Eşinden Şiddet gören ve boşanmaya cesaret edemeyen herkesi dertleşmeye bekliyorum

Son yazdıklarınızı okuyunca içim acımıştı gerçekten, ama sonra yukarı çıkıp bunu okuyunca kalakaldım..

Öyle kadınlar var ki paraları, meslekleri, vasıfları, kendilerine kol kanat gerecek aileleri olmasa bile eşleri çizgiyi aştığında "yeter be!" deyip gidebiliyorlar, kendilerine sıfırdan bir hayat kurabiliyorlar. Çok okudum böyle bu sitede, helal olsun dedim.

Sizin aileniz arkanızda, işiniz ve hattâ eviniz var, üstüne bonus olarak çocuğunuz yok ve hâlâ oradasınız, oradan oraya fırlatılıyor ve ağlıyorsunuz, izinsiz ailenizi göremiyorsunuz... Kendinize bir gıdım olsun saygınız yok mu? Onu bu kadar vazgeçilmez yapan ne?

Şu anlattıklarınızın çeyreği kadarına bile tahammül edemeyen, boşanıp çatır çatır tazminatını alan, bir şirkette aşçılığa başlayan ve artık çocuklarıyla çok mutlu olan ilkokul mezunu kadın tanıyorum. Onun cesareti vardı, şimdi hak ettiği gibi yaşıyor. Kusura bakmayın ama siz de hak ettiğinizi yaşıyorsunuz.

Adam resmen sizin kişiliğinizi yok etmiş!!!!
Arkanızda aileniz,eviniz,malınız,mülkünüz var ama sizin elleriniz kollarınız bağlanmış!!!
Yapmayın gözünüzü seveyim..
Allahım korusun adam sizi sakat bıraksa ya da daha kötüsünü söylemiyim siz anlayın o zaman ne olacak?
Bu kadar geç yaşta adam resmen ayakları ile çiğnemiş sizin hayatınızı! Daha fazla müsade etmeyin buna... Yıllar sonra alışkanlık ne yapayım diye çekileceksiniz kenara.. Yazık değil mi size? Ömrünüzün geri kalanının her günü dayak mı yemek istiyorsunuz?
Ailesinden hayır beklemeyin..Onlar böyle yetiştirmiş onu,arkanızdan dedikodunuzu yapıp gülüyorlardır, "bizim oğlanı iyi çekiyor ohhhh" diye..
Kendi ananızı babanızı düşünün,bilseler ne kadar çok üzülürlerdi..

kendi anasına bile el kaldıran adamdan ne beklenir ki bilseydim bu kadar çığrından çıkacağını asla evlenmezdim...
çok pişmanım ama boşanmaya da cesaretim yok
bir kere buldum o cesareti kendimde ama naptı etti yine döndürdü beni
her kavgamızda beni babamın evine yolluyor ama bırakmıyor kaç kere evden çıkıp gittim geceleri geldi peşimden bırakmadı yine
saçımdan sürükleye sürükleye kapıya atıyor ama bırakamıyor
bunları neden ve niçin yaşadığımı inanın bilmiyorum kendime de çok soruyorum bu soruyu ama cvbını veremiyorum...
Hayatım mahvoldu anlayacağınız ömrümü tüketti....
şuan ağlamamak için kendimi zor tutuyorum işyerindeyim...
Sözde affediyorum ama içten affetmiyorum her aklıma geldiğinde çıldırıyorum neden bunları yaşıyorum diye
bana ettiği hakaretler işittiğim laflar da cabası..
çilem çok derdim çok...
çocukta yapmıyorum sırf bu yüzden bu evliliğe bu kocaya bu şiddete nasıl çocuk yaparım...

haklısınız benim tek problemim cesaretimin olmaması...
çok seviyorum tabii yetmiyor belki ama napimm elimde değil bırakamıyorum...
Ama inan kendimde o cesareti bulamıyorum kaç kere denedim evden çıktım gittim ama olmadı en son yazdığımı okursan anlıcağını umuyorum...

a. şahin neden bu işkenceyi çekiyorsun anlayamıyorum:1shok:
bence psikolojin bozulmuş sağlıklı düşünemiyorsun
önce psikiyatra gidip bir yardım al ve sonra kendini toparlayıp bu adamdan ayrıl
seni seviyor mu sevmiyor mu bilmiyorum ama bana bunu yapan bir erkeğin sevgisi aşkı beni ilgilendirmez zaten.:umursamaz:
imkanların var çekme bu derdi boşan canım

Anlayamıyorum, üzgünüm...

