Eşimle maaş kartı sorunu

Maaş kartınızı sakın vermeyin. Verdiğiniz emekleri, okuduğunuz seneleri, atanmak için çabaladığınız yılları düşünün. Kocanız ister sizi boşanmakla tehdit etsin ister ev arkadaşı olmakla. Şunu söyleyebilirim ki zaten sizi sevmiyor. Seven erkek asla karısının maaşına göz dikmez, onu salak yerine koyup sunduğu saçma bahaneyle kandırmaya çalışmaz. Aslında bunun için boşanılır bile.

Vermeyin o sizin hakkiniz..bizde memuruz fakat esime bazen kartimi almasi gerekenler icin(küçük seyler,bazen parasi kalmiyor) veririm hatta bana para ceker getirir ne aldiysa paranin ustuyle beraber kartimi da verir ben söylemeden.haa hic demez ne aldin ne harcadin diye cunku ikimizinde odedigi borclar var geriye kalanida zaten kiyafet makyaj cocuk ev ihtiyaclari gibi harcariz.ben kendi parami harcamaktan mutluyum esimden cocuk gibi parami ver diyemem..calisiyorsam maasimida ben kullanirim zaten evim icin ailem icin kullaniyorum bu da sorun olmaz...vermeyin valla sonra hic atanamamis gibi olursunuz kocanizin elini beklersiniz..kendi arabami kendimde aldim nolacak ihtiyacimiz varsa alirim..

Yıllarca onun kartı onda duruyordu. O zaman da ev arkadaşı gibi değil miydi? Ek kart çıkarttı mı size veya orta hesap açtı mı? Sanmıyorum.

Şimdi de madem ev arkadaşı gibi olmak istemiyor o versin kartını. Ne ayıp ya. Yıllarca atanmanızı mı beklemiş ev arkadaşı gibi olmamak için.

Kişi çıkarır kartı kendi isteğiyle verir. Sorun olmaz. Al sende dursun evi sen çekip çeviriyorsun der. Ama istemek anlamsız.

O halde yorum icin bosuna kendimizi yormayalim.

Diyardan gitmeyi dusunmediginiz gibi, deveyi gutme niyetiniz de yok.

Hayirlisi.

E o zaman kartı verin de huzurunuz kaçmasın bari

Yani çok ilginç değil mi. Kartı vermiyorsunuz diye sizinle sürekli tartışması, huzurunuzu kaçırması. Sizi kaybetme korkusu yok yani. Severek mi evlendiniz? Yani eşiniz sizi seviyor mu gerçekten?

Eee zaman ver, kurtul. .ama sonra burada maaş kartımı verdim,şöyle oldu ,bunu yaptı vs diye ağlama...huzur için illa sizin taviz vermenize gerek yok...zaten verdin mi almayı da unut

O zaman o karti verip sonra buraya baska konularda konu acarsiniz.kartinizi vererek diger sorunlara kapi aralamis olursunuz..baska sorunlariniz suan yok sonra parasal yoklugun getirdigi sorunlariniz olacak sizin acinizdan.
Kisacasi siz o kartı vereceksiniz ben bunu anladim..

Sakın vermeyin.iki memurduk sizin gibi. İlk evliliğimde öyle bir gaflette bulunup verdim, en son varlık içinde yokluk yaşıyordum. Harçlık veriyordu sadece. En son minibüs paramın bile kalmadığını farkettim, bir de üstüne başka sebepler, sonrası boşanma. Elinizi verirseniz kolunuzu kaptirirsiniz.

Eşinizle bundan başka sorununuz olmaması mümkün mü ya? Gerçekçi değil. Bu kafa yapısındaki bir adamla başka sorunlar yaşamıyorsunuz bunun iki sebebi olabilir; ya para dışındaki mevzularda sizi önemsemiyordur, görmezden geliyordur ya da diğer ihtimal söylediği her şeyi emir telakki ediyorsunuzdur.

Yoksa sonsuz saygı ve sevgi barındıran bir adam kalkıp da size maaş kartını vermiyorsan, evliliğimiz şeye sarar der mi ya? Zaten çoktan sarmıştır da siz görmüyorsunuzdur. Neyse... Verin maaş kartınızı. Önemli olan evliliğin sürmesi tabi, nasıl sürdüğü değil.

