Ekonomik özgürlüğüm olsaydı bir dakka düşünmezdim. Ama ailem ortadaSorumsuz adamı 1 ay içinde boşadım
Evet hala gelgitlerim oluyor
Üzüldüğüm de oluyor
Ama inan şuan herşey güzelleşmeye başladı
Kendimi değerli hissetmediğim yerden çıkıp
Kendi değerimi arıyorum
Buluyorumda
Huzur ve mutluluk bulmak için evlenmiyor muyduk ?
Eminim evet. Dedim ya burası küçük bir ilçe başka aktivite yok zaten. Gençler hepsi kahvede. Ya maksat vakit geçsin zaten arkadaşlarıyla eğleniyor onu güldürüyorlar işte goygoy yapmak hoşuna gidiyorNe hesabı? Kimse oynamasa hesap da çıkmaz. Kumar oynuyor. Siz emin misiniz kahveye gittiğinden? Bu yaşta biri nasıl gider benim babam bile gitmezdi. Çevremde giden bi eşimin abisi var 50 yaşında o da beş para etmezin teki.
Eee oha yani artık.. Sizin boşanmaya gönlünuz yok kusura bakmayın ailenizin arkasında durmamasini bahane ediyorsunuz miss gibi bosayip çalışıp hayat kurabilirsiniz kendinize ama gerçekten yaşadığınız hayat normal degilEvet. Hatta hava sıcak evde klimalı odada üçümüz yatıyoruz. Inanabiliyor musunuz? Şimdi bunları söylesem gönlümü dar etmiş oluyorum. Kaynımı seviyorum. Aynı yaltayız ama bunların normalleşmemesi lazım. Kim kaynıyla aynı odada yatıyor soruyorum size? Kardeşini sıcak odada yatırmaya gönlü el vermiyor diye aynı odada yatıyoruz.
Aileden gördü ise düzelmesi çok zor. Gençliğin gider. Çocuk da istemiyor. Çocuğun yokken ayrıl derim. Çünkü çocuk olunca tüm yük sana kalacak. Gecelere kadar kahvede kalan biri çocukları ile ne maddi ne manevi ilgilenmez. Ailesi de zaten göz yum demiş. Ahu vahh edersin.Beni sözde seviyor. Ama gerçek sevgi böyle bir şey değil biliyorum. Dün yine geç geldi diye ben sert çıkıştım. Birbirimizi ittirdik. O da kolumu çok sert sıktı. Bende altta kalmadım tabi. Ama bunun sağlıklı olmadığının farkındayım. Anlaşılmadığım için çok fazla hırçınlaşıyorum
Çüşünüz..Evet. Hatta hava sıcak evde klimalı odada üçümüz yatıyoruz. Inanabiliyor musunuz? Şimdi bunları söylesem gönlümü dar etmiş oluyorum. Kaynımı seviyorum. Aynı yaltayız ama bunların normalleşmemesi lazım. Kim kaynıyla aynı odada yatıyor soruyorum size? Kardeşini sıcak odada yatırmaya gönlü el vermiyor diye aynı odada yatıyoruz.
Gerçekten öyle değil. Evet korkularım var kabul ediyorum. Ama ailemin evine gidip onların dırdırını çekeceğime burda kalayım dedim. Ailemin evini görseniz bana hak verirsiniz. Annem çok sorunlu bir kadın. Kardeşlerim bile onunla aynı evde yaşamaya tahammül edemiyor. Babam boşanmama çok karşı ilk defa bana bu konu yüzünden o kadar sert davrandı ki artık ona ne sarılabiliyorum ne baba demek içimden geliyorEee oha yani artık.. Sizin boşanmaya gönlünuz yok kusura bakmayın ailenizin arkasında durmamasini bahane ediyorsunuz miss gibi bosayip çalışıp hayat kurabilirsiniz kendinize ama gerçekten yaşadığınız hayat normal degil
cesaretim yok sanırım. Çok korkuyorum. Henüz 24 yaşındayım ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Boşanırsam çok zor günler yaşayacam. Bende atanmak istedim ilk önce ama şansıma atamalar azaldıAileden gördü ise düzelmesi çok zor. Gençliğin gider. Çocuk da istemiyor. Çocuğun yokken ayrıl derim. Çünkü çocuk olunca tüm yük sana kalacak. Gecelere kadar kahvede kalan biri çocukları ile ne maddi ne manevi ilgilenmez. Ailesi de zaten göz yum demiş. Ahu vahh edersin.