Size bunları yapan adamı sevmeye devam edebilece kadar mı nefret ediyorsunuz kendinizden? Size değer verdiği falan yok, adamın stress topu olmuşsunuz, canı isteyince kovuyor, ama canı isteyince geri istiyor, çünkü egolarını tatmin etmesi lazım sizi hırpalayarak...

Ya bırakın, cevap falan bulmaya çalışmayın, emin olun mantıksız bir cevabı vardır, belki o bile yoktur. Lütfen kendinize biraz olsun değer verin ve yapmanız gerekenleri yapın. Başkası olsa başvuracağın yerleri araştır, iş bak falan filan derdik ama siz zaten her şeye sahipsiniz, sadece ilk adımı atmanız gerekiyor.

Vücudunuzdan darp izleri geçmeden hastaneye gidin ve rapor alın. Koyun hakimin önüne şak diye boşasın sizi, tedbir kararı da çıkarın yanınıza yaklaşamasın.

Tabi bu süreçte emin olun eşiniz ağlayıp ayaklarınıza kapanacak pişmanım diye. Karşısındak ezik kadın gidince dumura uğrayacak, hiç gidemeyeceğini sandığı kadın gider gibi olunca vazgeçirmek için çabalayacak ama kanmayın bunlara.

Boşanın, nefes alın. Elin adamı duvardan duvara çarpsın diye mi yaşıyorsunuz, bu günlere geldiniz?! Affetmek her zaman büyüklük değil işte, kendinize ne yaptığınıza bir bakın!!

TŞk ederım bende Çok dedım yardım almak ıstıyorum saĞlıklı dÜŞÜnemıyorum konuŞamıyoruz bıle hıÇbır konuda tartıŞamıyoruz bıle
ama kabul etmıyor gÖndermıyor aslında ıŞe gıdıyorum dıye bırgÜn Çıkıcam evden daha da dÖnmıcem ama sonuÇta benımde bı aılem var onları bırakamam
eŞımde benı bırakmaz zaten...

Niye, tapunuz onda mı?

Sizi nasıl sindirmişse, gerçekten sağlıklı düşünemiyorsunuz, birey olduğunuzu, irade sahibi olduğunuzu unutmuş gibisiniz.

Altından kalkamayacak gibiyseniz annenize, yakın arkadaşınıza falan anlatın, onlar yol göstersin, ama gözünüzü seveyim bir şey yapın!

Şu anda karşımda olsaydınız sizin omuzlarınızdan tutup silkelemek isterdim.. Arkadaşım olsaydınız asla o eve bir daha girmenize müsade etmezdim!!!!
İşte ekran karşısından bu kadarı oluyor..
Eminim ki sizin bu durumunuzu ailenizden biri ya da yakın arkadaşınız bilse benim yapacaklarımın aynısını yapardı..
Madem boşanamıyorsunuz birine anlatmanız yeterli..
Bir gün çekip gidecem demişsiniz de,neyi bekliyorsunuz ki? Yarın eee ben bunları yaşadım dediğinizde "eee boşansaydın,hoşuna mı gidiyordu dayak yemek!" dedikleri zaman cevabınız ne olacak...:bbo:

:icecream
kendine olan güvenini kaybettirmiş size bu ndenle adım atamıyorsun bugün hiç çaresi olmayan kadınlar sokakta kalcağını bile bile yalnızlığı seçiyor...inş bu duumunuz düelir ço üzülüyorum..ama kendinize olan güveninizi geri kazanmalsınz..

Evet kendıme olan gÜvenımı kaybettım maalesef
kendımle alakalı kararları bıle eŞım verıyor bana bıreymıŞım gıbı davranmıyor
ne zaman napcam ne zaman nereye gıtcem herŞeyıme karıŞıyor dÜŞÜnÜn evıme temızlık malzemesı olarak kosla alıyorum ona bıle gereksız dıye karıŞıyor
aılem bılmıŞ olsa asla benı o evde bırakmaz sonuÇ ne olursa olsun ama kendım ÜzÜlÜyorum aılemı de Üzmek ıstemıyorum...
Elbette arkadaŞlarımla paylaŞıyorum tabıı bu kadar detaylı deĞıl ama bırakın bıŞey yapmayı akıl bıle vermıyorlar.
Zaten etrafımda Öyle Çok yakın arkadaŞım dostum dıyebıleceĞım bırı yok eŞım saĞolsun evlendıkten sonra hıÇbır arkadaŞımla gÖrÜŞtÜrmÜyor sadece evlı olan arkadaŞlarımla gÖrÜŞebılırmıŞız o da beraber tek baŞıma bıle deĞıl...
20 senelık arkadaŞlarım var dedıĞım gıbı gÖrÜŞemıyorum ayırca kendın ettın kendın buldun demelerını de ıstemıyorum anlatsam bıle...
Bekarken Çok ÖzgÜr kızdım.kımse benım bu denlı olabıleceĞımı tahmın etmıyordu..
Bu kadar katlanabıleceĞımı tahmın etmıyordu...

