- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi ValentinusNF
-
Onu bende dedim. Zaten zaman zaman boşanmayı da düşündüm böyle ömür geçer mi ya da çekmeye değer mi diye.. Ama boşanalım da düşünüyorum tek problemimiz bu. Bu bir şekilde ya terapiyle ya başına bişey gelecekte akıllanacak artık bilmiyorum şu yaptığının yanlış olduğunu idrak edip azıcık o dilini yontsa hiçbir problemimiz kalmayacak. Boşanmak bana hep son çare olarak gelmiştirKusura bakma ama eşin hödük değil öküz. İnsan eşine bu kadar kusur bulur mu? Çok kaba eşin. Böyle birine kibar demem. Beğenmiyorsa çeksin gitsin.
Bu muameleyi kimse haketmez. Ama buna sen izin vermişsin. Yine böyle kalbini kırdığında çık git. Mahkemeyi açıyorum diye msj at. Bu nedir yahu. Küfretmez diyorsun ya küfretse daha iyi. Yeminle eşim bunların binde birini dese beni beğenmiyorsan kapı orda derim.
Seni beğenmiyorsa seninle olması çok saçma ayrıca bence eşin sandığın kadar kibar biri değil çünkü insanların dış görünüşü ile hoşlanılmayan tabirlerde bulunması hele ki eşine bulunması çok büyük nezaketsizlik. Sende ona beğenmediğin yanlarıyla karşılık ver. Mesela insanların yüzü yuvarlak güzeldir senin ki niye kare de :)Hanımlar özellikle evli ve tecrübeli ablalarıma soruyorum. Benim eşim dünyanın en iyi insanlarından. Düzgün, iyi bir aileden, duyarlı, kaliteli, eğitimli, kibar bir adam. Birçok erkeğe göre.. İyi özelliklerini sayıyorum çünkü genel hödüklerle karıştırılmasın zaten ilginç olan durum bu. Bu kadar duyarlı, iyi ve kibar olan bir insan bana karşı o kadar kaba ki.. Ama nasıl anlatsam.. Örneklerle anlatayım en iyisi çünkü şimdiye kadar baya övdüm eşimi konuya giremedim
Ben balıketliyim, boyum 173 kilom 70 idi evlendiğimde. Balayında tabi beni ilk defa çıplak gördü af edersiniz, dedi ki ben senin böyle olduğunu bilmiyordum baya kiloluymuşsun sen, ben alışkın değilim kiloya, hiç sevmem kiloyu, benim ailemde azıcık kilosu olan bulamazsın, biz hep zayıfızdır vs. Cidden ailesinde hasta gibi zayıflık takıntısı var, zayıflık hatta ölçütleri bir insan dik durduğunda göğüs kafesi belli olacak kemikleri sayılacakİnanabiliyor musunuz. Onların gözünde obezim ben. Neyse böyle soğukkanlı yazıyorum ama 1,5 yılım zehir oldu. Balayında boşanmayı düşündüm o kadar çirkinmişim gibi muamele etti ki, böyle başından aşağı kaynar sular döküldü resmen. Kaldı ki kilomu gizlemedim, defalarca ona balıketli olduğumu söyledim, kandırmadım onu asla kandırmazdım zaten.
Bu bir örnekti, bugün yine kavga ettik ben artık size fikir sormak istiyorum. En güzel yılım zehir oldu bana. Bu kilo dışında da beni beğenmediğini o kadar belli ediyor ki. Benim bildiğim erkekler eşlerini dünyanın güzeli bulmazlar ama öyle davranırlar veya hani güzelmiş gibi beğeniyormuş gibi davranırlar. Kilo dışında temizlik hastası benim temizliğimi düzenimi beğenmez, neden yüzün yuvarlak gibi bizim yüzümüz dikdörtgen diyor, neden sakalların var diyor (sarışınım normal sarı tüyleri kastediyor), neden gövden kısa bacakların uzun, neden uzun boylusun, neden simitlerin varda kalçan küçük, neden ayakparmakların öyle.... Hanımlar çok uzattım muhtemelen okumayacaksınız ama bakın küfür yok, ben birşeye üzülsem o da üzülür, birçok erkekte olmayan anlayış ve kibarlık var, beni sevdiğine de inanıyorum ama dili mahvediyor beni her gün illa ki kalbimi kırıyor ağlıyorum. Kalbimin kırılmasını önemsemiyor beni aşağılarken gülüyor ediyor. Neresi kibar bu adamın diyeceksiniz ama davranışları ve önemli konularda ki hassaslığını kastettim aslında.
