Eşimle maaş kartı sorunu

Ölecegimi bilsem yine vermem maaş kartimi.
O hatayi ilk yil yapmistim ben,sonra aydim tabi....tabi cok şeyler yasayinca bu raddeye geliniyor.yoksa sadece vermem efendim ne munasebet der gecerdim.

Ananiz babaniz siz sömürülün diyemi okuttu meslek sahini yapti sizi.

Bekarken canim babamm ile birkez almadi benim maaşimdan...eşlere ne oluyor?sen onunkini iste bakalim ne duyacaksin?

Hani kadin calismali özgur olmali fikride davranislarida hur olmali diyoruz ya..işte böyle adamlarin zihniyeti bunu kaldirmadigi icin eli ayagi bisekilde bana bagli olsun diye yapiyor bu dayatmayi.

Ben e..şk.gibi çalisicam cabaliycam koskoca bir ay,sonra getirip onun eline sayacağim maaşimi.. hazretleri gönlu boolluk edip harclik! verecek bana....

Herkes için ayni anlamlari ifade etmeyebilir ama benim icin birçok acidan cok cok öneli bir konudur bu kart mevzusu.içimdekiler depreşti gece gece.

O size versin ev arkadaşı gibi olmamanız için. Bence mantıklı böylesi

Hangi kitapta/makalede/bilimsel yayında karı koca olmanın gerekleri yazıyormuş da ordan alıntı yapıyor süper zeka. O işi bulabildiğine göre ekonomini de planlayabilecek aklın var demek ki. Yahu şu evlenmeden sevişmeyi hafiflik sayanlar, annemlerin evini de temizleyeceksin maaş kartını da vereceksin evde hizmetçi de olacaksın diyen aynı türün özellikleri sanırım. Ne böyle bi teklifle karşılaştım ne reddetmek zorunda kaldım, yürü git deseydiniz keşke. Şu isteği hakaret sayarım herhalde

Ortak hesap olsun ikinizde de kart olsun

eşim benim maaş kartimin da onda durması gerektiğini söylüyor diğer türlü karı koca değil ev arkadaşı gibi olacağımızı söylüyor

Kocaniz evliligin degil, koleligin tanimini yapmis. Kavram karmasasi yasiyor.

Kartinizi asla vermeyin. Cokusun baslangici olur.

Bu sabah gidin yanina 'Tamam ben de ev arkadasi gibi olmak istemiyorum, o yuzden dusundum ve senin maas kartinin bende durmasina karar verdim. Sonucta kesemiz bir olacaksa bende de durabilir.' deyin. Asiri tepki gosterecektir, 'Madem bu kadar tepki gosterilecek bir durum senin icin, benden neden kartimi istiyorsun? Sende durunca problem degil, bende durunca neden gurur meselesi haline getiriyorsun?' diye uste cikin. Ne munasebet maas kartini baskasina vermek, erkek kisisinin ego tatminini saglamak harici hicbir mantigi olmayan sinir bozucu bir eylem.

Bu da abesmis. O zaman iki maaş kartida sizde dursun aslında şöyleki ;
Ben eşler arasında maaş kartı sorunu olmasına kesinlikle karşıyım. Bu sorun olabilecek bir konu olmamalı. Kimisinde ekonomiyi kadın kimisinde erkek yönetir . Maaş kartlarının bir kişide toplanmış olması da değil sorun. Sorun ısrarla bir taraf istememesine rağmen alınmak istemesi. Bazı aileler ayrı ayrı yönetir bazısı birleştirir . Kimisi erkekde kimisi kadında birleştirir. Aile olamayız ev arkadaşı oluruz düşüncesi tamamen yanlıştır. Aile olmak maaş kartlarıyla olmuyo. Bu arada eşimin maaş kartı ben de ama kendisi maaş kartına bağlı kredi kartını kullaniyo . Maaş kartına bağlı olduğu için para cekebiliyo vs avans gibi olmuyo. Eğer eşimin paraya ihtiyacı olursa bunu bana rahatlıkla soyleyebiliyo ha keza ben de rahatlıkla soyleyebiliyorum . Bu durumu ego meselesi haline getirenler soyleyemiyo belki bu yüzden ısrarcı davraniyo olabilir. Ortak hesap açabilirsiniz takibini de birlikte yapabilirsiniz.

Ben de ortak hesap açın diyorum.
Maaşınızı alınca bir kısmını oraya aktarın. İnternet bankacılığı şifresi de alın. Ne zaman nereye gidiyor para, onu da görmüş olursunuz.
Bir kısmı sizin kendi hesabınızda kalsın.

Kari koca eskidendi, siz birbirinizin EŞisiniz. Evde huzur olmasi icin kadindan tam teslimiyet bekleyen zihniyet bu. Calismaya izin var ama kazandigin parayi idare etmeye yok. Ustelik yeni goreve baslamissiniz belki ilk birkac maasi kendinize harcayacaksiniz. Ama yok bu adam hemen ev/araba kredisine girer ben soyleyeyim

Anlatıyorum anlamıyor nedir hiç bilmiyorum. Öyle bir şey mümkünse, siz de onun anlattığını anlamayın madem. Kaba etlerime konuş taktiğini uygulayın. Eş ilişkiniz maaş kartının kimde duracağına kaldıysa, bunu size karşı kullanıp, tehdit edebiliyorsa, öyle eş çok mu lazım size? O zaman siz de deyin ki; "maaş kartım sende durursa seni velim gibi hissederim, bana saygı duymadığını, kontrolü elinde tutmak, beni yönetmek uğruna evliliğimizi hiçe saydığını düşünürüm.O zaman ev arkadaşı gibi bile hissetmem seni, sokaktaki herhangi bir Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'dan farkın kalmaz. Şimdi aklını başına almak mı istersin, yoksa böyle saçma sapan şeylerle beni zorladığın için kendini adliye kapısında bulmak mı?"

Herkese tek tek cevap vermek zor olduğu için buradan yazıyorum. Evet haklısınız bende vermek istemiyorum ama bu sorun yuzunden evde hiç huzur kalmadı hergun tartışma. Bazıları boşanma sebebi demiş ama eşimle bundan başka bir sorunum yok boşanmayı düşünmüyorum o yüzden. Kartların ikisininde bende durmasına şiddetle karşı çıkacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…