Eşimle maaş kartı sorunu

O zaman para için huzursuz ve kavga dolu evliliğe devam edin. Bakalım kim pes edecek? Bence siz kocişime feda olsun diye kartı teslim edeceksiniz gibi görünüyor.

Ev arkadası gıbı olacaksanız ozman onunkı sende dursun yanı her ıkısıde uyanıkk atanmıssın ne guzel rest cekıyorum anlamıyor ne artık garantı bı ısın var hadı ordan be yıllarca senın ıcınmı ugrastım ben vermıyorum kabul etmıyorsan bıldıgın yere de. Hatta benım esım dese adammısın lan sen derım kadının parasına goz dıkıyorsun derım. Atanmasan ne olacaktı acaba paran olmayınca evlı kalmayacakmıydı

Yorumunu gordum kartı vereceksın gıbı duruyor evde huzursuzluk cıkmasın dıye ama bırazda o huzuru dusunsun. Neyse sız verırsınız buyuk ıhtımalde barı bu adama guvenıp kredı fılan cekmeyın yoksa burda yıne konu acarsınız

İnternet bankacılığı diye bişey var, para aktarma vs oradan da oluyor bankaya gitmeden. Acil para lazım olur vs eşiniz sizi hiç mi düşünmüyor. Evlrndiğimizden beri ne ben eşime ne eşim bana kart lafı yapmadık. Eşiniz otorite olmak istiyor ve bunu da kartla sağlama istiyor galiba

Öncelikle bu forumda maaş kartı konusu sıkça geçiyor.
Bebeğe süt bile alırken yalvaranlar var, ruj için avm ortasında küfredilen var. Kaç defa bu konudan dolayı boşanma konuları okuduk.

Maaş kartı vermediği için boşananı ise şimdiye kadar görmedim.

Peki nasıl ikna edeceksiniz?
Kartı istemesi duygusal nedenlere dayanıyır, mantıklı öneriler duygunun karşısında zayıftır. Kendi silahı ile vuracaksınız.

“Kartımı vermeyince aile gibi hissetmiyorum diyorsun, peki benim sen kartı isteyince ne hissettiğimi düşünüyorsun?
Ancak ilaç bağımlıları, alkoliklere, kötü işlere girenlere(kumar vb) eşinize verin diyorlar, beni bu duruma nasıl düşürürsün, benim de gururum var”

Bu arada evet, sadece bu tip durumlarda kart verme tavsiyesi yapılıyor, öfkeniz ilacınızdır.

Unutmayın burada evliliği kurtarmaya çalışıyoruz, felaketi engellemek olarak düşünün.
Kesin ve net olun.

Ortak hesap açalım herkesin maaşı orada toplansın yoksa veremem diye söyleyin,ben olsam vermezdim.

O şiddetle karşı çıkacak biriyse siz neden değilsiniz ? Evliliğinizde sorun olmamasının sebebi sizin her şeye "olur" demeniz olabilir mi ya da sürekli fedakarlık yapmak zorunda kalan taraf ? Siz sormaya çrkinirken adam bunun için kavga ediyor. Siz de evliliğim iyi diyorsunuz. Sizin evliliğinizi ya da eşinizi sıkıntıya sokacak biri olduğunuzu sanmıyorum zaten. Keşke eşiniz de öyle olsaymış.

Şuan şoklardayım.
Eşim kartımı istemeyi bırak benim maaşımı bile bilmez.
Para bile istemez çok şükür.
Benim pinti olduğumu bilir
Maaşımla altın alırım yatırırım kenara.
Kartı göremez rüyasında

benim kartım bende.
hiç benim maaşa dokunmuyoruz.
ufak tefek ev alışverişi yaparım.
param yoksa eşim bana para verir bankadan KENDİ KARTINDAN çekip.
ben ev iş ev iş olduğumdan bankamatiği unuttum.
bilemiyorum ıkı taraf içinde yersız ve gereksız evlılıkde para konusunun geçmesi çirkin

Anladığım kadarıyla kartını boşanmamak için vereceksin ama Adamın eline geçen para miktarı büyüyünce kendini bir şey sanacak seni ezmeye başlayacak,kendine yatırım yapacak en sonununda bir gün o seni boşar.Maaş kartını verenlerin muhtemel sonu böyle oluyor.Eşitlik bozulunca saygı kalmıyor.Saygı kalmayınca yollar ayrılıyor.