Bu sorunların kısmen çözülmüş hali mi?Herkese merhaba. Daha önce de konu açmıştım. Eşimle evliliğimle ilgili problemlerle alakalı. Öncelikle evliliğimi bitirmedim. Bu sorunları kısmen çözüldü kısmen çözülmedi. Çözülmeyen problemlerden biride eşimin sorumsuz, duyarsız ve gamsız oluşu. Yakın zamanda bir tartışma yaşadık. Konu eve geç gelmesi, her gün kahveye gitmesi, işten sonra direkt eve gelmeyip kahveye gitmesi ve bana karşı toplum içinde olan davranışlarından ötürü tartıştık. Ailesi oğlumuz seni gezdiriyor mutlu etmek için uğraşıyor bir kusuru varsa görmezden gel onu zamanla düzelir falan diyor. Kızlar ben açıkçası onu komple serbest bıraktım aramadım nerdesin demedim sormadım bu şekilde devam ettiğinde hiçbir problem yok. Ya bir insan hiç mi kahveden sıkılmaz? Hiç mi bıkmaz. Hemde her gün 12 1 e kadar. Evliliğimizin başından beri öyle ve çözemiyoruz. Ben susuyorum ama içten içe zoruma gidiyor böyle davranması. Üzüldüğümde asla gönlümü gelip almıyor. Günlerce sürüyor küslük. Taktik yapıyorum ama sıkıldım artık. Kendim gibi olmak istiyorum. Bu şekilde nasıl devam edecek. Eşi böyle olan Kişiler ne yapıyor? 2 yıllık evliyim. Çocuk düşünmüyorum. Çünkü sorumluluğu komple bana kalacak. Bu arada eşimde istemiyor. Çünkü o da sorumluluk almak istemiyor. Gerçekten çok sıkıldım. Güzellikle söylüyorum olmuyor. Kavga ediyorum olmuyor. Susuyorum olmuyor. Görümcem bana onu kısıtladığım için tatlı geldiğini söyledi. Kısıtlamıyorum artık ama zıvanadan çıktı. Dünya umrunda değil. Evli olduğunun farkında değil. Benimle beraber kurduğu bir hayal yok. Geleceğinde sanki ben yokum gibi davranıyor. Bana hep gidecekmişim gözüyle bakıyor. Kendimi artık evime ait hissedemiyorum. Lütfen yardım edin
Aslında hiçbir şey çözülmedi. İlk konularıma bakarsanız anlarsınız. Vajinismustum. 6 ay çektim sonra tedavi oldum kabusum bitti ama her şeyin sebebi bu sanıyordum. Halbuki adam bu kadarmışBu sorunların kısmen çözülmüş hali mi?
Bazen tüm sorunu kendimizde zannederiz, halbuki karşıdaki adamın karakteri kapasitesi bu kadardır. Hayat sizin, sizin kararınız. Ama bu sorumsuzluğu düzelmez.Aslında hiçbir şey çözülmedi. İlk konularıma bakarsanız anlarsınız. Vajinismustum. 6 ay çektim sonra tedavi oldum kabusum bitti ama her şeyin sebebi bu sanıyordum. Halbuki adam bu kadarmış
Bilmiyorlar. Anneme kardeşini bize geriyor bizde kalıyor dedim. Annemde bu konuda hak verdi bana. Ama benim bu düşüncem duyulursa yapacakları şey beni kötülemek olacak gönlünü dar ediyor olacakSizin aileniz elalemin adamıyla ayni odada uyuduğunuzu da biliyor mu peki?