Merhabalar bende memurum. Bende size cevap yazmak istedim öncelikle çevremde evet ilk duyduğumda cok sasirmistim ama maas karti kocalarinda duran memur kadınlar da gördüm. Bu sanirim aradaki bağ ile anlayış ile ilgili. Yani atiyorum bir kart ile ev kredisi odeniyor diğeri ile ev geçimi saglaniyor para birikimi yapiliyor. Hanimlar kredi karti kullanıyor eşleri ödüyor falan filan. Yani kişilerin karakterleri ile ilgili biraz bazi kadınlar bundan memnunuz diyorlar.
Maas karti illa birinde durmali mi bence hayır. Herkes ayri birer birey, ortak harcamalar birlikte yapilir. ortak bir hesap acilir orada birikim yapılabilir ama herkesin karti kendinde durmalı ihtiyac olunca o size siz ona verirsiniz parayi. Hem yeni atanmissin almak isteyeceğin onca sey olacaktır. Maas kartinizi eşinize verip amma çok para harcamissin ya da az idareli ol gibi ifadeler duymayacaginizin garantisi yok.
Orta yolu bulun bence.
Kolayliklar dilerim.

Kari koca olmak böyle birşey mi demek oluyormus esiniz için. Eger kartlar 1 kiside duracaksa o da siz olmalisiniz öyleyse. Kesinlikle vermeyin hele de bu israrci davranisindan sonra. Insanin bir kart icin bu kadar israrci olmasi pek hayra alamet değil. Ekonomik olarak özgür olsanizda heralde hala kendisine bagimli olun, kendisinden habersiz harcama yapmayin istiyor.

En iyisi ortak hesap açık.mesela sen 1000 tl eşin 1000 tl yatırsın. Oradan ortak giderleri fatura yiyecek vs karşılayın

Çok haklı bence maaş kartlarının ikisini de size versin . Tek elde dursun ki ev arkadaşı olmadığınız bellii olsun.

O zaman bir şey söylememize gerek kalmadı. Biz ne anlatırsak anlatalım siz yaşayıp göreceksiniz. Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama tek sorun bu olmayacak aranızda adamın zihniyeti böyleyken.

Ben evlilikte bütçenin ortak olmasını savunuyorum. Benim maaşım senin maşın durumu olunca birlik olunamıyor ve o evlilik sarsılıyor maalesef ama bunun çözümü eşin maaş kartına çöküp ona harçlık vermek değil. Kadının maaşı kendinin erkeğinki ev için durumu da çok bencilce. İkiniz de memurmuşsunuz zaten maaşlarınız birbirine yakındır açın ortak hesabınızı ikinizde de kart bulunsun ordan yapın giderlerinizi. Sakın kendinizi de evliliği devam ettirebilmek için eşinden harçlık alan konumuna düşürmeyin. Kararlı durun ortak hesap konusunda

simdi pis bir yargilama yapicam ama boyle bir dusunce de insan farkli konularda da benzer dusuncelerde olur zaten. Bosanma sebebi bu bile olabilir.

konu sahibi evet vsiz esinizin kartini alin.

Siz memur olmadan atamadan önce eve giren maaşınız yokken neymişsiniz evde acaba? Atanıp maal kartınızı vermeyince mi ev arkadaşı oldunuz ne saçma. Ya bir erkeğin bunu istemesi bile ne kadr aşağılayıcı ne kadar düşük seviyedeymiş eşiniz. Eşim benden bunu talep etse gözümden düşerdi

Ben ilk evlendiğimde o haltı kendi isteğimle yedim aşkım ben hesap yapamam sende dursun ben semdem alırım dedim( ki eşim şuan maaşım olmasına rağmen ihtiyacın olunca cüzdanımdan al haber vermene gerek yok der), neyse bi araba aldık kredisi benim maaşın yarısı benim karttan ödeniyo falan bi ay sonra bi cırladım adama ben kölemiyim senden para istiyorum ver kartımı diye neye uğradığını şaşırdı düşün kendim teklif ettiğim halde adamı yedim sonuç olarak şuan kendi kredi kartımı ödüyorum arada markete falan giderim oğlumun ihtiyaçları vb şeyler olur ayın 15inde oğlumun hesabında biriktirmesi için eşime bi miktar gönderirim faturalar ondadır bide ödediği kredi falan eşimde geçinip gidiyoruz bişeye lazım olduğunda o hesaptaki paradan kullanıyoruz

Maaş kartını ona vereyim de laf işitmeyeyim diyebilirsiniz ama bu sefer daha kötü sorunlar ortaya çıkacak.

Her aldığınız şey için ondan “izin” istemek, evin temel manav ihtiyaçları için bile “harçlık” dilenmek durumunda kalacaksınız.

O ise bir anda eline taze para geçtiği için çoğu insan gibi kendisine “hediyeler” almaya başlayacak.
Siz bir ruj bile almaya çekinirken o ise araba/telefon yenileyecek.

Neden böyle konuşuyorum? Çünkü kartı talep etmesinin nedeni sizin harcamalarınız değil kafasındaki erkek kavramı. Bu anlayışta lüks araba alırken kadına sorma mecburiyeti yok.

Bu durumda içinizde doğacak nefret ile bir anda evliliğiniz yıkılma sürecine girer.
Bu konu çok ciddi, bir anlamda evliliğinizin kaderi bu tartışmanın sonucuna bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…