Siz bir banka yada bir hesabin nasil isledigini biliyormusunuz? Sanki tek anahtar

Resti cekin ayni muhabbet acilirsa bu konu kapandi benim için, fikrim değişmedi netim deyin
Kavgalar devam ederse bir daha konusu açılırsa bosanirim ve sirf bu sacma sapan mevzu yüzünden senden tonla tazminat alabilirim ona göre diye tehditvari konuşun

Bazi memur erkekler, memur kadinla evlenip eve iki maas girecek gözüyle bakip, araba ev hayalleri kuruyorlar ama harcama konusunda para benim diye dusunuyorlar. Kadının düşüncesi, fikri, ne istediği ya da konudaki payı ne düşünmüyorlar.kiymet vermiyorlar
Gerekirse ev isi icin de siz sorun yaratin çalışıyorum yoruluyorum bu evde ya ortak is yapilacak ya da temizlikci tutulacak diyin
Ne bileyim evlilik bana gore de paradan bağımsız kurulan bir bag. Hic sevmem para muhabbetini. O gozle.bakan adamla hayatima devam.etmek ister miydim sorgulardim yani...

Biz on senelik evliyiz.Ben para yönetimini pek sevmediğim işin maaş kartımı eşime vermiştim.Ancak kredi kartım bendeydi ve eşim yaptığım harcamalara asla karışmazdı.Hatta teşvik ettiği bile olurdu.Sonrasinda şehir değiştirdik bir suru kredi kartımız falan oldu.Ornegin bir bankadan bir maaş kartı bir kredi kartı varsa elimizde birisini o birisini ben aldım.Suan onun maaş kartı bende mesela.Ancak bir artniyet sezseydim asla kartımı eşime vermezdim.Oncelikle eşiniz neden maaş kartinizi istiyor?Herseyden önce bunu bir açıklığa kavuştursun.Evin reisi benim para bende duracak sana gerektiği kadarını vereceğim kafasindaysa bu sıkıntı.Sizin başınızı ezmeye çalışıyor.Yok daha makul bir sebep varsa başka.

Valla bizde yuvayı dişi kuş yapar derler,paralar kadinda durur idareyi o sağlar... sizde söyleyin madem ev arkadaşı olmayalım ver bakalım kartı diye

Çok doğru valla

O zaman para için huzursuz ve kavga dolu evliliğe devam edin. Bakalım kim pes edecek? Bence siz kocişime feda olsun diye kartı teslim edeceksiniz gibi görünüyor.

İronik olan ise, tam da bunu yapması evliliğini bitirebilir. Kocanın ciddi bir maddi disipline ve adalet duygusuna sahip olması gerekiyor ki tartışma çıkmasın.

Mesela kocanın geçmişte maddi meselelerden ağzı yansa ve bu nedenle biriktirme hevesi olsa konu sahibi ortak hesap açıp para gönderebilir.

Maddi sıkıntıları olmamasına rağmen kartı istemesi şüpheli. Çoğu kişi ikinci maaş gelince çoğunu kendisine harcamaya kalkıyor.

Konu sahibine ikinci öneri: “Kartı vermem ama 2 ay maaşı çekip sana vereyim görelim bakalım ne olacak?”

Kocası bakalım manav için eşine para vermeyi akıl edecek mi? Süre sonunda hesap dökümleri karşılaştırsın, daha az mı çok mu para birikmiş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…