Kilo ver diyenler için söylüyorum moralimi bozdukça bu adam için çabalamama değmez diye bırakıyorum zaten zor kilo veriyorum yapı olarak. Güzellikle konuştum, kavga ettim, boşanalım dedim, anlaşma yolunu teklif ettim hiçbirisi onu vazgeçirmedi şu huyundan. Çok rahat kalbimi kırıyor çok rahat harcayabiliyor beni diliyle. Sen bana iltifat edersen beni mutlu edersen ben mutlu oldukça senin için daha zayıflarım daha düzenli olurum diyorum O zaman yalan mı söyleyim diyor. Gel de öldürme şunu. Yüzü çok güzel karım benim diye seviyor beni ancak böyle yalan söylememiş oluyormuş. Kesin birçok kişi okumayacak ama içimi dökmüş oldum şimdiden teşekkür ederim.
Kendisi beklediğinden daha kilolu olduğumu bilmediği için tavrı herşeyi çok iyiydi. Ki zaten bunun dışında yine iyi. Eşimin bu takıntısını evlenince öğrendim çünkü zaten benim çok kilolu olduğumu düşünmediği için bu konu pek konuşulmuyordu öncesinde. Zaten şu anda da daha çok çıplak halime söylediği laflar. Çünkü şu kıyafetli halinle göründüğün gibi olsan keşke diyor. Burada bi arkadaş dedi obsessive gibi kilo konusunda diye. O mantıklı takıntılı çünküBu arada okurken istemsiz güldüm, ona balık etli olduğumu söyledim yazmışsınız ya:) yüzünüzün kare olduğunu neden söylemediniz, ayıp etmişsiniz.
Bir de şeyi merak ettim, balayında başlamış bu tavrı sanırım, nişanlıyken veya öncesinde tavrı nasıldı?
Evlendikten sonra aldım ama çok fazla almadığım için pek değişmedi vücudum hala bile kıyafetle değil çıplak halimle beğenmiyor çünkü kıyafet az da olsa saklıyor ya kiloyu. En azından göbeğin simitin meydanda değil. Böyle işte..Siz evlendikten sonra mi kilo aldiniz daha fazla.nasil gorunce dayanamiyor.evlenmeden once gorunce nasil dayaniyordu.kilo saklanabilecek bir sey degil ki
Diyorum tabi ki bugün şerefsizte dedim. Bin kere tercih ederim kilolu olmayı şerefsiz bir ucube olmaktan dedim. Kendi kalitem bozuluyor. O bana bir derken ben 10 diyorum ve evlilik laçkalaşmaya başladı. Ama geçen seneye kıyasla bi tık daha olgunlaştığı için umut vadetmişti bana uzun süredir ama bugün yine aynı konu açılınca bende buraya yazdım
Gözüm kör değil sadece kelimeler yetersiz kalıyor eşimi alıp karşınıza koyup onu inceleme imkanınız yok haklı olarak yazdıklarıma göre yargılayabiliyorsunuz. Demek istediğim şu eşim dünyanın en iyi insanlarından çünkü, edepli, yufka yürekli, hastalıkta sağlıkta eşini ailesini terk etmeyecek bir adam, ben vajinusmustum 1 yıl ilişkiye giremedik bana bir gün bile yüzüme vurmadı beni sabırla, sevgiyle, şevkatle bekledi. Ha yapması gereken buydu tabi ama günümüz erkeklerini düşünün mesela.. Sorun onun dilinin ayarı. Kalbimi kırmasını algılamayıp ben ona bağırıp çağırınca kafasına dank etmesi ama iki gün sonra mal gibi afedersiniz rahat rahat konuşabilmesi benimle.