Tartıştığımız günlerde kayınvalidem anneme acaba kaynından mı gönlünü dar ediyor o yüzden mi kavga ediyorlar demiş bakın ben daha söylemeden olayı nereye çekiyorlarSizin aileniz elalemin adamıyla ayni odada uyuduğunuzu da biliyor mu peki?
Evlilik, böyle bir şey değil ya bu ev arkadaşlığı bile değil.Zaten eşim cinsel anlamda çok istekli açıkçası beni duygusal anlamda tatmin etmediği için kendimi kullanılmış hissediyorum. O sebeple istemediğim zamanlar oluyor. Hatta çoğu zaman istemiyorum. Beni kullanıyormuş gibi geliyor. Bir ara belki cinsellikle eve bağlarım dedim ama o da olmadı. Dedim ya taktik yapmaktan bıktım. Eşim diyor ki sen işini bilmiyorsun. İstesen beni parmağında oynatırsın. Ama gerçekten artık istemediğimi fark ettim.
Söylüyorum ama anlamıyor. O kadar yoruldum ki her şeyden.Evlilik, böyle bir şey değil ya bu ev arkadaşlığı bile değil.
Tartışıyoruz bana annenlere gir kafanı dinle falan diyor sorun çözmek istemiyor ben artık çok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorumEvlilik, böyle bir şey değil ya bu ev arkadaşlığı bile değil.
Size boşanın demekten başka bir taktik, tavsiye verilmez. Başka bir şey kurtarmaz sizi. Adam bir de sen işini bilmiyorsun istesen parmağında oynatırsın diye manipüle ediyor siziSöylüyorum ama anlamıyor. O kadar yoruldum ki her şeyden.
Boşanma davalarına bakıyor babam. mı?İnanır mısınız o kadar çıkmaza girdim ki kendime zarar vermeyi bile düşündüm. Sonra benim arkamda durmayan sevgili ailem aklıma geldi. Onlara böyle bir şey yaşatmak istemedim. Bu fikre kapılmamın sebebi de gerçek anlamda çok yalnız olmamdı. Ne ailem düzgün ne eşim istediğim gibi yaşamak istemedim yani. Daha sonra ne kadar aptal olduğumu düşündüm elin oğlu içi değer mi dedim aslında bunlara kapılmamın en büyük sebebi babamın desteği eli üzerimde olmadığı için oldu. Babam senin için yapıyorum senin için söylüyorum dese de kendisi için bana destek olmuyor. Boşanma davalarına bakıyor babam. O kadar kolay mı sanıyorsun dedi bana. Toplum üzerine nasıl bir baskı yükleyecek biliyor musun dedi. Hayata toz pembe gözlüklerle bakma biraz güçlü ol vs. Zaten bunları söyledikten sonra bir daha sorunumu anlatmadım.
ne hesabı mı?Ne hesabı? Kimse oynamasa hesap da çıkmaz. Kumar oynuyor. Siz emin misiniz kahveye gittiğinden? Bu yaşta biri nasıl gider benim babam bile gitmezdi. Çevremde giden bi eşimin abisi var 50 yaşında o da beş para etmezin teki.
Babam avukat değil. Memur. Katip yani. Atanma sayılarımıza baksanız anlarsınız ümit olmadığını. Evet sonradan gördüğüm gerçekler maalesef. Eşimle evlenirken ailesi kafamı çok kurcalıyordu. Eşimde ailemle değil benimle evleniyorsun dedi. İnanmıştımBoşanma davalarına bakıyor babam. mı?
babanız avukat mı?
baba avukat ama siz mezun olur olmaz evlendiniz, ilçede çalışma şansınız yok, atanma hiç gündemde yok (hiç lafı geçmemiş bile o kadar ki atanma değil yeni bölüm okuma var kafada) ve de bir gelini aileyle birlikte yaşayan bir ailenin kahveden çıkmayan oğluyla ?Babam avukat değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?