Bu arada ailemle aram yok. Bana çevresinde bir insan kalmamış gidecek yeri yok nereye gitsin dedi. Benim babam adam olsaydı ben bugün bu lafları yemezdim. Beni hep eşime karşı ezdirdiler. Eşim aileme karşı iyiydi babamı da sever çünkü onu savunuyor. Ama bu hayat benim hayatım eğer bir şeyler yoluna girmezse gençliğimi heba etmeyecem ne olacaksa bu bir ay içinde olacak zaten hissediyorum
Bu arada kabul etmiyor ama gitsem diretsem en fazla ne yapabilir canımı mı alacak alıyorsa alsın öyle biri değil tabi ama baba olarak görmediğim için tek derdim sesleri bana gelmesinBoşanırsan baban kabul etmiyor, gidecek bir yerin yok.Belki vereceğim tavsiye kimine göre onurlu gelmeyebilir,sacma gelebilir ama tüm cıkıs yollari kapanmış bir için kötünün iyisi.Aile evi de matah değil,bosaninca kendi başına gidebilecek yeri yok ne yapacak bu kadin.O zaman sen bu adamı kafanda bosayacaksın.Geldi mi gitti mi, eşyaları temiz mi bakmayacaksin bile,farz et ki üniversiteside okuyorsun ve maddi anlamda yükünü alsın diye bilmediğin bir ev arkadaşı.Ne beklersin ondan HİÇ.Bu durumda belki o seni bosarda kurtulursun.Bu zamanda da para biriktir,online ders yüzyüze ders sürekli birşeyler yapmaya çalış.Kpssye çalış öğretmenlik zorlaşmış olsa bile düz memurluk için uğraş.Onun AGS vs gibi derdi yok anında atanıyor.Ustelik sayilsalcisin bu durumu avantaja çevir.Bu adam böyle gelmiş böyle gider en fazla sen sinir hastası olup antidepresanla artık durumu kabullenirsin.3-5 yıla değişmez.Haa değişirse de sıkıntılar evrimlesir.Okeye gitmezde bu sefer evde tel.bagimlisi olur.Sanal kumar ve başka haltlara dadanır.Uzun vadeli planlar yap.Kalıcı kurtuluş yöntemleri bul ,bu da ders çalışıp 3 senede olsa 5 sene de olsa çalışıp başka şehre atanıp gitmek.Anca ailen de o zaman bir nebze salar seni
Ya tabiki her şeye tamam demiyorum kendimi ezdirmiyorum lafımı söylüyorum. Ama karşımda umursayan bir insan yok. Ya beni sevdiğini düşünmüyorum zaten artık. Ama o beni kullandıysa bende bir süre onu kullanacam mecburumE tamam o zaman ailenizle aranız yok, gidecek yeriniz de yok diye her şeyi sineye çekin. Bugün kahveye gider, sizi boşanmakla cezalandırır, yarın karıya kıza gider yine boşanmakla cezalandırır, öteki gün belki tartaklar, "e beni buna sen ittin, rahat vermedin, baskıladın" der yine boşanmayla cezalandırır. Siz de "e baba evimde sıkıntı yaşayacağıma koca evinde oturur kahvemi içerim, belki bir gün atanırım, okurum" vb. hayallerle eve tıkılır, ömür çürütürsünüz. Elaleme de "yuva yıkmak kolay,ben yuvamı ayakta tutmak için şöyle çabaladım, böyle çırpındım" dersiniz. Kimseye takmadılar ama belki size madalya takarlar ne diyeyim..
