Eşimle ilgili..

Şu an kaç kilosun bilmiyorum ama evlendiğinde ideal sayılabilecek kilondaymışsın. Bak canım bence taktik değiştir. Tamam canım kiloluyum de önce özel bir hastanede diyetisyene git. Sonra bi spor salonuna, pilates gruplarına falan katıl. . Güzellik merkezine git, lazere yazıl. Yani bu güzellik ve zayıflık takıntısının bi maliyeti olduğunu anlasın. Elinde sana laf edeceği kozu da kalmaz hemde Zayıflamak sana çok yakışır sonra gelsin yeni kıyafetler

Onu bende dedim. Zaten zaman zaman boşanmayı da düşündüm böyle ömür geçer mi ya da çekmeye değer mi diye.. Ama boşanalım da düşünüyorum tek problemimiz bu. Bu bir şekilde ya terapiyle ya başına bişey gelecekte akıllanacak artık bilmiyorum şu yaptığının yanlış olduğunu idrak edip azıcık o dilini yontsa hiçbir problemimiz kalmayacak. Boşanmak bana hep son çare olarak gelmiştir

Üslubunuza yine de dikkat edin bence, kocanız haketmese bile insanın kendine özsaygısını koruması gerekiyor. Tek dert kiloysa ve ben boşanmayacaksam bu adamdan çenesini dinleyeceğime evet zayıflardım. Keşke kendiniz için yapsanız ama olay bunu aşmış yani

Seni beğenmiyorsa seninle olması çok saçma ayrıca bence eşin sandığın kadar kibar biri değil çünkü insanların dış görünüşü ile hoşlanılmayan tabirlerde bulunması hele ki eşine bulunması çok büyük nezaketsizlik. Sende ona beğenmediğin yanlarıyla karşılık ver. Mesela insanların yüzü yuvarlak güzeldir senin ki niye kare de :)

Kendisi beklediğinden daha kilolu olduğumu bilmediği için tavrı herşeyi çok iyiydi. Ki zaten bunun dışında yine iyi. Eşimin bu takıntısını evlenince öğrendim çünkü zaten benim çok kilolu olduğumu düşünmediği için bu konu pek konuşulmuyordu öncesinde. Zaten şu anda da daha çok çıplak halime söylediği laflar. Çünkü şu kıyafetli halinle göründüğün gibi olsan keşke diyor. Burada bi arkadaş dedi obsessive gibi kilo konusunda diye. O mantıklı takıntılı çünkü

Siz evlendikten sonra mi kilo aldiniz daha fazla.nasil gorunce dayanamiyor.evlenmeden once gorunce nasil dayaniyordu.kilo saklanabilecek bir sey degil ki
Evlendikten sonra aldım ama çok fazla almadığım için pek değişmedi vücudum hala bile kıyafetle değil çıplak halimle beğenmiyor çünkü kıyafet az da olsa saklıyor ya kiloyu. En azından göbeğin simitin meydanda değil. Böyle işte..

Peki o ne diyor, konuşma bir yere gitmiyor mu? Siz başka biriyle evlen o zaman dediğinizde tamam mı diyor, özür mü diliyor. Hani bazen olur, lafın nereye gideceğini söyleyene kadar anlayamazsın, ama gaf yapınca yerin dibine girersin. Lafın gittiği yer belli, o zaman be yapıyor eşiniz? Hani hödüklükse sorun tamam diyorsunuz anladığım, zaten yavaş yavaş düzelecektir bu hödüklük. Ama lafın nereye gittiğini bilip söylemek ayrı. O zaman farklı şeyler aranır altında, aranmalıdır da.
Örneğin vajinismustum yazmışsınız, bana kalırsa balayında yaşadığınız şeyler sizin özgüveninizi sarstı ve kendinizde sorun gördünüz, aslında sorununuz falan yoktu, bir çok ilk gecesini yaşayan kadın gibi telaşlı ve gergindiniz sadece. Eşinizin size zararı az değil, bunu görmesi gerekir.
Hem siz neden kendi seviyenizi düşürüyorsunuz ki, sorunlu olan o, tavırlarını değiştirmesi gereken o. Bir çok arkadaşa katılıyorum, sizin eşinize olan sevginiz onu şımartmış, ve tepkiniz ona onun seviyesinde cevap vermek olduğu için de etkili olmamış.

Bana da balayımda kocam sen ne kiloluymuşsun hiç göstermiyordun bu ne dese vajinismus Olurdum yani eşiniz bu olayın başlamasında bir etkisi olmuş bilr olabilir bir de bekledi dövmedi aldatmadı diye şükür mü etmelisiniz anlamadım..

Burada nişanlı bir üye fazla kilolarından ve tüylerinden dolayı evlenince eşinin kendisini çıplak görmesinden çekindiğiyle ilgili bir konu açmıştı ben de ona demiştim ki "eşin seni ilk kez çıplak gördüğünde dünyadaki en harika şeye bakıyormuş gibi hayranlıkla baktığında şu endişelerinin ne kadar yersiz olduğunu anlayacaksın" konunu okuyunca anladım ki her erkek benim eşim gibi değilmiş demek ki...

