Ya lütfen mezun oldunuz evlendiniz demeyin ben yaptığım hatanın farkındayım zaten. Ama sevdiğim biriydi. 4 yıldır beraber olduğum biri bir çok şeyi paylaştığım biri. Evet bu kadar erken olsun istemiyordum ama içinde buldum kendimi. Asla tanıdığım insan değil. Ve o da kabul ediyor. Kimse sevgililik döneminde ki gibi olmaz diyorBoşanma davalarına bakıyor babam. mı?
babanız avukat mı?
baba avukat ama siz mezun olur olmaz evlendiniz, ilçede çalışma şansınız yok, atanma hiç gündemde yok (hiç lafı geçmemiş bile o kadar ki atanma değil yeni bölüm okuma var kafada) ve de bir gelini aileyle birlikte yaşayan bir ailenin kahveden çıkmayan oğluyla ?
Çevremdeki insanlar aklıma çok girdi. Onları suçlamak istemiyorum ama bir anda bu yolda buldum kendimi. Kendim ettim kendim buldumBabam avukat değil. Memur. Katip yani. Atanma sayılarımıza baksanız anlarsınız ümit olmadığını. Evet sonradan gördüğüm gerçekler maalesef. Eşimle evlenirken ailesi kafamı çok kurcalıyordu. Eşimde ailemle değil benimle evleniyorsun dedi. İnanmıştım
Aynen. Yemek çay ne yedilerse onu ödüyorlarne hesabı mı?
yahu kahvelerde düzen öyle işte o el kimde kalırsa o el içilen çayı kahveyi oraleti o öder, tüm anadoluda usül bu.
E yuhEvet. Hatta hava sıcak evde klimalı odada üçümüz yatıyoruz. Inanabiliyor musunuz? Şimdi bunları söylesem gönlümü dar etmiş oluyorum. Kaynımı seviyorum. Aynı yaltayız ama bunların normalleşmemesi lazım. Kim kaynıyla aynı odada yatıyor soruyorum size? Kardeşini sıcak odada yatırmaya gönlü el vermiyor diye aynı odada yatıyoruz.
şimdi iyi de güzel de (atanma sayılarını iyi biliyorum benim sülalemde memleketteki tüm branşlardan öğretmen var)Ya lütfen mezun oldunuz evlendiniz demeyin ben yaptığım hatanın farkındayım zaten. Ama sevdiğim biriydi. 4 yıldır beraber olduğum biri bir çok şeyi paylaştığım biri. Evet bu kadar erken olsun istemiyordum ama içinde buldum kendimi. Asla tanıdığım insan değil. Ve o da kabul ediyor. Kimse sevgililik döneminde ki gibi olmaz diyor
Bunu söylediğim gibi bahane diyecekler. İşte arkamdan konuşacaklar kendilerini haklı çıkaracaklarE yuh
Yuh
Yuh
Yani
Eşime okumak istediğimi söyledim. Kabul etmişti. Tabiki KPSS ye girdim. Atansam ayrı olacaktık. Eş durumundan gelmeye çalışacaktım. Ama o benim için hiçbir şey yapmaz. Özel sektörde çalışıyor. Tayin isteyemez. Bunları bilerek evlendi zatenşimdi iyi de güzel de (atanma sayılarını iyi biliyorum benim sülalemde memleketteki tüm branşlardan öğretmen var)
siz öğretmenlikten mezunsunuz
ilçenize atanma şansınız %0.01 filan, genelde açılan yerler belli
memleket kurtalan değilse yani?
eşiniz ise o ilçede çalışıyor, (eşiniz başka yere tayin alacak biri mi mesela?)
siz KPSSye hiç girdiniz mi? atancam, evlilik sonra deseydiniz mesela? sevmenize laf etmiyorum yine sevin.
şimdi şu durumda mezun oldunuz evlendiniz durumu size tam olarak uymamış mı?
atanma sayılar genel olarak her sene birbirinden beter şekilde ilerliyor, okurken hiç mi "ben gelecekte ne yapcam" demediniz?
hiç bir planınız yoktu insanlar gaza getirdi, evlen evlen, bak çok iyi çocuk dedi, siz de evleniverdiniz, gibi bişey olmuş. sizin dediğiniz bu şu anda.
bunu yaptınız çekin diye demiyorum olan olmuş o değil benim derdim
şu:
4 sene hemşirelik okusam diyorsunuz
size yetecek nafaka verecek mi bu adam?
aileniz mi destek olacak, nasıl okuyacaksınız mesela plan ne?
genel olarak bir planlama sıkıntınız var gibi, onu demek istiyorum ben.
Evet maalesef 23 yaşında evlendim. Ve eşimin zoruyla. Üniversiteden yeni mezun olmuştum. Şuan 25 yaşındayım eşim 27 olacak. Bu kadar evlenmek için ısrar eden bir insanın şuan bana böyle yapması çok zoruma gidiyor
Planlama en baştan yanlış zaten. Diyorum ya aptallık ettim. Ama şuan iş işten geçti. Çalışsam bile atanamam. Akademi vs de çıktı. Okumak size şuan mantıklı gelmiyor olabilir. Babada gelmiyor. Şuan başka bir seçeneğim yok. Bölümümde ki çoğu kişi aynı şeyi yapmayı düşünüyor. Bend hemşirelik sırf ataması kolay diye yazmak istedim. Bu kararı alırken evliliğimde yaşadığım sorunlar beni itti. Güvencem olsun istedim. 4 yıl nasıl okumayacam demek yerine sağlık sektörü bitmez diyerek böyle bir şey düşündümşimdi iyi de güzel de (atanma sayılarını iyi biliyorum benim sülalemde memleketteki tüm branşlardan öğretmen var)
siz öğretmenlikten mezunsunuz
ilçenize atanma şansınız %0.01 filan, genelde açılan yerler belli
memleket kurtalan değilse yani?
eşiniz ise o ilçede çalışıyor, (eşiniz başka yere tayin alacak biri mi mesela?)
siz KPSSye hiç girdiniz mi? atancam, evlilik sonra deseydiniz mesela? sevmenize laf etmiyorum yine sevin.