Öncelikle büyük eğitim kurumlarında en az asgariNasıl gidecem peki? Babam asla izin vermez gitmeme. Farklı bir şehir dediğiniz yerde nerde kalacak yer bulacam. İş bulana kadar ne yapacam. Velev ki gittim bulamadım o zaman ne olacak. Bunları daha önce çok düşündüm aileme söyledim. Babam sen hayal dünyasındasın dünyaya toz pembe gözlüklerle bakıyorsun dedi. Bir sonu yok biliyorum. Dün geceden beri o kadar ağladım ki halime. Ben bu hallere düşecek insan değildim. Eşim benim dengim değil bana ayak uydurur sandım. Ben üniversite o lise mezunu benim zevklerim isteklerim farklı onun olmak istediği çevre bağlı. Sevgi her şeyin üstesinden gelir sandım. Özel ders bulunduğum şehirde saati 500 tl bile kabul etmiyorlar biliyor musunuz. Ve yeni mezun olmama rağmen ilgili ve donanımlıyım. Kaç yere başvurdum 10 bin gibi komik rakamlar veriyorlar. Ve şunu anladım kendi paramı kazanmış olsaydım bana bunu yapamazdı. Kendisi tamamen ailesine güveniyor. Ailesinin gücüne parasına. Kendisi beş para etmeyecek kadar zavallı çünkü. Ama ben bu insanın böyle olduğunu bilmeme rağmen evlendim. Artık bunları konuşmanın pek bir anlamı yok. İçimde bir şey kalmadı zaten
Bıkmış sıkılmış Vay be..evlilikten bu kadar çabuk biktiysa evlenmeseydi..ne sanıyordu acaba çocuk oyuncağı mı..bundan bişey olmaz sana diyim ablam ben..Bıkmış sıkılmış beyefendi . Diyor ki gitsin babasının evine 10 gün kafamı dinleyecem. Ablası da gidiyorsan sen git dedi o evinde kalacak dedi kıyameti kopardı
Babamdan çekiniyorum. Beni öyle bir sindirdi ki babam bekarken gözümün içine bakardı. Şimdi o kadar farklı bir insan ki tanıyamazsın. Burda ev tutsam bile iş imkanı yok yani bulamam. Bulsam bile kalıcı değil özel sektör malum. Ama gerçekten böyle bir karar verirsem mani olursa devlet kuruluşuna giderim kendisi rezil olsunZaten niye illa baba evine dönmek zorundasınız onu anlamadım. Cebinizde 5 kuruş yoktur, onu anlarım. İster seve seve ister sevmeye sevmeye sevmeye dönmek zorundasınızdır.
Ama altınlarım var diyorsunuz. 1+0 ev tutabilirsiniz, çocuk yok sonucta. Şu anki evinizdeki eşyalarınızı paylaşacaksınız zaten, ev eşyası derdi de yok.. E mahkeme şak diye 2 günde boşamayacak ya sizi.. Dava sürerken iş ararsınız, bir yerden başlarsınız.
Öncelikle büyük eğitim kurumlarında en az asgari
Ücret ödemek zorunda.
Ablası da öyle söyledi. Sen milletin kızını alıp kullanacaksın sonra da ben sıkıldım gitsin diyeceksin. Sen defolup gideceksin dedi. O da erkek olan beni bu evden çıkarsın dedi. Ablası da bir ateşe bakar bu evi yakarız sen yinede tek oturamazsın dedi. O da ben keyfime bakarım kocalıkta yapmam bu saatten sonra istediğim gibi girip çıkarım bu eve dedi. Ben çoğu şeyi unuttum bile o kadar laf söyledi ki aklımda kalan bunlar. Ha şey dedi borcum harcım bitmeden tatile gitmek istiyor onu da yapıyorum vs. Dedi yoksa götürmesin. Sabahtan akşama kadar ailesinin maddi durumunu öven bir insan bu. Bende ona göre istiyorum. O zaman her yerde biz zenginiz diye gezinmeyeceksin. İşte bir ara bakamıyorsan evlenmeseydin demiştim. Asgari ücretle çalışıyor ailesine güvenerek evlendi. Zaten nişanlıyken sorun bu yüzden çıktı. Bana iş kuracaklarını söyledi ama yapmadılar. El altından para verdiler işte dolabımızı doldurdular kayınbabam bir dükkanın kirasını da ona verdi bu şekilde işte. Şimdi benimle evlenerek sahip olduklarını bensiz kullanmak istiyorBıkmış sıkılmış Vay be..evlilikten bu kadar çabuk biktiysa evlenmeseydi..ne sanıyordu acaba çocuk oyuncağı mı..bundan bişey olmaz sana diyim ablam ben..
