Eşimle çözemediğimiz sorunlar

Tekrar üniversite okuyup bir ihtimal atanmak yerine ben olsam evde özel ders vermeye başlarım. Matematik dersi almak isteyen öğrenci her zaman bulunur. Hatta şimdi biraz piyasa araştırması yapınca görürsünüz. Benim iki kızım alıyor mesela hatta sınıfındaki arkadaşları da özel ders alıyor. Sizin cebinize devamlı giren para olmadığı için bu kadar çaresiz güçsüz hissediyorsunuz. Eliniz güçlense ailenize de rest çekersiniz, her şeyin başı para maalesef. Ayrıca her aile de aile değil. Adımızı çıkaracağına, başımıza kalacağına otursun çeksin diyenlere aile denemez. O arkamda değil bu destek değil şundan yardım göremedim bundan ilgi bulamadım diye sızlanıp durursanız yerinizde sayarsınız. Adam sizi dövse de pek oralı olmayacaklar gibi.

Bu adamla aynı evde yaşamanın tek yolu var. Ev arkadaşı gibi görmek. Kaçta gittin kaçta geldi, zıkkımlandın mı aç mısın vs hiç muhatap olunmayacak. En azından kira ödenmiyor bu konuda şanslısınız. Her akşam kahveye gidip okey oynayan vizyonsuz boş adamla arkadaş olunmaz siz gidip evlenmişsiniz. Hayır yani kahve nedir ya, emekli olunca eve sığdırılmayan dayıların işi değil mi kahve? 27 yaşındaymış, ben olsam kocam her akşam kahveye gidiyor demeye utanırım

Sizi kimse kurtaramaz kendiniz çıkacaksınız. Ben her zaman hasar tespiti yaparım, hatam varsa kabullenirim ve çıkış yoluna bakarım. Siz elinizi güçlendirmeden kariyerinize başlamadan bile isteye evlendiniz. Bunun sorumluluğunu alarak başlayın. Adam soysuzun sorumsuzun teki çıktı tamam da katolik nikahı gibi ölene kadar değil bu beraberlik. Sormayın aramayın eşlik yapmayın, gittin gelmedin hesabı yapmayın artık. Başınızı sokabildiğiniz bir yeriniz var, planlarınızı sakince yapın. Farzedinki yurtta ya da öğrenci evinde kalıyorsunuz. Aynen masraf diyin altın alın, alışveriş diyin yarısını harcamayın. Bari kullanın söğüşleyin bunu. Gerekli birikimi yapınca tekmeyi vurursunuz, ailenize de muhtaç olmazsınız.

Görümcem de öyle söyledi. Boşanacağınız varsa zaten bir gün bu olur diyor. Sen evinde oyur keyfine bak o köpek gibi gezsin diyor. Hiçbir şeyini de yapma yatağınada alma dedi
Ben böyle saçma plan duymadım. Zaten bir gün bosanacaksak ben niye o evde oturup yıllarımı heba ediyorum beyefendi sokaklarda gezerken. Görümce iyilik ayağına baya senin zararına gelecek tavsiyeler veriyo kusura bakma da.

Yapma Allah aşkına, en geçerli öğretmenlikten mezunsun. Başka şehirlerdeki özel okullara başvursan bir kaç ay içinde özel ders de vermeye başlarsın.
Eşim matematik öğretmeni özeldeyken daha çok özel öğrencisi vardı.
Matematik öğretmeni her şehide iş bulur kazanır. Kendini kandırma.
İstesen başka şehirde kendini geçindirecek kadar iş bulursun. Matematikte kariyer yapsan da cidden kendini iyi geçindirirsin

Nasıl gidecem peki? Babam asla izin vermez gitmeme. Farklı bir şehir dediğiniz yerde nerde kalacak yer bulacam. İş bulana kadar ne yapacam. Velev ki gittim bulamadım o zaman ne olacak. Bunları daha önce çok düşündüm aileme söyledim. Babam sen hayal dünyasındasın dünyaya toz pembe gözlüklerle bakıyorsun dedi. Bir sonu yok biliyorum. Dün geceden beri o kadar ağladım ki halime. Ben bu hallere düşecek insan değildim. Eşim benim dengim değil bana ayak uydurur sandım. Ben üniversite o lise mezunu benim zevklerim isteklerim farklı onun olmak istediği çevre bağlı. Sevgi her şeyin üstesinden gelir sandım. Özel ders bulunduğum şehirde saati 500 tl bile kabul etmiyorlar biliyor musunuz. Ve yeni mezun olmama rağmen ilgili ve donanımlıyım. Kaç yere başvurdum 10 bin gibi komik rakamlar veriyorlar. Ve şunu anladım kendi paramı kazanmış olsaydım bana bunu yapamazdı. Kendisi tamamen ailesine güveniyor. Ailesinin gücüne parasına. Kendisi beş para etmeyecek kadar zavallı çünkü. Ama ben bu insanın böyle olduğunu bilmeme rağmen evlendim. Artık bunları konuşmanın pek bir anlamı yok. İçimde bir şey kalmadı zaten

