Eşimle ilgili..

O zaman şunu düşün boşanmayacaksan sen egiteceksin onu. Bir orta yolu bulacaksınız. Evlilik terapisine gidin. Zamanla birbirinizin huylarını da öğrenirsiniz. Madem bir bayana nasıl davranacağını bilmiyor sen öğreteceksin. Yok yapamam diyorsan ya kırılmaya devam edeceksin ya da ayrılacaksınız. Tek sorun buysa denemeye değer bence.

O zaman şunu düşün boşanmayacaksan sen egiteceksin onu. Bir orta yolu bulacaksınız. Evlilik terapisine gidin. Zamanla birbirinizin huylarını da öğrenirsiniz. Madem bir bayana nasıl davranacağını bilmiyor sen öğreteceksin. Yok yapamam diyorsan ya kırılmaya devam edeceksin ya da ayrılacaksınız. Tek sorun buysa denemeye değer bence.

Sözün nereye gideceğini bilmiyor ki defalarca bunu yaşadığı halde hala ben tepki gösterince şaşırıp pişman oluyor. Eğer beni çıldırtmışsa yani sesim yükselmişse onun tepkisi susmak... İstisnasız hep susar. Ben çocuğunu azarlayan anne gibi ona kızarım bağırırım bazen ağlarım çıkar giderim odadan. bikaç gün konuşmayız çünkü ben duvar çekerim onu hiçbir şekilde yaklaştırmam yanıma. Yani yaklaşacak cesareti vermem. Birkaç gün sonra zorla tutar beni ve özür diler. Ne kadar ayıp ettiğini bildiğini ama belki artık bunun beni değiştireceğini sandığını söyler. Tek istediği zayıf olmam. Böyle bir isteği olması çok normal ama tavrı rezalet bunu da kabul ediyor.

Maşallah çok iyi bir adammış kocan öyle bir anlatmışsin ki hiç görmemiş sanki seni, görücü usülü evlendiniz sanırım boyle koca cekilir mi bilemedim

Benim bildiğim x-ray cihazı gibi göz olur bu tip adamlarda. Kıyafetten Nasıl farketmemiş zayıf olmadığınızı
Ayrıca hangi dünyanın en iyi Adamıysa söyleyin biz Oraya gelmeyelim

Sen de çirkinsin şöylesin böylesinlerle sağlıklı bir ilişki yürümez ValentinusNF Bazı kadınları istedikleri kadar kilolu olsun, hoş olmasınlar bunu eşleri sevgilileri asla dile getirmiyor, eleştiremiyorlar. Ki olması gereken de bu zaten. Ben de her ilişkimde tırnak ucuma kadar eleştirilirim ve beğenilmeyen, özgüveni sönük ama işte mecburiyetten katlanılan biri gibi hissederim. Ne kadar kalp kırıcı bir durum olduğunu çok iyi biliyorum yani.

Şu da bir gerçek ki başta beğenmeyen adam hiçbir şekilde beğenmiyor. Yani kilo almak, kırışmak falan hepsi bahane aslında. Mantık evliliği düşünen, iyi düzgün biri olsun yeter diyen adamlar yapıyor genelde bunu. Bana göre bu tip adamlar taş gibi mankenle bile çıksa bir kusur bulur bunalıma sokar. Yapman gereken şey artık kocanın eleştirilerine karşı bir kalkan oluşturup asla alınmamak. Canın isterse kendin için kilo vermek.