Babamdan çekiniyorum. Beni öyle bir sindirdi ki babam bekarken gözümün içine bakardı. Şimdi o kadar farklı bir insan ki tanıyamazsın. Burda ev tutsam bile iş imkanı yok yani bulamam. Bulsam bile kalıcı değil özel sektör malum. Ama gerçekten böyle bir karar verirsem mani olursa devlet kuruluşuna giderim kendisi rezil olsun
Babam adliyede memur. Zaten en çok bu işleri zorlaştırıyor. Bilgi almaya bile gidemem. Bana yardımcı olabilecekken bir yuva kolay kurulmuyor deyip duruyor. Sanki ben keyfimden boşanmak istiyorumTamam başka yerden iş bakarsınız, bulunduğunuz mahallede yaşamak gibi bir zorunluluğunuz mu var? Babanız nasıl engel olacak mesela? Adliyeyi mi yakacak, yoksa siz adliyeye dilekçe vermeye gittiğinizde sizi kaçıracak veya arabayla mı ezecek? Babanız baskıcı olabilir, sizi sindirmiş olabilir, siz karşısında daha dik durmaya çalışın. Ha yok yapamıyorum diyorsanız da, olabildiğince duyurmayın babanıza bir şeyleri..
Dediğim gibi, mahkeme 2 günde boşamıyor kimseyi. Belki aylarca sürecek, belki karşınızdaki adam pislik yapıp altınları vermeyecek, iftira atacak.. Bu ihtimalleri de düşünün. Etrafınızda şahit olduğunuz örnek yoksa, buradaki konuları okuyun. İş para/mal paylaşımına geldiğinde o çok efendi, sevgi dolu adamlar "bana karılık yapmadı, başkalarıyla konuşuyordu" bilmem ne diye sayıp sövüyorlar..
Geçen gün arabayı satacam altınlarını alacam sen devamlı söylüyorsun falan dedi salak gibi yok dedim yine onu düşündüğüm için. Ama haketmiyormuş. KPSS ye çalışmadım alanımda 170 kişi alıyorlar onada girmem çok zorSenin su an elindeki kpss puanın iyi mi? Çalışıp üstüne ekleyebileceksen bence hemşirelikle 4 sene zaman kaybetmektense öğretmenlikten devam et derim. Bir diger tavsiyem de nasıl bir taktik eşinde ise yarar sen daha iyi bilirsin ama altınlarını bir sekilde geri al. Artık huyuna giderek mi olur baska yolla mı sen esini bilirsin.
Babam adliyede memur. Zaten en çok bu işleri zorlaştırıyor. Bilgi almaya bile gidemem. Bana yardımcı olabilecekken bir yuva kolay kurulmuyor deyip duruyor. Sanki ben keyfimden boşanmak istiyorum
Bir kere bir olay yaşadım kalktım arkadaşımla karadenize gittim yine eşim eve gelmiyorsun kızıp babamın evine gitmiştim günlerce aramadı beni günlerce sonra kalktım gittim o gün paylaşım yapmıştım bizim eve gelmiş beni almaya annemde yok demiş gitti demiş babama boşanmak istiyorum diye mesaj attı ben o zaman o kadar kararlıydım ki sonra içip annemlere geldi ağladı yalvardı ailem huzursuz olmasın diye kalktım gittim 1 hafta melek oldu melek tabi neden gittim babam mesaj atmıştı kızım kocanla güzelce konuş diye anladım yani bunun ne demek olduğunu keşke diyorum o zaman vazgeçmeseydimFarklı bir ilçedeki adliyeye gidebilirsiniz, illa bulunduğunuz ilçedeki adliyeye gitmek