Onlarda kendilerince sen dayan sabret o düzelecek diye umut ediyorlar. Ama ben bu insanı tanıdım ve tanımaya da devam ediyorum. O kadar o hakaretleri kaldıramıyorum ki 3 saat uyuyabildim. Onlar bana ne söylerse söylesin umursama takma sinirliyken ağzından çıkıyor vs. Diyor ama ben öyle olmadığını ilişkiyi yaşayan olduğum için hissediyorum. Kendi acımı süreçte o kadar çok yaşıyorum ki sonuçta hiç üzülmeyecem gibi geliyor. Adam o kadar rahat ki tek derdi onu yeter ki rahat bırakayım bu evde istediği gibi takılsın içsin yesin istediği saatte gelsin sonra beni özlerse geri gelecek özlemesi de yatak odası başka bir şey değil benim hissettiğim bu yani

Nasıl gidecem peki? Babam asla izin vermez gitmeme. Farklı bir şehir dediğiniz yerde nerde kalacak yer bulacam. İş bulana kadar ne yapacam. Velev ki gittim bulamadım o zaman ne olacak. Bunları daha önce çok düşündüm aileme söyledim. Babam sen hayal dünyasındasın dünyaya toz pembe gözlüklerle bakıyorsun dedi. Bir sonu yok biliyorum. Dün geceden beri o kadar ağladım ki halime. Ben bu hallere düşecek insan değildim. Eşim benim dengim değil bana ayak uydurur sandım. Ben üniversite o lise mezunu benim zevklerim isteklerim farklı onun olmak istediği çevre bağlı. Sevgi her şeyin üstesinden gelir sandım. Özel ders bulunduğum şehirde saati 500 tl bile kabul etmiyorlar biliyor musunuz. Ve yeni mezun olmama rağmen ilgili ve donanımlıyım. Kaç yere başvurdum 10 bin gibi komik rakamlar veriyorlar. Ve şunu anladım kendi paramı kazanmış olsaydım bana bunu yapamazdı. Kendisi tamamen ailesine güveniyor. Ailesinin gücüne parasına. Kendisi beş para etmeyecek kadar zavallı çünkü. Ama ben bu insanın böyle olduğunu bilmeme rağmen evlendim. Artık bunları konuşmanın pek bir anlamı yok. İçimde bir şey kalmadı zaten

Bununda bir sonu olmayacak. Mutlu olmadığım yerde ne kadar barınabilirim ki. Şuan sadece o kadar yorgunum ki kimseye ben boşanmak istiyorum diyecek mecalim bile yok. Yaşadıklarım o kadar ağrıma gidiyor ki. Sadece kahve için sadece oraya gitmek için bana yaşattıkları aklıma geldikçe aklımı oynatıyorum. Ama ben bile bile bu vizyonsuz herifle yola çıktım. Nişanlıyken de bitirmek istemiştim ailem izin vermemişti. O zaman anladım birbirimize asla uygun olmadığımızı. O duymadın bu arkamdan konuşmasın diye diye gençliğim mahvoldu.

Hiçbir aile oğluna, "vay sen gelinimi nasıl aldatırsın" demez ki..Diyen varsa da göstermeliktir, 'oğlum ayrılıp da başıma kalmasın' diye düşünenlerdir.
'Daha gizli yap, ortalığa serme' diyen aile büyüklerinin sözlerini bile duyduk :)

Eşim boşanmak istediğini kurtulmak istediğini söylüyor. Keşke bunun için o adımı o arsada bende kurtulsam. Kendime sadece 1 hafta verdim. Ondan sonra yoluma bakacam. Düzeleceğini sanmıyorum. O kadar emek verip yaptığım yemeklere bile bir kusur buldu neymiş yapmayı bilmiyormuşum ki elim lezzetlidir onun damak tadı yok. O kadar zoruma gitti ki benimle gerçekten sadece cinsellik için ve rahat konforlu bir şekilde yaşamak için evlendi. Evlenmeseydi asla ayrı eve çıkamazdı. Asla tek başına yaşayamazdı. Şey sanıyor boşanırsam bu evde kalırım rahatıma bakarım. Ailesi buna izin vermez fakat kendini deliliğe vurup sorun çıkaracağından belki belki söyledikleri olur. Okul tercihi verecem boşanırsam en kötü altınlarımla okurum kimsenin beni okutmasına ihtiyacım yok.