Kendini kusurlu ve eksik hissettiğin için eşinin sana bunları söylemesine hak veriyorsun sanırım. O yüzden sayfalardır eşini savunuyorsun. Balık etli olmak senin suçun değil, uzun boylu olmak senin suçun değil, hatta vajinusmus olmak da senin suçun değil. Belki de eşinin sana olan bu sözleri yüzünden vajinusmus olmuştun kim bilir...

Bazı erkeklerin karakteri böyledir, eşlerine takıldıklarını zannederek kırıcı laflar söylerler. Ya olduğu gibi kabul edip acını kalbine gömeceksin ya da ondan ayrılacaksın canım belli ki üçüncü bir ihtimal yok.

Evliliğin ilk zamanları eşim de bana şakasına şişko derdi (50kiloydum) ben de şişkonun kocası derdim aklıma o geldi bir tek :) bir de bana beni sinir edecek şuran neden böyle diye sorduğunda Allah öyle yarattığı için derdim. Bazen de senin karın olduğum için diyordum. Sen de ciddiye almamayı şakayı vurmayı dene biraz bakalım belki vazgeçer bir süre sonra.

Ama olmaz ki? Mankenlerin bile o kadar alımlı görünmeleri için onca ışık oyunu, onca makyaj, bakım yapılıyor. Çıplak kadın asla o şekilde olamaz, ne bekliyor ki. En ideal vücut ölçüsüne bile sahip olsanız bir ayınız bir ayınıza tutmaz, adet döneminde mesela insanın şekli şemali kayıyor. Görmek istersen kusuru görürsün.

Niye bu kadar zayifsin hep hasta görünüyorsun de mesela:) aaa kemiklere bak sen yüzüstü yatma kemiklerin batar de, rüzgarlı hava varsa aman çıkma rüzgar alır karadenize kadar savurur mazallah de, ay şu surata bak kare yüz mu olur animasyon gibi de mesela sen düzenli oluyorsun da noluyor kemikli kare suratın tüm düzeni bozuyor de. Saldırı da bir çeşit savunmadir:) pes etme sürekli eşinden şikayet et ağız dolusu kaba ol derim ben.

Madem ısrarla bir şeyler yapmak istiyorsun, eşini seviyorsun, kendin için git diyetisyene ve spor yap, evde bile yapabilirsin video izleyerek. Eşinle de tekrar otur konuş. "Artık bu konudan bıktım, devamlı laf söylemen bir işe yaramıyor bizi, beni yıpratmaktan başka. İki ay bana müsade et, hiç kilodan bahsetme. Bir buçuk yıldır kilo veremedim aksine aldım, bir de bunu deneyelim. Sen adım atarsan ben de spora ve diyete başlamayı istiyorum. Senden istediğim tek şey bana köstek olmaman" diyerek. Kendine hedef belirle ve yap. Bunu kendin için yap...

İşte ne gibi.. Daha önce bir kere çektim bavulumu topladım falan o zaman çok pişman oldu idrak edebildi sandım. Biraz da uzattım birkaç hafta yüzüne bakmadım. Zaten ondan sonra anladı bişeyleri uzun süredir saçmalamıyordu. Bugün yine zırvaladı bişeyler ben daha büyük tepki gösterdim. Sonuç burdayım.. Ne gibi göz korkutma mesela? Tekrar gitmeye kalkmakta basitlik gibi geliyor bana. Yo yo gibi yani. Kızıp bağırmak gibi tepkilerden nefret ediyor basitlik mağara adamlığı gibi görüyor. Oturup adam gibi beni ne kadar kırdığını anlatmak daha etkili ama bunu da kendisinin düşünüp anlaması gerekir. Bilmiyorum yani..

En etkili yöntem oturup adam gibi anlatmak ise neden yapmıyorsunuzki. En kolayı, en güzeli bu zaten.
Kendisinden beklemeyin, onu düşünecek adam değil belliki.
Konuşun o halde

O zaman eşiniz sizin sadece ruh güzelliğinizle ilgileniyor ya da seviyor diyelim.
Sadece bununla evlilik devam eder mi ?
Güzel soru, ben illa birini seçeceksem ruh güzelliğini seçerdim. Evliliğimi yürütürdüm ama ne olurdu eşim keşke yakışıklı bir adam olsaydı derdim içimden sürekli. Başka yakışıklı erkeklere bakardım sürekli muhtemelen. Ama bunları içimde yaşardım. Eşim zayıflık takıntısını yüzüme vuruyor sorunumuz bu. Ben bunu çözme derdindeyim evliliğimi bu yüzden bitirmek değil.

Güzel olmak zorunda değilsin. Kimseye güzellik borcun yok. Ne erkek arkadaşına / kocana / partnerine, ne iş arkadaşlarına, özellikle de sokaktaki rastgele adamlara. Annene borçlu değilsin, çocuklarına borçlu değilsin, topluma borçlu değilsin. Güzellik, “kadın” denilen bir alanı kapladığın için ödediğin kira değil.
Diana Vreeland

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…