Öyle biri değilim. Anaerkil tavırlı bir aileden geliyorum. Ama gerçekte şu ki sadece Türkiye değil dünya genelinde insanlar evlenince ilişki yaşayacaklarını düşünüp heyecanlanırlar. Ve bunu yaşayamadığınızı düşünün ve erkeksiniz. Tabi dayak atmamalı yada tabi ki beklemeli sabretmeli çözmeli, ama eşim hani öküz ya hani kötü bir insan ya nasıl beni şevkatle bir yılı geçkin bekledi acaba? Çünkü başkalarına gitmeliydi değil mi veya beni dövmesi gerekirdi çünkü benim eşimden bu beklenirmiş benim anladığım kadarıyla. Ayrıca başta dediğiniz vaji sebebi şu an bana da mantıklı geldi hiç bu yönden düşünmemiştim ama vajiyi o kadar küçük bir anda oluşabilir mi bilmiyorum

Bak bu yazdıklarının arkasında kiloyu kompleks haline getirdiğin görülüyor. Bu seni yıpratacak. Ve sorun sende değil. Bende de kilo var. 10kilo fazlam var. Eşimde dalga geçer benimle ama beni bu şekilde sevdiğini bilirim. Yine de kompleks yaptım. Ha yine veremedim o ayrı. Ama benim eşim sırf dalga geçmek için geçiyor. Eşin bir doktora görünsün. İnsanın fiziki özellikleri ile yargılamak iyi bir şey değil. Kendisinden çok sana zarar veriyor. Bugün iyi olabilirsin ama bu şekilde yıllar geçtiğinde sen artık hiç bir şey yapmak istemeyecek hatta belki işi inada bindirip daha çok kilo alacak hale gelebilirsin.

Şakaya vuramıyorum son bir yıldır daha iyiye gittiği halde eski söylediklerinin yarını bile söylemiyor ama benim için konu hassaslaştı ben büyük tepki veriyorum. Yine de insan eşine dünyanın en güzeli gibi davranabilmeli. Benim eşim sadece güzelliğim konusunda öyle davranıyor. Kilo konusunda ki takıntısı onu böyle bir insana dönüştüren. Ama ben bu kadar kolay boşanılmamalı diye düşünüyorum. Benim eşim her hareketim aşşağılasa hiçbir şeyimi beğenmese evliliğimiz komple bozulur boşanırım ama tek derdimiz onun gözünde benim kilolu olmam benim gözümde onun kilom yüzünden beni aşağılayabilmesi. Beni bu konuda yıprattı ama iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta her zaman bi sn düşünmeksizin yanımda olacak biri. Bundan adım kadar eminim, kendimi kandırmıyorum. Eğer düşündüğüm gibiyse eğer bu konuda bizim söylediğimiz gibi klinik vakaysa ben bunu çözme derdine girerim, eşimi tedavi ettiririm,. Çünkü hastalıktır bu. Neden boşanayım bu bir hastalıksa? Değilse de aile danışmanlığına giderim her yolu denerim. Ama bana boşanmak için ne bileyim aldatılmak gibi büyük bir sebep gerekir gibi düşünüyorum.

Anlıyorum esinizi sevdiğiniz için ona laf söyletmek istemiyorsunuz.sadece kiloya takıntılı elinde değil filan diyerek onu aklamaya çalışıyorsunuz ama konu içeriğinde yüzünüzün şeklinden,bacak uzunluğu ve gövde kisaligindan şikayet ettiğini yazmışsınız. Bunların kilo takıntısı ile ilgisi yok ki..adam sizinle ilgili herşeye takık demekki.

Onları internette gösterdim, ifşa olanları. Bayıldığı kızların günlük hallerini gösterdim inanamadı. Anlıyor zaten beni bir çok kadından ki buna sanatçılarda dahil güzel buluyor. Ama kendisi zayıf ailesi de zayıf de kilo diye de bir gerçek var rakamsal olarak yani, daha küçülmemi istiyor. Bedensel olarak. Zayıf ve açık kızları (çok açık) görünce ciddi fark var. Bu da onun için çok önemli. Ama bunun için beni kırması önemli değil. Çünkü belki motive olurum ve zayıflarım. Böyle düşünüyor.

