Eşimle maaş kartı sorunu

Neden bu kadar acımasızca yorum yapıyorsunuz ? Ben ay canım kocam ayaklarinida yikarim maaş kartimida veririm demiyorum ki evet boşanmak bir çözüm ama bazı arkadaşlar inanmasada bundan başka ciddi bir sorunumuz yok sadece bu konu için boşanmayı düşünmek istemiyorum

Halamlar gibi yalnız kalmayayım diye yalandan ilişki mi sürecekmiş ömür boyu?
Sorunları yokmus ki.

Biz abartıyoruz bence. Memur bile degılmıs evlenirken, kpssye falan gireceğinden adamın haberi yoktu buyuk ihtimal.
Ev hanimi diye evlendi konu sahıbı ile.
Maasla parayla ısı yok adamın.

Acımasız Birtane bile kelimem yok, memur olacagini bilmiyor gıbı 'evlenirken memur degıldım' dedın.
Bende suprız olmadı heralde dedım?

@Memuriyee gerekirse her ay maaşının 3/4 unu eşine kendi ellerinle ver ama maaş kartını asla verme! Eşinin maaş kartını alan ,eşinin maaşını kendisi çeken erkeklerin çoğu eşi calismiyor muş da sanki zam almışlar kendi maaşları artmış gibi davranıyorlar.Bu ev sorumluluğunun paylaşılmasına ,alınacak birşeyde eşit söz hakkı olunmamasına ..alinan malın evraginda isminizin geçip geçmemesine kadar yansıyor inanın bana.Siz o maaşı alabilmek -hak edebilmek için bir ay ter akıtacak -emek harcayacaksiniz.Neden kendi maaşınızı çekme hakkınız olmasın ki?!

Boşanmayı illa ki düşünün demiyo kimse size. Eşim inadım inat bı adam diyosunuz, huzurumuz kaçmasın diyosunuz. Yani eşiniz ikna olmaz ve siz de kartınızı vermezseniz olayı boşanmaya götürecek kişi eşiniz aslında. Aman huzurum kaçmasın diye kendinize sayginizdan ödün vermeye hazır olduğunuz için veriyoruz bu kadar tepkiyi.

Bu erkekler cok salak gercekten.
Ben maas kartımı hic kullanmıyorum
Direkt internet bankacılıgından kart borcumu kiramı falan ödüyorum, birikim icin baska hesaba atıyorum. Maas kartını aldıkları zaman kadının da bu sekilde yönetebileceğini düşünemiyorlar mı acaba?
Neyse ben hesapların ayrı olmasını desteklemiyorum. Ortak hesap acıp maasları orda toplayıp aylık kk borcunu kirayı varsa krediyi vs ödeyip kalan varsa biriktirme tarafıyım. Atarken kendi hesabınızda kişisel ihtiyaçlarınız icin 1500 falan bırakıp kalanı da atabilirsiniz ya da kredi kartından zaten kullabilirsiniz. Lakin ortak hesap değilse bence atmayın. Ortak hesap açın.

Adamın yaptıgı sey yanlıs ama kimse atanacagının garantisini bu ülke de veremez. Mülakatı var yanlıs tercihi var, kadro acılmaması var. 90 puanla boşta kalan arkadaslarım var. Normalde 70le atanılırken 85le su an atanamayan tanıdıklarımda. Yani hiçbir şeyin garantisi yok.

Tamam ben ikna oldum ıyı aksamlar diledim, bana bisey anlatmazsanız sevinirim.

Boşanmayı düşünün demiyoruz, sizin olaylar büyümesin tavrınıza, kendinizden ödün verecek olmanıza, gereken tepkiyi koyamamanıza kızıyoruz.
Maaş kartınızı vermediniz diye iş boşanmaya gidecekse zaten o ilişkiden bir halt olmaz diyoruz.
Size acımasız geliyor ama inanın gerçekler bunlar.
Sadece bu konu için dediğiniz konu da gayet büyük bir konu.

Haklisiniz burda çoğu zaman okuyoruz evliliğinde küçük bir sorun olsa bile hemen herkes boşan yazıyor bu sayfaya bakılırsa ülkede evli insan kalmaz zaten. Restimi çekeceğim bakalım ne olacak boşanmaya giderse de gitsin ne yapayım ailelerimiz ayni köyden ve boşanma gibi bir durumu olursa çok sorun yaşarım bunun gibi bir çok korktuğum şey var ama kocasizlktan korkmuyorum hakanları örnek vermemin sebebi de yalnız kimsesiz ölmek istemiyorum diyeydi.