şimdi şu durumda mezun oldunuz evlendiniz durumu size tam olarak uymamış mı?
atanma sayılar genel olarak her sene birbirinden beter şekilde ilerliyor, okurken hiç mi "ben gelecekte ne yapcam" demediniz?
hiç bir planınız yoktu insanlar gaza getirdi, evlen evlen, bak çok iyi çocuk dedi, siz de evleniverdiniz, gibi bişey olmuş. sizin dediğiniz bu şu anda.
bunu yaptınız çekin diye demiyorum olan olmuş o değil benim derdim
şu:
4 sene hemşirelik okusam diyorsunuz
size yetecek nafaka verecek mi bu adam?
aileniz mi destek olacak, nasıl okuyacaksınız mesela plan ne?
genel olarak bir planlama sıkıntınız var gibi, onu demek istiyorum ben.
Siz evli bi cift degilsiniz, ne oldugunuz da belli degil uzgunum. Sadece ayni yatagi paylasiyorsunuz.Demiyorum. Eve geldiği saat bile belli değil. Gidip annesinin evinde yiyor. Ya da dışarda yiyor. Ya da akşam 7 gibi gelip evde yiyor. Yemek yapmasamda sorun etmiyor. Dedim ya hiç evli olduğumu hissetmiyorum
Off biliyorum her şeyin farkındayım. Cesaret edemiyorum. Her cesaret ettiğimde bir kanadımı kırdılar. Yanımda kimse durmuyor. Burası küçük bir yer evlenip boşandığım duyulursa benden çok ailem takıyor bu durumuAy hem de gencecikmişsin. Neden kendine bu hayatı layık görüyorsun ki? Bosaninca annen baban bir söyler iki söyler sonra sen zaten kendi hayatını kurarsin. Baba evinde duyacagin lafa soze azıcık kulağını kapativer, hemen iş ara ilk firsatta da çık kendi evine oldu bitti.
Sizin çektiğiniz koca derdi bu yaşın derdi değil inanın! Bir sirkilin kendinize gelin, az gençliğinize egitiminize güvenin.
Aksamlari kocanizla en sevdiğiniz dizilere filmlere dalıp, sinemaya konsere gitme yaşındasınız siz!
aklınızı başınıza toplayın, gelmez bu günler bir daha.
Bence araştırıyor anlamında demiştir onuBoşanma davalarına bakıyor babam. mı?
babanız avukat mı?
baba avukat ama siz mezun olur olmaz evlendiniz, ilçede çalışma şansınız yok, atanma hiç gündemde yok (hiç lafı geçmemiş bile o kadar ki atanma değil yeni bölüm okuma var kafada) ve de bir gelini aileyle birlikte yaşayan bir ailenin kahveden çıkmayan oğluyla ?
Ne mezunusunuz?Babam avukat değil. Memur. Katip yani. Atanma sayılarımıza baksanız anlarsınız ümit olmadığını. Evet sonradan gördüğüm gerçekler maalesef. Eşimle evlenirken ailesi kafamı çok kurcalıyordu. Eşimde ailemle değil benimle evleniyorsun dedi. İnanmıştım
Hayır o davaların içinde memur babam. Gelen insanların halimi görüyorBence araştırıyor anlamında demiştir onu
Matematik öğretmenliği. İş bulamıyorum yaşadığım yerde. Ya da çok az ücretler asgari iücret bile değilNe mezunusunuz?
Ailenizin bu durumu ne kadar taktiği önemli değil. Önemli olan sizin ailenizin tepkisini takmanız bu kadar.Off biliyorum her şeyin farkındayım. Cesaret edemiyorum. Her cesaret ettiğimde bir kanadımı kırdılar. Yanımda kimse durmuyor. Burası küçük bir yer evlenip boşandığım duyulursa benden çok ailem takıyor bu durumu
Çok haklısınızAilenizin bu durumu ne kadar taktiği önemli değil. Önemli olan sizin ailenizin tepkisini takmanız bu kadar.
Onları kafaya takana kadar kendi elinizde yitip giden gençliğimizi kafaya takın.
Babam diyor ki içkisi kumarı kötü alışkanlığı yok sen nasıl insanlar var biliyor musun deyip duruyorAilenizin bu durumu ne kadar taktiği önemli değil. Önemli olan sizin ailenizin tepkisini takmanız bu kadar.
Onları kafaya takana kadar kendi elinizde yitip giden gençliğimizi kafaya takın.
Ne güzel bir de öğretmenmişsiniz iste. Çikin gidin başka bi şehirde iş bulun, atanamasanizda özel okullarda olur. İlk bı iki yıl en az ücretle olur, olsun.Matematik öğretmenliği. İş bulamıyorum yaşadığım yerde. Ya da çok az ücretler asgari iücret bile değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?