşım vs. O yüzden söylemiştim o lafı. Ama dememek gerekiyormuş demek ki. Sağ olun yorumlarınız için teşekkür ederim.

ne demek, mutluluğunuz daim olsun efenim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…