Öyle oldum o da işe yaramadı canım Sorun kendini çok beğeniyor. Ona zamanında insan zayıf olur gibi bir algı oturtulmuş bunu bırakamıyor resmen. Benim ondan daha uzun daha kemikli erkekleri beğendiğimi biliyor. Mesela erkek kardeşi çok zayıf iğreniyormuşum gibi davranıyorum onun fiziğinden bahsederken veya eşime diyorum az kilo al erkek dediğin kalıplı olur diye. Sadece ona bayılmadığımı anlasın diye. Mesela basketbolculara bakıyorum hayran hayran o beni dikizlediği sırada. Bu sefer o da nispet yapıp zayıf kızların güzelliğinden bahsediyor konu açılmadığı halde çünkü gocunuyor.

O başlangıçta övme kısmından bir ama geleceği çok belliydi.
Bir de bu "bla bla bla ama çok iyi biri." diye her erkek için deniyor neredeyse. Adam sürekli tipinizi eleştiriyor daha hala ama çok iyi diyebiliyorsunuz.

Bi ara yazdığım mesajda anlaşmayı teklif ettim derken belkide sizin söylediğiniz cümleleri kelimesi kelimesine söyledim teklif ettim tamam dedi. Sonra bana birşey demedi laf ile köstek olmadı ama yüzünü buruşturmaya başladı o zaman. Yani her türlü kilomu yüzüme vuracak.. Yüzünü buruşturmasa bilmiyorum işaret diliyle mi belli eder.. Ama benim zayıflamam dediğiniz gibi en çok kendim için çünkü bu durum ondan bağımsız benimde psikolojimi bozuyor artık, onun da bir büyüğüyle kafasına vura vura veya terapiste konuşması lazım. Başka bir çözüm yolu gelmiyor aklıma

Bi ara yazdığım mesajda anlaşmayı teklif ettim derken belkide sizin söylediğiniz cümleleri kelimesi kelimesine söyledim teklif ettim tamam dedi. Sonra bana birşey demedi laf ile köstek olmadı ama yüzünü buruşturmaya başladı o zaman. Yani her türlü kilomu yüzüme vuracak.. Yüzünü buruşturmasa bilmiyorum işaret diliyle mi belli eder.. Ama benim zayıflamam dediğiniz gibi en çok kendim için çünkü bu durum ondan bağımsız benimde psikolojimi bozuyor artık, onun da bir büyüğüyle kafasına vura vura veya terapiste konuşması lazım. Başka bir çözüm yolu gelmiyor aklıma

Nasıl normal yahu, normal olan ne?

İçim şişerek, gerim gerim gerilerek okudum ama artık buna yorum yapmak istedim.

Sizi amma da eziklemiş yahu. Adam sizi baya baya gömmüş, siz de bunu normal sanıyorsunuz.

Siz neden değişiyorsunuz?

Zaten böyleymişsiniz. Evlendikten sonra kilo almamışsınız ki?

Kandırdınız mı? Hayır.

Evlenince kilo verme sözü verdiniz mi? Hayır.

Bu istek nasıl normal gelebiliyor size?

Asıl değişen kendisi, görerek aldığı eşinin yüz hatlarına laf etmek kusura bakmayın benim için en hafif tabiriyle kalitesizliktir, omurgasızlıktır.

Asıl ben büyük sıkıntı çıkartırdım "Göre göre evlendin, evlenmeseydin!" diyerek.

O beğenmediği vücudumun da santimini göstermez, dokunmasına da izin vermezdim.

Velev ki çocuğunuz oldu, size benzerse sorun olacak haberiniz var değil mi?

"Ayyy ayaklara bak annesine çekmiş amma çirkin" diyecekler.

"Yüzü bize (onlar kimse artık) benzemiyor, neyse ikinci çocuk benzer" diyecekler.

Ben sanırım çok gerildim ya bu konuya.

Eşiniz gibi adama değmez.

Aklıma şu kamu spotunda iş yerinde, sokakta herkese güleryüzlü anlayışlı davranıp kapıdan girince suratı asılan, eşine şiddet uygulayan adam geldi. Aha işte o adam sizin eşiniz.

Amin canım Allah razı olsun. İşte çıplak kaldığında fazlan olmayacak hatların belli olacak. Öyle istiyor. Offf şiştim valla yaa

Evet canım kararım bu benim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…