Yol biz de bu öyle değil. Öyle bir şey yapması kendi sonunu getirir. Yani keşke onu yapsa da elime düşse o kadar çok isterim ki tek celsede boşanırım ve kimse bana o zaman gıkını bile çıkarmaz. Ailesi onu doğru yola teşvik ediyor ama o kimseyi dinletecek biri değil. İnadı tuttu mu asla umrunda olmaz hiçbir şey

Bana biraz kendinizi kandırıyor, daha doğrusu kendinizi oyalıyorsunuz gibi geldi.. Yine de sizin hayatınız,daha iyi bilirsiniz tabi..
Madem eşiniz kurtulmak istiyor, bir adım atın anlaşmalı boşanalım dilekçe dolduralım diyin. Veya barodan avukat talep edin. Birinin adım atması lazım

Aileme sadece anlatmakla yetinip hiçbir şey yapmazsam sadece eşimden soğuyacaklar. O yüzden 1 hafta bekleyip ne olacağını bir şey yapıp yapmayacağına bakacam. Ondan sonra sülalesi de gelse umrumda değil. Bu dünya da boşanan ilk kadın da ben olmayacam son kadın da ben mutlu olmak istiyorum olmayan yuvam dağılsın istemem ama beni buna itiyor ve o ağızlarından düşürmedikleri sabrı gösterecem bakalım ne olacak

Diyorum ya derdi boşanmak değil. Derdi beni cezalandırmak. Bana kendince ayar vermek istiyor. Kendini tamamen haklı görüyor. Sıkılmış bıkmış ama neyden kısıtlanmaktan heralde. Dedim ya benimle konuşursa ona söyleyecem kalk anlaşmalı boşanalım versin altınlarını çıksın hayatımdan

Sorumluluk istemeyen iki taraf siz niye evlisiniz o zaman

İnanın bu zamana kadar kendimi çok oyaladım. Aman düzelir kimin evinde sorun yok dedim. Ailemin ailevi sıkıntıları çok fazla zaten oraya gidip daha da bunalacaktım. Bir lafları bile bana dokunacaktı. Gitmedim kaldım. O kadar gururumu ayaklar altına aldım ki hep kendimi güçsüz hissettim çaresiz hissettim çevremde herkes sabret dedi düzelir dedi yuvamı bozma pişman olursun dedi vs. Bende zaten eşim kötü bir insan değil ama bu alışkanlığını azaltsın istedim ama o tamamen zıvanadan çıktı. Ben söyledikçe o çirkefleşti

Bu arada ailemle aram yok. Bana çevresinde bir insan kalmamış gidecek yeri yok nereye gitsin dedi. Benim babam adam olsaydı ben bugün bu lafları yemezdim. Beni hep eşime karşı ezdirdiler. Eşim aileme karşı iyiydi babamı da sever çünkü onu savunuyor. Ama bu hayat benim hayatım eğer bir şeyler yoluna girmezse gençliğimi heba etmeyecem ne olacaksa bu bir ay içinde olacak zaten hissediyorum

Boşanırsan baban kabul etmiyor, gidecek bir yerin yok.Belki vereceğim tavsiye kimine göre onurlu gelmeyebilir,sacma gelebilir ama tüm cıkıs yollari kapanmış bir için kötünün iyisi.Aile evi de matah değil,bosaninca kendi başına gidebilecek yeri yok ne yapacak bu kadin.O zaman sen bu adamı kafanda bosayacaksın.Geldi mi gitti mi, eşyaları temiz mi bakmayacaksin bile,farz et ki üniversiteside okuyorsun ve maddi anlamda yükünü alsın diye bilmediğin bir ev arkadaşı.Ne beklersin ondan HİÇ.Bu durumda belki o seni bosarda kurtulursun.Bu zamanda da para biriktir,online ders yüzyüze ders sürekli birşeyler yapmaya çalış.Kpssye çalış öğretmenlik zorlaşmış olsa bile düz memurluk için uğraş.Onun AGS vs gibi derdi yok anında atanıyor.Ustelik sayilsalcisin bu durumu avantaja çevir.Bu adam böyle gelmiş böyle gider en fazla sen sinir hastası olup antidepresanla artık durumu kabullenirsin.3-5 yıla değişmez.Haa değişirse de sıkıntılar evrimlesir.Okeye gitmezde bu sefer evde tel.bagimlisi olur.Sanal kumar ve başka haltlara dadanır.Uzun vadeli planlar yap.Kalıcı kurtuluş yöntemleri bul ,bu da ders çalışıp 3 senede olsa 5 sene de olsa çalışıp başka şehre atanıp gitmek.Anca ailen de o zaman bir nebze salar seni

Babam okumamdan bile korkuyor. Evliliğim bozulur diye. Bana ilk sorduğu şey eşinin rızası var mı? Bende kimsenin rızası umrumda değil dedim. Evet zaten aklımda düz memurluğa hazırlanmak var. Allah’ın izniyle inşallah kolaylıkla nasip olur. Zaten bu pislikle sevgili olmasam dersime baksam emin olun çok daha iyi yerlerde olurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…