tabiiki tapum onda değil ama bırakmıyor
kaç kere yalvardım beni bırak ayrılalım diye ama asla diyor
ikimizde ölürüz ama asla ayrılmayız diyor...

Şimdi değil,bundan 10 sene sonra size "kendin ettin kendin buldun" derler..
"Madem bu cehennemin içindeydin niye bekledin?" demezler mi?
Yaşadıklarınıza karşıdan bakmaya çalışın sadece..
Baştan sonra yanlış bir evlilik!
Sürdürmeye çalışmaktaki amaç ne?

Siz yediğiniz dayakların darp raporunu sunarsanız acaba size ne kadar yaklaşabilecek bu adam?
Kör cahil bir insan olsanız anlayacam da aklı başında,eğitimli,meslek sahibi bir kadının bu masallara inanmasına ne diyeyim ki?
Boşanınca öldürecekmiş.. Şimdi yaptığı ne peki?

Yahu neden yalvarıyorsunuz? Basın gidin, açın davanızı, boşanın oturun aşağı. Gidin.

Tedbir kararı çıkarabiliyorsunuz, yanınıza yaklaşamıyor, yaptırımı var. Haklarınızı öğrenin biraz. Kimseniz yoksa elinizin altında internet var işte, okuyun öğrenin ve uygulayın.

Bir de havlayan köpek ısırmaz derler, o yüzden sallamayın, zaten dağ başı değil burası. Ayrıca bir de teşbihte hata olmaz da derler, neticede eşinizdir, alınmayın.

Ben ÖldÜrmesınden korkmuyorum kı...
ınŞallah cesaretımı toplar kendıme olan gÜvenımı kazır ona benımde bır ınsan olduĞumu bırey olduĞumu hıssettırırım de boŞanırım sadece cesaret....

Umarım sizin çok geç olmaz..
Daha ne yazıyım bilmiyorum..
Herşey sizin elinizde..
Kalkıp boşanma davanızı açamam..
O adamı da dövemem..
Ki o bana bir vursa herhalde ölürüm.. Canımın acısından değil korkumdan ölürüm sanırım..
Siz benden küçüksünüz yazık hem size hem yüreğinize..
Çok üzdünüz beni çoooook..Sadece dayak yemenize değil cesaretsizliğinize,korkaklığınıza üzüldüm..
Umarım bir an önce cesaretiniz gelir...

Ona hissettirmenize gerek yok, siz hissedin yeter. Bir adım atın gerisi gelir. Boşanma kararı gelince de bi zahmet anlar zaten.

tşk ederim arkadaşım sağol...
Birazda olsa yaşadıklarımı anlatarak kendimi rahatlamış hissediyorum..
Içime ata ata içim çürüdü...

ona hissettirmenize gerek yok, siz hissedin yeter. Bir adım atın gerisi gelir. Boşanma kararı gelince de bi zahmet anlar zaten.

o yüzden çocuk yapmıyorum çünkü yarın ne olacağımızı bilemiyorum.
Allah hakkımda hayırlısını nasip etsin inşallahhh,
beni ve benim gibi olanları yaradanım korusun..

evliligin sanssizligin olmus ama o kadar buyuk sansin var ki cocuk yok,ailen,evin ve isin var..en azindan bunlar arti..lutfen artik kendini dusun..bu adam seni geri donduruyorsa bu sevdiginden degil..oldugunuz durumu kabullenmissiniz..guven,cesaret,yasam sevinci hersey bitmis.esiniz bitirirken sizde ona yardim etmissiniz.kesinlikle psikolojik destek alip bu adamdan ayrilmalisiniz..ailen evet uzulur ama daha once soylemeyip bunlari cektigin icin kat kat daha fazla uzulur.kendine acimayi birak,topla kendini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…