Sen tatlı dille söyle...
anlar illa ki.
Kötü dil hiçbirşeyin çözümü değildir.
Güzel söyle elbet anlar.
Ama bence kartını da verme...

Haklisiniz burda çoğu zaman okuyoruz evliliğinde küçük bir sorun olsa bile hemen herkes boşan yazıyor bu sayfaya bakılırsa ülkede evli insan kalmaz zaten.
Küçük bir soruna boşan yazıldığını şahsen hiç görmedim. Genelde sürmemesi gereken ilişkilere boşan yazılıyor. Burayla ilgili görüşünüz böyleyse niye bize sordunuz ki? Boşuna sayfalarca yazmışız yine...

Eşiniz; 'her ay kazandığımızı birleştirelim, masrafları görüp, kalanını birikim yapalım'
dese bunda bir beis yok ama 'kartını bana ver' demesi hem çirkin, hem evlilik birliğini sarsıcı.
Ayrıca ekonomik şiddet.
Sizi ev arkadaşı değil de eş yapan şey,
maaş kartlarınız mı?
Bunu sorar mısınız beyfendiye.
Siz maaşınızı çekmekten aciz misiniz?

Ben çalışan bir kadınım, eşim emekli ama
aktif çalışıyor.
Bizde kazandığımız, harcadığımız, biriktirdiğimiz tüm para ortak ama herkesin kartı kendinde duruyor.
Acil bir durum olur da birbirimizin kartını alırsak, kullanır ve geri veririz.

Ben faturaları ve kredi kartını öderim,
haftalık market alışverişi birlikte yaparız,
eşim öder,
günlük alışverişi kim denk gelirse o yapar.
Parası olan, olmayana verir.
Birbirimizin hesaplarında ne kadar birikmiş para var biliriz, eşya-araba değiştireceksek
bir araya getiririz.
Evde acil durumlar için belli miktarda para bulunur oğlumuz dahil kime lazımsa ordan kullanır.
Benim bildiğim evlilik birliği böyle olur.
'sen çalış, kazan, paranı ben yönetirim'
tavrı kimden gelirse gelsin hükmedici bir yaklaşım ve yanlış.
27 yıllık evli bir kadın olarak bu yanlışa boyun eğmemenizi tavsiye ederim.

Ben fikir almak için yazdım. Burayla ilgili görüşüm her konuda böyle değil ama herkes kendi yaşantısına göre yorum yapıyor maalesef herkesin şartları aynı degil

Insanlar herkesi kendileri gibi goruyorlar.kendinizi paralamayin bence.bazi kadinlar icin evli olmak onemli.baska sorunum yok kartimi vermek istemiyorum diyor ama verecek.versin.kart onun.hzurusuzluk olmasin diye kartini vermek onun tercihi.eger evliligine esinin sevgisine gercekten guvenseydi o karti vermezdi istemedigi halde zaten.
Ya kadin calisip erkek calismayadabilir.evi kadin da gecindirebilir .erkek atiyorum sinava hazirlaniyordur 1 yil kadin eve bakar.ya da adam hastadir kadin eve bakar.kadin burada cok degerlidir benim gozumde.hayat musterek.ama ben erkegim parayi ben kontrol ederim sen edemezsin diyen adam icin siz degersizsiniz.size tatli dille konusma lutfunda bile bulunmuyor.baskiyla karti almaya calisiyor.uzgunum ama hicbir degeriniz yok adamin gozunde.degersiz oldugum evliligi de sirf anne olayim,evli olayim diye surduren biri hayatta cok sey kaciriyor.ama bu sizin hayatiniz.

Para güçtür, paranızı eşinize verip onun elini daha da güçlendirerek, kendinizi güçsüz duruma düşürmeyin.
Her evlilikte ilk başlarda sorun çıkar bu meselede, bende de çıktı ama asla vermedim kartımı, hatta istersem para verdim.
Sonuna kadar direnin, bu mesele yoluna gitmese ben boşanmayı dahi düşünürdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…