Kendisi beklediğinden daha kilolu olduğumu bilmediği için tavrı herşeyi çok iyiydi. Ki zaten bunun dışında yine iyi. Eşimin bu takıntısını evlenince öğrendim çünkü zaten benim çok kilolu olduğumu düşünmediği için bu konu pek konuşulmuyordu öncesinde. Zaten şu anda da daha çok çıplak halime söylediği laflar. Çünkü şu kıyafetli halinle göründüğün gibi olsan keşke diyor. Burada bi arkadaş dedi obsessive gibi kilo konusunda diye. O mantıklı takıntılı çünkü
Madem ısrarla bir şeyler yapmak istiyorsun, eşini seviyorsun, kendin için git diyetisyene ve spor yap, evde bile yapabilirsin video izleyerek. Eşinle de tekrar otur konuş. "Artık bu konudan bıktım, devamlı laf söylemen bir işe yaramıyor bizi, beni yıpratmaktan başka. İki ay bana müsade et, hiç kilodan bahsetme. Bir buçuk yıldır kilo veremedim aksine aldım, bir de bunu deneyelim. Sen adım atarsan ben de spora ve diyete başlamayı istiyorum. Senden istediğim tek şey bana köstek olmaman" diyerek. Kendine hedef belirle ve yap. Bunu kendin için yap...Onu bende dedim. Zaten zaman zaman boşanmayı da düşündüm böyle ömür geçer mi ya da çekmeye değer mi diye.. Ama boşanalım da düşünüyorum tek problemimiz bu. Bu bir şekilde ya terapiyle ya başına bişey gelecekte akıllanacak artık bilmiyorum şu yaptığının yanlış olduğunu idrak edip azıcık o dilini yontsa hiçbir problemimiz kalmayacak. Boşanmak bana hep son çare olarak gelmiştir
İşte ne gibi.. Daha önce bir kere çektim bavulumu topladım falan o zaman çok pişman oldu idrak edebildi sandım. Biraz da uzattım birkaç hafta yüzüne bakmadım. Zaten ondan sonra anladı bişeyleri uzun süredir saçmalamıyordu. Bugün yine zırvaladı bişeyler ben daha büyük tepki gösterdim. Sonuç burdayım.. Ne gibi göz korkutma mesela? Tekrar gitmeye kalkmakta basitlik gibi geliyor bana. Yo yo gibi yani. Kızıp bağırmak gibi tepkilerden nefret ediyor basitlik mağara adamlığı gibi görüyor. Oturup adam gibi beni ne kadar kırdığını anlatmak daha etkili ama bunu da kendisinin düşünüp anlaması gerekir. Bilmiyorum yani..Rest çekmek benim için 1 kez olur.
Misal ; "bir kez daha beni bu şekilde eleştirirsen sonucuna katlanacaksın. Bu sözümü unutma, son kez uyarıyorum "
dedikten sonra adam hâlâ aynı tavrıları sergilerse kendini kapı önünde bulur.
Böyle büyük bir restten söz ediyorum.
Sizi bu kadar rahatsız eden, üzen duruma daha fazla katlanmayın. Ayrılın filan demiyorum ama ciddi bir göz korkutması yaşatın diyorum.
En etkili yöntem oturup adam gibi anlatmak ise neden yapmıyorsunuzki. En kolayı, en güzeli bu zaten.İşte ne gibi.. Daha önce bir kere çektim bavulumu topladım falan o zaman çok pişman oldu idrak edebildi sandım. Biraz da uzattım birkaç hafta yüzüne bakmadım. Zaten ondan sonra anladı bişeyleri uzun süredir saçmalamıyordu. Bugün yine zırvaladı bişeyler ben daha büyük tepki gösterdim. Sonuç burdayım.. Ne gibi göz korkutma mesela? Tekrar gitmeye kalkmakta basitlik gibi geliyor bana. Yo yo gibi yani. Kızıp bağırmak gibi tepkilerden nefret ediyor basitlik mağara adamlığı gibi görüyor. Oturup adam gibi beni ne kadar kırdığını anlatmak daha etkili ama bunu da kendisinin düşünüp anlaması gerekir. Bilmiyorum yani..
Güzel soru, ben illa birini seçeceksem ruh güzelliğini seçerdim. Evliliğimi yürütürdüm ama ne olurdu eşim keşke yakışıklı bir adam olsaydı derdim içimden sürekli. Başka yakışıklı erkeklere bakardım sürekli muhtemelen. Ama bunları içimde yaşardım. Eşim zayıflık takıntısını yüzüme vuruyor sorunumuz bu. Ben bunu çözme derdindeyim evliliğimi bu yüzden bitirmek değil.O zaman eşiniz sizin sadece ruh güzelliğinizle ilgileniyor ya da seviyor diyelim.
Sadece bununla evlilik devam eder mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?