Bunu şundan dolayı söylüyorum. Kocam her gün evde beni tek bırakıp arkadaşlarıyla keyfine bakıyordu. Ama ben gittiğim için suçlu ben oldum. Babam bana sen evlenmek istedin kendin yapmadın mı dedi gözü dönmüş gibiydi bana seni harcarım dedi sen kendini sahipsiz mi sanıyorsun dedi. Böyle böyle soğudum onlardanBir kere bir olay yaşadım kalktım arkadaşımla karadenize gittim yine eşim eve gelmiyorsun kızıp babamın evine gitmiştim günlerce aramadı beni günlerce sonra kalktım gittim o gün paylaşım yapmıştım bizim eve gelmiş beni almaya annemde yok demiş gitti demiş babama boşanmak istiyorum diye mesaj attı ben o zaman o kadar kararlıydım ki sonra içip annemlere geldi ağladı yalvardı ailem huzursuz olmasın diye kalktım gittim 1 hafta melek oldu melek tabi neden gittim babam mesaj atmıştı kızım kocanla güzelce konuş diye anladım yani bunun ne demek olduğunu keşke diyorum o zaman vazgeçmeseydim
Babam evlendiğim için bana karşı böyle. Bekar kardeşlerime böyle değil. Biri tıp okuyor hele ona hiç öyle değil. Annem yeterince babamın burnundan getiriyor merak etmeyin ama benim için değil kendisi için. Annem hayatı boyunca çocuklarını düşünmedi hiçbir zaman o sadece kendine faydası olanı sever. İnan artık babam umrumda değil ne düşünüyorsa yapsın ileri giderse onu şikayet ederim memurluğundan da olsun umrumda DeğilFarz edin kocanıza gece eve dönerken araba çarptı geberdi gitti, aileniz de sizi geri kabul etmedi. O zaman ne yapardınız? Babam da babam, sizi evlendirmemiş de satmış gibi. Evlilikten menfaati var da bozulursa avantasından olacak gibi. Öyle baba olmaz olsun, ben ölüsüne bile gitmem. Kızının huzuru mutluluğu umurunda bile değil damat dünür yalakası. Tek o değil, anneniz niye bu kadar ezik? Benim kocam kızlarıma böyle hainlik yapsa adamın hayatını burnundan getiririm. Anneniz de hain kusura bakmayın. Doğurduğuna sahip çıkmıyor, kaderini erkeklere teslim etmiş.
Ya bir silkelenin çıkın şu kurban modundan. Özgürlük mutluluk kolay değil, zor kazanılıyor. Oraya gitsem iş bulamazsam onu yapamam bunu yapamam, başıma bir şey gelirse... Her öğretmen işsiz kalır ama matematik öğretmeni kalmaz. Benim kızlara ders veren öğretmen okulda çalışmıyor bile. Özel dersle iki katı kazanıyorum üstelik tatilimi zamanımı kendim belirliyorum diyor. Yalnız bu öğretmen tek değil de paketli çalışıyor. Yani en az 10 saat şart koşuyor çünkü sabit geliri yok. Biz de biliyoruz özel ders veriyorum diyince hemen öğrencilerin üşüşmeyeceğini. Kira masrafınız, kalacak yer derdiniz yok. Çalış para getir baskısı yok. Adamla sinir harbi yaşayacağınıza oturun araştırın biraz. Bizde de var mı bilenler yazsın ama özel ders veren öğretmenler için platform yok mu? 3-4 öğrenci bile olsa kendinize güveniniz gelir.
oynamaya gönlü olmayan yerim dar dermiş.
sizinki o hesap.
her sunulan öneriye bir bahane bulmuşsunuz.
yetişkin meslek sahibi insansınız.
Ya bunlar bahane değil ki yaşadığımı söylüyorum. Özel ders veriyordum. Yaz gelince bitti yani. Boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok. Çalışmak istiyorum başvuruyorum okullar kontenjan dolu diyor. Elimden gelen buoynamaya gönlü olmayan yerim dar dermiş.
sizinki o hesap.
her sunulan öneriye bir bahane bulmuşsunuz.
yetişkin meslek sahibi insansınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?